PDA

Επιστροφή στο Forum : Εύσημα από ΟΗΕ για την προετοιμασία του «1ου Παγκόσμιου Φόρουμ για το Internet»



katafitos
12-09-06, 17:27
Με τον ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και Γραμματέα της WSIS (Παγκόσμια Διάσκεψη για την Κοινωνία της Πληροφορίας) κ. Nitin Desai, συναντήθηκε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης με θέμα τη διοργάνωση του "1ου Παγκόσμιου Φόρουμ για την Διακυβέρνηση στο Internet" στην Αθήνα.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συνάντησης της Συμβουλευτικής Ομάδας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με θέμα τη διοργάνωση του 1ου Παγκόσμιου Φόρουμ, η οποία έλαβε χώρα στη Γενεύη στις 7 & 8 Σεπτεμβρίου 2006.

Ο κ. Desai εξέφρασε στον κ. Λιάπη την πλήρη ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο οργάνωσης και παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και την άρτια υποδομή των συνεδριακών χώρων. Διαβεβαίωσε επίσης τον υπουργό ότι η χώρα μας θα έχει την πλήρη στήριξη των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία το 1ο Παγκόσμιο Φόρουμ.

Η διεξαγωγή του 1ου Παγκόσμιου Φόρουμ για την Διακυβέρνηση στο Internet θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace (περιοχή Βουλιαγμένη), από 30 Οκτωβρίου 2006 έως 2 Νοεμβρίου 2006. Στόχος του Φόρουμ είναι η μείωση του ψηφιακού χάσματος που θα δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες για να ενταχθούν στην κοινωνία της πληροφόρησης. Σημειώνεται ότι η απόφαση για τη δημιουργία του Φόρουμ ελήφθη στη Διάσκεψη Κορυφής της Τύνιδας τον Νοέμβριο 2005.

Αντικείμενο της Συνόδου είναι η διαφάνεια στο Διαδίκτυο, η ελευθερία έκφρασης και η ελεύθερη ροή ιδεών, η ασφάλεια, η δημιουργία έμπιστου μέσου για τις συνεργασίες στο Ιντερνετ, η πρόσβαση, και το κόστος χρήσης διεθνούς διασύνδεσης.

Εκτιμάται ότι η συμμετοχή των παραγόντων στο Φόρουμ (Κοινωνία των Πολιτών, Ιδιωτικός Τομέας, Ακαδημαϊκή και Τεχνική Κοινότητα) θα ξεπεράσει τα 500 άτομα.

"Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενήσουμε στη χώρα μας το 1ο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Internet, για το οποίο έχουμε την πλήρη υποστήριξη του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών", δήλωσε ο κ. Λιάπης. "Το Internet σήμερα έχει αλλάξει ριζικά το πεδίο γνώσεων και είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την υποστήριξη και την προώθηση της ελευθερίας της γνώσης, της ανάπτυξης ενός διαλόγου μεταξύ των φορέων έτσι ώστε να μειωθεί το ψηφιακό χάσμα και να μπορέσουν οι πολίτες να εξοικειωθούν με την νέα τεχνολογία ώστε να ανταποκριθούν στο νέο πεδίο που διαμορφώνεται στο μέλλον".

www.knowhow.gr (http://www.knowhow.gr/ecPage.asp?id=34178&nt=105)

mikri_loulou
12-09-06, 18:33
Στα γλέντια πάντα πρώτοι είμαστε!

demollyon
12-09-06, 19:27
Συγνώμη, εμείς οι ψηφιακά αγράμματοι θα οργανώσουμε το "1ο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Ιντερνετ"? Με τί προσόντα? Με τα 2 Mbps?:rofl:

aiolos.01
12-09-06, 20:00
Μπα, απλά σου λένε, τέτοια εποχή στην Ελλάδα έχει καλό καιρό. Μετά το συνέδριο μπορούν να χτυπήσουν και κανα νησάκι... :p

chrisyah
12-09-06, 20:26
Ελατέ ρε παιδιά. Κάτι είναι και αυτό...

paul555
12-09-06, 20:40
ευκαιρία για πανηγύρια είναι

sdikr
12-09-06, 20:46
Εγω ειμαι δηλάδη ο μόνος που το βλέπει αισιόδοξα;

Επιτέλους επιλέγουν την Ελλάδα για να γίνει μια τέτοια συνάντηση και εμείς εκεί στην Γκρίνια!!

mssssee3
12-09-06, 21:35
Συγνώμη, εμείς οι ψηφιακά αγράμματοι θα οργανώσουμε το "1ο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Ιντερνετ"? Με τί προσόντα? Με τα 2 Mbps?:rofl:

θα βλέπουμε τις απαντήσεις 15 λεπτά αργότερα:yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:

ogenikos
12-09-06, 23:42
Πολλές φορές διάφοροι τέτοιοι οργανισμοί επιλέγουν για να κάνουν εκδηλώσεις/συνέδρια σε χώρες που έχουν προβλήματα στο συγκεκριμένο θέμα, π.χ η Ελλάδα είναι τελευταία στην ευρυζωνικότητα και γενικότερα στο internet στην Ε.Ε, ίσως για να ταρακουνήσουν λίγο τα νερά .
όπως για παράδειγμα ένα άλλο παγκόσμιο συνέδριο για την πείνα και γενικότερα τις φτωχές χώρες, έγινε στο Σάο πάολο αν δεν κάνω λάθος ή κάποια άλλη τέτοια μέγα-πόλη των 20+ εκατ.κατοίκων της Βραζιλίας, ενώ την ίδια ώρα οι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν εκεί, φωτογράφιζαν εκατοντάδες παιδιά να τρώνε απο τα σκουπίδια στο κέντρο της πόλης, ή ένα παγκόσμιο συνέδριο για τα δικαιώματα της γυναίκας έγινε σε κάποια χώρα που υπάρχουν μεγάλα προβλήματα σαν το Αφγανιστάν ή το Πακιστάν.
Το σίγουρο είναι ότι αυτό το συνέδριο πρίν ακόμη γίνει (σε συνδιασμό με τα γκάζια απο τους ευρωεπιτρόπους), πέτυχε τον διπλασιασμό και την μείωση των τιμών αλλά και την επιπλέον χρηματοδότηση γενικότερα των τηλεπικοινωνιών, πού όπως πάντα γίνεται την τελευταία στιγμή.
Τέλος, δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό να δείς ότι οι περισσότερες αναβαθμίσεις/διπλασιασμοί έχουν dead line τις ημερομηνίες που αρχίζει το συνέδριο και μάλιστα έχουν ξεκινήσει πρίν τις ημερομηνίες που αναφερόταν στις πρώτες ανακοινώσεις σαν να πιέζονται απο " πάνω " ώστε να τελειώσουν πρίν το συνέδριο.
Οπότε παιδιά, υπομονή μέχρι το συνέδριο!

alexandrozz
13-09-06, 00:01
Καλό. Μπορεί να μορφωθεί και κατά λάθος κόσμος ο οποίος θα πάει στο συνέδριο για δημόσιες σχέσεις.

MNP-10
13-09-06, 01:29
Αν θυμαμαι καλα, γιατι αυτο εχει ανακοινωθει εδω και καιρο, το κυριο ζητημα που θα απασχολησει το συγκεκριμενο forum ειναι το internet regulation (εστω και αν αυτο ειναι γαρνιρισμενο με περιφερειακα ζητηματα).

Ξεκινοντας απ'αυτη τη βαση, προσωπικα δε το θεωρω καλη εξελιξη. Αλλα δε θελω να προτρεχω - προτιμω να δω τι θα αποφασισουν "οτι ειναι καλυτερο για εμας".

sdikr
13-09-06, 01:31
Αν θυμαμαι καλα, γιατι αυτο εχει ανακοινωθει εδω και καιρο, το κυριο ζητημα που θα απασχολησει το συγκεκριμενο forum ειναι το internet regulation (εστω και αν αυτο ειναι γαρνιρισμενο με περιφερειακα ζητηματα).

Ξεκινοντας απ'αυτη τη βαση, προσωπικα δε το θεωρω καλη εξελιξη. Αλλα δε θελω να προτρεχω - προτιμω να δω τι θα αποφασισουν "οτι ειναι καλυτερο για εμας".

το internet regulation (αν μιλάς για το ποιος θα έχει τα dns), είναι αργά τα πήρε η αμερική πάλι ;)

katafitos
13-09-06, 01:34
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=45084

frodo
13-09-06, 16:38
εδώ απαντάμε στων Λιάπη "όλα τα'χε η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε"

@ ADSLgr.com All rights reserved.