PDA

Επιστροφή στο Forum : ΝΤΤ DoCoMo: Δοκιμές LTE Advanced στα 1Gbps/200Mbps - Απογοητευτικές οι επιδόσεις του LTE



nm96027
08-02-11, 13:03
H ιαπωνική ΝΤΤ DoCoMo ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει δοκιμές πάνω στην νέα γενιά LTE με την ονομασία LTE Advanced. Το LTE Advanced σε εργαστηριακές συνθήκες έχει δώσει ασύρματες ταχύτητες περίπου στο 1Gbps (download) και 200Mbps (upload) και τώρα πλέον αναμένεται να αποδειχθεί ποιες είναι οι σε πραγματικές - αν και όχι εμπορικές- συνθήκες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της NTT DoCoMo, η εταιρεία έχει λάβει άδεια για τις δοκιμές από την κυβέρνηση. Η άδεια επιτρέπει στην εταιρεία να εκτελέσει κάποιες αρχικές δοκιμές στην περιοχή γύρω από το Τόκιο, ενώ μία πλήρη άδεια δοκιμών θα εκδοθεί μάλλον τον Μάρτιο.

Οι δοκιμές αυτές έρχονται λίγους μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του LTE δικτύου της εταιρείας, το οποίο προσφέρει ταχύτητες της τάξης των 37.5Mbps (download) και 12.5Mpbs (upload). Τα επενδυτικά πλάνα της εταιρείας για το LTE φτάνουν τα 1.2 δισεκατομμύρια δολάρια και κάλυψη του 20% του ιαπωνικού πληθυσμού.

Ωστόσο οι πρώτες δοκιμές της νέας υπηρεσίας LTE ήταν μάλλον απογοητευτικές αφού πουθενά δεν επιτεύχθηκε η μέγιστη θεωρητική ταχύτητα. Στις δοκιμές του Computerworld (http://www.computerworld.com/s/article/9205298/DoCoMo_s_LTE_is_quick_but_quickly_disappoints) η μέγιστη ταχύτητα στο download με δυσκολία πλησίασε τα 10Mbps ενώ στο upload τα 4Mbps. Στα τέλη Ιανουαρίου μόλις 5000 είχαν εγγραφεί στα νέα προγράμματα.


Πηγή: Computerworld (http://www.computerworld.com/s/article/9208479/NTT_DoCoMo_to_chase_1Gbit_sec._downlinks_with_LTE_Advanced?source=rss_networking)

baskon
08-02-11, 13:29
Με τη πρωτη ματια νομιζεις οτι εχει ηδη δοκιμαστει και ειναι απογοητευτικες οι ταχυτητες..
Μολις το διαβασεις βλεπεις οτι ακομα δεν εχει δοκιμαστει και απλως αναφερονται οι απογοητευτικες ταχυτητες για το LTE..
Προσωπικά παντως τα 10/4 Mbps δε νομιζω να χαλαν κανεναν..
Και αν η νεα τεχνολογια δωσει 100/10 mbps νομιζω θα ειναι τελεια...
Η Ελλαδα βεβαια ποτε δε θα τα δει αυτα..Και ακομα και αν τα δει θα εχει ταχυτητα 1 gbps θεωρητικη σε πακετο που θα σε αφηνει να κατεβασεις 1 gbyte :rofl::rofl:
Και μετα χρεωση ανα Mb..

gmmour
08-02-11, 14:18
Το HSPA+ όμως δίνει συγκρίσιμες ή και καλύτερες ταχύτητες σε ήδη λειτουργούσες εμπορικές υλοποιήσεις, οπότε δεν συμφέρει (ακόμα) η μετάβαση! Μόνο η Verizon στις ΗΠΑ θα τρέξει για να εναρμονιστεί με τον GSM κόσμο. Ήδη πχ η T-mobile USA διαφημίζει το HSPA+ ως 4G... Άρα το LTE, πέρα από τις ΗΠΑ και τους γκατζετάκηδες Ιάπωνες, θα καθυστερήσει κανένα-δυο χρόνια ακόμα μέχρι να στηθεί και να βγουν και συσκευές που αποδεδειγμένα τρέχουν γρηγορότερα από τις HSPA+ (δεν είναι τυχαίο ότι οι φήμες λένε ότι η Apple πχ δεν βιάζεται να βάλει LTE στο iPhone 5 και θα περιμένει για το 2012 και αν... τώρα που έπιασε και τη Verizon με το, πιο αργό αλλά ακόμα ανταγωνιστικό με ταχύτητες περίπου 40% κάτω από το HSPA του iPhone 4 αλλά με καλύτερο δίκτυο στις ΗΠΑ, EVDO)!

Icyreloaded
08-02-11, 14:45
Το LTE νομίζω έχει πολύ χαμηλότερο latency σε σχέση με τα τωρινά δίκτυα, εκεί κάνει την διαφορά.

A_gamer
08-02-11, 14:59
Το LTE νομίζω έχει πολύ χαμηλότερο latency σε σχέση με τα τωρινά δίκτυα, εκεί κάνει την διαφορά.

Αν ισχύει αυτό τότε αξίζει τον κόπο, έστω και με μόνο λίγο ψηλότερες ταχύτητες, πιστεύω.

farcry
08-02-11, 17:29
Αν ισχύει αυτό τότε αξίζει τον κόπο, έστω και με μόνο λίγο ψηλότερες ταχύτητες, πιστεύω.

ε καλα ναι. χρειαζομαστε πολυ μικροτερο lag τωρα που θα παιζουμε FPS online απο τα κινητα μας :whistle:

button
08-02-11, 21:16
Μαύρο χάλι :lol:

lariser
08-02-11, 22:39
Λίγο περίεργη μου φαίνεται η ανακοίνωση, δεδομένου ότι σε άλλα εμπορικά δίκτυα όπου έχει γίνει LTE rollout, όπως της Telia Sonera στη Σουηδία, οι μέσες ταχύτητες σε downlink/uplink ήταν πολύ καλύτερες. Κι αυτό το έχουν πετύχει με εξοπλισμό από δύο διαφορετικούς παρόχους (Huawei, Ericsson).

Τέσπα. Το σίγουρο είναι ότι ακόμα το LTE δεν διασφαλίζει κανένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του HSPA+ (MIMO, 64QAM, Dual Carrier κτλ.) που να δικαιολογεί επένδυση. To χαμηλότερο latency είναι μεν σημαντική διαφορά, αλλά μόνο για πολύ συγκεκριμένες εφαρμογές που το έχουν ανάγκη.

Άρα, κι εγώ βλέπω να αργούν ακόμα καμιά διετία οι σοβαρές επενδύσεις σε LTE. Μέχρι τότε ελπίζω να έχει βγει και το πρώτο release από την 3GPP για το LTE Advanced.

A_gamer
10-02-11, 23:40
ε καλα ναι. χρειαζομαστε πολυ μικροτερο lag τωρα που θα παιζουμε FPS online απο τα κινητα μας :whistle:

Ποια FPS; Με το lag που έχουν τώρα, απορώ πώς γίνεται και σερφάρουν πολλοί...

jimjam6
03-04-11, 17:58
Δε ξερω τι λετε εσεις εγω δουλευω σε ενα ιδρυμα της χωρας μας στο οποιο περασανε οπτικη ινα
Ταχυτητα 1gbps

Tα download στην αρχη και για μενα ηταν χαλια!!Το πολυ 10mb /s download και λεω δε στεινω το λειτουργικο σε δισκο solid state...αποτελεσματα με download manager

download 35mb/s upload 10mb/s

δηλ. Ο παλιος σκληρος δισκοσ ηταν πιο αργος απο την ταχυτητα του internet και δε προλαβενε να γραψει!!

ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΠΛΑΚΑ

nothing
04-04-11, 00:49
κοιτα : κλασσικος mainstream δισκος 4 ετιας φτανει τα 12Μb/s down και ταυτοχρονα τα 5-6 upload....

τσεκαρισμενο για μηνες...

αλλα φυσικα σε παραλληλα down πχ 3 αρχειων εχει προβλημα γιατι υπερφορτωνεται και crasharει και φτου και απο την αρχη...

φυσικα με solid ολα γινονται πιο απλα :p

@ ADSLgr.com All rights reserved.