PDA

Επιστροφή στο Forum : Έχετε περάσει H1N1 γρίπη φέτος (χειμώνας 2010-2011) και έχετε κάνει εμβόλιο;

Σελίδες : [1] 2

psyxakias
24-02-11, 07:03
Έχετε περάσει H1N1 φέτος (χειμώνας 2010-2011) και έχετε κάνει εμβόλιο;

Ας κάνω την αρχή. Περνάω γρίπη αυτές τις μέρες, που σύμφωνα με το γιατρό είναι αυτή η νέα γρίπη H1N1, και δεν είχα κάνει εμβόλιο (αν και μου είπαν ότι δε προσφέρει 100% προστασία και θα πρέπει να γίνεται κυρίως στις ευπαθείς ομάδες, που εγώ δεν είμαι σε αυτές). Για την ώρα είμαι σπίτι και παρακολουθούμαι από γιατρό χωρίς να κρίνει απαραίτητη τη νοσηλεία σε νοσοκομείο, αφού δεν υπάρχει παράλληλα κανένα άλλο πρόβλημα υγείας. Υπομονή θέλει και αντοχή στα 39.5-40.5C όλο το 24ωρο με προσωρινή πτώση στους 38-38.5C (ελπιζω και πιο κατω τις επομενες μερες).

Προσωπικές εμπειρίες/συμβουλές για γρίπη:
(Προσοχή: δεν είμαι γιατρός και είναι απόψεις/συμβουλές από προσωπική εμπειρία και μόνο. Σε καμία περίπτωση δεν προτείνω να τις ακολουθήσετε, χωρίς ιατρική συμβουλή / παρακολούθηση καθώς κάθε περίπτωση διαφέρει)
Την κόλλησα κατά πάσα πιθανότητα την Κυριακη σε αποκριάτικη γιορτή, ενώ τα έντονα συμπτώματα ξεκίνησαν Τρίτη (μέχρι τότε είχα ένα γαργαλητό στο λαιμό, σαν να έχω καταπιει σκόνη ή κάτι αντίστοιχο) και θα πρέπει να υποχωρήσουν έως την Κυριακή. Δεν έκανα κάποια αιματολογική ή άλλη εξέταση, θεωρείται περιττό από το γιατρό αφού έχω όλα τα συμπτώματα σε μεγάλο βαθμό κιόλας. Εδώ να επισημάνω ότι έχω κάποιες αμφιβολίες, πως την ξεχώρισε τόσο απλά από την εποχιακή. Αλλά τέλος πάντων, σκοπός είναι να περάσει όποια και αν είναι.
Τα συμπτώματα που έχω είναι: υψηλός συνεχόμενος πυρετός, ρίγη, έντονος ξηρός βήχας & πονόλαιμος, πόνους σε μύες & κόκκαλα, αδυναμία, ρινική συμφόρηση & καταρροή, και διάφορες κλασικές συνέπειες του υψηλού πυρετού (μουδίασματα, μυρμηγκιάσματα, βούλωμα/ξεβούλωμα στα αυτιά, αύξηση σφυγμών (115-120 bpm, περιέργως τον μετράει με φοβερή ακρίβεια το android κινητό με χρήση του δείκτη και της κάμερας!).
Ο πυρετός ανέβηκε απότομα με 39C και έκτοτε 39-40C (ξημερώνει 3η μέρα). Πέφτει προσωρινά στους 38-38.5C με αντιπυρετικά/μπάνιο/κομπρέσες, πιο κάτω με τίποτα. Απ'ότι διάβαζα μέχρι τους 41.2C είσαι ΟΚ, μετά τους 42.7C μπορεί να προκληθούν εγκεφαλικές βλάβες και απαιτείται άμεση νοσηλεία.
Με βοηθάνε στην πτώση πυρετού για 3-4 ώρες δύο διαφορετικά αντιπυρετικά: Ponstan (μεφεναμικό οξύ) και Panadol Cold & Flu (παρακεταμόλη), τα οποία παίρνω εναλλάξ ανά 3-4 ώρες διότι δεν επιτρέπεται το καθένα κάτω από 6 ώρες λόγω αύξησης τοξικότητας στο αίμα. Χρειάζονται γύρω στα 60-70' λεπτά για να δράσουν και διαρκεί 3.5-4 ώρες το πολύ η μείωση πυρετού.
Το Depon 1g (αναβράζον) και Panadol Extra δε μου κάνουν απολύτως τίποτα. Τα δοκίμασα επανειλημμένα και δεν μείωσαν τον πυρετό ούτε καν 0.5C σε διάστημα 2 ωρών.
Άλλη αγωγή δε θεωρείται απαραίτητη ακόμα, ενώ αντιβηχικό δε θα βοηθήσει ιδιαίτερα σύμφωνα με το γιατρό. Βοηθητικά παίρνω και βιταμίνη C 1000mg, καθώς και ένα spray για τη ρινική συμφόρηση (μπούκωμα).
Πέρα από αντιπυρετικα βοηθάνε οι κλασικές αντιμετωπίσεις πυρετού: κομπρέσες με ξύδι στο κεφάλι (για ανακούφιση) και χλυαρό μπάνιο. Το μπάνιο βοηθάει πολύ, όταν δε πιάνουν τα αντιπυρετικά, αρκεί βέβαια να μη μείνεις βρεγμένος και αρπάξεις κανά κρύωμα και γίνει χειρότερα.
Αυτονόητη και η άμεση αλλαγή ρούχων οταν πέσει ο πυρετός και ιδρώσω.
Δεν έχω καταφέρει να κοιμηθώ για πάνω από 3 ώρες το τελευταίο 48ωρο και έχω μειωμένη όρεξη για φαγητό (λίγο πουρέ, ρύζι κτλ), πράγμα που επιδεινώνει την κατάσταση με έντονη κόπωση.
Δεν πρέπει να βγω έξω μέχρι να είμαι απύρετος για τουλάχιστον 24-36 ώρες.
Σύμφωνα με το γιατρό, η γρίπη μεταδίδεται από τον ασθενή σε άλλα άτομα με άμεση ή έμμεση επαφή (μέσω αντικειμένων, μερων του σώματος κτλ) μέσω σταγονιδίων από στόμα/μύτη. Οπότε καλό είναι οι γύρω να πλένουν χέρια, αντισηπτικά κτλ (θεωρητικά). Μεταδίδεται από τον ασθενή μέχρι 7 ημέρες ξεκινώντας από την ημέρα εκκίνησης των συμπτωμάτων.
Θετικό ότι δεν έχω ακροαστικά και ότι δε καπνίζω είπε. Θέλει προσοχή αν νιώσω δύσπνοια ή πόνο στο θώρακα κατά την αναπνοή (όχι κατά το βήχα) διότι είναι συμπτώματα πνευμονίας που σε κάποιους γυρίζει η γρίπη.
Επίσης προσοχή θέλει αφού θεωρητικά περάσει η γρίπη και είμαι απύρετος, να ελέγχω για μερικές μέρες τα απογεύματα/βράδυ την θερμοκρασία μου. Ακόμα και δέκατα 37.0-37.5C θέλουν προσοχή και ιατρική παρακολούθηση διότι μπορεί να γυρίσει σε άτυπη πνευμονία (αρκετά σπάνια περίπτωση είπε όμως).

Ζητώ συγνώμη για τυχόν λάθη ή ασυναρτησίες, αφού και τώρα με 39C είμαι αλλά θεωρησα σωστό να μοιραστώ την εμπειρία.. που μπορώ να πω ότι είναι πρωτόγνωρη για μενα, αφού δεν θυμάμαι να έχω ξαναρρωστήσει τόσο έντονα ποτέ άλλοτε. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω (πωπω δίνω και credits ο ψυχάκιας) την μητέρα μου και ειδικα τη σύντροφό μου που με στηρίζουν απίστευτα αυτές τις μέρες.

Αν θέλετε, μοιραστείτε και εσείς εμπειρίες - συμβουλες. :cool: - Μου έκανε εντύπωση που δεν υπάρχει πρόσφατο νήμα με εμπειρίες ή τουλάχιστον εγώ δε το βρήκα. Ξέρω ότι είχαν αναφερθεί κάποια πράγματα για τα εμβόλια σε άλλα νήματα. Το πολύ πολύ να θεωρηθεί mini-reality, ο Μικρούτσικος έκανε live το γάμο του, εγώ τη γρίπη μου. :tooth

ΥΓ. Έχω ζητήσει από την ΣΟ αφιέρωμα στην μνήμη μου, αν δεν επιβιώσω. Αν και λόγω ότι και ο επίτιμος έχει ξεπεράσει τα 92, θεωρώ ότι δε συντρέχει λόγος ανησυχίας με τέτοιο avatar. Οι υπόλοιποι πρέπει να ανησυχείτε... :crazy: :lol:

ΥΓ2. Ισως να τα περιγραφω λιγο τραγικα αλλα οκ απλα τωρα ειναι στη φαση εντονων συμπτωματων. Παρατηρω ηδη μια βελτιωση της καταστασης.. ελπιζω να διαρκεσει.

nmavro73
24-02-11, 10:31
Περαστικά σου. Εγώ απάντησα ότι δεν έχω περάσει και δεν θα κάνω εμβόλιο. Δεν έχω πειστεί για την αποτελεσματικότητά του και δεν έχω πειστεί για την έλλειψη παρενεργειών. Αλλά γενικά η τελευταία γρίπη που πέρασα ήταν το 2002 και η τελευταία ίωση αυτή με τον τρελό βήχα. Όλοι να κολλήσουν δεν κολλάω εγώ.

manoulamou
24-02-11, 11:38
:)Περαστικα, ειμαι σιγουρη πως θα βγεις απ την περιπετεια πιο psyxakias
και ιδιως με την ισχυρη ανοσοποιητικη δραση του υπεργκαντεμοσαυρου!:worthy:
Εχω κανει τα εμβολια για πνευμονια απο περυσι, της νεας και της εποχικης γριπης τακτικα.
Δεν εχω νοσησει ευτυχως και κοντευω να γινω ειδικη, δυστυχως κατεχω ρεκορ ομαδων υψηλης επικινδυνοτητας...
Μην φοβαστε να ρωτησετε τον προσωπικο γιατρο σας ή εστω καποιον παθολογο για το εαν πρεπει να κανετε εμβολιο ασχετως εαν νομιζετε πως δεν χρειαζεται να εμβολιαστειτε, προσεξτε μπορει να μεταδωσετε τον ιο σε αγαπημενα ατομα ευαισθητα.
Μπορει να μην καλυπτει ολους τους ιους (μεταλλασσονται διαρκως) δεν προφυλασσει πληρως ουτε καν απ τα περιεχομενα στελεχη ομως οι ενδεχομενες παρενεργειες του, δεν συγκρινονται με την ταλαιπωρια και το τι θα συμβει εαν σας περιλαβει καποιος εκ των ιων!
Μην φοβαστε το εμβολιο - την γριπη να φοβαστε, απαραιτητο δεν ειναι ενδεχομενως
ομως ενημερωθειτε απο επιστημονες ειδικους, οχι μονο απο γνωστους ή μεσω internet πριν αποφασισετε.
Να θυμαστε: ενα απλο κρυολογημα εχει σχετικα ηπια συμπτωματα και ομαλη πορεια, δεν σκοτωνει.
Αλλά η γριπη δεν αστειευεται, ειναι ραγδαια σε αρπαζει και σε κοπαναει σαν χταποδι,
εαν ειτε εσεις ειτε η οικογενεια ή οι κολλητοι εχετε μειωμενες αντιστασεις, προφυλαχθειτε με καθε τροπο!
:nurse:
ΥΓ
Δωρεάν φάρμακα για τη γρίπη και από τα φαρμακεία (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=55462998)
Εκτός ΜΕΘ το ένα τέταρτο των θανάτων (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_23/02/2011_433675)

manicx
24-02-11, 12:50
Έκανα το εμβόλιο, το κλασσικό εποχικό τον Οκτώβριο. Το φετινό 'πιάνει' και τον H1N1. Το κάνω καθώς το αναπνευστικό μου δεν είναι και ότι καλύτερο και αν με πιάσει με χτυπάει στους πνεύμονες.

Manolis_karas
24-02-11, 13:12
Επειδή ανήκω στις ευπαθείς ομάδες κάνω το εμβόλιο της Γρίπης κάθε χρόνο από το 2000 και του Πνευμονιόκοκκου κάθε 5 χρόνια. Με έχουν βοηθήσει στα συνάχια - κρυολογήματα. Πριν λίγα χρόνια αρρώστησα για 3-4 ημέρες με 40οC, πιθανότατα κάποια ίωση;

no_logo
24-02-11, 13:13
έχω κάνει το εμβόλιο για την "νέα" γρίπη από πέρυσι και όχι δεν έχω αρρωστήσει

nmavro73
24-02-11, 13:17
Λένε ότι πρέπει να το κάνεις και φέτος. Θεωρητικά και εγώ ανήκω σε αυτούς που αν κολλήσουν θα έχουν θέμα ειδικά με το βήχα. Πέρυσι είχαν βάλει και τους ασθματικούς σε αυτές τις ομάδες. Πρακτικά όμως δεν αρρωσταίνω, δεν έχω θέμα με την αναπνοή μου ποτέ επειδή αθλούμαι και αν κρυώσω ούτως ή άλλως δεν αποφεύγω τα σπρέι. Δεν έχω κάνει ποτέ κανένα εμβόλιο τέτοιου τύπου, παρόλο που δούλευα 3,5 χρόνια σε νοσοκομεία και άλλα 2 σε σχολεία και φέτος συναντάω συνεχώς παιδιά επειδή κάνω ιδιαίτερα μαθήματα

manoulamou
24-02-11, 13:24
Υποχρεωτικο δεν ειναι για κανεναν, ομως γιατι να ταλαιπωρηθεις
(το λιγοτερο) ειτε εσυ ειτε αγαπημενα σου προσωπα;
Επισης ασχετως εμβολιασμου και επικινδυνοτητας ας τηρουμε βασικους κανονες υγιεινης...:)
1) Σχολαστική τήρηση των μέτρων υγιεινής όπως:
-προσεκτικό πλύσιμο χεριών με νερό και σαπούνι ή καθαρισμός των χεριών
με αλκοολούχο διάλυμα
-κάλυψη του στόματος και της μύτης με χαρτομάντιλο κατά την διάρκεια
του βήχα και του φτερνίσματος
-αποφυγή επαφής των χεριών με το στόμα, τη μύτη και τα μάτια και
χειραψίας για πρόληψη διασποράς μικροβίων
2) Αποφυγή επαφής με ασθενείς που έχουν συμπτώματα του αναπνευστικού.
3) Αποφυγή συνωστισμού.
4) Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων γρίπης ή άλλων συμπτωμάτων από
το αναπνευστικό στο διάστημα αυτό θα πρέπει να αναζητήσετε άμεσα
ιατρική βοήθεια και να αναβάλετε την επιστροφή σας μέχρι να γίνετε καλά.

Manolis_karas
24-02-11, 13:33
Φέτος το στέλεχος Η1Ν1 περιλαμβάνεται στο εμβόλιο της εποχιακής γρίπης.

alekan
24-02-11, 13:41
Περαστικα, εγω την περασα με εντονα συμπτωματα το 1ο 24ωρο, κολλησα απο τα παιδια μου που την περασαν και τα δυο διαδοχικα το ενα με το αλλο. (5,5 η κορη, ~3 ο γιος)
Ο μικρος εκανε και τραχειοβρογχιτιδα και ηταν ενα βημα πριν την πνευμονια, και αναγκαστικα πηρε και αντιβιωση κατοπιν εντολης γιατρου.

Το εμβολιο ειναι λιγο αργα για να γινει τωρα, επρεπε να εχετε εμβολιαστει οταν ηταν καιρος, οι ευπαθεις ομαδες.Η ανοσοποιηση του οργανισμου αργει.

Banditgr
24-02-11, 13:43
Τις πιο σωστές συμβουλές έδωσε η μανούλα μας. Προσωπικά δεν έχω κάνει το εμβόλιο, δεν σκοπεύω να το κάνω, παρόλο που πέρυσι αρρώστησα για καμιά βδομαδούλα με ταβάνι όμως το 39.8. Ευτυχώς είχα την παλιά καλή, παραδοσιακή γρίπη που απλά μια ωραία πρωία αποφάσισε σιγά σιγά να με αφήνει (και απ' όσο γνωρίζω και ο H1N1 παρόμοια συμπεριφορά έχει, με ενδεχόμενα χειρότερα συμπτώματα, ειδικά σε ευπαθείς ομάδες). Φέτος, θέλω να πιστεύω (γιατί ποτέ μη λες ποτέ) ότι τη γλύτωσα φθηνά, παρόλο που περιφέρομαι ανάμεσα σε άρρωστους (συναδέλφους και οικογένεια).

Περαστικά Mr. ψυχάκιας και μην ανησυχείς, αν χρειαστεί θα σε...μνημονεύσουμε δεόντως :crazy::tooth

George978
24-02-11, 13:51
περαστικα σου , εχω ολα τα συμπτωματα πλην του πυρετου...που νοιωθω να ερχεται

manoulamou
24-02-11, 15:03
Δυο μερες πριν κανω την 2η δοση μου, εβγαλα πυρετο 38.0 το απεδωσα στο avonex
οπως ηρθε ετσι - εφυγε με ενα depon αναβραζον δια νυκτος.:)
Το ιδιο πρωΐ μετα απο νοσηλεια μιας εβδομαδας στην εντατικη πεθανε οικογενειακος φιλος
που ενω ειχε σακχαρωδη διαβητη δεν εκανε κανενα απ τα εμβολια... Επαθα ταρακουλο.
Μεχρι να συμπληρωσω την απαιτουμενη περιοδο παραγωγης επαρκων αντισωματων
ημουν συνεχως στην τσιτα, πλυσιμο χεριων συνεχεια και μονο μασκα που δεν φοραγα!:crazy:

psyxakias
24-02-11, 16:07
Κάτι πάντως που θα ήθελα να αναφέρω, μόλις το πρόσθεσα και στο 1ο post, είναι ότι αναρωτιέμαι πως ξεχώρισε ο γιατρός ότι είναι η νέα γρίπη H1N1 και όχι η εποχιακή αφού δεν έγινε κάποια αιματολογική εξέταση. Σαν ψυχάκιας, αμφισβητώ τους πάντες και τα πάντα. :p

Revolution
24-02-11, 16:15
Κάτι πάντως που θα ήθελα να αναφέρω, μόλις το πρόσθεσα και στο 1ο post, είναι ότι αναρωτιέμαι πως ξεχώρισε ο γιατρός ότι είναι η νέα γρίπη H1N1 και όχι η εποχιακή αφού δεν έγινε κάποια αιματολογική εξέταση. Σαν ψυχάκιας, αμφισβητώ τους πάντες και τα πάντα. :p

Καλα κανεις και εχεις δικιο στο συγκεκριμενο, πως το καταλαβε λεει και το φλυτζανι ο doctor?
Εγω τελευταια φορα που αρρωστησα ηταν περισυ με υψυλο πυρετο για 2-3 μερες οποτε ισως και να την εχω περασει δεν ξερω.
Το τελευταιο εμβολιο που εκανα ηταν στο δημοτικο το μαντου :p
Γενικα προσπαθω να μην παιρνω τιποτα ουτε ντεπον και μου εχει βγει σε καλο μιας και αρρωσταινω 0-2 το πολυ το χρονο.

Το εμβολιο ειναι το ιδιο με περυσι στο οποιο δεν ειχαν γινει επαρκεις ελεγχοι?

gousia
24-02-11, 16:25
Καλα κανεις και εχεις δικιο στο συγκεκριμενο, πως το καταλαβε λεει και το φλυτζανι ο doctor?
Εγω τελευταια φορα που αρρωστησα ηταν περισυ με υψυλο πυρετο για 2-3 μερες οποτε ισως και να την εχω περασει δεν ξερω.
Γενικα προσπαθω να μην παιρνω τιποτα ουτε ντεπον και μου εχει βγει σε καλο μιας και αρρωσταινω 0-2 το πολυ το χρονο.

και εγω μια απο τα ιδια!κατα των φαρμακων(και υπερ της φυσικης προληψης!)τελευταια φορα ανεβασα πυρετο προπερσυ(μπορειτε να το γραψετε και με ''ι'' για τους περιεργους!)και φαρμακο απο τοτε να παρω...ομως σε παρομοιο θεμα που αναφερθηκα κατα του ''θαυματουργου'' εμβολιου βρηκα τον μπελα μου...!το εμβολιο δεν ειναι το ιδιο αλλα δεν εχει καμια σχεση αυτο!επειδη κανενα φαρμακο και εμβολιο δεν δοκιμαζεται καλυτερα παρα μονο απο χρονο μην εισαι απολυτα σιγουρος!και ασε καποιους εξυπνακηδες να λενε το αντιθετο!τωρα εφοσον δεν εισαι σε καποια ομαδα υψηλου κινδυνου εχεις και την επιλογη!παντως εγω δεν θα το κανω!αν ειχα προβληματα υγειας ομως θα το εκανα...

Banditgr
24-02-11, 16:34
Έχει ενσωματωθεί στο εμβόλιο της εποχιακής γρίπης, αυτό των...χοίρων :p

Όσο για το πως το καταλαβαίνει κάποιος, η απάντηση απ' όσο γνωρίζω είναι ότι δεν το καταλαβαίνει, αφού τα συμπτώματα είναι τα ίδια με αυτά της εποχιακής γρίπης. Χρειάζονται αιματολογικές εξετάσεις (τουλάχιστον), οι οποίες θα πρέπει να αποσταλούν στο Παστέρ (http://www.pasteur.gr/), τα αποτελέσματα του οποίου μέχρι να βγουν, έχεις...γίνει καλά :tooth

Rebel Scum
24-02-11, 16:37
Εμβόλιο δεν έχω κάνει, όπως δεν έχω κάνει ποτέ και για την κοινή γρίπη.

Αν την πέρασα δεν το ξέρω, κόντεψα φέτος 2 φορές να κρεβατωθώ αλλά την γλύτωσα.

psyxakias
24-02-11, 16:41
Καλα κανεις και εχεις δικιο στο συγκεκριμενο, πως το καταλαβε λεει και το φλυτζανι ο doctor?Μήπως στατιστικά τα κρούσματα είναι περισσότερα από την εποχιακή; Τι να πω, πολύ αυθαίρετο βρήκα το συμπέρασμά του και το συνειδητοποίησα τώρα που είμαι λίγο καλύτερα.

manoulamou
24-02-11, 17:46
Μήπως στατιστικά τα κρούσματα είναι περισσότερα από την εποχιακή; Τι να πω, πολύ αυθαίρετο βρήκα το συμπέρασμά του και το συνειδητοποίησα τώρα που είμαι λίγο καλύτερα.

Σε παραμυθιασε για να κατσεις φρονιμα φαινεται:rolleyes:psyxakias γαρ
αποκλειεται να εκανε διαγνωση με βαση μονο τα συμπτωματα σου.
Το φετινο εμβολιο περιεχει ολα τα περσινα συν τα στελεχη που αναγνωριστηκαν ενδιαμεσα,
ετσι γινεται καθε χρονο. Απλα περισυ δεν το προλαβαν, ηταν πολυ διαφορετικη και επιθετικη
η εκδοχη του Η1Ν1 (ειπαμε μεταλλασσονται οι ιοι γενικως) και εβγαλαν επειγοντως
με συνοπτικες διαδικασιες το σχετικο εμβολιο ξεχωριστα για την νεα γριπη!
Μην συγχεουμε το απλο κρυολογημα και τις καθε λογης ιωσεις εποχης
με την γριπη, εντελως αλλη κλιμακα και εκδηλωσεις εχουν...
Προσωπικα το φαρμακειο μου μεχρι προσφατα διεθετε μονο fenistil και depon!
Ακομη και τωρα μονο τα απαραιτητα φαρμακα καταναλωνω για καρκινο, MS, ζαχαρο και πιεση {{λιγα δεν ειναι;:crazy:}} Συνολον 4 χαπια + 1 ενεση...:nurse:

gousia
24-02-11, 17:53
Σε παραμυθιασε για να κατσεις φρονιμα φαινεται:rolleyes:psyxakias γαρ
αποκλειεται να εκανε διαγνωση με βαση μονο τα συμπτωματα σου.
Το φετινο εμβολιο περιεχει ολα τα περσινα συν τα στελεχη που αναγνωριστηκαν ενδιαμεσα,
ετσι γινεται καθε χρονο. Απλα περισυ δεν το προλαβαν, ηταν πολυ διαφορετικη και επιθετικη
η εκδοχη του Η1Ν1 (ειπαμε μεταλλασσονται οι ιοι γενικως) και εβγαλαν επειγοντως
με συνοπτικες διαδικασιες το σχετικο εμβολιο ξεχωριστα για την νεα γριπη!
Μην συγχεουμε το απλο κρυολογημα και τις καθε λογης ιωσεις εποχης
με την γριπη, εντελως αλλη κλιμακα και εκδηλωσεις εχουν...
Προσωπικα το φαρμακειο μου μεχρι προσφατα διεθετε μονο fenistil και depon!
Ακομη και τωρα μονο τα απαραιτητα φαρμακα καταναλωνω για καρκινο, MS, ζαχαρο και πιεση {{λιγα δεν ειναι;:crazy:}} Συνολον 4 χαπια + 1 ενεση...:nurse:

να φανταστω οτι δεν δουλευεις πλεον γιατι εκλειπει το lexotanil...!

psyxakias
24-02-11, 18:02
Βασικά τα συμπτώματα απ'ότι κατάλαβα από αυτά που είπε (και διάβασα στο ιντερνετ) είναι περισσότερο συμπτώματα γρίπης και όχι κρυώματος, μάλιστα γνωρίζω και από ποιο άτομο κόλλησα. Πιο συγκεκριμένα μου είπε ότι οι πόνοι σε μυες και κόκκαλα σε συνδυασμό με πυρετό/ξηρό βήχα είναι τα πιο χαρακτηριστικά συμπτώματα γρίπης.

Πάντως τώρα που ρώτησα, παρευρισκόμενους στην επίσκεψη διότι εγώ ήμουν στο κόσμο μου με το πυρετό, είπε "είναι γρίπη από τα συμπτώματα, πιθανόν ακόμα και η νέα γρίπη, H1N1 κτλ", ίσως και λόγω του βήχα που άκουσε/ακροάστηκε που είπε ότι δεν είναι ο συνηθισμένος σε κρύωμα. Μέσα στη θολούρα μου συγκράτησα το H1N1. :p

manoulamou
24-02-11, 18:38
να φανταστω οτι δεν δουλευεις πλεον γιατι εκλειπει το lexotanil...!
Απαπαπα :scared: μια φορα ειχα παρει μισο χαπακι και κοιμηθηκα 8 ωρες απνευστι!
Ασε μην ξυνεις πληγες, εαν δουλευα θα ημουν πολυ πιο ηρεμη και υγιης,
το οξυγονο μου ηταν η καθημερινη κοινωνικη συναναστροφη...
Τοτε βεβαια, γιατι τωρα με οσα εγιναν δουλεία ειναι και οχι δουλειά.

Η γριπη εχει ραγδαια και πολυ εντονα συμπτωματα, η manoula mou ελεγε
"αμα απ το πουθενα μεσα σε λιγες ωρες, ψηνεσαι στον πυρετο κι αισθανεσαι σαν να σε εχουν πλακωσει στο ξυλο, τοτε δεν ειναι ενα απλο κρυολογημα, τηλεφωνα στο γιατρο αμεσως"!!!
Κι εμβολιο εαν δεν κανετε, τουλαχιστον τηρειτε σχολαστικα τους στοιχειωδεις κανονες υγιεινης.

Mouse Potato
24-02-11, 19:40

Το αυτό.

Δεν έχω κάνει κανένα εμβόλιο και εδώ και 2-3 μέρες είμαι με βήχα, "ξύσιμο" στον λαιμό και κάτι 10τα όποτε το θυμηθεί. Ηθικό ακμαιότατο αφού - φτου φτου - είμαι σχετικά καλά. Δεν έχω σκοπό να κάνω οποιοδήποτε εμβόλιο εκτός αν διαπιστώσω πως συντρέχει άμεσος κίνδυνος για την υγεία μου [περίπτωση έξαρσης υπαρκτής και θανατηφόρας πανδημίας] (ναι δεν θα αφήσω τα συμφέροντα να το διαπιστώσουν για εμένα).

Στην γρίπη το χειρότερο μου είναι ο πυρετός. Μέχρι 38.5 βαθμούς όλα είναι υπό έλεγχο και δεν παίρνω τίποτα (προσπαθώ να αποφεύγω σκευάσματα παρακεταμόλης - βλ. http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artid=276413&dt=02/07/2009). Από εκεί και πάνω, τα πράγματα δυσκολεύουν και αναλαμβάνουν συχνά μπανάκια με χλιαρό νερό και μόνιμες κομπρέσες. Σπάνια θα έχω παρατεταμένο υψηλό πυρετό κάνοντας τα προηγούμενα. Αν συνεχίσει (όπως του ψυχάκια) αναγκαστικά καταφεύγω σε φάρμακα, ως έσχατη λύση πριν πετάξω στους ουρανούς (:p).

ΥΓ1: Σαφώς και τα παραπάνω είναι προσωπικές απόψεις και δεν συνιστώ σε κανέναν τις ακολουθήσει... :rolleyes:

ΥΓ2: Ψυχάκια, το αλουμινόχαρτο από το κεφάλι το έβγαλες; Υποθέτω πως φυλακίζει την θερμότητα και βλέπω να "αρπάζεις" στο ψήσιμο :p

Περαστικά στους πανταχού άρρωστους... :)

manoulamou
24-02-11, 19:50
Καλου - κακου βρηκα μια συνταγη ειδικου γλυκου (http://sintagoulis.gr/tag/%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CF%85%CE%B2%CE%B1?stags=1&adv=1) για τον αρχι-γκαντεμη
οποτε το χρειαστει η Μαρικα... Ανοιγετε τα spoilers υπ ευθυνη σας...:rolleyes:

Κόλυβα ή σπερνά
Συστατικά
* 250 γρ. στάρι
* 1/2 κ. γ. αλάτι
* 3 κ.σ. φρυγανιά
* 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
* 2 κ.σ. φουντούκι τριμμένο
* 2 κ.σ. αμύγδαλο τριμμένο
* 2 κ.σ. αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και κομμένο ζουλιέν
* 1/2 ρόδι
* 3-4 κλαριά μαϊντανό ψιλοκομμένο
* 1 φλυτζάνι μαύρες σταφίδες
* 1 κ.γ. κανέλλα
* 1/2 κ.γ. γαρίφαλο

Στα γρήγορα
Κατηγορία Διάφορα γλυκά
Μέθοδος Κατσαρόλας
Διατροφή Vegan Χορτοφαγική
Κουζίνα Ελληνική
Νηστίσιμα Νηστίσιμα
Φτιάχνει 1 μέτριο μπωλ
Οδηγίες

1. Μουσκεύουμε από το βράδυ το στάρι. Το σακουλάκι που πήρα έλεγε πως δεν χρειάζεται μούσκεμα. Παρόλα αυτά εγώ τα μούσκεψα.
2. Την επόμενη μέρα βράζουμε για μισή ώρα ή μέχρι να έχουν βράσει και φουσκώσει.
3. Τα σουρώνουμε και τα απλώνουμε πάνω σε πετσέτα να στεγνώσουν για 2-3 ώρες.
4. Τα βάζουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε τη φρυγανιά, τη ζάχαρη, το φουντούκι, τα αμύγδαλα, το ρόδι και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε.
5. Στολίζουμε με μαύρη σταφίδα, ρόδι, αμύγδαλο, κανέλλα και γαρίφαλο. Εννοείται ότι αν θέλουμε, αυτά τα ανακατεύουμε μέσα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τώρα να το αναλύσω και διατροφικά; Τα κόλλυβα είναι γεμάτα φυτικές ίνες, σίδηρο, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, ενέργεια.http://www.sintagespareas.gr/sintages/koliba-i-sperna.html

psyxakias
24-02-11, 19:53
Γενικα προσπαθω να μην παιρνω τιποτα ουτε ντεπον και μου εχει βγει σε καλο μιας και αρρωσταινω 0-2 το πολυ το χρονο.Δεν πιστεύω ότι είναι απόλυτο ότι ευθύνεται η μη κατανάλωση φαρμάκων για το 0-2 το χρόνο, διότι και εγώ τόσο αρρωσταίνω. Ακούω άλλους που λένε ότι έχουν να αρρωστήσουν έστω και απλό κρύωμα για πάνω από 5-10 χρόνια, και ψάχνω να βρω το μυστικό γονίδιό τους. :lol:

gousia
24-02-11, 19:53
παναγια μου!ή οποιος αλλος μας κοιταει τεσπα!τι ειναι αυτη η απαισιοδοξια βρε μανουλα μου;

psyxakias
24-02-11, 19:55
ΥΓ2: Ψυχάκια, το αλουμινόχαρτο από το κεφάλι το έβγαλες; Υποθέτω πως φυλακίζει την θερμότητα και βλέπω να "αρπάζεις" στο ψήσιμο :pΛες ε; Δε το είχα σκεφτεί καθόλου.. :rofl:

gousia
24-02-11, 19:55
Δεν πιστεύω ότι είναι απόλυτο ότι ευθύνεται η μη κατανάλωση φαρμάκων για το 0-2 το χρόνο, διότι και εγώ τόσο αρρωσταίνω. Ακούω άλλους που λένε ότι έχουν να αρρωστήσουν έστω και απλό κρύωμα για πάνω από 5-10 χρόνια, και ψάχνω να βρω το μυστικό γονίδιό τους. :lol:

δεν βγαινουν απο το σπιτι!:p

psyxakias
24-02-11, 19:57
παναγια μου!ή οποιος αλλος μας κοιταει τεσπα!τι ειναι αυτη η απαισιοδοξια βρε μανουλα μου;Προφανώς για να λέει Μαρίκα, εννοεί τον κανονικό επίτιμο... όχι τον κάτοχο του avatar. Οπότε εκεί δε θεωρείται και τόσο απαισιοδοξία αλλά ρεαλισμός. :p

........Auto merged post: psyxakias πρόσθεσε 1 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα αργότερα ........

δεν βγαινουν απο το σπιτι!:pΉ δεν έχουν καλή μακροπρόθεσμη μνήμη. :lol: - Πέρα από τη πλάκα, το πιστεύω ότι κάποιοι δεν αρρωσταίνουν καθόλου για χρόνια.

cuprakatos
24-02-11, 19:58
Οσο και να αρρωστήσεις δεν παθαίνεις τίποτα psyxakias αφού έχεις το avatar του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ :rofl::rofl: :lol::lol: :biggrin::biggrin:

manoulamou
24-02-11, 20:08
παναγια μου!ή οποιος αλλος μας κοιταει τεσπα!τι ειναι αυτη η απαισιοδοξια βρε μανουλα μου;
Καμια απαισιοδοξια στην καλυτερη black humor για την Μαρικα,
την οποια ισως κι αυτην να την θαψει ο ακατονομαστος.
Εξ αλλου ειναι πρωτης ταξεως υγιεινο αντιδοτο μετα το σημερινο τσικνισμα.
Στα χωρια αποτελουσε ολοκληρη επιστημη.:sneer:

O... ασθενης το πιασε αμεσως κι ας εχει πυρετο!!!:oneup:

ΟΥΦ συμπληρωθηκαν οι 2 βδομαδες όπου δεν υπαρχουν επαρκη αντισωματα!::)

Xouzouris
24-02-11, 20:26

Δεν την ξεχωρισε.

Απλα, συνεκτιμησε δυο στοιχεια:

α) και φετος το στελεχος που επικρατει εναντι των υπολοιπων ειναι το Η1Ν1,
β) το στελεχος Η1Ν1 ειναι που προκαλει σε πολυ μεγαλυτερο ποσοστο σοβαρη νοσηση σε νεαρα ατομα.

Εν ολιγοις, if it walks like a duck...

manoulamou
24-02-11, 21:06
:p
...
β) το στελεχος Η1Ν1 ειναι που προκαλει σε πολυ μεγαλυτερο ποσοστο σοβαρη νοσηση σε νεαρα ατομα...

Ποια νεαρα ατομα, αυτος πλησιαζει τα 93!!!:rolleyes:

ΟΚ σοβαρα δεν ξερω τι ειπε τελικα ο συγκεκριμενος γιατρος
ομως φετος δεν πανε πολυ καλα τα πραγματα και πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι και
μετρημενοι οσο γινεται, ιδιως στις μικρες ηλικιες που νομιζουν πως ειναι ατρωτες...:(
Έφτασαν τα 100 τα θύματα της νέας γρίπης στην Ελλάδα

Η Τσεχία, η Αυστρία, η Κύπρος και η Ελλάδα είναι οι τέσσερις χώρες στην ΕΕ
με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασθέντων για τη νέα γρίπη.
Εκτιμάται ότι στην Ελλάδα ποσοστό 8,5% του πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί.:p
(http://www.philenews.com/main/78,1,23,0,60356-.aspx)

gousia
24-02-11, 21:09
μην τρελαινομαστε ΠΑΛΙ!:hmm:

Mouse Potato
24-02-11, 21:25
@manoulamou εδώ πεθαίνουν κάθε μέρα κόσμος από την μη-H1N1K1L2P3O1N2... :p

Σίγουρα όμως θέλει προσοχή γιατί κανένας δεν θέλει να είναι άρρωστος... ;)

gousia
24-02-11, 21:27
@manoulamou εδώ πεθαίνουν κάθε μέρα κόσμος από την μη-H1N1K1L2P3O1N2... :p

Σίγουρα όμως θέλει προσοχή γιατί κανένας δεν θέλει να είναι άρρωστος... ;)

εχεις δικιο αλλα καποιοι δε λενε να καταλαβουν ακομα και το ποσοι πεθαινουν και απο την κοινη γριπη!:p

pavlos13
24-02-11, 23:38
Καταρχήν περαστικά και υπομονή σε λίγες μέρες θα είσαι οκ .
Εγώ δεν έχω κάνει ούτε πρόκειται να κάνω το εμβόλιο.
Το εμβόλιο το έχανε φτιάξει μέσα σε λίγες μέρες και τις παρενέργειες του τις είδαμε στις ειδήσεις (άνθρωποι που δεν μπορούσαν να μιλήσουν σωστά να κινηθούν κτλ.)
Προτιμώ αν ρισκάρω να κολλήσω τον Η1Ν1 και αν ζήσω έζησα παρά να πάρω ένα φάρμακο που ίσως με προστατέψει ή μου καταστρέψει την ζωή (σε αυτή την περίπτωση προτιμώ να πεθάνω)
Εσύ βεβαία δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα, έχεις προστάτη τον ακατανόμαστο:p

button
25-02-11, 00:04
Είχα πρόσφατα πυρετό και δεν έκανα κανένα εμβόλιο ούτε στο γιατρό πάω και ούτε παίρνω τα χαζά χάπια και είμαι στην ευπαθή ομάδα .

manoulamou
25-02-11, 00:11
ΧΑΙΡΟΜΑΙ που ειμαστε ολοι τοσο ξυπνιοι
ωστε να εχουμε αντιπροεδρο εναν Παγκαλο
να καπνιζουμε σαν φουγαρα μεχρι να μας το απαγορευσει ο καθε κυριλε Λοβερδος
να μην φοραμε κρανος και ζωνη εκτος εαν φαμε το κεφαλι μας ή πεσουν χοντρα προστιμα.
Οσο για τους επιστημονες δεν σπουδασαν για να εξασκησουν την ιατρικη και να σωζουν ζωες
αλλά για να κονομηθουν σε βαρος ημων των κορόιδων παρεα με τις κακες πολυεθνικες των φαρμακων!
Αντε γεια μας να ζησουνε να μας θυμουνται!!!:rofl:

psyxakias
25-02-11, 00:12
@button: Καλα κανεις, τα χαζα χαπια (πχ αντιπυρετικα) ειναι για τους χαζους... :rolleyes:

Xguru
25-02-11, 00:31
Συνήθως αντιικά δίνουν πάντως όταν πρόκειται για τον H1N1 (αν εννοεί αυτά όταν μιλάει για 'χαζά χάπια'). Μάλιστα από ότι ακούω τα θεωρούν must αφού με την γρίπη αυτή υπεραντιδρά το ανοσοποιητικό στον ιό και μετά τα παίζει ο οργανισμός του ανθρώπου και πας αδιάβαστος.

Οπότε με τα αντιικά μπορεί να τη 'βγάλεις πιο εύκολα', απλά πρέπει να τα πάρεις τις πρώτες μέρες εκδήλωσης των συμπτωμάτων. Βέβαια ότι πουν οι γιατροί...

Εύχομαι περαστικά και σιδερένιος!

ntoremi
25-02-11, 01:00
Εκανα περσι οταν εγινε ο ντορος. Φετος ξεχαστηκα και δεν εγινε ντορος την καταλληλη εποχη, αλλα εγινε τωρα. Τωρα το εκανα. Πρεπει μαλλον να ειμαι καλυμμενος απο περσι γιατι κολλησαν πολυ στενα ατομα γυρω μου κι εγω τιποτα. Αλλα για καλο και για κακο το ξανακανα.

Mouse Potato
25-02-11, 01:06
Οσο για τους επιστημονες δεν σπουδασαν για να εξασκησουν την ιατρικη και να σωζουν ζωες
αλλά για να κονομηθουν σε βαρος ημων των κορόιδων παρεα με τις κακες πολυεθνικες των φαρμακων!

Ελπίζω να σοβαρολογείς και να μην το λες ειρωνικά αυτό! ;)

Το αν ο επιστήμονας - γιατρός σπούδασε για να σώζει ζωές δεν το αμφισβητεί κανείς... Το πως εξελίχθηκε είναι άλλο θέμα (και - προς θεού - όχι όλοι)... Πόσοι από εμάς έχουν φορτωθεί αντιβιώσεις χωρίς καν να είναι μικροβιακή η λοίμωξη; Φαντάζομαι πολλοί. Γιατί; (ρητορικό) ;)

alekan
25-02-11, 01:10
.....να είναι μικροβιακή η ίωση;
Λοίμωξη εννοείς.

........Auto merged post: alekan πρόσθεσε 0 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Ωπ, το διόρθωσες.

Mouse Potato
25-02-11, 01:10
εχεις δικιο αλλα καποιοι δε λενε να καταλαβουν ακομα και το ποσοι πεθαινουν και απο την κοινη γριπη!:p

Σε αυτό ακριβώς αναφέρομαι. Στην κοινή γρίπη που δεν της έδωσαν ψευδώνυμο ώστε να πουλάνε τα εμβόλια σαν ζεστό καρβέλι...

........Auto merged post: Mouse Potato πρόσθεσε 0 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Λοίμωξη εννοείς.

........Auto merged post: alekan πρόσθεσε 0 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Ωπ, το διόρθωσες.

Κεκτημένη :oops:

alekan
25-02-11, 01:13
Λοίμωξη εννοείς.

Ωπ, το διόρθωσες.

Το θέμα με τις αντιβιώσεις, είναι δυστυχώς σοβαρότατο, και έχει δημιουργηθεί επίσης δυστυχώς, κι ένας φαύλος κύκλος ανάμεσα σε ορισμένους γιατρους και ασθενείς.

psyxakias
25-02-11, 01:35
Είναι και θέμα γιατρού. Εμένα μου είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να επιβαρυνθώ με αντιβιώσεις και να περιοριστώ στα αντιπυρετικά όταν ξεπερνάει το 38-38.5C. Το γεγονός ότι δεν συνταγογράφησε απολύτως τίποτα, για να μου κινήσει υποψίες για τα γνωστά θέματα με συμφέροντα φαρμακευτικών, το εκτίμησα.

BOBBY
25-02-11, 19:57
Το έχω κάνει από το 2009 τον Οκτώβριο και δεν έχω αρρωστήσει.Γενικά όμως είμαι "άρρωστος" :twisted: :p

manoulamou
26-02-11, 00:24
Ελπίζω να σοβαρολογείς και να μην το λες ειρωνικά αυτό! ;)

Το αν ο επιστήμονας - γιατρός σπούδασε για να σώζει ζωές δεν το αμφισβητεί κανείς... Το πως εξελίχθηκε είναι άλλο θέμα (και - προς θεού - όχι όλοι)... Πόσοι από εμάς έχουν φορτωθεί αντιβιώσεις χωρίς καν να είναι μικροβιακή η λοίμωξη; Φαντάζομαι πολλοί. Γιατί; (ρητορικό) ;)
Ξερω πολλους που πιεζουν το γιατρο να τους γραψει φαρμακα γιατι νομιζουν οτι μονο ετσι θα γινουν καλα. Ομως μετα τον περσινο χαμο φτασαμε στο σημειο να θεωρουμε εκ προοιμιου ολους τους γιατρους συνεταιρους των φαρμακοβιομηχανιων!
ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ λεω εγω. Εαν αρρωστησουμε ποιον θα φωναξουμε τον υδραυλικο ή τον Εισαγγελατο; Θα περιμενουμε μεχρι να θελουμε εντατικη ή προτιμαμε να γινουμε γρηγορα καλα; Πρεπει να εχουμε εμπιστοσυνη στους ειδικους χωρις αυτη ουτε καν ενα σωστο κουρεμα δεν γινεται.:rolleyes: Αλλαξτε θεραποντα εαν δεν αισθανεσθε ανετα μαζι του! Και μην ξεχνατε τα νοσοκομεια δεν ειναι για πρωτοβαθμια φροντιδα υγειας, μονο για τα σοβαρα και επειγοντα...

@ ADSLgr.com All rights reserved.