PDA

Επιστροφή στο Forum : Οκ έπεσα θύμα απάτης....τι μπορώ να κάνω τώρα;;;

Σελίδες : [1] 2

MaFiOzOs_GR
21-01-11, 15:24
Καλησπέρα σας, η ιστορία μου έχει ως εξής....

Στις 10/1 άνοιξα ένα θέμα στο forum της ζήτησης ψάχνοντας για έναν Q6600. (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=465501)Την επόμενη κιόλας μέρας έκανε την εμφάνιση του το (banned πλέον) μέλος h4rv35t3r (http://www.adslgr.com/forum/member.php?u=138479) o οποίος ήθελε να μου πουλήσει έναν μεταχειρισμένο Q6600 που είχε στην τιμή των 110€, του απάντησα ότι δίνω μέχρι 85€ με τα μεταφορικά και αμέσως μου έριξε την τιμή στα 90€! Πριν καν να προλάβω να του απαντήσω μου έστειλε και καινούργιο Π.Μ., λέγοντας μου ότι δεν του αρέσει να παίζει με τις τιμές και μου το έριξε στα 80€ με τα μεταφορικά δικά του!!! Εγώ μην μπορώντας να χάσω την "ευκαιρία", του απάντησα ότι συμφωνώ.....μόλις την είχα πατήσει! :evil:

Μου ζήτησε το κινητό μου για να συνεννοηθούμε, και με πήρε σχεδόν αμέσως με απόκρυψη.Μου δικαιολόγησε την απόκρυψη λέγοντας μου ότι με παίρνει από την δουλεία του που έχει τηλεφωνικό κέντρο και οι κλήσεις προς τα έξω βγαίνουν με απόκρυψη.Στην συνέχεια και χωρίς να τον ρωτήσω μου έδωσε αμέσως το πλήρες όνομα του, το τηλέφωνο της δουλείας του καθώς και την επωνυμία της, και όταν πήγε να μου δώσει το σταθερό του σπιτιού του μου άλλαξε θέμα με κάτι που δεν θυμάμαι και εν τέλει δεν το κατέγραψα....

Του ζήτησα κινητό αλλά δεν μου το έδωσε λόγω του ότι "δεν έπιανε εκεί που δουλεύει", αλλά ήδη είχε καταφέρει κερδίσει την εμπιστοσύνη μου με την οικειότητα του και την καλή τιμή που μου είχε κάνει εξ αρχής δεν επέμεινα περισσότερο για να το πάρω! Στην συνέχεια αφού συμφωνήσαμε και του έδωσα τα δικά μου στοιχεία μου είπε ότι θα έστελνε τον επεξεργαστή αύριο το πρωί (Τετάρτη 12/1) και εγώ θα του έκανα την κατάθεση στον τραπεζικό του λογαριασμό μιας και όπως ισχυρίστηκε η αντικαταβολή θα αργούσε να έρθει και "θα τον πήγαινε πίσω"....

Όπως αναμενόταν συμφωνήσαμε να με πάρει ένα τηλέφωνο κατά τις 12 αφού θα είχα κάνει την κατάθεση, για να μου έστελνε τον επεξεργαστή.Να μην σας τα πολυλογώ την ίδια αλλά και τις επόμενες μέρες ακολούθησαν άλλα 3 τηλεφωνήματα δικαιολογιών, του στυλ: "πνίγηκα στην δουλεία σήμερα και δεν πρόλαβα"@Τετάρτη απόγευμα, "με τις απεργίες πάγωσαν τα πάντα και ούτε σε πελάτη δεν πήγα"@Πέμπτη 13/1 απόγευμα, και το τελευταίο τηλεφώνημα του την παρασκευή 14/1: "τρέχαμε όλη μέρα για τις χθεσινές υποχρεώσεις και πάλι δεν πρόλαβα". :down:

Είχαμε επικοινωνία με αλλά 2 Π.Μ. με αντίστοιχη συνομιλία μέχρι την τρίτη 18/1.Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι μέχρι και την τετάρτη δεν είχανε μπει ψύλλοι στα αυτιά μου και εγώ περίμενα ότι τελικά θα μου το έστελνε!!! Βρε μπας και είμαι πιο ευκολόπιστος από ότι πίστευα;; :hmm:

Τέλος πάντως, χθες μην έχοντας κανένα τηλέφωνο επικοινωνίας εκτός από τις δουλείας του κατέφυγα πάλι σε Π.Μ., βέβαια όταν είδα ότι ο εν λόγω κύριος είχε γίνει Banned έμεινα παγωτό, και απλά συνηδητοποίησα ότι την πάτησα.... :wall:
Με επικοινωνία που είχα με Admin, έμαθα ότι ο λόγος για τον ban ήταν ότι υπήρχε υποψία ότι είχε ξεγελάσει και άλλα μέλη.

Το εργάκι τελειώνει σήμερα που τηλεφώνησα στην "δουλειά του" για να μάθω ότι ο εν λόγω κύριος δεν δουλεύει εκεί πέρα...αναμενόμενο θα μου πείτε, αλλά έπρεπε να σιγουρευτώ.Τα παραπάνω που σημείωσα με bold είναι οι τρύπες τις ιστορίας, κοινώς τα foul που έκανα και την πάτησα....

Το θέμα είναι ότι τα λεφτά φύγανε από μένα με την συγκατάθεση μου μέσω κατάθεσης μετρητών στον τραπεζικό λογαριασμού του.Το μόνο που έχω πλέον είναι το όνομα του και η απόδειξη της κατάθεσης των μετρητών στην τράπεζα.....

Μπορώ να κάνω κάτι τώρα για να πάρω τα λεφτά μου πίσω;;; :hmm:

Seitman
21-01-11, 15:32
Μήνυση για απάτη... Αλλά το θέμα είναι το 150άρι που θα πρέπει να "σκάσεις" με την κατάθεση της.

giwrgosth
21-01-11, 15:37
Μήπως μια επώνυμη καταγγελία στη Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι δωρεάν και βγάλουν άκρη?
http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1763&Itemid=378
Λογικά θα υπάρχουν και άλλα θύματα.

CheLLokoS
21-01-11, 15:38
Μια συμβουλή. Μην σβήσεις κανένα πμ από τις συνομιλίες σας εδώ μέσα, δεν ξέρεις πού και πότε θα σου χρειαστούν άμα προχωρήσεις σε μηνύσεις και τέτοια...

MaFiOzOs_GR
21-01-11, 15:43
Μήνυση για απάτη... Αλλά το θέμα είναι το 150άρι που θα πρέπει να "σκάσεις" με την κατάθεση της.

Το κακό είναι ότι έχασα ήδη 80€....θα μου έρθει κάπως να δώσω άλλα 150€ χωρίς να έχω σιγουριά ότι θα βγάλω άκρη, άσε που δεν ξέρω καν αν αξίζει τον κόπο για το ποσό που έχασα..... :hmm:

........Auto merged post: MaFiOzOs_GR πρόσθεσε 3 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Μήπως μια επώνυμη καταγγελία στη Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι δωρεάν και βγάλουν άκρη?
http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1763&Itemid=378
Λογικά θα υπάρχουν και άλλα θύματα.

Ενδιαφέρον, θα το κοιτάξω! :oneup:

........Auto merged post: MaFiOzOs_GR πρόσθεσε 0 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Μια συμβουλή. Μην σβήσεις κανένα πμ από τις συνομιλίες σας εδώ μέσα, δεν ξέρεις πού και πότε θα σου χρειαστούν άμα προχωρήσεις σε μηνύσεις και τέτοια...

Και να τα κρατήσω τα Π.Μ. δεν νομίζω να έχουν καμιά σημαντική αξία.....
Δεν υπάρχει κάποια ταυτοποίηση/σύνδεση του κανονικού προσώπου με τον λογαριασμό του μέλους h4rv35t3r.

giwrgosth
21-01-11, 15:43
Μάζεψε όλα τα στοιχεία, πμ που λέει και ο φίλος μας, την απόδειξη κατάθεσης κλπ και στείλτα στη δίωξη.
Ακόμη και στην περίπτωση που δεν πάρεις πίσω τα χρήματά σου, ο τύπος θα βρει τον μπελά του.

manicx
21-01-11, 15:46
Αν έχεις κάποιο γνωστό δικηγόρο, ρώτησε τον. Αν υπάρχει τρόπος να βρεθεί και κινηθείς νομικά εναντίον του, ότι χρήματα δώσεις μπορείς να τα ζητήσεις να σου εκδικαστούν ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη. Όπως και να έχει πάντως, ρώτα κάποιον γνωστό δικηγόρο.

MaFiOzOs_GR
21-01-11, 15:51
Μάζεψε όλα τα στοιχεία, πμ που λέει και ο φίλος μας, την απόδειξη κατάθεσης κλπ και στείλτα στη δίωξη.
Ακόμη και στην περίπτωση που δεν πάρεις πίσω τα χρήματά σου, ο τύπος θα βρει τον μπελά του.

Οκ θα τα μαζέψω όλα και θα τους στείλω ένα mail με το ιστορικό, τον τραπεζικό του λογαριασμό, τα Π.Μ. κλπ
Σε πιο από τα 2 mail να στείλω όμως ώστε να έχω λιγότερες πιθανότητες να δουν τον κάλαθο των αχρήστων; :hmm: :p

Αν έχεις κάποιο γνωστό δικηγόρο, ρώτησε τον. Αν υπάρχει τρόπος να βρεθείς και κινηθείς νομικά εναντίον του, ότι χρήματα δώσεις μπορείς να τα ζητήσεις να σου εκδικαστούν. Όπως και να έχει πάντως, ρώτα κάποιον γνωστό δικηγόρο.

Χμμ εδώ στην Λάρισα δύσκολα, θα πρέπει να ρωτήσω τον δικηγόρο των γονιών μου. :hmm:

giwrgosth
21-01-11, 15:58
Καλύτερα να τους πάρεις ένα τηλέφωνο και να τους ρωτήσεις.
Δε νομίζω να πάει στον κλαθο, δουλειά ψάχνουν να έχουν ;)
Αλλά ρε παιδί μου μαφιόζος και να την πατήσεις έτσι :p

tsoukase
21-01-11, 16:08
Στείλε όπου μπορείς για απλή πληροφόρηση των άλλων αλλά δεν νομίζω να γίνει τίποτα και το θέμα κλείνει εδώ. Τραπεζικό απόρρητο βλέπεις... Πάλι καλά να λες που είναι τόσα λίγα.

Πέσιμο σε παγίδα : 80 Ε. Μάθημα περιορισμού του ενθουσιασμού: ανεκτίμητο!

Seitman
21-01-11, 16:13
Ποιό τραπεζικό απόρρητο λες φίλε μου?
Αφού υπάρχουν ήδη ονοματεπώνυμο και αρ. λογαριασμού. Επίσης υπάρχουν τα log του adslgr & του provider αν ζητηθούν δικαστικά για διερεύνηση αξιόποινων πράξεων ;)

MaFiOzOs_GR
21-01-11, 16:17
Καλύτερα να τους πάρεις ένα τηλέφωνο και να τους ρωτήσεις.
Δε νομίζω να πάει στον κλαθο, δουλειά ψάχνουν να έχουν ;)
Αλλά ρε παιδί μου μαφιόζος και να την πατήσεις έτσι :p

θα κάνω μια ερώτηση στην δικηγόρο της μάνας μου, να μου πει τι αξίζει να κάνω και πως (ή αν) αξίζει να το κυνηγήσω και θα πράξω αναλόγως..... :oneup:

Όντως τραγική ειρωνεία το username μου :p, αλλά όλοι κάποια στιγμή την πατάμε για πρώτη φορά....

........Auto merged post: MaFiOzOs_GR πρόσθεσε 1 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Στείλε όπου μπορείς για απλή πληροφόρηση των άλλων αλλά δεν νομίζω να γίνει τίποτα και το θέμα κλείνει εδώ. Τραπεζικό απόρρητο βλέπεις... Πάλι καλά να λες που είναι τόσα λίγα.

Πέσιμο σε παγίδα : 80 Ε. Μάθημα περιορισμού του ενθουσιασμού: ανεκτίμητο!

+1000000000 στο bold

Το ότι το ποσό είναι μικρό και ότι "την γλίτωσα φτηνά" όμως δεν θα με σταματήσει από το να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να τιμωρηθεί το παλικάρι... ;)

sotos65
21-01-11, 16:19
Τρέχουν κι άλλες παρόμοιες υποθέσεις τους τελευταίους μήνες, όπως πχ αυτή...

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=453731

kerneld
21-01-11, 16:22
@ μαφιόζος_γρ,

ακόμα και εδώ στο forum ισχύει ότι και στον έξω κόσμο: κοιτάς να δεις αν ο αντισυμβαλλόμενος "συμφορουμίτης" έχει κάποια διαπιστευτήρια (πόσο καιρό είναι μέλος, μηνύματα, αν έχει και άλλες επιτυχημένες συναλλαγές παλαιότερα).

Επιπλεόν είναι ιδιαίτερα εύκολα να επιβεβαιώσεις και τους ισχυρισμούς του/της (cross-checking με pm, search στις αγγελίες κτλ).

Προσωπικά, από κάποια παιδιά εδώ μέσα αισθάνομαι περισσότερη σιγουριά ακόμα και σε αγορά μεταχειρισμένου, από ότι και αν αγόραζα καινούργιο με εγγύηση.

Επίσης, όποιος "σκοτώνει" κάτι σε πολύ καλή τιμή, είθισται να ξεκινά εκείνος την διαδικασία λόγω της ανάγκης να το δώσει άμεσα και δεν ανταποκρίνεται σε αγγελίες ζήτησης.

Απλά περισσότερη προσοχή την επόμενη φορά.

giwrgosth
21-01-11, 16:22
Τρέχουν κι άλλες παρόμοιες υποθέσεις τους τελευταίους μήνες, όπως πχ αυτή...

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=453731
Από το στόμα χέρι μου το πήρες :p
Έχω την εντύπωση πως η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος κάνει καλή δουλειά και φυσικά θέλει να έχει δουλειά, άρα την ενδιαφέρουν οι καταγγελίες των πολιτών.

MaFiOzOs_GR
21-01-11, 16:27
@ μαφιόζος_γρ,

ακόμα και εδώ στο forum ισχύει ότι και στον έξω κόσμο: κοιτάς να δεις αν ο αντισυμβαλλόμενος "συμφορουμίτης" έχει κάποια διαπιστευτήρια (πόσο καιρό είναι μέλος, μηνύματα, αν έχει και άλλες επιτυχημένες συναλλαγές παλαιότερα).

Επιπλεόν είναι ιδιαίτερα εύκολα να επιβεβαιώσεις και τους ισχυρισμούς του/της (cross-checking με pm, search στις αγγελίες κτλ).

Προσωπικά, από κάποια παιδιά εδώ μέσα αισθάνομαι περισσότερη σιγουριά ακόμα και σε αγορά μεταχειρισμένου, από ότι και αν αγόραζα καινούργιο με εγγύηση.

Επίσης, όποιος "σκοτώνει" κάτι σε πολύ καλή τιμή, είθισται να ξεκινά εκείνος την διαδικασία λόγω της ανάγκης να το δώσει άμεσα και δεν ανταποκρίνεται σε αγγελίες ζήτησης.

Απλά περισσότερη προσοχή την επόμενη φορά.

Η αλήθεια είναι ότι γενικά προσέχω και με ποιους συναλλάσσομαι, και κοιτάω τα υπόλοιπα διαπιστευτήρια τους αλλά τα 2 σημεία που την πάτησα ήταν ότι α)δεν την είχα ξαναπατήσει και β) ενθουσιάστηκα που βρήκα τόσο γρήγορα και στην σωστή τιμή αυτό που ήθελα, ώστε να ρίξω τις επιπλέον άμυνες και να πέσω στην παγίδα....

Συμφωνώ απολύτως και με το υπόλοιπο μήνυμα, αλλά σου εξήγησα ήδη πως την πάτησα.... :(

CheLLokoS
21-01-11, 17:21
Γιαυτό μήπως θα πρέπει να μπεί και ώς feature στο forum να απαντάς μετά από 200 μηνύματα...;;;

Τώρα ισχύει μόνο για άνοιγμα topic στις αγγελίες, αλλά μήπως θα έπρεπε να μπεί και αυτό το minimum όριο στην απάντηση..;;;

MaFiOzOs_GR
21-01-11, 17:24
Γιαυτό μήπως θα πρέπει να μπεί και ώς feature στο forum να απαντάς μετά από 200 μηνύματα...;;;

Τώρα ισχύει μόνο για άνοιγμα topic στις αγγελίες, αλλά μήπως θα έπρεπε να μπεί και αυτό το minimum όριο στην απάντηση..;;;

Μα έτσι και αλλιώς μέσω Π.Μ. έγινε η δουλεία....
Θέλεις να βάλουνε όριο 200 μηνύματα για να στείλεις και να απαντήσεις σε Π.Μ.;; :p

djuan1988
21-01-11, 17:32
Όχι, αλλά μπορούν να βάλουν όριο τα 200 μηνύματα έτσι ώστε να μη μπορούν τα μέλη με λιγότερα μηνύματα να δουν καν τις αγγελίες.

MaFiOzOs_GR
21-01-11, 17:35
Όχι, αλλά μπορούν να βάλουν όριο τα 200 μηνύματα έτσι ώστε να μη μπορούν τα μέλη με λιγότερα μηνύματα να δουν καν τις αγγελίες.

Χμμμ σαν το myphone....δεν ειναι καθόλου κακή ιδέα! :hmm:

DJman
21-01-11, 17:48
Οχι μονο 200 μυνηματα αλλα να ειναι και ενεργος.Πχ να κανει 5-10 ποστ την εβδομαδα να ειναι 3 μηνες στο site.τωρα ο αλλος ειχε 1 ποστ και ειχε εγραφει στις 20-12-10 και το πρωτο του μηνυμα ηταν σε σενα μετα απο 20 μερες.

Δεν λεω παρασυρθηκε ο Mafiozos αλλα οταν αγοραζουμε κατι μεσα απο φορυμ αν δεν ξερουμε τον αλλον δεν κανουμε ΠΟΤΕ καταθεση σε τραπεζα ουτε καν αντικαταβολη γιατι μπορει να ζητησουμε επεξεργαστη και να μας στειλουν αβγο.

Ναιιιι μην γελατε καθολου σε ενα αλλο φορυμ ειχε γινει αυτο.(Και δεν ειχε σπασει κιολας--ΕΛΤΑ παιδι μου.Ασφαλεια :p):oneup:

Εφοσον εχεις αριθμο τραπεζης και ονομ/νυμω μπορεις να κανεις πολλα.Αν ειναι αληθηνα βεβαια τα στοιχεια αυτα..

body125z
21-01-11, 17:50
Επίσης πέρα του ορίου των μηνυμάτων για να μπορεί να δει κάποιος τις αγγελίες (κατά τη γνώμη ου πέρα του ορίου του αριθμού θα έπρεπε να υπάρχει και όριο και στο πότε εγγράφηκε κάποιος ως μέλος), θα έπρεπε να υπάρχει και ένα νήμα όπου ο καθένας θα μπορούσε να αξιολογεί τις συναλλαγές και τα όποια προβλήματα αντιμετώπισε με τα άλλα μέλη. Κάτι σα βαθμολόγηση δηλαδή. Δεν πιστεύω να είναι και κάτι το δύσκολο (τόσοι προγραμματιστές είναι εδώ).

Γιατί η αλήθεια είναι ότι το φόρουμ και τέτοιες μέθοδοί αγοροπωλησιών μου (και μας) έχουν λύσει τα χέρια και βοηθάνε πάρα πολύ στο να πάρουμε ή να πουλήσουμε κάτι που θέλουμε, αλλά τέτοιες περιπτώσεις απατεώνων αμαυρώνουν το φόρουμ (και ειδικότερα τον τομέα των αγγελιών) και καθιστούν δυσκολότερες συναλλαγές.

kostantis
21-01-11, 17:50
Ποιος σε διαβεβαιώνει ότι αν κάποιο μέλος δηλαδή έχει πάνω από 200 μυνήματα,δεν είναι απατεώνας;

MaFiOzOs_GR
21-01-11, 18:03
Οχι μονο 200 μυνηματα αλλα να ειναι και ενεργος.Πχ να κανει 5-10 ποστ την εβδομαδα να ειναι 3 μηνες στο site.τωρα ο αλλος ειχε 1 ποστ και ειχε εγραφει στις 20-12-10 και το πρωτο του μηνυμα ηταν σε σενα μετα απο 20 μερες.

Δεν λεω παρασυρθηκε ο Mafiozos αλλα οταν αγοραζουμε κατι μεσα απο φορυμ αν δεν ξερουμε τον αλλον δεν κανουμε ΠΟΤΕ καταθεση σε τραπεζα ουτε καν αντικαταβολη γιατι μπορει να ζητησουμε επεξεργαστη και να μας στειλουν αβγο.

Ναιιιι μην γελατε καθολου σε ενα αλλο φορυμ ειχε γινει αυτο.(Και δεν ειχε σπασει κιολας--ΕΛΤΑ παιδι μου.Ασφαλεια :p):oneup:

Εφοσον εχεις αριθμο τραπεζης και ονομ/νυμω μπορεις να κανεις πολλα.Αν ειναι αληθηνα βεβαια τα στοιχεια αυτα..

Παραπάνω έγραψα τους δύο λόγους που έπεσα στην παγίδα, αλλά στις περισσότερες αγωραπολησίες μέσω Ιντερνετ ειδικά αν το ποσό είναι σημαντικό ο πωλητής συνήθως ζητάει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό για να σου στείλει το προιόν...

Φοβάμαι στο τέλος μήπως μου ρθει και μένα κανα αυγό και γελάμε ολοι μαζί.... :lol:
Θα κουμπώνει σε Socket 775 άραγε;; :rofl:

Δεν νομίζω ότι μου έδωσε λάθος στοιχεία πάντως (το όνομα του δηλαδή) μιας και αυτό φάνηκε κανονικά όταν έκανα την κατάθεση στην τράπεζα..... :hmm:

Επίσης πέρα του ορίου των μηνυμάτων για να μπορεί να δει κάποιος τις αγγελίες (κατά τη γνώμη ου πέρα του ορίου του αριθμού θα έπρεπε να υπάρχει και όριο και στο πότε εγγράφηκε κάποιος ως μέλος), θα έπρεπε να υπάρχει και ένα νήμα όπου ο καθένας θα μπορούσε να αξιολογεί τις συναλλαγές και τα όποια προβλήματα αντιμετώπισε με τα άλλα μέλη. Κάτι σα βαθμολόγηση δηλαδή. Δεν πιστεύω να είναι και κάτι το δύσκολο (τόσοι προγραμματιστές είναι εδώ).

Γιατί η αλήθεια είναι ότι το φόρουμ και τέτοιες μέθοδοί αγοροπωλησιών μου (και μας) έχουν λύσει τα χέρια και βοηθάνε πάρα πολύ στο να πάρουμε ή να πουλήσουμε κάτι που θέλουμε, αλλά τέτοιες περιπτώσεις απατεώνων αμαυρώνουν το φόρουμ (και ειδικότερα τον τομέα των αγγελιών) και καθιστούν δυσκολότερες συναλλαγές.

Νομίζω έχουν ζητηθεί και από άλλα μέλη αυτά με την Σ.Ο. να απαντάει ότι δεν χρειάζοναι λόγω του ότι το ADSLgr.com δεν είναι site αγοραπωλησιών....

Δεν πιστευω να ήταν κακό να μπει όριο στα 200 μηνύματα για γίνει ορατό το υποφορουμ των αγοραπωλησιών.... :oneup:

Ποιος σε διαβεβαιώνει ότι αν κάποιο μέλος δηλαδή έχει πάνω από 200 μυνήματα,δεν είναι απατεώνας;

Κανείς, αλλα ένα τέτοιο όριο θα εμπόδιζε τους hit n runners, όπως καλή ώρα έγινε στην περίπτωση μου... ;)

pyautg
21-01-11, 18:04

Από το στόμα μου το πήρες... Μπορεί εύκολα να τρολλάρει κάποιος επί μια βδομάδα για να πετύχει τον ίδιο σκοπό.
Δυστυχώς ή ευτυχώς οι admins έχουν επιλέξει αυτόν τον τρόπο και στην τελική ο χρήστης είναι αυτός που θα πρέπει να λαμβάνει κάποια μέτρα ασφαλείας.
Προσωπικά σε τέτοιες συναλλαγές, μόνο χέρι με χέρι.

MaFiOzOs_GR
21-01-11, 18:08
Από το στόμα μου το πήρες... Μπορεί εύκολα να τρολλάρει κάποιος επί μια βδομάδα για να πετύχει τον ίδιο σκοπό.
Δυστυχώς ή ευτυχώς οι admins έχουν επιλέξει αυτόν τον τρόπο και στην τελική ο χρήστης είναι αυτός που θα πρέπει να λαμβάνει κάποια μέτρα ασφαλείας.
Προσωπικά σε τέτοιες συναλλαγές, μόνο χέρι με χέρι.

Συμφωνοι, αλλά για εμάς απο επαρχία τι γίνεται;; :hmm:
Προσωπικά δεν εχω βρει ποτέ κάποιον από Λάρισα να πουλάει αυτό που θέλω....

vamvakoolas
21-01-11, 18:14
Συμφωνοι, αλλά για εμάς απο επαρχία τι γίνεται;; :hmm:
Προσωπικά δεν εχω βρει ποτέ κάποιον από Λάρισα να πουλάει αυτό που θέλω....

δεν εισαι ουτε ο πρωτος ουτε ο τελευταιος. Ειναι πολλα τα λεφτα αλλα απο την αλλη υπαρχουν και χειροτερα! (υπηρχε φιλος που ειχε δωσει λεφτα για ψυγειο! μη ξεχναμε και τη φουσκα του megamarket.gr!)

σα συμβουλη επειδη και εγω εχω στειλει επαρχια αλλα και εχω λαβει απο επαρχια:

ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

(αν δε δεχονται... μακρυα)

alekan
21-01-11, 18:24
Αν ο αλλος ειναι απατεων, ουτε η αντικαταβολη σε σωζει.

kostantis
21-01-11, 18:33
Φίλε μου εν μέρει έχεις δίκαιο σε αυτό που λες γιατί αρκετοί με 0 ή 10 κλπ κλπ μυνήματα είναι hit n runners αλλά έχει και πάρα πολλούς με 0 και 10 μηνύματα οι οποίοι στο τέλος αποδεικνύονται τιμιότεροι και πιο αξιόπιστοι από ότι μέλη με 1000+ μηνύματα μη σου πω..

Από τις περίπου 50 συναλλαγές που έχω κάνει μέσα από τα φόρουμ κλπ οι 30-35 ήτανε άτομα που έιχανε από 0-10 μηνύματα και ημερομηνίες εγγραφής λίγων ημερών.
Όλοι τους σαν αγοραστές/πωλητές ήτανε άψογοι!

Που θέλω να καταλήξω,ότι τα μηνύματα δεν πρέπει να αποτελούν κριτήριο αξιόλογησης ενός μέλους σαν αγοραστή ή πωλητή.
Άλλοι τρόποι βέβαια για ασφαλέστερες συναλλαγές μπορούν να βρεθούν και να εφαρμοστούν(πχ αξιόλογηση συναλλαγών)όπως προαναφέρθηκε αλλά η διοίκηση του φόρουμ όπως έχει πει χίλιες φορές δεν θέλει να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο διότι η ιστοσέλιδα δεν αποτελεί site αγοραπωλήσεων.

Γενικά να προτιμάς τις συναλλαγές χέρι με χέρι ή αν έχεις κάποιο γνωστό σου στην πόλη που βρίσκεται ο αγοραστής,να πηγαίνει να το κοιτάει ο ίδιος και να κάνει την συναλλαγή παρά εσύ που δεν πρόκεται να δείς αυτό που αγοράζεις.

Διαφορετικά αγοράζεις αντικαταβολή και μόνο αντικαταβολή και όχι με κατάθεση αλλά από γειτονικά site τα οποία έχουνε συστήματα αξιολόγησης.
Φυσικά σε κάθε συναλλαγή προσπαθείς να μάθεις όσα περισσότερα γίνεται τόσο για τον πωλητή όσο και για το προιόν που πουλάει.

Καλό κουράγιο και καλά ξεμπερδέματα!

Από πού ήτανε ο αγοραστής ή από πού σου είπε ότι ήτανε;

ownagE_
21-01-11, 19:17
Αν ο αλλος ειναι απατεων, ουτε η αντικαταβολη σε σωζει.

Θα σκάσει πακέτο με κανά τούβλο μέσα :p

body125z
21-01-11, 19:22
Δυστυχώς η μη καθιέρωση συστήματος αξιολόγησης κάνει δύσκολη τη ζωή των χρηστών..
Και ας λέει η 'διοίκηση οτι δεν είναι site αγγελιών'.. Πολύς κόσμος μπαίνει εδώ και για αυτό το λόγο (τις αγγελίες), οπότε μιας και δεν είναι δα και κάτι δύσκολο θα έπρεπε να παρθούν μέτρα προστασίας..
Όσο αφορά αυτά που λέτε για αντικαταβολή και καταθέσεις είναι να μη σου κάτσει, με τον οποιοδήποτε τρόπο κάποιος μπορεί να σου τη φέρει.. Συν τις άλλοις το χέρι με χέρι μου θυμίζει τη φράση Ελλα΄δα είναι μόνο η Αθήνα' κτλ... Εμέις από επαρχία μόνο με ΕΛΤΑ μπορούμε και επίσης δεν είναι δυνάτο σε κάθε πόλη να έχουμε και από κάποιο γνωστό.

MaFiOzOs_GR
21-01-11, 19:48
Φίλε μου εν μέρει έχεις δίκαιο σε αυτό που λες γιατί αρκετοί με 0 ή 10 κλπ κλπ μυνήματα είναι hit n runners αλλά έχει και πάρα πολλούς με 0 και 10 μηνύματα οι οποίοι στο τέλος αποδεικνύονται τιμιότεροι και πιο αξιόπιστοι από ότι μέλη με 1000+ μηνύματα μη σου πω..

Από τις περίπου 50 συναλλαγές που έχω κάνει μέσα από τα φόρουμ κλπ οι 30-35 ήτανε άτομα που έιχανε από 0-10 μηνύματα και ημερομηνίες εγγραφής λίγων ημερών.
Όλοι τους σαν αγοραστές/πωλητές ήτανε άψογοι!

Ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα και αυτό είναι και ο ένας λόγος που την πάτησα, με όσα μέλη σε αυτό η σε άλλα forum είχα πάρε δώσε ήταν σωστοί στις υποχρεώσεις τους όπως και εγώ. ;)

Που θέλω να καταλήξω,ότι τα μηνύματα δεν πρέπει να αποτελούν κριτήριο αξιόλογησης ενός μέλους σαν αγοραστή ή πωλητή.

Στην δικιά μου περίπτωση άμα υπήρχε πλαφόν στα 200 μηνύματα για να κόβει την θέαση των forum των αγγελιών, θα έκοβε τον επίδοξο απατεώνα.... :rolleyes:

Γενικά να προτιμάς τις συναλλαγές χέρι με χέρι ή αν έχεις κάποιο γνωστό σου στην πόλη που βρίσκεται ο αγοραστής,να πηγαίνει να το κοιτάει ο ίδιος και να κάνει την συναλλαγή παρά εσύ που δεν πρόκεται να δείς αυτό που αγοράζεις.

Διαφορετικά αγοράζεις αντικαταβολή και μόνο αντικαταβολή και όχι με κατάθεση αλλά από γειτονικά site τα οποία έχουνε συστήματα αξιολόγησης.
Φυσικά σε κάθε συναλλαγή προσπαθείς να μάθεις όσα περισσότερα γίνεται τόσο για τον πωλητή όσο και για το προιόν που πουλάει.

Καλό κουράγιο και καλά ξεμπερδέματα!

Γενικά έτσι το προτιμάω και εγώ ότι έχω πουλήσει με αντικαταβολή το έδωσα για να βολεύει και τις 2 πλευρές, αλλά συνήθως όλα τα καλούδια είναι σε Αθήνα κυρίως και Θεσσαλονίκη μετά και σπάνια βρίσκεις αυτό που θες κοντά σου......

Ευχαριστώ για την συμπαράσταση και τις συμβουλές Κωσταντή! :)

Από πού ήτανε ο αγοραστής ή από πού σου είπε ότι ήτανε;

Μου είπε ότι είναι από Αθήνα, αλλά με μια αναζήτηση στο whitepages.gr, βρήκα 8 άτομα με το όνομα του στην Αθήνα και άλλους 12 στην Θεσσαλονίκη!!!!
Μπορεί να είναι οπουδήποτε λοιπόν! ;)

Άλλοι τρόποι βέβαια για ασφαλέστερες συναλλαγές μπορούν να βρεθούν και να εφαρμοστούν(πχ αξιόλογηση συναλλαγών)όπως προαναφέρθηκε αλλά η διοίκηση του φόρουμ όπως έχει πει χίλιες φορές δεν θέλει να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο διότι η ιστοσέλιδα δεν αποτελεί site αγοραπωλήσεων.

Δυστυχώς η μη καθιέρωση συστήματος αξιολόγησης κάνει δύσκολη τη ζωή των χρηστών..
Και ας λέει η 'διοίκηση οτι δεν είναι site αγγελιών'.. Πολύς κόσμος μπαίνει εδώ και για αυτό το λόγο (τις αγγελίες), οπότε μιας και δεν είναι δα και κάτι δύσκολο θα έπρεπε να παρθούν μέτρα προστασίας..

Μακάρι η περίπτωση μου να δώσει μια αφορμή στην Σ.Ο. να αναθεωρήσει κάποιους κανόνες στο forum των αγγελιών (http://www.adslgr.com/forum/forumdisplay.php?f=7)....
Πιστεύω ότι ο κανόνας με τα 200 μηνύματα για να γίνει ορατό το forum θα ήταν πολύ καλό μέτρο, αν και θα έκοβε τις πωλήσεις/αγορές μερικών. :oneup:

Όσο αφορά αυτά που λέτε για αντικαταβολή και καταθέσεις είναι να μη σου κάτσει, με τον οποιοδήποτε τρόπο κάποιος μπορεί να σου τη φέρει.. Συν τις άλλοις το χέρι με χέρι μου θυμίζει τη φράση Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα' κτλ... Εμείς από επαρχία μόνο με ΕΛΤΑ μπορούμε και επίσης δεν είναι δυνατό σε κάθε πόλη να έχουμε και από κάποιο γνωστό.

My point exactly..... :oneup:

CheLLokoS
21-01-11, 19:50
Μακάρι η περίπτωση μου να δώσει μια αφορμή στην Σ.Ο. να αναθεωρήσει κάποιους κανόνες στο forum των αγγελιών (http://www.adslgr.com/forum/forumdisplay.php?f=7)....

Αυτή η φράση του nnn προσωπικά με κάνει να σκεφτώ ότι κάτι αρχίζουν να σκέφτονται...

Αγγελίες μετά από 1 μήνα και βλέπουμε, δεν είμαστε site αγοραπωλησιών
http://www.adslgr.com/forum/announcement.php?f=35&a=12

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?p=3929231#post3929231

MaFiOzOs_GR
21-01-11, 19:54
Ο κανόνας αυτός είναι μόνο για να ανοίξεις αγγελία, είναι πολύ σωστός και δίκαιος και υπάρχει από παλιά! ;)

Δεν έχει καμιά επιρροή στην εμφάνιση του forum των αγγελιών....

manoulamou
21-01-11, 20:10
Θα σκάσει πακέτο με κανά τούβλο μέσα
Χωρις πλακα, εαν οχι τουβλο αλλά διαφορετικο απ ο,τι παραγγειλες σιγουρα
εαν δεν ελεγξεις πριν την παραλαβη το περιεχομενο!
Μερικα courrier δεν επιτρεπουν να δεις πριν υπογραψεις και η επιφυλαξη δεν σε εξασφαλιζει...
Παλια ειχα αναλογο προβλημα με το αληστου μνημης e-direct με κατι διπλα μελανια σε προσφορα!
:wall: ::viking

kostantis
21-01-11, 20:43
Χωρις πλακα, εαν οχι τουβλο αλλά διαφορετικο απ ο,τι παραγγειλες σιγουρα
εαν δεν ελεγξεις πριν την παραλαβη το περιεχομενο!
Μερικα courrier δεν επιτρεπουν να δεις πριν υπογραψεις και η επιφυλαξη δεν σε εξασφαλιζει...
Παλια ειχα αναλογο προβλημα με το αληστου μνημης e-direct με κατι διπλα μελανια σε προσφορα!
:wall: ::viking

Φυσικά και η αντικαταβολή δεν είναι ασφαλής τρόπος συναλλαγής σε περίπτωση που δεν έχεις τσεκάρει ότι ο πωλητής είναι εντάξει.
Μπορεί το πακέτο να έχει οτιδήποτε μέσα.
Σε κάθε περίπτωση όμως με την αντικαταβολή έχεις τα στοιχεία του πωλητή τα αλήθινα εφόσον εάν είναι ψεύτικα δεν θα μπορέσει να εισπράξει τα λεφτά της αντικαταβολής.
Έχεις τουλάχιστον κάτι στα χέρια σου σε περίπτωση που γίνει η στραβή.

Σε ποια courrier επιτρέπουν να ελέγξεις το περιεχόμενο;
Σε acs και γενική που έχω ρωτήσει γιατί δεν το επιτρέπουν.

hemlock
21-01-11, 23:07
Ο κανόνας αυτός είναι μόνο για να ανοίξεις αγγελία, είναι πολύ σωστός και δίκαιος και υπάρχει από παλιά! ;)

Δεν έχει καμιά επιρροή στην εμφάνιση του forum των αγγελιών....
Καλη θεληση χρειαζεται πανω απο ολα...;)
Ξες ποσοι ειναι αυτοι που γραφονται μονο και μονο για να αγορασουν (παραδειγμα μου η τελευταια αγγελια που εβαλα για τις Noctua που ειχα 4 Pms με νιουφιδες οπου ξαναεμπαινοντας στο Site για να απαντησω-κλεισω ραντεβου εβλεπα τους 3 απο τους 4 Μπαναρισμενους)...
Ξες,επισης,ποσοι ειναι οι ενοχλητικοι που στελνουν PMs για ποιο κατω τιμες?
Παραδειγμα καλης θελησης ηταν η συναλαγη μου με τον terry τον Σαλλονικιο που ενω μου εστειλε Παρασκευιατικα δισκο τα λεφτα τα πηρε μετα απο 4 μερες-καταθεση...;)

DJman
21-01-11, 23:55
Ξες ποσοι ειναι αυτοι που γραφονται μονο και μονο για να αγορασουν (παραδειγμα μου η τελευταια αγγελια που εβαλα για τις Noctua που ειχα 4 Pms με νιουφιδες οπου ξαναεμπαινοντας στο Site για να απαντησω-κλεισω ραντεβου εβλεπα τους 3 απο τους 4 Μπαναρισμενους)...
Παραδειγμα καλης θελησης ηταν η συναλαγη μου με τον terry τον Σαλλονικιο που ενω μου εστειλε Παρασκευιατικα δισκο τα λεφτα τα πηρε μετα απο 4 μερες-καταθεση...;)

Μου εδωσες αφορμη να πω κατι.Ας γινει ακομα και απο εμας τους ιδιους ενα Thread και να λεει ο καθενας την αξιολογηση της αγοραπολησιας πχ
Ο Α αγοραζει ενα "αυγο" απο τον β (τυχαιο το παραδειγμα ?δεν νομιζω) θα γραφουν λοιπον στο thread:

Εγω ο Α πηρα ενα αυγο απο τον Β μεσω αντικαταβολης(καταθεση ή οτιδιποτε αλλο) ηταν καλος στην επικοινωνια αλλα το αυγο ηρθε μελατο και οχι τιγανιτο :p

Ετσι ολοι μας μετα θα κανουμε ενα απλο search με το ονομα του χρηστη στο συγκεκριμενο thread και θα βλεπουμε τα παντα.

Θα σκάσει πακέτο με κανά τούβλο μέσα :p

Τι τουβλο ρε παιδια ο αλλος εβαλε αυγο.Μα πες με τη ψυχολογια το κανεις αυτο.Πως το σκεφτηκε.Ζυγησε επεξεργαστη και αυγο και ειχαν το ιδιο βαρος? ηταν το πρωτο πραγμα που ειχε μπροστα του? Μυστηριο....:rofl:

Drillgr
22-01-11, 01:05
Καλη τυχη φιλε μου με το θεμα αυτο. Δυστυχως η επιλογη σου για καταθεση σε λογαριασμο χωρις καποια εξασφαλιση ηταν οτι χειροτερο. Καλυτερα αγορες απο ebay με paypal να εισαι ησυχος.

Παντως στο θεμα των αγγελιων πρεπει να γινει κατι οσο αφορα τα νεα μελη..

bilirius
22-01-11, 02:57
Καλησπερα και απο εμενα,μια ερωτηση,και πως θα μπορουσε να γινει?Θελω να πω,βλεπεις κατι σου αρεσει συνφωνεις σε ολα.πως ξερεις οτι ο αλλος δεν ειναι απατεωνας?Υπαρχει καποιος τροπος, να παρεις καποια μετρα?Η απλα απλως τον εμπιστευεσε?

MaFiOzOs_GR
22-01-11, 03:02

Εγώ από τη πολύ καλή θέληση την πάτησα..... :p
Αν διάβασες καλά το πρώτο μήνυμα θα παρατήρησες ότι μετά από 1 εβδομάδα ένιωσα για πρώτη στιγμή ότι εξαπατήθηκα.... :wall:

Τα έχω δει αυτά τα περιστατικά και τα έχω ζήσει κιόλας αν και όχι στον βαθμό που το περιγράφεις.
Περιπτώσεις συναλλαγών όπως αυτή που είχες με τον terry είναι υποδειγματικές, και όσες συναλλαγές είχα κάνει πριν από την τελευταία, στο forum εδώ αλλά και αλλού, ήταν εξίσου υποδειγματικές!Κάποια στιγμή έπεσα σε απατεώνα και σαν νιούφης την πάτησα.... :twisted:

Καλη τυχη φιλε μου με το θεμα αυτο. Δυστυχως η επιλογη σου για καταθεση σε λογαριασμο χωρις καποια εξασφαλιση ηταν οτι χειροτερο. Καλυτερα αγορες απο ebay με paypal να εισαι ησυχος.

Παντως στο θεμα των αγγελιων πρεπει να γινει κατι οσο αφορα τα νεα μελη..

Το ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι έπαιρνα ρίσκο με την κατάθεση αλλά αρκετοί πωλητές προτιμούν την κατάθεση ώστε να σιγουρέψουν ότι θα πάρουν τα λεφτά τους πριν να στείλουν το πακέτο.Καλώς η κακώς είναι συνηθισμένη (αν και ριψοκίνδυνη) πρακτική και μια βόλτα στις πωλήσεις του δικού μας forum θα στο επιβεβαιώσει άμεσα....

Εγώ είμαι υπέρ της αντικαταβολής και ότι έχω πουλήσει το έχω κάνει με αυτόν τον τρόπο για να είμαι και εγώ σωστός αλλά και οι υπόλοιποι... ;)

Καλησπερα και απο εμενα,μια ερωτηση,και πως θα μπορουσε να γινει?Θελω να πω,βλεπεις κατι σου αρεσει συνφωνεις σε ολα.πως ξερεις οτι ο αλλος δεν ειναι απατεωνας?Υπαρχει καποιος τροπος, να παρεις καποια μετρα?Η απλα απλως τον εμπιστευεσε?

Βλέπεις την δράση και την προϊστορία του στο forum και αναλόγως αποφασίζεις αν αξίζει το ρίσκο η όχι....
Στην δικιά μου περίπτωση ήταν ιδιαίτερα παρακινδυνευμένο από την αρχή να προχωρήσω στην συναλλαγή αλλά όπως έγραψα 1)η δικιά μου άγνοια και 2) ο ενθουσιασμός με σπρώξανε να πάρω το ρίσκο με τα γνωστά αποτελέσματα... ;)

icsd08063
22-01-11, 03:13
@MaFiOzOs_GR

Ωχχχ :oops:,
Πραγματικά κρίμα φίλε μου. Τη σημερινή εποχή, ακόμη και τα 80 ευρώ που έχασες είναι πολλά.
Ελπίζω να βρεις σύντομα άκρη πάντως και αν καταφέρεις, να πάρεις και τα χρήματα σου πίσω στο ακέραιο.

Φιλικά.

jimisker
22-01-11, 17:24
Για σε όλους, και εμένα μου έτυχε κάτι παρόμοιο πρόσφατα με έναν απατεώνα με αγγελία εκτός αυτού του forum. Μίλησα μέσω pm με τον MaFiOzO αλλά τελικά είναι διαφορετικά άτομα. Αυτό που μου κάνει εντύπωση όμως ρε παιδιά είναι αφού σύμφωνα με το παρακάτω:

Με επικοινωνία που είχα με Admin, έμαθα ότι ο λόγος για τον ban ήταν ότι υπήρχε υποψία ότι είχε ξεγελάσει και άλλα μέλη.

την πατήσαν πιθανότατα και άλλοι από αυτόν, που είστε οι υπόλοιποι; Γράψτε σε αυτό το θέμα ώστε να το κυνηγήσετε μαζί. Σε αυτή την περίπτωση λογικά και η αστυνομία θα ενδιαφερθεί περισσότερο. Αν βέβαια έχουν γίνει συνεννοήσεις μέσω pm πάω πάσο.

Άντε να κυνηγηθούν οι απατεώνες ώστε να μάθουν ότι ό,τι κάνουν θα τους γυρνάει χειρότερα πίσω.

kostantis
22-01-11, 18:38
wtf:hmm::whistle:

jimisker
23-01-11, 22:26

Δηλαδή διαφωνείς στο να συντονιστούν όσοι τυχόν την πάτησαν από τον απατεώνα; :hmm:

Με ποιου το μέρος είσαι; :whistle:

manoulamou
23-01-11, 22:32

:hmm:Αξιοπεριεργο αλλά εαν υπηρχαν στοιχεια επικοινωνιας του πωλητη πχ email
μπορει οντως να εχει υπαρξει απ ευθειας συναλλαγη
χωρις να ηταν εγγεγραμμενο μελος τοτε ο αγοραστης...;)

dancerman
24-01-11, 20:28
μπορουνε οι υπευθυνοι του site να μας ενημερωσουν ποιοι αλλοι εχουν πεσει θυμα απατης του συγκεκριμενου ατομου? Και ειδικα στο πρωτο μυνημα που θα ερχετε και θα λεει οτι καποιος ειναια απτεωνας να γινεται απο την πρωτη μερα ban.

yiannis99
25-01-11, 00:08
@MaFiOzOs_GR, φίλε μου αφού έχεις το ονοματεπώνυμο του "δήθεν" πωλητή, κάνε μια αναζήτηση για το κινητό του στις εταιρίες κινητής, νομίζω κάποιες προσφέρουν τέτοια υπηρεσία.
Επίσης, εφόσον έχεις τον τραπεζικό του λογαριασμό μήπως μπορείς να ζητήσεις αμφισβήτηση της συναλλαγής από την τράπεζα; πιθανόν να χρειαστείς κάποιον δικηγόρο για αυτό και υποστηρικτικά να καταθέσεις μύνηση για εξαπάτηση.
Την μήνυση ίσως θα πρέπει να την κάνεις ούτως ή άλλως, ναι μεν είναι 150€ αλλά τον στιγματίζεις για μια ζωή εφόσον καταδικαστεί.

Φιλικά, Γιάννης

dancerman
25-01-11, 01:15
αυριο θα σας δωσω απαντησεις καθως θα παω στην διευθυνση διωξης ηλεκτρονικου εγκληματος,ηδη μιλησα με τη τραπεζα σημερα και με δικηγορο ο τυπος την εχει βαμενη και αν διαβαζει τωρα καλο θα ηταν να επιστρεψει πισω τα ποσα που πηρε γιατι η αποζημιωση που θα πληρωσει δε θα ειναι μονο οτι πληρωσαμε αλλα και πολλα αλλα,εμεις δε προκειτε να χασουμε κατι,ευτυχως εχω νομικη προστασια για τετοια τυπακια σαν και αυτον.

djuan1988
25-01-11, 01:21
Έπιασαν σήμερα τρία άτομα για τέτοιου είδους απάτες, ίσως να είναι και αυτός μέσα σε αυτούς.

@ ADSLgr.com All rights reserved.