PDA

Επιστροφή στο Forum : Τέτοιο folder sync γίνεται;

sadako
04-01-11, 13:55
Θέλω να κάνω sync μεταξύ 2 φακέλων. Δεν θέλω να γίνεται αυτόματα, μιας και το folder που θέλω το backup είναι σε εξωτερικό σκληρό..

Έκανα κάποιο google search και βρήκα κανά 2 εφαρμογές, αλλά δεν έκαναν αυτό που ήθελα. Μου δημιουργούσαν 2 όμοιους φακέλους που περιείχαν την ένωση των αρχείων και από τους 2 φακέλους..

Για να γίνω πιο σαφής,

Έχω 2 φακέλους:
Ο Φάκελος Α (ας τον πω source folder, μιας και σε αυτόν γίνονται οι αλλαγές)
που περιέχει τα αρχεία: Αρχείο 1, Αρχείο 2, Αρχείο 3

Και ο Φάκελος Β (destination folder)
που σε κάποια φάση περιέχει τα αρχεία: Αρχείο 3, Αρχείο 4, Αρχειο 5

Εγώ θέλω με μια εφαρμογή, να κάνω manual sync, έτσι ώστε και ο Φάκελος Β να περιέχει τα αρχεία: Αρχείο 1, Αρχείο 2, Αρχείο 3, απλά επειδή το Αρχείο 3 υπάρχει ήδη, να μην το αντιγράψει.. Αλλά να σβήσει και τα αρχεία Αρχείο 4, Αρχείο 5..

(Οι εφαρμογές που δοκίμασα, μου άλλαζαν και τους 2 φακέλους, βάζοντας και στους 2 τα ίδια 5 αρχεία)..

Tiven
04-01-11, 14:14
λογικά με κάποιο batch αρχείο (script) γίνεται εύκολα

XCOPY source [destination]

/E Copies directories and subdirectories, including empty ones.
/V Verifies each new file.
/Y Suppresses prompting to confirm you want to overwrite an existing destination file.

xcopy /e /v /y F:\Eudora M:\Backup\Eudora

βάζεις την εντολή σε ένα txt και μετά αλλάζεις το txt σε bat :)

sadako
04-01-11, 14:22
Ναι οκ, έτσι γίνεται περίπου, ή θα μπορούσα απλά να βάλω να κάνει copy και στο πρώτο υπάρχον αρχείο να πατήσω να μην κάνει copy και να μαρκάρω να κάνει το ίδιο για όσα αρχεία με ίδιο όνομα συναντήσει από κει και πέρα..

Αυτό όμως δεν πολυβοηθάει, διότι:
1. Προσθέτει μόνο αρχεία στο destination folder, δεν σβήνει από κει αρχεία που έχω σβήσει (ή ίσως έχω αλλάξει τοποθεσία) στο source folder
2. Δεν ξέρω πώς αντιδρά σε αρχεία με το ίδιο όνομα που όμως έχουν αλλάξει στην πορεία, δηλαδή αν έχω κάνει κάποιες αλλαγές σε κάποιο αρχείο στο source folder και το έχω σώσει με το ίδιο όνομα.
3. Δεν παρέχει κάποιου είδους GUI overview της όλης διαδικασίας, ίσως και με κάποια report στο τέλος..

tgi
04-01-11, 14:37
Το πρόγραμμα που ψάχνεις λέγεται Idem
http://peccatte.karefil.com/software/Idem/idemhelpeng.htm
αν το θέλεις, στείλε μου pm

MichaelSE
04-01-11, 14:39
Δοκίμασε το FreeFileSync που κάνει ακριβώς αυτό που θέλεις (mirroring / one-way) και είναι και δωρεάν (και open source). Έχει βέβαια και synchronization (two-way). Μπορεί να το κάνει και αυτόματα με batch και με GUI. Εμένα προσωπικά μου έχει λύσει τα χεριά.

icsd08063
04-01-11, 17:51
Δοκίμασε το FreeFileSync που κάνει ακριβώς αυτό που θέλεις (mirroring / one-way) και είναι και δωρεάν (και open source). Έχει βέβαια και synchronization (two-way). Μπορεί να το κάνει και αυτόματα με batch και με GUI. Εμένα προσωπικά μου έχει λύσει τα χεριά.

Σωστός ο MichaelSE. Και εμένα μου έχει λύσει τα χέρια.;)

sadako
05-01-11, 00:12
Όντως το δοκίμασα και κάνει ακριβώς αυτό που θέλω..

@ ADSLgr.com All rights reserved.