Επιστροφή στο Forum : Ποσα πληρώνετε για ασφάλεια Ι.Χ.??
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[
11]
12
13
14
15
hellenicsun
03-05-17, 20:10
126€, χθες την ανανέωσαμ Μινέτα.
1600 κυβικά, μόνο τα βασικά.
1η ανανέωση ή 2η, 3η κλπ;
Ποιο είναι το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο;
Όταν λες βασικά εννοείς Αστική Ευθύνη κλπ μόνο ή υπάρχει και θραύση κρυστάλλων ΠΧ;
ΤΚ Αθηνών ή επαρχίας;
Όλες οι παραπάνω απαντήσεις σε αυτές (..κι άλλες) ερωτήσεις είναι που διαμορφώνουν το πακέτο καλύψεων και κατά συνέπεια το ποσό ασφαλίστρων που εσύ πληρώνεις. Για να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις και ναι! έκανα copy paste από το παραπάνω μήνυμα μου :p
vforvendetta85
04-05-17, 12:37
Πεζό 206, 1.4 μοντέλο του 2001, Τ.Κ. επαρχίας, αρχικό συμβόλαιο 11/2015 πλέον πληρώνω 121 ευρώ και κάτι στο εξάμηνο, στην anytime. Περιέχει τα πάντα (μερική/ολική κλοπή, φυσικά φαινόμενα κλπ) + οδική βοήθεια + νομική προστασία για 1500 ευρώ ασφαλιζόμενο κεφάλαιο.
Δεν είναι μικτή (κάλυψη ιδίων ζημιών).
Πεζό 206, 1.4 μοντέλο του 2001, Τ.Κ. επαρχίας, αρχικό συμβόλαιο 11/2015 πλέον πληρώνω 121 ευρώ και κάτι στο εξάμηνο, στην anytime. Περιέχει τα πάντα (μερική/ολική κλοπή, φυσικά φαινόμενα κλπ) + οδική βοήθεια + νομική προστασία για 1500 ευρώ ασφαλιζόμενο κεφάλαιο.
Δεν είναι μικτή (κάλυψη ιδίων ζημιών).
Νομιζω ειναι πολλα για επαρχια. Εξαρταται ομως και η περιοχη. Δεν νομιζω κανενα νησι ε?
Το ειχα τιμολογησει anytime 1.8 lt στην αθηνα με καλυψεις για 5000 € (το πακετο EXTRA ? ) και εβγαινε περιπου 148€ τον Γεναρη.
vforvendetta85
04-05-17, 22:15
Δεν θέλω να γράψω το Τ.Κ.,αλλά ούτε για νησί πρόκειται ούτε για δυσπρόσιτη/παραμεθόριο περιοχή. Στην anytime έχω το auto value plus και σε αναζήτηση που έχω κάνει σε άλλες εταιρίες πάντα το πρόβλημα ήταν η κλοπή, λόγω ηλικίας αυτοκινήτου και βασικά μόνο η interamerican/anytime το ασφαλίζουν.
Σε αναζήτηση που έκανα και κάνω πάντα σε κάθε ανανέωση είναι, τουλάχιστον, εφάμιλλες οι τιμές με κάποιες άλλες εταιρίες, αλλά δεν ασφαλίζουν μερικ/ολική κλοπή ενώ με μερικές τα πράγματα ξεφεύγουν κατά πολύ.
Δεν ξέρω πόσο πιο κάτω μπορεί να πάει για αυτές τις καλύψεις:
ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΤΡΙΤΩΝ (ΑΝΑ ΘΥΜΑ)
ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΡΙΤΩΝ (ΑΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ)
ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΟΧΗΜΑ
ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ (ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 1158)
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΧΗΜΑΤΟΣ & ΟΔΗΓΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΟΔΗΓΟΥ
ΘΡΑΥΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ
ΠΥΡΚΑΓΙΑ
ΟΛΙΚΗ ΚΛΟΠΗ
ΜΕΡΙΚΗ ΚΛΟΠΗ
ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ - ΣΤΑΣΕΙΣ - ΑΠΕΡΓΙΕΣ
ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ (ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 1010)
Αυτό που παρατηρώ είναι ότι όλες οι εταιρίες έχουν πολύ φθηνά ασφάλιστρα στο βασικό πρόγραμμα (εγώ το ονομάζω, ίσα να μην με γράψουν) και κοπανάνε στα επιπλέον.
Ορίστε και το δικό μου:
182961
Στην HellasDirect, αυτοκίνητο 1800cc (13 φορ. ίπποι), του 2005, με διεύθυνση Αθήνας, για εξάμηνο συν κάποιες ελάχιστες μέρες, ίσα να φτάσει το 120άρι. Με υπολογισμένη έκπτωση που επανέρχεται με κάθε ανανέωση.
Από anytime που ήμουν παλιότερα με παίρνουν κάθε φορά και μου κάνουν αντιπροσφορά 30-40 ευρώ ακριβότερη, δεν έχουν βαρεθεί. Το θέμα με αυτές τις 2 εταιρείες είναι ότι δεν διαλέγεις την αξία για κλοπή/πυρός και βάζουν μια δική τους αυθαίρετη πάντα πολύ χαμηλή αξία. Ίσως να είναι κοντά στην αξία μεταπώλησης, δύσκολα όμως αντικαθιστάς το αυτοκίνητο με τόσα.
vforvendetta85
05-05-17, 00:11
Στην hellasdirect που κοίταξα ήταν κατά λίγα λεπτά του ευρώ ακριβότερη, οπότε δεν μπήκα καν στον κόπο να ασχοληθώ με την αλλαγή. Βέβαια από αυτό συμπεραίνω πως η hellasdirect είναι πιο φθηνή από την anytime, γιατί στην μεν δεν έχουν υπολογιστεί εκπτώσεις λόγω ανανέωσης ενώ στην δε, έχουν υπολογιστεί.
Πάντως στην hellas direct έχει και μια μικρή παγίδα: Αν επιλέξεις π.χ. 180 ημέρες που θεωρούμε στις άλλες ως εξάμηνο, στην πραγματικότητα σου "κλέβει" 3-6 μέρες (ανάλογα τους μήνες) γιατί τις υπολογίζει με την ημέρα ενώ οι άλλες εταιρίες όχι.
Άσχετο: Με την anytime, αν ανανεώσω την επόμενη φορά, θα έχω άλλο ένα -5% στα ασφαλιστρά λόγω cosmote deals for you.
Τα έχω γράψει παλιότερα, παντα υπαρχουν κωδικοί για έκπτωση στην HD. Βάζεις απο την αρχή τον κωδικο και η έκπτωση ισχυει για όλες τις ανανεώσεις. Εγώ είχα 10% απο auteco, στην 1η ανανέωση αλλαξα σε 15% με κωδικό απο praktiker και μου κρατά το 15% στις επόμενες ανανεώσεις. Υπάρχει και η σύσταση αλλά σου δίνει την έκπτωση 1 φορά μόνο.
puntomania
06-05-17, 03:42
Για το puntaki 1.2 είναι.... 97ε το 6μηνο.... με φουλ πακέτο εκτός ίδιες ζημιές μαζί με οδική .... στην anytime
kourampies
07-05-17, 10:12
Alfa 147 1.6 120hp 2004, 220 ευρώ το χρόνο με τα πάντα εκτός από ίδιες ζημιές στην hellasdirect, με τον κωδικό praktiker. Ασφαλιζόμενο κεφάλαιο 2500 (ανεβασμένο από πέρυσι!). Για το δικό μου αυτοκίνητο που θέλει βάψιμο δεν είναι τραγικά χαμηλό, με βάση την άριστη μηχανική του κατάσταση πουλιέται στα 2700-2800.
Διαδικασία ανανέωσης ταχύτατη και σαφέστατη, χωρίς σπατάλη χρόνου σε τηλέφωνα και ενοχλητικούς εκπροσώπους :oneup:
Νέο κανόνι
Οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της International Life
Στην οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής επιχείρησης με την επωνυμία "INTERNATIONAL LIFE Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων", προέβη η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η επιχείρηση δεν διέθετε επαρκή ίδια κεφάλαια για την κάλυψη των Κεφαλαιακών Απαιτήσεων Φερεγγυότητάς της, οι οποίες, σύμφωνα με τον νόμο, είναι αναγκαίες για τη συνέχιση της λειτουργίας της, και δεν κατέστη εφικτή η απαιτούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της. Οι προσπάθειες, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, για την εξυγίανσή της, όπως η μεταβίβαση όλου ή μέρους του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου της, απέβησαν άκαρπες.
Από την ημερομηνία οριστικής ανάκλησης της άδειας λειτουργίας αναστέλλεται η υποχρέωση της επιχείρησης για καταβολή ασφαλισμάτων ή άλλων πληρωτέων παροχών και δεσμεύονται τα περιουσιακά της στοιχεία προς τον σκοπό της ικανοποίησης των προνομίων, όπως αυτά καθορίζονται στην ασφαλιστική εκκαθάριση, ιδίως η αποζημίωση των δικαιούχων από ασφάλιση.
Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ενεργοποιήσει όλες τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες για τη διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων και κάθε άλλου προνομιούχου δανειστή. Για την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών διορίστηκε ασφαλιστικός εκκαθαριστής ο κ. Σωτήριος Βασιλόπουλος του Ηλία, Δικηγόρος.
Ειδικότερες πληροφορίες:
• Τριάντα ημέρες μετά την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της επιχείρησης θεωρούνται αυτοδίκαια λυμένες όλες οι ασφαλιστικές συμβάσεις της επιχείρησης (N.4364/2016 άρθρο 235).
• Αστική Ευθύνη από την κυκλοφορία οχημάτων (μόνο υλική ζημία και σωματική βλάβη τρίτου): Εάν οι ασφαλισμένοι προκαλέσουν ατύχημα εντός του διαστήματος των τριάντα ημερών, ο παθών θα αποζημιωθεί από το "Επικουρικό Κεφάλαιο Αστικής Ευθύνης εξ Ατυχημάτων Αυτοκινήτων". Οι έχοντες απαιτήσεις αποζημίωσης, όπως και απαιτήσεις από καταβληθέντα μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα (το μέρος των καταβληθέντων ασφαλίστρων που αφορά στο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία ανάκλησης έως τη λήξη ισχύος του συμβολαίου), θα ικανοποιηθούν, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, από το Επικουρικό Κεφάλαιο κατόπιν αναγγελίας της απαίτησής τους στον ασφαλιστικό εκκαθαριστή. Πληροφορίες για τη δυνατότητα των δικαιούχων να αναγγελθούν και για τις σχετικές προθεσμίες, θα δοθούν στη δημοσιότητα από τον ασφαλιστικό εκκαθαριστή στο επόμενο χρονικό διάστημα. Μετά την παρέλευση των τριάντα ημερών, οι ιδιοκτήτες οχημάτων οφείλουν να είναι ασφαλισμένοι σε άλλη ασφαλιστική επιχείρηση.
• Ασφαλιστήρια λοιπών κλάδων ζημιών: Οι έχοντες απαιτήσεις από τους λοιπούς κλάδους ζημιών, όπως και από τα καταβληθέντα και μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα, θα ικανοποιηθούν κατόπιν αναγγελίας της απαίτησής τους στον ασφαλιστικό εκκαθαριστή.
•Οι ασφαλισμένοι στην υπό ασφαλιστική εκκαθάριση, πλέον, επιχείρηση δύνανται να ενημερώνονται από τον δικτυακό τόπο της (http://www.inlife.com.gr), καθώς και από υπαλλήλους της εκκαθάρισης, καθημερινά, από ώρα 10.00 έως 14.00 στo τηλέφωνο της επιχείρησης 210-8119000 και από τον ασφαλιστικό εκκαθαριστή στο τηλέφωνο 213-0159744.
Πηγή: capital.gr (http://www.capital.gr/epixeiriseis/3212062/oristiki-anaklisi-tis-adeias-leitourgias-tis-international-life?utmsource=email)
:down:
hellenicsun
16-05-17, 15:37
Νέο κανόνι
Οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της International Life
Στην οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής επιχείρησης με την επωνυμία "INTERNATIONAL LIFE Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων", προέβη η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η επιχείρηση δεν διέθετε επαρκή ίδια κεφάλαια για την κάλυψη των Κεφαλαιακών Απαιτήσεων Φερεγγυότητάς της, οι οποίες, σύμφωνα με τον νόμο, είναι αναγκαίες για τη συνέχιση της λειτουργίας της, και δεν κατέστη εφικτή η απαιτούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της. Οι προσπάθειες, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, για την εξυγίανσή της, όπως η μεταβίβαση όλου ή μέρους του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου της, απέβησαν άκαρπες.
Από την ημερομηνία οριστικής ανάκλησης της άδειας λειτουργίας αναστέλλεται η υποχρέωση της επιχείρησης για καταβολή ασφαλισμάτων ή άλλων πληρωτέων παροχών και δεσμεύονται τα περιουσιακά της στοιχεία προς τον σκοπό της ικανοποίησης των προνομίων, όπως αυτά καθορίζονται στην ασφαλιστική εκκαθάριση, ιδίως η αποζημίωση των δικαιούχων από ασφάλιση.
Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ενεργοποιήσει όλες τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες για τη διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων και κάθε άλλου προνομιούχου δανειστή. Για την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών διορίστηκε ασφαλιστικός εκκαθαριστής ο κ. Σωτήριος Βασιλόπουλος του Ηλία, Δικηγόρος.
Ειδικότερες πληροφορίες:
• Τριάντα ημέρες μετά την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της επιχείρησης θεωρούνται αυτοδίκαια λυμένες όλες οι ασφαλιστικές συμβάσεις της επιχείρησης (N.4364/2016 άρθρο 235).
• Αστική Ευθύνη από την κυκλοφορία οχημάτων (μόνο υλική ζημία και σωματική βλάβη τρίτου): Εάν οι ασφαλισμένοι προκαλέσουν ατύχημα εντός του διαστήματος των τριάντα ημερών, ο παθών θα αποζημιωθεί από το "Επικουρικό Κεφάλαιο Αστικής Ευθύνης εξ Ατυχημάτων Αυτοκινήτων". Οι έχοντες απαιτήσεις αποζημίωσης, όπως και απαιτήσεις από καταβληθέντα μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα (το μέρος των καταβληθέντων ασφαλίστρων που αφορά στο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία ανάκλησης έως τη λήξη ισχύος του συμβολαίου), θα ικανοποιηθούν, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, από το Επικουρικό Κεφάλαιο κατόπιν αναγγελίας της απαίτησής τους στον ασφαλιστικό εκκαθαριστή. Πληροφορίες για τη δυνατότητα των δικαιούχων να αναγγελθούν και για τις σχετικές προθεσμίες, θα δοθούν στη δημοσιότητα από τον ασφαλιστικό εκκαθαριστή στο επόμενο χρονικό διάστημα. Μετά την παρέλευση των τριάντα ημερών, οι ιδιοκτήτες οχημάτων οφείλουν να είναι ασφαλισμένοι σε άλλη ασφαλιστική επιχείρηση.
• Ασφαλιστήρια λοιπών κλάδων ζημιών: Οι έχοντες απαιτήσεις από τους λοιπούς κλάδους ζημιών, όπως και από τα καταβληθέντα και μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα, θα ικανοποιηθούν κατόπιν αναγγελίας της απαίτησής τους στον ασφαλιστικό εκκαθαριστή.
•Οι ασφαλισμένοι στην υπό ασφαλιστική εκκαθάριση, πλέον, επιχείρηση δύνανται να ενημερώνονται από τον δικτυακό τόπο της (http://www.inlife.com.gr), καθώς και από υπαλλήλους της εκκαθάρισης, καθημερινά, από ώρα 10.00 έως 14.00 στo τηλέφωνο της επιχείρησης 210-8119000 και από τον ασφαλιστικό εκκαθαριστή στο τηλέφωνο 213-0159744.
Πηγή: capital.gr (http://www.capital.gr/epixeiriseis/3212062/oristiki-anaklisi-tis-adeias-leitourgias-tis-international-life?utmsource=email)
:down:
Δεν είναι νέο κανόνι. Απλά τώρα έγινε η οριστική ανάκληση. Έχουν προηγηθεί τους προηγούμενους μήνες όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και εξ' όσων έχω παρακολουθήσει, δε δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα.
140 ευρώ , Υδρόγειος. Μόνο τα βασικά.
Suzuki Jimny 1.3
Μέτρια η όλη φάση.. :cool:
80 Ευρώ Allianz Direct 6μηνη μόνο τα βασικά με έδρα Πρέβεζα, σε BMW 116i E87.
Και προσπαθώ ακόμα να αποσυνδεθώ συναισθηματικά για να το πουλήσω και να μη δίνω τσάμπα λεφτά σε αυτοκίνητο που είναι σε ακινησία 10 μήνες το χρόνο.
Ορίστε και το δικό μου:
182961
Στην HellasDirect, αυτοκίνητο 1800cc (13 φορ. ίπποι), του 2005, με διεύθυνση Αθήνας, για εξάμηνο συν κάποιες ελάχιστες μέρες, ίσα να φτάσει το 120άρι. Με υπολογισμένη έκπτωση που επανέρχεται με κάθε ανανέωση.
Από anytime που ήμουν παλιότερα με παίρνουν κάθε φορά και μου κάνουν αντιπροσφορά 30-40 ευρώ ακριβότερη, δεν έχουν βαρεθεί. Το θέμα με αυτές τις 2 εταιρείες είναι ότι δεν διαλέγεις την αξία για κλοπή/πυρός και βάζουν μια δική τους αυθαίρετη πάντα πολύ χαμηλή αξία. Ίσως να είναι κοντά στην αξία μεταπώλησης, δύσκολα όμως αντικαθιστάς το αυτοκίνητο με τόσα.
Στην Hellas Direct μετά από τηλ. επικοινωνία δεν αυξάνουν την ασφαλιζόμενη αξία οχήματος ενώ στην Anytime το κάνουν χωρίς να διαφοροποιούνται απαραίτητα τα ασφάλιστρα. Πάντως η HD είναι η φτηνότερη και εγώ που έχω χρειαστεί και όχημα αντικατάστασης και αποζημίωση μετά από ολική κλοπή ήταν άριστοι. Και η αποζημίωση ήταν στα χρήματα που προβλέπονται στην αγορά και η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε μέσα σε έναν μήνα παρακαλώ!
Κρίμα για υπαλλήλους που θα χάσουν τη δουλειά τους, ή ασφαλισμένους που θα έχουν τρεχάματα, αλλά με CEO που ονομάζεται Μπράβος δεν πας μπροστά. :p
Μάλλον είχαν εδώ και καιρό σταματήσει να ασφαλίζουν αυτοκίνητα οπότε έπεσε στα μαλακά το θέμα. Λέγεται ότι άλλα ασφαλιστήρια συμβόλαια πέραν όσων αφορούσαν οχήματα είχαν μεταφερθεί στην Εθνική Ασφαλιστική
Μου ηρθε ειδοποιηση πληρωμης απο την anytime,προγραμμα value, πριν απο 1 ετος πληρωσα 137 ευρω,στο επομενο 6μηνο αυξηθηκε στα 140 ευρω,στο μεθεπομενο που ειναι να πληρωσω ηρθε 144,44 ευρω,αυξηση γυρω στα 3 ευρω στα καθαρα συμβολαιου και κατι ψιλα στο δικαωμα συμβολαιου. Θα το σκεφτω αρκετα αν θα ανανεωσω την επομενη φορα μαζι τους.Στην δε ιντερσαλονικα που ειχα ρωτησει σε γραφειο,ακομα πιο ακριβη.
kourampies
29-07-17, 19:47
Μου ηρθε ειδοποιηση πληρωμης απο την anytime,προγραμμα value, πριν απο 1 ετος πληρωσα 137 ευρω,στο επομενο 6μηνο αυξηθηκε στα 140 ευρω,στο μεθεπομενο που ειναι να πληρωσω ηρθε 144,44 ευρω,αυξηση γυρω στα 3 ευρω στα καθαρα συμβολαιου και κατι ψιλα στο δικαωμα συμβολαιου. Θα το σκεφτω αρκετα αν θα ανανεωσω την επομενη φορα μαζι τους.Στην δε ιντερσαλονικα που ειχα ρωτησει σε γραφειο,ακομα πιο ακριβη.
Δες στην Hellas Direct με τον κωδικό Praktiker για 15% ή αν σε συμφέρει καλύτερα το 20ευρω του referral για το 6μηνο πες μου να σου δώσω κωδικό.
Πέρα από τις τιμές, μακριά από Anytime. (https://www.adslgr.com/forum/threads/489099-%CE%A0%CE%BF%CF%83%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%99-%CE%A7?p=5950980#post5950980)
@DOU, δες αυτό που γράφει ο kourampies. Από τότε που πήγα στην HD, με παίρνει κάθε φορά η anytime λίγο πριν την ανανέωση να μου κάνουν σούπερ προσφορά ειδικά για μένα - τη μία χαρίζουν τη νομική προστασία, την άλλη βάζουν λέει έκπτωση στην έκπτωση... κάθε φορά η προσφορά τους είναι τουλάχιστoν 20-30 ευρώ παραπάνω το εξάμηνο από την ανανέωση της HD.
vforvendetta85
24-10-17, 14:28
Το συμβόλαιο με την anytime τελειώνει οσονούπω, ψάχνω να δω τι τιμές υπάρχουν στην αγορά. Για την hellasdirect, που κάποιοι εκθειάζουν, να πω τα εξής:
1. Για θραύση κρυστάλλων, 100% απαλλαγή έχεις μόνο αν πας στην carglass, αλλιώς οπουδήποτε αλλού πληρώνεις 25% συμμετοχή.
2. Για κάλυψη από μερική κλοπή, πληρώνεις τα πρώτα 75 ευρώ.
3. Για κάλυψη από φυσικά φαινόμενα, πληρώνεις τα πρώτα 300 ευρώ.
Το γράφω μόνο και μόνο γιατί συνέκρινα το ασφαλιστήριό μου με τις παροχές της hellas direct.
Το συμβόλαιο με την anytime τελειώνει οσονούπω, ψάχνω να δω τι τιμές υπάρχουν στην αγορά. Για την hellasdirect, που κάποιοι εκθειάζουν, να πω τα εξής:
1. Για θραύση κρυστάλλων, 100% απαλλαγή έχεις μόνο αν πας στην carglass, αλλιώς οπουδήποτε αλλού πληρώνεις 25% συμμετοχή.
2. Για κάλυψη από μερική κλοπή, πληρώνεις τα πρώτα 75 ευρώ.
3. Για κάλυψη από φυσικά φαινόμενα, πληρώνεις τα πρώτα 300 ευρώ.
Το γράφω μόνο και μόνο γιατί συνέκρινα το ασφαλιστήριό μου με τις παροχές της hellas direct.
Πρώτον, δε θεωρώ κακό τη συνεργασία με την συγκεκριμένη εταιρεία. Στην carglass μια χαρά επαγγελματίες είναι οι άνθρωποι, έχω αλλάξει/επισκευάσει παρμπρίζ 1-2 φορές.
Επιπρόσθετα, ως προς την απαλλαγή των 75€ δε μου φαίνεται παράλογο αφού το μεγαλύτερο πλήθος των οχημάτων είναι σταθμευμένα στον δρόμο, πραγματικά αποστάτευτα. Οπότε είναι και σχετικά εύκολο να παραβιαστούν/κλαπούν μέρη που ενεργοποιούν την κάλυψη αυτή με απαλλαγή. Το ποσό δε των 75€ δεν είναι μεγάλο και μοιάζει λογικό σε μένα. Σίγουρα χρειάζονται επεξηγήσεις στο τι εννοούν με το "σταθερά εξαρτήματα, μέρη που είναι απαραίτητα για την κίνηση και τη λειτουργία του οχήματος".
Τέλος δε νομίζω ότι έχει να κάνει με το ποιοι και γιατί εκθειάζουν την Hellas Direct. Απλά αντιπαράβαλε το σύνολο των καλύψεων που προσφέρει μια ασφαλιστική με την τιμή ασφάλισης. Δηλαδή αν εσένα το ασφαλίστήριό σου δεν έχει καθόλου απαλλαγή και πληρώνεις λιγότερα ή τα ίδια από την HD τότε είσαι κερδισμένος. Συνήθως κάπου κερδίζεις και κάπου χάνεις. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα.
Επειδή είμαι από αυτούς που ανέφερα τη συγκεκριμένη εταιρεία ως φτηνή εναλλακτική, να πω καταρχάς ότι ανέβασα παραπάνω και πινακάκι από το δικό μου ασφαλιστήριο που φαίνονται σαφέστατα οι απαλλαγές, αφετέρου ότι δεν υπάρχει καλή και κακή εταιρεία όταν μεταξύ τους συγκρίνουμε απρόσωπες εταιρείες με τις οποίες δεν έχουμε προσωπική σχέση.
Επειδή με την κρίση ειδικά οι τιμές είναι ασανσέρ, δεν αποκλείεται σε κάθε ανανέωση να έχουν αλλάξει τα δεδομένα ως προς το ποια εταιρεία συμφέρει, προσωπικά πάντα το ψάχνω για την περίπτωση κάποιος να έχει κάτι καλύτερο να προσφέρει, δεν πάμε στα τυφλά στην Α ή Β εταιρεία. Και ναι, απαλλαγές και άλλα ψιλά γράμματα έχουν πάντα τη σημασία τους.
vforvendetta85
24-10-17, 16:53
Πρώτον, δε θεωρώ κακό τη συνεργασία με την συγκεκριμένη εταιρεία. Στην carglass μια χαρά επαγγελματίες είναι οι άνθρωποι, έχω αλλάξει/επισκευάσει παρμπρίζ 1-2 φορές.
Επιπρόσθετα, ως προς την απαλλαγή των 75€ δε μου φαίνεται παράλογο αφού το μεγαλύτερο πλήθος των οχημάτων είναι σταθμευμένα στον δρόμο, πραγματικά αποστάτευτα. Οπότε είναι και σχετικά εύκολο να παραβιαστούν/κλαπούν μέρη που ενεργοποιούν την κάλυψη αυτή με απαλλαγή. Το ποσό δε των 75€ δεν είναι μεγάλο και μοιάζει λογικό σε μένα. Σίγουρα χρειάζονται επεξηγήσεις στο τι εννοούν με το "σταθερά εξαρτήματα, μέρη που είναι απαραίτητα για την κίνηση και τη λειτουργία του οχήματος".
Τέλος δε νομίζω ότι έχει να κάνει με το ποιοι και γιατί εκθειάζουν την Hellas Direct. Απλά αντιπαράβαλε το σύνολο των καλύψεων που προσφέρει μια ασφαλιστική με την τιμή ασφάλισης. Δηλαδή αν εσένα το ασφαλίστήριό σου δεν έχει καθόλου απαλλαγή και πληρώνεις λιγότερα ή τα ίδια από την HD τότε είσαι κερδισμένος. Συνήθως κάπου κερδίζεις και κάπου χάνεις. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα.
H carglass δεν έχει πανελλήνιο δίκτυο καταστημάτων. Π.χ. συχνά βρίσκομαι στην Ήπειρο, λόγω καταγωγής και η εν λόγω εταιρία έχει μόνο στα Ιωάννινα. Καταλαβαίνεις και μόνο σου πως δεν έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση της εταιρίας, αλλά με την γεωγραφική της κάλυψη. Αναφορικά με την μερική κλοπή, ξέρω περίπτωση που παραβιάστηκε ο αφαλός πόρτας αυτοκινήτου και η ασφαλιστική αποζημίωσε 100% για την αλλαγή.
Κι επειδή συγκρίνουμε με τον ανταγωνισμό, η hellas direct με αυτά τα ψιλά γράμματα (και κάτι άλλο που αφορά την οδική βοήθεια) θέλει 180 για ένα έτος κι η anytime (χωρίς ψιλά γράμματα) 200, οπότε θεωρώ πως το επιπλέον 20άρικο αξίζει.
kourampies
24-10-17, 17:02
H carglass δεν έχει πανελλήνιο δίκτυο καταστημάτων. Π.χ. συχνά βρίσκομαι στην Ήπειρο, λόγω καταγωγής και η εν λόγω εταιρία έχει μόνο στα Ιωάννινα. Καταλαβαίνεις και μόνο σου πως δεν έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση της εταιρίας, αλλά με την γεωγραφική της κάλυψη. Αναφορικά με την μερική κλοπή, ξέρω περίπτωση που παραβιάστηκε ο αφαλός πόρτας αυτοκινήτου και η ασφαλιστική αποζημίωσε 100% για την αλλαγή.
Κι επειδή συγκρίνουμε με τον ανταγωνισμό, η hellas direct με αυτά τα ψιλά γράμματα (και κάτι άλλο που αφορά την οδική βοήθεια) θέλει 180 για ένα έτος κι η anytime (χωρίς ψιλά γράμματα) 200, οπότε θεωρώ πως το επιπλέον 20άρικο αξίζει.
Η anytime δεν αξίζει ούτε σε φθηνότερη τιμή. Δες το post μου λίγο παραπάνω.
vforvendetta85
24-10-17, 20:22
Η δική σου εμπειρία γενικεύει την κατάσταση; Κι εγώ έχω προσωπική εμπειρία φίλου μου και η αντιμετώπιση που έχει είναι η πρέπουσα.
kourampies
24-10-17, 20:38
Η δική σου εμπειρία γενικεύει την κατάσταση; Κι εγώ έχω προσωπική εμπειρία φίλου μου και η αντιμετώπιση που έχει είναι η πρέπουσα.
Και εγώ είχα σωστή αντιμετώπιση σε ατύχημα, πριν από αυτή την ιστορία. Αυτό δεν δικαιολογεί τέτοιες συμπεριφορές. Αυτά είναι απλά ανεπίτρεπτα και ασυγχώρητα.
Σε 2 ατυχήματα δεν είχα άσχημη αντιμετώπιση από Anytime. Αλλά εταιρία που φτάνει να μου προτείνει μέχρι και κουπόνια για σουπερ μάρκετ για να με κερδίσει, εμένα δεν μου αρέσει.
Όταν μάλιστα είδα και οδική βοήθεια στην Ευρώπη, επέλεξα Allianz.
SPIROS1979
25-10-17, 10:02
οδικη βοηθεια υπαρχει δωρεαν ; η ειναι προσθετο
hellenicsun
25-10-17, 10:42
οδικη βοηθεια υπαρχει δωρεαν ; η ειναι προσθετο
Σε όλα τα ασφαλιστήρια η Οδική Βοήθεια σε περίπτωση Ατυχήματος είναι δωρεάν. Όλες οι άλλες παροχές όπως η βλάβη, είναι επί πληρωμή με ασφάλιστρο διάρκειας ίσης με του ασφαλιστηρίου.
vforvendetta85
01-11-17, 16:20
Για την Ιντερσαλόνικα έχει κάποιος/α άποψη;
anonymos1982
06-11-17, 12:15
Έχει μερικές φορές θέματα με το αν είναι ή όχι στον Φιλικό διακανονισμό, κατά τα άλλα δεν έχω ακούσει κάτι άσχημο γι' αυτήν, ούτε έχει απ' ότι ξέρω πρόβλημα φερεγγυότητας.
kourampies
26-06-18, 15:37
Να ενημερώσω όσους έχουν Hellas Direct ότι εδώ και μερικούς μήνες δεν προβλέπεται να στέλνουν άνθρωπο σε περίπτωση ζημιάς από τη φροντίδα ατυχήματος. Μόνο αν χρειάζεται οδική βοήθεια.
Όλη η διαδικασία γίνεται τηλεφωνικά, και η φωτογράφιση από τον οδηγό. Σε περίπτωση ανικανότητας φωτογράφισης το φωτογραφίζει ο πραγματογνώμονας σε δεύτερο χρόνο ή παίρνουν από την άλλη ασφαλιστική υλικό.
Όλο αυτό σίγουρα είναι πιο πρακτικό σε περίπτωση ήπιου τρακαρίσματος με συνεννοήσιμο άνθρωπο, γιατί όντως η διαδικασία γίνεται άμεσα και όπως ισχυρίζονται σε 2 μέρες αποζημιώνεσαι.
Σε περίπτωση όμως μη συνεργάσιμου/επιθετικού εμπλεκόμενου, σοκ, μπερδεμένης υπαιτιότητας αυτό αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Όπως και για ανθρώπους μεγάλους σε ηλικία που δεν έχουν smartphone κτλ.
Προσωπικά αν και μου κακοφαίνεται λίγο δεν νομίζω ότι αποτελεί πρόβλημα, τον πατέρα μου όμως θα αναγκαστώ να τον πάω σε άλλη εταιρεία για αυτό το λόγο.
10 χρονια ασφαλισμενος στην Ατλαντικη Ενωση και δεν τους αλλαζω με τιποτα. Σε προσφατο συμβαν οπου τυπας περασε ξυστα διπλα μου και μου γρατσουνισε το φτερο ενω λιγα δευτερολεπτα αργοτερα σηκωθηκε και εφυγε(για καλη μου τυχη ειχα πινακιδες απο τη dashcam που εχω), μετα την ενεργοποιηση νομικης προστασιας απο τη μερια μου ο κουτοπονηρος (η μαλλον η ασφαλιστικη του-interamerican- τον συμβουλεψε) δηλωσε συνυπαιτιότητα. Η ασφαλιστικη μου παρολα αυτα μου εδωσε ολο το ποσο για τη διορθωση σε φανοποιείο . Η ολη συνεννοηση εγινε με εμαιλ.
Για την anytime εχω ακουσει και εγω ιστοριες φρικης. Οπως το γεγονος αρνησης αποζημιωσης σε τρακαρισμα 2 συγχωριανών επειδη θεωρησε στημενο το συμβαν.
Χτες πηγα για να μου βγαλει ο ασφαλιστης και να παρω το νεο ετησιο ασφαλιστηριο.
Στην ergo ειμαι ασφαλισμενος.
Δεν επρεπε η αξια του αυτοκινητου, να ειναι μικροτερη, και κατ'αναλογια το ασφαλιστρο;
Οταν το πηρα το ασφαλιστηριο ομως, ηταν ιδια η αξια.
Βεβαια το αμαξι ειναι καινουριο, περσινο. Αλλα και παλι.
Το ξεχασε να το κατεβασει το νουμερο της 'ολικης κλοπης' ο ασφαλιστης; Ετσι κι αλλιως, και τωρα αν μου εκλεβαν το αμαξι, ας γραφει πανω το ασφαλιστηριο την τιμη που το αγορασα ως 'ολικη κλοπη', δεν υπηρχε περιπτωση να μου δωσουν αυτα τα χρηματα, αφου καθε χρονο το αμαξι χανει αξια, οποτε; Καλα δεν τα λεω;
Ακομη και με το ιδιο με ιδιο νουμερο ομως, βγηκε το ασφαλιστηριο σαν κοστος 1 ευρω παραπανω!
Ειναι συγγενης μου και μιλουσαμε την ωρα που το εβγαζε, και λες και ημουν προφητης του λεω 'ευτυχως που τουλαχιστον το ασφαλιστηριο ειναι απο τα πραγματα που δεν ακριβαινουν, γιατι ολα τα αλλα εχουν παρει τον ανηφορο!'.
Εν τελει, δεν πληρωσα το 1 ευρω παραπανω, μου πηρε οτι ειχα δωσει και περυσι!
Αραγε...το 1 ευρω θα το βαλει απο την τσεπη του;
Εσεις τι καταλαβαινετε ρε παιδια;
Με προβληματιζει, και η 'μη πτωση' της τιμης, και η εστω ανεπαισθητη-οριαξη αυξηση, ως αυξηση, αλλο που δεν πληρωσα εγω κατι παραπανω.
Εκανε κατι λαθος; Ή ειχαμε καμια κρυφη αυξηση;
Θα τα βαλω διπλα διπλα και με το παλιο να δω, αλλα τι να δω, τα ιδια θα δω.
Ολα τα χρονια που ειχα το προηγουμενο αμαξι παντως, παλι στην ergo αλλα σε αλλο ασφαλιστη(βεβαια το αμαξι ειχε παλιωσει), καθε χρονο πληρωνα λιγα ευρω λιγοτερα.
Τι λετε;
hellenicsun
08-08-18, 09:57
Χτες πηγα για να μου βγαλει ο ασφαλιστης και να παρω το νεο ετησιο ασφαλιστηριο.
Στην ergo ειμαι ασφαλισμενος.
Δεν επρεπε η αξια του αυτοκινητου, να ειναι μικροτερη, και κατ'αναλογια το ασφαλιστρο;
Οταν το πηρα το ασφαλιστηριο ομως, ηταν ιδια η αξια.
Βεβαια το αμαξι ειναι καινουριο, περσινο. Αλλα και παλι.
Το ξεχασε να το κατεβασει το νουμερο της 'ολικης κλοπης' ο ασφαλιστης; Ετσι κι αλλιως, και τωρα αν μου εκλεβαν το αμαξι, ας γραφει πανω το ασφαλιστηριο την τιμη που το αγορασα ως 'ολικη κλοπη', δεν υπηρχε περιπτωση να μου δωσουν αυτα τα χρηματα, αφου καθε χρονο το αμαξι χανει αξια, οποτε; Καλα δεν τα λεω;
Ακομη και με το ιδιο με ιδιο νουμερο ομως, βγηκε το ασφαλιστηριο σαν κοστος 1 ευρω παραπανω!
Ειναι συγγενης μου και μιλουσαμε την ωρα που το εβγαζε, και λες και ημουν προφητης του λεω 'ευτυχως που τουλαχιστον το ασφαλιστηριο ειναι απο τα πραγματα που δεν ακριβαινουν, γιατι ολα τα αλλα εχουν παρει τον ανηφορο!'.
Εν τελει, δεν πληρωσα το 1 ευρω παραπανω, μου πηρε οτι ειχα δωσει και περυσι!
Αραγε...το 1 ευρω θα το βαλει απο την τσεπη του;
Εσεις τι καταλαβαινετε ρε παιδια;
Με προβληματιζει, και η 'μη πτωση' της τιμης, και η εστω ανεπαισθητη-οριαξη αυξηση, ως αυξηση, αλλο που δεν πληρωσα εγω κατι παραπανω.
Εκανε κατι λαθος; Ή ειχαμε καμια κρυφη αυξηση;
Θα τα βαλω διπλα διπλα και με το παλιο να δω, αλλα τι να δω, τα ιδια θα δω.
Ολα τα χρονια που ειχα το προηγουμενο αμαξι παντως, παλι στην ergo αλλα σε αλλο ασφαλιστη(βεβαια το αμαξι ειχε παλιωσει), καθε χρονο πληρωνα λιγα ευρω λιγοτερα.
Τι λετε;
Πάρε το προηγούμενο συμβόλαιο και βάλε το δίπλα στο καινούργιο. Κάνε άμεση σύγκριση στις χρεώσεις των καλύψεων μια προς μια μα και των χρεώσεων στο ασφάλιστρο (επικουρικό ΠΧ) και θα βρεις από πού προέρχεται η αύξηση.
Ο ασφαλιστής σου δε μπορεί να επηρεάσει τις τιμολογιακές πολιτικές της κάθε ασφαλιστικής μα και τους φόρους του κράτους.
Το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο μειώνεται αυτόματα ετησίως εκτός κι αν για το πρώτο έτος έχει επιλεχθεί η κάλυψη προστασίας αξίας του οχήματος.
Επισης σαν αυτοκινητο "κουτας" εχεις παρει εκπτωσεις. οσο θα αρχισει να παλιωνει θα μικραινουν οι εκπτωσεις αυτες οποτε θα ανεβαινει το ασφαλιστρο.
Με την μειωση αξιας αυτοκινητου βεβαια(συνηθως καθε χρονο) θα σου βγαινει σχεδον στα ιδια.
Οσο για το 1 ευρω.... χαρα στην υπομονη του του ανθρωπου.
ΦΥΣΙΚΑ και θα το βαλει απο την τσεπη του. Προκειμενου να γλυτωσει την γκρινια.
Τα ασφαλιστρα για να ξερεις τα αποδιδουν στην ασφαλιστικη. ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ οι ασφαλιστες.
Λες και εχεις υπογραψει κανενα συμβολαιο σταθερης τιμης για τα επομενα 10 χρονια.
Κρυφες χρεωσεις σε ασφαλιστηριο...πρωτη φορα ακουω. :P
απλα αλλαγη τιμολογιακης πολιτικης.
Η ασφαλεια ειναι αμεσα συνδεδεμενη με την στατιστικη οποτε..... περισσοτερα ατυχηματα συνεπαγεται αυξηση ασφαλιστρων. (ειτε μεμονομενα ειτε στο συνολο του στολου).
Επισης σαν αυτοκινητο "κουτας" εχεις παρει εκπτωσεις. οσο θα αρχισει να παλιωνει θα μικραινουν οι εκπτωσεις αυτες οποτε θα ανεβαινει το ασφαλιστρο.
Με την μειωση αξιας αυτοκινητου βεβαια(συνηθως καθε χρονο) θα σου βγαινει σχεδον στα ιδια.
Οσο για το 1 ευρω.... χαρα στην υπομονη του του ανθρωπου.
ΦΥΣΙΚΑ και θα το βαλει απο την τσεπη του. Προκειμενου να γλυτωσει την γκρινια.
Τα ασφαλιστρα για να ξερεις τα αποδιδουν στην ασφαλιστικη. ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ οι ασφαλιστες.
Λες και εχεις υπογραψει κανενα συμβολαιο σταθερης τιμης για τα επομενα 10 χρονια.
Κρυφες χρεωσεις σε ασφαλιστηριο...πρωτη φορα ακουω. :P
απλα αλλαγη τιμολογιακης πολιτικης.
Η ασφαλεια ειναι αμεσα συνδεδεμενη με την στατιστικη οποτε..... περισσοτερα ατυχηματα συνεπαγεται αυξηση ασφαλιστρων. (ειτε μεμονομενα ειτε στο συνολο του στολου).
Κατανοητα τα οσα λες, αλλα ειπα κι εγω για την προτερη εμπειρια μου.
Εδω και εικοσι χρονια που εχω δικο μου αμαξι (περυσι αλλαξα),
το ασφαλιστρο ηταν παντα ιδιο ή μικροτερο.
Καποιο 'φεγγαρι', ειχα ανακαλυψει οτι μου ειχαν το παλιο μου αμαξι με 'ξεχασμενη' τιμη 'ολικης κλοπης', ιση με το ποσο που το ειχα αγορασει πριν χρονια!
Δηλαδη το ειχα παρει τοτε 20k, και αυτοι 10 χρονια μετα ειχαν αυτο το ποσο στην ολικη κλοπη, με το αντιστοιχο ασφαλιστρο βεβαια!
Αν ομως μου το εκλεβαν, δεν υπηρχε ουτε μια στο εκατομμυριο να μου σκασουν το ποσο της τιμης αγορας.
Αλλα το ασφαλιστρο λογω μη αναπροσαρμογης προς τα κατω, καλα το εισεπρατταν!
Δηλαδη, 'ασε να τσεπωσω οσο/οτι μπορω, αλλα αμα γινει η στραβη, θα παρει αυτα που πρεπει!'
Ε οχι, δεν παει ετσι.
Οταν το ανακαλυψα λοιπον, και το αλλαξαν, και απο 20k πηγε στα 5k, οσο αξιζε στην αγορα δηλαδη, το ασφαλιστρο επεσε.
Επιπλεον, και παλιος οδηγος ειμαι, ατυχηματα δεν κανω, δεν καταλαβα δηλαδη, γιατι να μην πεσει το ασφαλιστρο;
Αλλοι που ειναι 'νεοι' και πιθανως στατιστικα πιο επιρρεπεις σε ατυχηματα, ή οσοι οντως παλιοι-νεοι τους ξεσκιζουν στα ατυχηματα, ας τους ανεβασουν το ασφαλιστρο.
Ο συνεπεις ασφαλισμενος πρεπει να επιβραβευεται, οχι να τιμωρειται!
Ποτε λοιπον δεν ειχα αυξηση ασφαλιστρου τα τελευταια χρονια, αλλα μαλλον εστω και μικρη πτωση.
Αλλα χτες ειδα αυτα που εγραψα.
Οπως ολος ο κοσμος..... ετσι εχουν αλλαξει και οι ασφαλειες.
Εχει καταργηθει το B/M που ξεραμε ολοι.
Οταν κανεις μια ασφαλεια ΠΛΕΟΝ η οποια ασφαλιστικη κανει ελεγχο ηλεκτρονικα τα παντα.
Πινακιδα-αφμ ιδιοκτητη-αφμ οδηγου- ηλικιες- περιοχη κατοικιας-μαρκα και μοντελο οχηματος κλπ κλπ
και αν ειναι ολα "καθαρα" τοτε σε βαζει στο χαμηλοτερο ασφαλιστρο. ΑΥΤΗ ειναι η επιβραβευση που λες.
τωρα αν σε ενα χρονο ανεβει 1 ευρω το ασφαλιστρο και το κανεις θεμα.... ειλικρινα δεν μπορω να σε καταλαβω.
Δηλαδη θα σου αρεσε να σου βγει 50 ευρω ακριβοτερο.... και καθε χρονο να σου το κατεβαζανε 5 ευρω ετσι χωρις λογο?
Απλα και μονο για να λες οτι σε φροντιζει η εταιρεια? τοτε θα ησουν ηθικα δικαιωμενος? θα ενιωθες καλυτερα?
Σου εχει βγει το χαμηλοτερο ασφαλιστρο. δεν νομιζω οτι αξιζει να το συζηταμε περισσοτερο.
Οσο για αυτα που εγραψες για την αξια του οχηματος και οτι τα "τσεπωνανε" .... η αποψη μου ειναι οτι ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝΕ.
εφοσον παραλαμβανες ενα ασφαλιστηριο και δεν το διαβαζες ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ οπως λες.
Φιλικα και χωρις παρεξηγηση παντα, Δημητρης. :)
Είμαι από τους τυχερούς (για τις μέρες μας) που δεν έχω ούτε αυτοκίνητο (αλλά ούτε και κάποιο ακίνητο) Έπειτα στη Λάρισα που ζω, συμφέρει πιο πολύ να μετακίνησε με τα πόδια ή με την συγκοινωνία για κάπως πιο μακρινές αποστάσεις παρά να έχεις αυτοκίνητο και να πληρώνεις τα μαλλιά της κεφαλής σου, σε ασφάλειες, βενζίνες, συντηρήσεις, τεκμήρια κτλ κτλ
Ενταξει κυριε griniaris, no offense.
- - - Updated - - -
Είμαι από τους τυχερούς (για τις μέρες μας) που δεν έχω ούτε αυτοκίνητο (αλλά ούτε και κάποιο ακίνητο) Έπειτα στη Λάρισα που ζω, συμφέρει πιο πολύ να μετακίνησε με τα πόδια ή με την συγκοινωνία για κάπως πιο μακρινές αποστάσεις παρά να έχεις αυτοκίνητο και να πληρώνεις τα μαλλιά της κεφαλής σου, σε ασφάλειες, βενζίνες, συντηρήσεις, τεκμήρια κτλ κτλ
Εσυ εισαι ο καλυτερος.
Απλα εχει μπει το αμαξι για τα καλα στη ζωη μας, και δεν μπορουν να το κανουν ολοι αυτο!
- - - Updated - - -
Εγω περυσι προχωρησα σε μια κινηση μειωσης των μηνιαιων εξοδων μου,
δινοντας το μεγαλο αμαξι που ειχα και αγοραζωντας μικρο.
Καμια σχεση τα εξοδα.
Για να δειτε για το τι κριση μιλαμε,
φιλος μου που ζει Πατρα, και μεταφερω εδω τα λεγομενα του διχως να το εχω ψαξει,
εχει bmw (που εχει η μιση Ελλαδα, ή ...είχε), και μου ελεγε οτι πλεον στην Δυτικη Ελλαδα,
δεν υπαρχει επισημο εξουσιοδοτημενο service της bmw στην Πατρα, ουτε στο Αγρινιο, αλλα μονο Γιαννενα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κουφαθηκα οταν μου το λεγε, επαθα black out.
Το site της bmw κατι δειχνει, αλλα για να μου το λεει ο φιλος μου, ξερει καλυτερα.
Γιατι παιδια, κανεις δεν παιρνει μεγαλο αμαξι πλεον.
Περιοχη 1 εκατομμυριου ανθρωπων, απο Πελοππονησο ως Ηπειρο, με μαρκα mainstream για τα ελληνικα δεδομενα,
και να εχει ενα και μονο επισημο service....
Κριση, κριση, και τιποτε αλλο.
Το δικό μου συμβόλαιο γράφει ακόμα το bonus malus. Δεν ξέρω αν ισχύει στην πράξη.
Εγω δεν θα το πω κριση... θα το πω ξεκαθαρισμα .
Και θα βαλω και τον εαυτο μου μεσα. Ειχαμε καλομαθει ολοι και ειμασταν ΥΠΕΡκαταναλωτικοι.
Δεν ειναι τυχαιο που τα LIDL - MEDIAMARKT - PRAKTIKER κανανε χρυσες δουλειες και βγαζανε λεφτα με το τσουβαλι.
Διακοποδανεια - γαμοδανεια- καταναλωτικα κλπ κλπ παρε κοσμε αμαξια.. παρε σπιτια...
ολα αυτα πως θα πληρωθουν οταν τα εσοδα ειναι λιγοτερα απο τα εξοδα ?
οποτε οπως λες και εσυ... ετσι και εγω ... οπως και ολοι... καναμε μειωση των μηνιαιων εξοδων μας.
Τα πολλα κυβικα και τα ακριβα οχηματα μπηκαν στην ακρη.
Τα hyundai μεχρι 1400 κυβικα ξεπουλανε..
Τα toyota yaris εχουν περιοδο αναμονης 4 μηνες για παραλαβη.
Λογικο οι μεγαλες αντιπροσωπειες να κλεινουν υποκαταστηματα. ποιος θα δωσει τον μισο του μισθο πλεον για σερβις?
Το δικό μου συμβόλαιο γράφει ακόμα το bonus malus. Δεν ξέρω αν ισχύει στην πράξη.
Επειδη υποστηριζω μηχανογραφηκα καποια ασφαλιστικα γραφεια..... ειναι καθαρα τυπικο το πεδιο.
Δεν αξιζει να αλλαξουν την βαση δεδομενων οι ασφλιστικες οποτε παραμενει χωρις να παιζει ουσιαστικο ρολο.
ΕΚΤΟΣ απο καποιες ακομα που το εφαρμοζουν και οι οποιες ειναι ΕΠΥ (δεν ειναι πανω απο 5-6 στο συνολο των 34 ασφαλιστικων).
Ενταξει κυριε griniaris, no offense.
- - - Updated - - -
Εσυ εισαι ο καλυτερος.
Απλα εχει μπει το αμαξι για τα καλα στη ζωη μας, και δεν μπορουν να το κανουν ολοι αυτο!
- - - Updated - - -
Εγω περυσι προχωρησα σε μια κινηση μειωσης των μηνιαιων εξοδων μου,
δινοντας το μεγαλο αμαξι που ειχα και αγοραζωντας μικρο.
Καμια σχεση τα εξοδα.
Για να δειτε για το τι κριση μιλαμε,
φιλος μου που ζει Πατρα, και μεταφερω εδω τα λεγομενα του διχως να το εχω ψαξει,
εχει bmw (που εχει η μιση Ελλαδα, ή ...είχε), και μου ελεγε οτι πλεον στην Δυτικη Ελλαδα,
δεν υπαρχει επισημο εξουσιοδοτημενο service της bmw στην Πατρα, ουτε στο Αγρινιο, αλλα μονο Γιαννενα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κουφαθηκα οταν μου το λεγε, επαθα black out.
Το site της bmw κατι δειχνει, αλλα για να μου το λεει ο φιλος μου, ξερει καλυτερα.
Γιατι παιδια, κανεις δεν παιρνει μεγαλο αμαξι πλεον.
Περιοχη 1 εκατομμυριου ανθρωπων, απο Πελοππονησο ως Ηπειρο, με μαρκα mainstream για τα ελληνικα δεδομενα,
και να εχει ενα και μονο επισημο service....
Κριση, κριση, και τιποτε αλλο.
Επειδή όταν βρίσκομαι στην Ελλάδα οδηγώ BMW (που το έχω κρατήσει αλλά μάλλον θα το στείλω φέτος γιατί αρχίζει να ζητάει πιο χοντρά σέρβις), επιβεβαιώνω αυτά που λέει ο φίλος σου. Εξουσιοδοτημένο υπάρχει μόνο στα Γιάννενα. Από την άλλη το γιατί να το πάει κάποιος σε εξουσιοδοτημένο είναι μια άλλη ιστορία.
puntomania
14-08-18, 13:32
...μου ήρθε η ανανέωση πριν λίγες μέρες... αυξημένη κατά 12 ευρώ... και όταν ρώτησα το γιατί....
Αγαπητέ ασφαλισμένε,
Σας ενημερώνουμε ότι όλες οι ασφαλιστικές Εταιρίες, μεταξύ αυτών και η Anytime, με βάση τις νομοθετικές προσταγές αλλά και τις δικές τους αξιολογήσεις κινδύνων, προχωρούν σε τροποποιήσεις των ασφαλίστρων.
Στο βιβλίο των Όρων και συγκεκριμένα στο άρθρο 17, που αφορά την αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων, ορίζεται ότι η Εταιρία διατηρεί το δικαίωμα, όταν λήξει η ασφαλιστική περίοδος που έχει συμφωνηθεί, να αναπροσαρμόζει τα ασφάλιστρα και να τροποποιεί τους όρους της ασφαλιστικής σύμβασης.
Σας ευχαριστούμε που επιλέγετε την Anytime για την ασφάλισή σας και σας ευχόμαστε ασφαλείς διαδρομές.
Με εκτίμηση,
Η ομάδα της Anytime
αρα στην ουσία δεν μιλάμε για ανανέωση... άλλα για νέο συμβόλαιο!!!
Με άλλα λόγια "Στο αλλάζουμε γιατί μπορούμε". Σεβασμός στον πελάτη.
vasilimertzani
14-08-18, 13:44
...μου ήρθε η ανανέωση πριν λίγες μέρες... αυξημένη κατά 12 ευρώ... και όταν ρώτησα το γιατί....
Αγαπητέ ασφαλισμένε,
Σας ενημερώνουμε ότι όλες οι ασφαλιστικές Εταιρίες, μεταξύ αυτών και η Anytime, με βάση τις νομοθετικές προσταγές αλλά και τις δικές τους αξιολογήσεις κινδύνων, προχωρούν σε τροποποιήσεις των ασφαλίστρων.
Στο βιβλίο των Όρων και συγκεκριμένα στο άρθρο 17, που αφορά την αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων, ορίζεται ότι η Εταιρία διατηρεί το δικαίωμα, όταν λήξει η ασφαλιστική περίοδος που έχει συμφωνηθεί, να αναπροσαρμόζει τα ασφάλιστρα και να τροποποιεί τους όρους της ασφαλιστικής σύμβασης.
Σας ευχαριστούμε που επιλέγετε την Anytime για την ασφάλισή σας και σας ευχόμαστε ασφαλείς διαδρομές.
Με εκτίμηση,
Η ομάδα της Anytime
αρα στην ουσία δεν μιλάμε για ανανέωση... άλλα για νέο συμβόλαιο!!!
Αρχες του μηνα ειχα ανανεωση με περιπου 6€ φτηνοτερα απο του προηγουμενου εξαμηνου με hellas direct.
puntomania
14-08-18, 15:04
Με άλλα λόγια "Στο αλλάζουμε γιατί μπορούμε". Σεβασμός στον πελάτη.
εγώ θα το έλεγα.... "τόσα θέλω και άμα θες"
- - - Updated - - -
Αρχες του μηνα ειχα ανανεωση με περιπου 6€ φτηνοτερα απο του προηγουμενου εξαμηνου με hellas direct.
μίλησα με την mydirect αν την λέω καλά... και μου έβγαλε με της ίδιες καλύψεις... -70 ευρώ.
kourampies
15-08-18, 16:27
Και εμένα Hellas Direct μου μείωσε το ασφάλιστρο και αύξησε και την αξία του αυτοκινήτου!
Πάντως τα 15 ευρώ πάνω δεν είναι τίποτα, σε άλλες χώρες (πχ UK) μπορεί να τριπλασιαστεί το ασφάλιστρο εξ αιτίας των ηλίθιων και άστοχων στατιστικών τους, και δε μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα. Οι ασφάλειες είναι από τα ελάχιστα πράγματα που λειτουργούν πολύ καλά στην Ελλάδα.
Ξέρει κανείς τί λέει η εταιρεία MAPFRE ?
kourampies
15-08-18, 16:51
Ξέρει κανείς τί λέει η εταιρεία MAPFRE ?
Σαν οδική βοήθεια στην Πάτρα ήταν άψογη και ταχύτατη.
@ ADSLgr.com All rights reserved.