PDA

Επιστροφή στο Forum : 3μηνο trial σουϊτας(antivirus+firewall) ζητειται

Σελίδες : [1] 2

grande
31-12-10, 11:12
Εχετε υποψη ας καποιο διαθεσιμο για να βαλω στους υπολογιστες μου? Win7-64 Ult.

vasileios13
31-12-10, 13:01
Norton™ 360 Version 4.0

grande
31-12-10, 13:09
To δευτερο ειναι antivirus μόνο, το πρωτο εισαι σιγουρος οτι περιλαμβανει και firewall?

Ειναι καλo το Norton?

vasileios13
31-12-10, 13:15
To δευτερο ειναι antivirus μόνο, το πρωτο εισαι σιγουρος οτι περιλαμβανει και firewall?

Ειναι καλo το Norton?

Καλή Χρονιά

grande
31-12-10, 13:17
Kαλη χρονια και σε σενα αλλα βοηθησε με να βαλω ενα antiv+firewall...

apnet
31-12-10, 13:24
Το ένα είναι antivirus και το άλλο firewall. Βάζεις και τα 2 και έχεις αυτό που θες.

grande
31-12-10, 13:27
Δηλ. το Nortion Internet Security 2011 δεν διαθετει trial?

vasileios13
31-12-10, 14:05
Norton 360™ Version 4.0

Key Technologies

NEW! Reputation service
NEW! Norton Insight
NEW! Norton Download Insight
NEW! Norton System Insight
NEW! Norton File Insight
NEW! Web-based Access to Backup Files
NEW! SONAR™ 2 Behavioral Protection
IMPROVED! Automated Backup and Restore
IMPROVED! Start-up Manager
IMPROVED! Professional-Strength AntiSpam
IMPROVED! Vulnerability Protection
IMPROVED! Anti-Phishing
IMPROVED! Parental Controls
Antivirus
Antispyware
Bot Protection
Identity Protection
Norton Safe Web
Smart Firewall
Download Protection
Network Monitoring
Rootkit Protection
PC Tuneup
Norton Browser Protection
Pulse Updates

........Auto merged post: vasileios13 πρόσθεσε 1 λεπτά και 0 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Το ένα είναι antivirus και το άλλο firewall. Βάζεις και τα 2 και έχεις αυτό που θες.

Μην γράφεις ότι να'ναι..........:hippy:

grande
31-12-10, 14:07
Ωστε το Νοrton 360 περιεχει firewall... το Norton Internet Security 2011 τι διαφορετικο ειναι?

leopal
31-12-10, 14:14
Εγω θα σου προτεινω το avast!.

Οσο για firewall ειναι αρκετα καλο το firewall που εχουν τα 7.

ghbgr
31-12-10, 14:16
trial για το Norton Internet Security 2011 (http://www.softpedia.com/get/Security/Firewall/Norton-Internet-Security.shtml)
μέσα στη σελίδα θα βρεις και τα key features.

αυτά για το norton.

γνώμη μου είναι να προτιμήσεις freeware εφαρμογές. δες και εδώ http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=353026

Εγω θα σου προτεινω το avast!.

Οσο για firewall ειναι αρκετα καλο το firewall που εχουν τα 7.

:oneup: συμφωνώ .. κ μένα αυτή είναι η προσωπική επιλογή μου

grande
31-12-10, 14:22
γνώμη μου είναι να προτιμήσεις freeware εφαρμογές. δες και εδώ http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=353026

Aν σου δινανε δωρεαν ενα εμπορικο και ενα freeware, ποιο θα προτιμουσες?

leopal
31-12-10, 14:36
Το εμπορικο κατα πασα πιθανοτητα θα πρεπει να το πληρωσεις ή να καταφυγεις σε παρανομες μεθοδους.

Γιατι να κανεις κατι τετοιο εφοσον υπαρχει το δωρεαν και κανει σχεδον την ιδια δουλεια;

ghbgr
31-12-10, 14:49

είμαι της λογικής "όταν κάτι δουλεύει δεν το πειράζουμε. το avast με το fw των win, δουλεύουν γιαι μένα".

από εμπορικές λύσεις στο παρελθόν έχω επιλέξει το nod32.

Panos.2006
31-12-10, 16:18

Αυτή είναι τελείως λάθος λογική. Εγώ έχω δεί πολλά εμπορικά antivirus/firewall κτλ τα οποία και τζάμπα να μου τα δίνανε δεν θα τα έβαζα ποτέ.

Αυτό και για τα norton ισχύει χρόνια τώρα αν και οι δύο τελευταίες εκδόσεις είναι βελτιωμένες.

Εγώ λέω να αφήσεις τα trial και να βάλεις κανένα avast antivirus και comodo firewall.

biggeo65
03-01-11, 08:53
Αν θέλεις να έχεις τον πλήρη έλεγχο για το ποια προγράμματα τρέχουν κι έχουν πρόσβαση στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ θα συνιστούσα ΖΟΝΕ ΑLARM για firewall ,AVAST antivirus. Και τα δύο δωρεάν και από τα καλύτερα στο είδος τους.

Αν τα πολλά μηνύματα σε "τρομάζουν" ή αν θέλεις μια πιο αυτοματοποιημένη λειτουργία χωρίς να επεμβαίνεις εσύ, θα πρότεινα

Windows Firewall και Microsoft Security Essentials και ο υπολογιστής σου είναι ασφαλής.

tsorbi
03-01-11, 10:59
Norton 360 v4.
Το βάζεις και το ξεχνάς.

Dark-Side
03-01-11, 11:16
Μην γράφεις ότι να'ναι..........:hippy:

Εσύ γράφεις ότι να ναι... Κάτσε σαν άνθρωπος να εξηγήσεις στον άνθρωπο γιατί να διαλέξει το Norton 360 και όχι κάτι άλλο... Επίσης το παιδί στο οποίο έγγραψες το παραπάνω διάβασε το ποστ σου πριν το κάνεις edit... Προφανώς εκεί πέρα έγραφες για ένα Antivirus και για ένα Firewall τα οποία ήταν ξεχωριστά... Εμ κάνεις επεξεργασία το ποστ σου εμ του την λες επειδή το παιδί απάντησε στο αρχικό σου ποστ

Και τώρα στο θέμα μας... Προσωπική μου άποψη είναι πως αυτές οι σουίτες ασφαλείας τύπου Norton Internet Security και Norton 360 το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να επιβαρύνουν τον υπολογιστή σου... Το τοίχος προστασία των Windows είναι υπεραρκετό... Θα συμφωνήσω με τα παιδιά που σου προτείνουν ως επιλογή δωρεάν antivirus αν και θα μου επιτρέψουν να διαφωνήσω με την επιλογή του avast και να προτείνω το Microsoft Security Essentials.

vasileios13
03-01-11, 11:54
Εσύ γράφεις ότι να ναι... Κάτσε σαν άνθρωπος να εξηγήσεις στον άνθρωπο γιατί να διαλέξει το Norton 360 και όχι κάτι άλλο... Επίσης το παιδί στο οποίο έγγραψες το παραπάνω διάβασε το ποστ σου πριν το κάνεις edit... Προφανώς εκεί πέρα έγραφες για ένα Antivirus και για ένα Firewall τα οποία ήταν ξεχωριστά... Εμ κάνεις επεξεργασία το ποστ σου εμ του την λες επειδή το παιδί απάντησε στο αρχικό σου ποστ

Και τώρα στο θέμα μας... Προσωπική μου άποψη είναι πως αυτές οι σουίτες ασφαλείας τύπου Norton Internet Security και Norton 360 το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να επιβαρύνουν τον υπολογιστή σου... Το τοίχος προστασία των Windows είναι υπεραρκετό... Θα συμφωνήσω με τα παιδιά που σου προτείνουν ως επιλογή δωρεάν antivirus αν και θα μου επιτρέψουν να διαφωνήσω με την επιλογή του avast και να προτείνω το Microsoft Security Essentials.

Kαλά... Το έκανα edit,γιατί πήγαινε χαμένο............ Το παιδί έγραφε: "Το ένα είναι antivirus και το άλλο firewall. Βάζεις και τα 2 και έχεις αυτό που θες".......γι'αυτό του είπα ότι γράφει ότι να'ναι..... Και η απάντηση ήταν πριν το edit ψηλέ μου,ηρέμησε (μην παρεξηγήσεις,οκ)?... :hippy:

grande
05-01-11, 20:28
Tελικα εβαλα το Norton Internet Security 2011, αλλα εχει trial μόνο 2 μηνες (νομιζα πως ηταν 3).
Τα reviews λενε πως ειναι πολυ ελαφρυ, παντως το firewall των Win7 δεν θα το προτιμουσα. Εχουν διορθωσει τωρα το "απο μεσα προς τα εξω" που δεν ισχυε στα XP?...

Αυτή είναι τελείως λάθος λογική. Εγώ έχω δεί πολλά εμπορικά antivirus/firewall κτλ τα οποία και τζάμπα να μου τα δίνανε δεν θα τα έβαζα ποτέ.

Οk, δε σου λεω να συγκρινεις το χειροτερο, το καλυτερο θα συγκρινεις;)

Panos.2006
06-01-11, 02:09
Tελικα εβαλα το Norton Internet Security 2011, αλλα εχει trial μόνο 2 μηνες (νομιζα πως ηταν 3).
Τα reviews λενε πως ειναι πολυ ελαφρυ, παντως το firewall των Win7 δεν θα το προτιμουσα. Εχουν διορθωσει τωρα το "απο μεσα προς τα εξω" που δεν ισχυε στα XP?...

Οk, δε σου λεω να συγκρινεις το χειροτερο, το καλυτερο θα συγκρινεις;)

Δεν είναι θέμα σύγκρισης. Δεν υπάρχει το τέλειο antivirus και για τα Firewall αυτό έχει σημασία για μένα είναι ο εύκολος αλλά πλήρης έλεγχος για εισερχόμενη και εξερχόμενη κίνηση. Αφού μου τα προσφέρουν δωρεάν και με καλύπτουν πλήρως γιατί να αγοράσω ένα εμπορικό. Πίστεψε με τα έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα.
Για παράδειγμα και το Comodo έχει antivirus αλλά το θεωρώ ανεπαρκές τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.

grande
10-01-11, 10:41
Δεν είναι θέμα σύγκρισης. Δεν υπάρχει το τέλειο antivirus και για τα Firewall αυτό έχει σημασία για μένα είναι ο εύκολος αλλά πλήρης έλεγχος για εισερχόμενη και εξερχόμενη κίνηση. Αφού μου τα προσφέρουν δωρεάν και με καλύπτουν πλήρως γιατί να αγοράσω ένα εμπορικό. Πίστεψε με τα έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα.
Για παράδειγμα και το Comodo έχει antivirus αλλά το θεωρώ ανεπαρκές τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.

Eννοειται οτι δεν υπαρχει τελειο αντιβιρους, αν υπηρχε απλα θα το παιρναμε ολοι και θα εληγε το θεμα.
Το ερωτημα ωστοσο παραμενει για εναν χρηστη, τι θα διαλεγε αν ειχε την ευκαιρια για free, ενα εμπορικο ή ενα freeware?
Θα πρεπει να τα δοκιμαζεις καθε χρονο ολα, γιατι απο χρονο σε χρονο αλλαζουν, πχ. το Norton παλια ηταν βαρυ, τωρα ακουω(και βλεπω, γιατι το εβαλα) οτι ειναι πολυ ελάφρυ. Και φυσικα οσο κι αν δοκιμαζουμε δε μπορουμε να γνωριζουμε ποιο ειναι σιγουρα καλυτερο, γιατι δεν εχουμε καποιο εργαστηριο για δοκιμες.

Οσο για το firewall, αυτο που ρωτησα ειναι εαν το firewall των 7 λειτουργει οπως αυτο των xp (ελεγχος κινησης μόνο απο εξω προς τα μεσα και οχι αντιστροφως).

papdoux
10-01-11, 10:59
Eννοειται οτι δεν υπαρχει τελειο αντιβιρους, αν υπηρχε απλα θα το παιρναμε ολοι και θα εληγε το θεμα.
Το ερωτημα ωστοσο παραμενει για εναν χρηστη, τι θα διαλεγε αν ειχε την ευκαιρια για free, ενα εμπορικο ή ενα freeware?
Θα πρεπει να τα δοκιμαζεις καθε χρονο ολα, γιατι απο χρονο σε χρονο αλλαζουν, πχ. το Norton παλια ηταν βαρυ, τωρα ακουω(και βλεπω, γιατι το εβαλα) οτι ειναι πολυ ελάφρυ. Και φυσικα οσο κι αν δοκιμαζουμε δε μπορουμε να γνωριζουμε ποιο ειναι σιγουρα καλυτερο, γιατι δεν εχουμε καποιο εργαστηριο για δοκιμες.

Οσο για το firewall, αυτο που ρωτησα ειναι εαν το firewall των 7 λειτουργει οπως αυτο των xp (ελεγχος κινησης μόνο απο εξω προς τα μεσα και οχι αντιστροφως).
το firewall των 7 στο default πιάνει μόνο τη εισερχόμενη κίνηση. Για την εξερχόμενη, στο default τα αφήνει. Υπάρχει επιλογή να τα κόβει όλα και μετά να βάζεις κανόνες για ποια προγράμματα να αφήνει.

grande
10-01-11, 11:43
Μα σε ολα τα firewalls οριζεις κανονες.
Τελικα το firewall των 7 ειναι ιδιο ή καλυτερο απ αυτο των XP? Oxι πως θα το χρησιμοποιουσα ποτε βεβαια...

gorillaki
10-01-11, 17:50
Τι πάει να πει "καλύτερο";
Για εμένα το καλύτερο είναι αυτό που από μόνο του δεν κάνει τίποτε, και ορίζω ΕΓΩ όλα τα φίλτρα, ενώ για κάποιον άλλο, είναι αυτό που ο ίδιος δεν κάνει τίποτε, και βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη του soft firewall.
Αν δεν μιλάμε για laptop (όπου κάποιο είδος soft firewall χρειάζεται), τότε το καλύτερο firewall είναι κανένα firewall στο PC, και σπιτικό router με SPI firewall. Απλά διαβάζεις προσεκτικά το manual του, για να μάθεις πως πρέπει να το ρυθμίσεις.

biggeo65
10-01-11, 22:20
http://www.pcflank.com/pcflankleaktest.htm
Τελικα το firewall των 7 ειναι ιδιο ή καλυτερο απ αυτο των XP? Oxι πως θα το χρησιμοποιουσα ποτε βεβαια...

Mα το Firewall των Windows είτε είναι XP ή 7 αυτό μόνο κάνει. Απαγορεύει την κίνηση προγραμμάτων από τον υπολογιστή σου προς τα έξω, αλλά δεν αποτρέπει εισερχόμενες κινήσεις.

Πράγμα που σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε με ένα απλό πρόγραμμα (port scanner) μπορεί να βρεί μια πόρτα να επικοινωνήσει με τον υπολογιστή σου. Το αν ο υπολογιστή σου απαντήσει εξαρτάται από τις ρυθμίσεις του Firewall των Windows. Πάντως των 7 είναι καλύτερος απο των ΧΡ.

Aν θες ο υπολογιστής σου να είναι τελείως "αόρατος" η μόνη λύση είναι ZONE ALARM FREE.

Επίσης κακώς προτίμησες trial έκδοση antivirus, μια που υπάρχουν εξίσου καλές αν όχι καλύτερες FREE επιλογές, όπως AVIRA, AVAST ,WINDOWS ESSENTIAL SECURITY.

Και η ερώτηση που κάνεις αν μου έδιαν δωρεάν ένα εμπορικό προϊόν κι ένα FREE ,πιο θα διάλεγα, οποσδήποτε θα διάλεγα ένα από τα παραπάνω παρά για παράδειγμα τα εμπορικά ΝΟRMAN, KINGSOFT, K7 or trend-Micro. δες εδώ:

http://wwww.av-comparatives.org/images/stories/test/ondret/avc_retro_nov2010.pdf (κατα πόσο το antiviruw σε προφυλλάσει από νέες απειλές)
κι εδώ:

http://wwww.av-comparatives.org/images/stories/test/ondret/avc_od_aug2010.pdf (κατά πόσο το antivirus σε προφυλλάσει από ήδη γνωστές απειλές.)

Επίσης αν θες να δείς κατά πόσο είσαι ασφαλής όταν σερφάρεις στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ τα τεστ από την παρακάτω σελίδα θα σου δώσουν μια ιδέα.

Βέβαια όλα; τα παραπάνω μικρή σημασία έχουν για τον απλό χρήστη, ειδικά όσον αφορά τον Firewall, γιατί οι επιθέσεις σε έναν απλό χρήστη δεν αποτελούν πρόκληση για έναν Hacker.

opener
10-01-11, 22:53
...
Aν θες ο υπολογιστής σου να είναι τελείως "αόρατος" η μόνη λύση είναι ZONE ALARM FREE.
...

Ενα σχολιο για την παραπανω φραση:
Θεωρω οτι εισαι απολυτος.
Κατα την γνωμη μου υπαρχουν πολλλες λυσεις και οχι μια και μοναδικη.
Ως πρωην χρηστης του ΖΑ για πολλα χρονια, ειμαι σε θεση να το γνωριζω καλα.

Η αγορα ειναι γεματη απο "μοναδικους"......

Οσον αφορα τα τεστ του AV-Comparatives,
τα συμπερασματα που βγαινουν απο το το Whole Product Dynamic Test

In this test all features of the product contribute protection, not only one part (like signatures/ heuristic file scanning). So the ability of detection should be higher than in testing only parts of the product.
....
http://www.av-comparatives.org/en/comparativesreviews/dynamic-tests ειναι πολυ περισσοτερα απ' οτι στα Retrospective/Proactive & On-Demand Comparative Test.

http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=3868735&postcount=3264

grande
11-01-11, 10:25
Τι πάει να πει "καλύτερο";
Για εμένα το καλύτερο είναι αυτό που από μόνο του δεν κάνει τίποτε, και ορίζω ΕΓΩ όλα τα φίλτρα, ενώ για κάποιον άλλο, είναι αυτό που ο ίδιος δεν κάνει τίποτε, και βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη του soft firewall.
Αν δεν μιλάμε για laptop (όπου κάποιο είδος soft firewall χρειάζεται), τότε το καλύτερο firewall είναι κανένα firewall στο PC, και σπιτικό router με SPI firewall. Απλά διαβάζεις προσεκτικά το manual του, για να μάθεις πως πρέπει να το ρυθμίσεις.

Καλυτερο ή ιδιο των 7 σε σχεση με των XP λεω σχετικα με τον ελεγχο της κινησης "απο μεσα προς τα εξω"...

Ενα firewall που σε ρωταει συνεχως μπορει να σου φαινεται "ενοχλητικο" αλλα γινεται για τη καλυτερη ασφαλεια σου. Δωσε παγια εντολη συγκαταθεσης ή απορριψης για ενα συγκεκριμενο προγραμμα και το firewall δεν θα σε ξαναενοχλησει γιαυτο. Αν δε θες καθολου ενοχλησεις τοτε δεν βαζεις firewall και εχεις το κεφαλι σου ησυχο:)
Απο μόνο του με τεχνικη νοημοσυνη οπως λες, πως θα γινει? Αφου ο χρηστης πρεπει να αποφασιζει τι επιτρεπει και τι οχι.

Για firewall του router δε ξερω τι παιζει, ισως μπορουσες να μας διαφωτισεις.

Mα το Firewall των Windows είτε είναι XP ή 7 αυτό μόνο κάνει. Απαγορεύει την κίνηση προγραμμάτων από τον υπολογιστή σου προς τα έξω, αλλά δεν αποτρέπει εισερχόμενες κινήσεις.

Mηπως θες να πεις το αντιστροφο? οτι μπλοκαρει τη κινηση απο εξω προς τα μεσα αλλα δεν κανει τιποτα για τη κινηση απο μεσα(το pc σου) προς τα εξω.
Εαν λοιπον το firewall των 7 δουλευει με τον ιδιο τροπο που δουλευει και το firewall των XP, τοτε ειναι αχρηστο.

Το link που εβαλες ειναι ενα προγραμμα που τεσταρει την αποτελεσματικοτητα του firewall? Ενδιαφερον ακουγεται, θα το δοκιμασω στο Norton.

Επίσης κακώς προτίμησες trial έκδοση antivirus, μια που υπάρχουν εξίσου καλές αν όχι καλύτερες FREE επιλογές, όπως AVIRA, AVAST ,WINDOWS ESSENTIAL SECURITY.

Και η ερώτηση που κάνεις αν μου έδιαν δωρεάν ένα εμπορικό προϊόν κι ένα FREE ,πιο θα διάλεγα, οποσδήποτε θα διάλεγα ένα από τα παραπάνω παρά για παράδειγμα τα εμπορικά ΝΟRMAN, KINGSOFT, K7 or trend-Micro. δες εδώ:

Το ZoneAlarm το ειχα παλιοτερα και επι χρονια. Τωρα προτιμω σουιτα, δηλ. πακετο που συνδιαζει antiv/firew/antispyw. Το antivirus ΖΑ δεν ειναι καλο, αφοτου με κρεμασε 2-3 φορες δεν το ξαναεβαλα.

Απ οτι καταλαβα εσυ θεωρεις οτι ολα τα εμπορικα antiviruses ειναι αχρηστα και καλυτερα ειναι τα free... Που το στηριζεις αυτο, πως εισαι τοσο σιγουρος? Δηλ. οσοι τα αγοραζουν τα πρωτα εχουν μειωμενη προστασια?

gorillaki
11-01-11, 21:45
Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να φιλτράρεις την κίνηση "από μέσα προς τα έξω", εκτός κι αν χρησιμοποιείς ύποπτα πραγματάκια (σπασμένα λογισιμικά υπόπτου διαγωγής, και τα τοιαύτα).
Ακόμη κι εκεί, δε χρειάζεται firewall, αλλά ειδικό περιβάλλον που θα τρέχεις αυτά τα προγράμματα (π.χ. κάτι σαν το Sandboxie).
Ένα firewall που "με ρωτάει συνέχεια" δε μου φαίνεται ενοχλητικό. Άχρηστο μου φαίνεται.
Από antivirus, πέρα από τα cloud-based, που είναι ελαφρά, αλλά αργά, το καλύτερο που έχω δουλέψει είναι η Free Edition της Avira. Κατά βάση, κάνει τα ίδια με την paid version, αλλά είναι αρκετά ελαφρύτερο,. Το μόνο του κακό είναι ο nagger πυ σε κάθε update σου υπενθυμίζει "πόσο καλύτερη" είναι η εμπορική έκδοση, αλλά το naggerάκι αυτό κόβεται πολύ εύκολα, νομιμότατα, χωρίς κανένα πατσάκι.

grande
12-01-11, 10:19
Απ οσα εχω διαβασει τοσα χρονια, ειναι απαραιτητο για το firewall να ελεγχει και τα δυο ειδη κινησεων. Πολλα απ τα spywares που εγκαθιστας επιχειρουν μετα να επικοινωνουν με τα "αφεντικα" τους... Επειδη ακριβως το firewall των xp δεν ειχε αυτη τη λειτουργια θεωρουνταν ανεπαρκες.
Σπασμενα προγραμματα χρησιμοποιουμε ολοι μας αλλα τα spywares τρυπωνουν ετσι κι αλλιως, και δεν μπορουμε να κανουμε καθαρισμους ανα ωρα.
Για να μη σε ρωταει συνεχεια το firewall ειπαμε, απλα του δινεις παγια εντολη.
Το Panda cloud το δοκιμασα ηδη, ελαφρυ και γρηγορο αλλα "λιγο". Αντιθετα, η κανονικη σουιτα του Panda μoυ φανηκε καλη στο 3μηνο που τη χρησιμοποιησα.
To Αvira free που λες θα το εχω υποψη μου για το μελλον.
Δε μου ειπες ομως τι εννουσες "σπιτικό router με SPI firewall".

biggeo65
12-01-11, 11:30
Καλυτερο ή ιδιο των 7 σε σχεση με των XP λεω σχετικα με τον ελεγχο της κινησης "απο μεσα προς τα εξω"...

Απ οτι καταλαβα εσυ θεωρεις οτι ολα τα εμπορικα antiviruses ειναι αχρηστα και καλυτερα ειναι τα free... Που το στηριζεις αυτο, πως εισαι τοσο σιγουρος? Δηλ. οσοι τα αγοραζουν τα πρωτα εχουν μειωμενη προστασια?

Δεν είπα ότι όλα είναι άχρηστα, απλά από εμπορικές λύσεις τύποου Kingsodt, Norman κλπ. προτιμώ τα FREE AVAST,AVIRA,,WINDOWS ESSENTIAL SECURITY.

Η άποψη μου στηρίζεται τόσο στα TEST που υπάρχουν στο INTERNET δές AV COMPARATIVES, αλλά και στο ότι 20 χρόνια που είμαι στους υπολογιστές δοκίμασα σχεδόν ότιο προϊόν κυκλοφορεί, εμπορικό και δωρεάν.

Και μια και μιλάμε για Windows μετά από τα Windows 95, η συμπεριφορά και η δομή των ιών παρέμεινε η ίδια.

Aπλά τώρα με την ανάπτυξη των multimedia και με την εξέλιξη των γλωσσών προγραμματισμού, είναι πολύ πιο ευάλωτος ο υπολογιστής σου, και πολύ πιο εύκολο να "κολλήσει" κάποιοον ΙΟ, WORM, TROJAN κλπ. από ότι ήταν στο παρελθόν,
γι αυτό και οι μηχάνες προστασίας που χρησημοποιούν τα διάφορα Anti-virus έχουν γίνει πιο πολύπλοκες και πιό "βαριές"

grande
12-01-11, 14:16
Δεν είπα ότι όλα είναι άχρηστα, απλά από εμπορικές λύσεις τύποου Kingsodt, Norman κλπ. προτιμώ τα FREE AVAST,AVIRA,,WINDOWS ESSENTIAL SECURITY.

Ενταξει, ειπαμε οτι δεν θα παρεις για συγκριση το χειροτερο εμπορικο, το καλυτερο θα παρεις.

biggeo65
12-01-11, 14:30
Ενταξει, ειπαμε οτι δεν θα παρεις για συγκριση το χειροτερο εμπορικο, το καλυτερο θα παρεις.

Όταν το καλύτερο εμπορικό έχει 40 € και κάνει την ίδια δουλειά με τα τρία δωρεάν που προανέφερα, γιατί να μην γ΄λιτώσω τα 40 €; Κι εξάλλου δεν υπάρχει καλύτερο antivirus, όλα έχουν θετικά κι αρνητικά.

Για τον απλό χρήστη όμως που δεν θέλει να ξοδέψει η δωρεάν λύσεις κάνουν τέλεια δουλειά.

papdoux
12-01-11, 15:00
έχει διαφορά όμως σημαντική.

τα άλλα έχουν learning mode όπου ρωτάνε τι να κάνουν.

το firewall των windows όμως άμα του πεις να μπλοκάρει τα εξερχόμενα τότε κλείνει τις πόρτες και δεν αφήνει τίποτα και ούτε ρωτάει. Πρέπει να πας χειροκίνητα να ορίσεις κανόνες ποιο ακριβώς π.χ. exe μπορεί να έχει access στο internet.

grande
13-01-11, 10:19
Όταν το καλύτερο εμπορικό έχει 40 € και κάνει την ίδια δουλειά με τα τρία δωρεάν που προανέφερα, γιατί να μην γ΄λιτώσω τα 40 €; Κι εξάλλου δεν υπάρχει καλύτερο antivirus, όλα έχουν θετικά κι αρνητικά.

Για τον απλό χρήστη όμως που δεν θέλει να ξοδέψει η δωρεάν λύσεις κάνουν τέλεια δουλειά.

Oλα τα εμπορικα στοιχιζουν (γιαυτο και τα ονομαζουμε εμπορικα).
Καλυτερο φυσικα και δεν υπαρχει, η εννοια ειναι σχετικη. Οποτε για την περιπτωση μας "καλυτερο" θεωρησε αυτο που εσυ θεωρεις καλυτερο.
Το αν κανει την ιδια ή καλυτερη δουλεια ειναι και το ζητουμενο. Γιαυτο λοιπον και ρωτησα ποιο θα προτιμουσες αν τα ειχες και τα δυο δωρεαν.

έχει διαφορά όμως σημαντική.

τα άλλα έχουν learning mode όπου ρωτάνε τι να κάνουν.

το firewall των windows όμως άμα του πεις να μπλοκάρει τα εξερχόμενα τότε κλείνει τις πόρτες και δεν αφήνει τίποτα και ούτε ρωτάει. Πρέπει να πας χειροκίνητα να ορίσεις κανόνες ποιο ακριβώς π.χ. exe μπορεί να έχει access στο internet.

Ποιων windows, των xp ή των 7?

grande
19-01-11, 11:34
Kατι δεν πηγε καλα με το NIS 2011, ενω στο ενα pc δουλευει κανονικα και υπολειπονται αλλες 45 ημερες, σε αλλο pc μου λεει οτι εληξε η trial περιοδος και πρεπει να προχωρησω στην αγορα... :what:

ghbgr
19-01-11, 12:29
για πόσα pc είναι το trial? λογικό μου φαίνεται. η αγορά του πακέτου είναι για περιορισμένο αριθμό pc. (για το eset είναι 3 νομίζω).

grande
19-01-11, 12:38
Το διμηνο trial οπως καταλαβαινεις ειναι για απειρο αριθμο pc... ή μηπως οχι?

ghbgr
19-01-11, 13:11
Το διμηνο trial οπως καταλαβαινεις ειναι για απειρο αριθμο pc... ή μηπως οχι?

δεν μου φαίνεται λογικό. η έκδοση Norton Internet Security 2011 - 1 User/3 Pc στο amazon (http://www.amazon.com/Norton-Internet-Security-2011-User/dp/B0040GFFGO) να κοστίζει $33.37 (από $69.99 btw :D .. καλό!) και η trial να είναι για άπειρο αριθμό pc.
Πιο λογικό μου φαίνεται να είναι για ένα pc αφού ουσιαστικά είναι δοκιμαστική. Τη δοκιμάζεις σε ένα pc και αν σου κάνει προχωράς στην αγορά του. ;)

grande
19-01-11, 14:52
A... αυτο δεν το ειχα σκεφτει:hmm:
Αρα γιαυτο μου επιτρεπει 2 μηνες στο ενα pc, αλλα μονο 15 μερες στο αλλο!
Και πως αναγνωριζει οτι και τα δυο αυτα pc ανηκουν στον ιδιο χρηστη? Υπαρχει τροπος παρακαμψης?

vasileios13
19-01-11, 15:23
A... αυτο δεν το ειχα σκεφτει:hmm:
Αρα γιαυτο μου επιτρεπει 2 μηνες στο ενα pc, αλλα μονο 15 μερες στο αλλο!
Και πως αναγνωριζει οτι και τα δυο αυτα pc ανηκουν στον ιδιο χρηστη? Υπαρχει τροπος παρακαμψης?

Ναι,να το αγοράσεις..........:rocker

grande
21-01-11, 11:16
Μπα, τελικα εβαλα το Panda που εχει σε 2μηνο το PC Magazine:)

H πλακα ειναι οτι προσφατα μου εληξε το 3μηνο Panda που ειχα στο ιδιο pc!

Oσο για το Νοrton2011, το PC WORLD το κατατασσει πρωτο στη λιστα.

vasileios13
21-01-11, 12:27
Μπα, τελικα εβαλα το Panda που εχει σε 2μηνο το PC Magazine:)

H πλακα ειναι οτι προσφατα μου εληξε το 3μηνο Panda που ειχα στο ιδιο pc!

Oσο για το Νοrton2011, το PC WORLD το κατατασσει πρωτο στη λιστα.

Έτσι που το πας με τις αλλαγές,ετοιμάσου για φορμάτ...σιγά σιγά........ Η registry σου πρέπει να είναι χάλια........ Δεν αλλάζουμε συνεχώς.......

grande
21-01-11, 13:04
Και τα registry cleaners τι τα χουμε?

Την αλλαγη του antivirus τη θεωρεις "συχνες αλλαγες"?
Που να δεις ποσα προγραμματα βαζω/βγαζω καθε βδομαδα...

chrkon
21-01-11, 13:12
NOD32+windows firewall+mozilla με no script addon =ξεμπέρδεψες.

grande
21-01-11, 13:14
το windows firewall δουλευει "απο μεσα προς τα εξω"?

internal
21-01-11, 16:50
Και μια που το αναφέρατε...Έχει περίπλοκες ρυθμίσεις το windows firewall των 7 για "από μέσα προς τα έξω". Καλό θα ήταν να βρίσκαμε πλήρεις οδηγίες πως να το ρυθμίσουμε γιατί ακούω ότι είναι πολύ αξιόπιστη λύση.

vasileios13
21-01-11, 18:18
Και μια που το αναφέρατε...Έχει περίπλοκες ρυθμίσεις το windows firewall των 7 για "από μέσα προς τα έξω". Καλό θα ήταν να βρίσκαμε πλήρεις οδηγίες πως να το ρυθμίσουμε γιατί ακούω ότι είναι πολύ αξιόπιστη λύση.

http://www.sphinx-soft.com/Vista/order.html Βάζεις αυτό που είναι δωρεάν και είσαι ΟΚ......!!!

internal
21-01-11, 19:56
Καλή πατέντα αυτό, αλλά το free κάνει όλη την δουλειά με τις ρυθμίσεις για το "από μέσα προς τα έξω" ή θέλει το plus για πληρεις ρυθμίσεις ?

vasileios13
21-01-11, 20:20
Καλή πατέντα αυτό, αλλά το free κάνει όλη την δουλειά με τις ρυθμίσεις για το "από μέσα προς τα έξω" ή θέλει το plus για πληρεις ρυθμίσεις ?

Κατά την γνώμη μου το free,είναι αρκετό...........

@ ADSLgr.com All rights reserved.