PDA

Επιστροφή στο Forum : Αύξηση συγχρονισμού μετά από restart



Mikelangelo
29-01-11, 12:45
Είπα σήμερα να κλείσω το wi-fi απ το thomson μου, μιας και δεν θα χρησιμοποιηθεί άμεσα τις επόμενες μέρες. Η διαδικασία γνωστή, μέσα απ το interface.

Όμως κλείνοντάς το, παρατήρησα μια αύξηση της ταχύτητος περί τα 4Mbps όπως θα δείτε και παρακάτω

http://img196.imageshack.us/img196/1966/wificlosednorestartyet.th.jpg (http://img196.imageshack.us/i/wificlosednorestartyet.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Λέω δεν κάνω ένα restart κιόλας να δούμε αν θα την πάρει; Και ορίστε

http://img835.imageshack.us/img835/9259/wificlosedafterrestart.th.jpg (http://img835.imageshack.us/i/wificlosedafterrestart.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

:hmm::hmm::hmm::hmm::hmm:

psyxakias
29-01-11, 12:51
Δεν είναι ιδιαίτερα κουφό, ούτε ασυνήθιστο, ούτε σχετίζεται με το WiFi. Το restart σε επανέφερε σε 6 dB SNR (default) με την τωρινή στάθμη θορύβου της γραμμής και σου έδωσε μεγαλύτερο συγχρονισμό. Ενώ πριν 14 μέρες που είχες συγχρονίσει, πιθανόν ο θόρυβος της γραμμής να ήταν υψηλότερος και για αυτό είχες χαμηλότερο συγχρονισμό.

Το θετικό είναι ότι έπιασες μεγαλύτερη ταχύτητα τώρα, το αρνητικό είναι ότι πιθανόν να έχει "σκαμπανευάσματα" θορύβου η γραμμή σου και να έχεις αποσύνδεση ή errors (λόγω πτώση SNR) κάποια στιγμή στο σύντομο μέλλον. Γενικότερα η γραμμή σου δείχνει να έχει κάποια errors και πιθανόν να είναι καλή ιδέα να ελέγξεις την συνδεσμολογία σου, αλλά και την γραμμή έως τον κατανεμητή (δες link υπογραφής). Αν δεν αντιμετωπίζεις ιδιαίτερο πρόβλημα, μπορείς απλά να μην ασχοληθείς.

Mikelangelo
29-01-11, 12:56
Thanks psyxakia :)

Mikelangelo
29-01-11, 16:12
Να επανέλθω, διάβασα το άρθρο περί του τσεκ της γραμμής μέχρι τον κατανεμητή μας.
Γενικά δεν έχω γνώσεις να σκαλίσω μέσα στο κουτί, σε γενικές γραμμές δεν πρέπει να υπάρχει κάποιο πρόβλημα (νέα πολυκατοικία 4 ετών). Για τα περαιτέρω επί του θέματος θα μιλήσω με κάποιον τεχνικό.

Το θέμα είναι πως μετά από προσπάθειες του isp, με έβαλαν στο κλασσικό προφίλ 6db και με αυτό τον τρόπο από 4mbps (και snr 8) πήγα στα 7mbps (και snr φυσικά 6db). Όλο αυτό τον καιρό ήμουν με snr 6 και ταχύτητα 7. Όμως σήμερα απ ότι βλέπουμε και στις φωτό ανέβηκε κατά ένα περίεργο τρόπο το snr στα 14, αύξησε την ταχύτητα, και με την επανεκκίνηση του ρούτερ επανήλθε στο 6, αφήνοντας την ταχύτητα στα 11.
Γι αυτό μου φαίνεται περίεργο εκτός αν έχει άμεση σχέση λόγω του οτι είναι Σ-Κ και είναι ας πούμε πιο αποφορτισμένο το δίκτυο;

@ ADSLgr.com All rights reserved.