PDA

Επιστροφή στο Forum : WoL (Wake on LAN) over Internet σε 886



StavrosD
17-02-11, 22:58
Καλησπέρα.

Θέλω να ενεργοποιήσω το WoL μέσω ίντερνετ.

Πολλές φορές χρειάζομαι αρχεία από τον υπολογιστή, οπότε όπου και να πάω τον έχω ανοιχτό 24/7. Τώρα με τις αυξήσεις της ΔΕΗ το ρεύμα έχει αρχίσει να γίνεται υπολογίσιμο έξοδο (σχεδόν 30€ το μήνα).

Θέλω να κλείνω τον υπολογιστή και να τον ανοίγω μόνο όταν χρειάζομαι να πάρω κάποια αρχεία. Στο τοπικό δίκτυο δεν έχω πρόβλημα να το ρυθμίσω αλλά μέσω ίντερνετ είναι άλλο θέμα.

Τα DNS και IP στο router είναι ρυθμισμένα, το IP στατικό, οπότε ουσιαστικά θέλω να γίνεται broadcast το port που θα στέλνω το magic packet σε όλες τις θύρες. Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω IP επειδή όταν κλείνει ο υπολογιστής προφανώς δεν έχει ΙΡ.

Ξέρει κάποιος την διαδικασία σε 886 ή 876;

john_karis
18-02-11, 10:15
Θα κανεις forward μια πορτα που θελεις στον υπολογιστη που θες να ακουει τα πακετα gia Wake on lan (δηλαδη τον υπολογιστη που θες να ξυπνας). Και με ενα προγραμμα οπως το wakeonlan στελνεις τα magic packet στην πορτα την συγκεκριμενη.

Αυτο βεβαια προυποθετει να ξερεις την ip που περνεις στο ιντερνετ (dyndns)

Tony_Ts
18-02-11, 10:32
Δε γνωρίζω αν υπάρχει η επιλογή που θα αναφέρω σε όλους τους ADSL routers. Το δικό μου έχει μια επιλογή Bind IP to MAC address. Με αυτό τον τρόπο, ορίζεται ένας σύνδεσμος μεταξύ της IP και του MAC Address, οπότε όταν κάνεις Forward την πόρτα UDP 7 ή 9 (WoL) στην ΙΡ του υπολογιστή σου, αυτομάτως αποστέλλεται το Magic Packet στη MAC Address του υπολογιστή σου, όταν αυτός είναι σβηστός. ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν το κάνεις αυτό και μετά αλλάξεις ΙΡ στον υπολογιστή σου (τοπικό δίκτυο), χωρίς να καταργήσεις το Bind IP to MAC πρώτα, θα πάψει να "μιλάει" το router με το PC σου, γιατί δε θα συμφωνεί η νέα ΙΡ με τη MAC. Αντίστοιχα αν αλλάξεις MAC (είτε χειροκίνητα, είτε με αλλαγή κάρτας δικτύου) και βάλεις την ίδια ΙΡ.

Αν η ανάγκη σου είναι μόνο για αρχεία, εναλλακτικά θα σου πρότεινα να φτιάξεις ένα NAS, η κατανάλωση ρεύματος του οποίου είναι αρκετά χαμηλότερη και να το έχεις μόνιμα αναμμένο. Ορισμένα υποστηρίζουν και πρόσβαση στα αρχεία σου μέσω HTTP, FTP κλπ. Τέλος μπορείς να αναλογιστείς και το ενδεχόμενο να έχεις ένα Netbook (κατανάλωση 5-10Watt), μόνιμα συνδεδεμένο κι αναμμένο, με έναν εξωτερικό δίσκο συνδεδεμένο που θα έχεις τα αρχεία σου.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

StavrosD
18-02-11, 10:56
Για λόγους ασφαλείας, στον υπολογιστή έχω ένα RAID 5 Array 6x1TB. Δεν τίθεται θέμα να αγοράσω αρκετά NAS ή netbook για να βάλω τα αρχεία. Μπορεί να μην τα χρειάζομαι όλα, αλλά σίγουρα θέλω να υπάρχει αξιοπιστία. Τι πιο αξιόπιστο από ένα RAID 5; (ξέρω, το RAID 6)

StavrosD
22-02-11, 17:33
Είμαι μεγάλος γκαντέμης. Χρειάζεται να ανοίξω το pc εξ' αποστάσεως και δεν μπορώ.

Πρέπει να έπεσε το ρεύμα τις προάλλες λόγω κακοκαιρίας και έχει κλείσει το PC. Έχω πρόσβαση στο router (ssh) οπότε ξέρω ότι δεν είναι πρόβλημα σύνδεσης στο ίντερνετ. Στο ARP table βλέπω το IP και το MAC address του PC,δεν μπορώ όμως με τίποτα να το ανοίξω.

Καμιά καλή ιδέα;
Μου κάνει εντύπωση που ολόκληρη cisco δεν έχει εντολή για WOL στο IOS και πρέπει να ψάχνω την διαδικασία.

@ ADSLgr.com All rights reserved.