Επιστροφή στο Forum : Καφές χωρίς καφεΐνη
Manolis_karas
15-02-11, 19:19
Με ενδιαφέρει να βρω καφέ decaffeinate, από τον οποίο να έχει αφαιρεθεί η καφεΐνη με την μέθοδο του ατμού, νομίζω ότι ονομάζεται και Ελβετική μέθοδος, κατά την εφαρμογή της γράφεται ότι δεν χρησιμοποιούνται χημικά.
Ξέρει κάποιος αν είναι αλήθεια αυτό και αν κυκλοφορεί στην Ελλάδα τέτοιος καφές;
Αν μιλάς για στιγμιαίο, μάλλον δε θα βρεις. Σε όλους τους άλλους, νομίζω πως έτσι γίνεται.
Manolis_karas
15-02-11, 20:01
Ο Ελληνικός του Λουμίδη νομίζω ότι παρασκευάζεται με τη μέθοδο του νερού όχι του ατμού, στο τηλέφωνο λένε ότι δεν χρησιμοποιούν χημικά, αλλά γιατί δεν το γράφουν στην συσκευασία;
Τι ακριβως ειναι ο καφες που του εχει αφαιρεθει η καφεινη?
υπάρχουν εξαιρετικά υποκατάστατα καφέ από κριθάρι
Ένα γνωστό και νόστιμο βγάζει για παράδειγμα και ο κορρές
Manolis_karas
17-02-11, 15:11
Τι ακριβως ειναι ο καφες που του εχει αφαιρεθει η καφεινη?
Καφές χωρίς καφεΐνη.
Τα υποκατάστατα του καφέ μοιάζουν αρκετά με καφέ αλλά δεν είναι καφές.
Δηλαδή δεν διαφέρουν στη γεύση?
Γιατί αν είναι άλλο ρόφημα γενικά τότε είναι ψιλοάχρηστο.
Με ενδιαφέρει να βρω καφέ decaffeinate, από τον οποίο να έχει αφαιρεθεί η καφεΐνη με την μέθοδο του ατμού, νομίζω ότι ονομάζεται και Ελβετική μέθοδος, κατά την εφαρμογή της γράφεται ότι δεν χρησιμοποιούνται χημικά.
Ξέρει κάποιος αν είναι αλήθεια αυτό και αν κυκλοφορεί στην Ελλάδα τέτοιος καφές;
Για ρωτα εδω (http://www.coffeeisland.gr/index.php?option=com_svmap&view=svmap&Itemid=28)
Με συγχωρείς αλλά εγώ δεν θα κατανάλωνα κάτι τόσο βαριά επεξεργασμένο. Decafeination (http://en.wikipedia.org/wiki/Decaffeination)
Manolis_karas
18-02-11, 20:22
Δηλαδή δεν διαφέρουν στη γεύση?
Αν πάρουμε ως μέτρο σύγκρισης ένα πολύ καλό καφέ, τότε εγώ τουλάχιστον δεν έχω βρει ένα ισάξιο του decaffeinate, αλλά έχω πιει αρκετούς καφέδες πολύ χειρότερους από decaffeinate.
Με συγχωρείς αλλά εγώ δεν θα κατανάλωνα κάτι τόσο βαριά επεξεργασμένο. Decafeination
Έχεις δίκιο, αλλά για αραιή έως πολύ αραιή χρήση;
treli@ris ευχαριστώ.
@ ADSLgr.com All rights reserved.