Επιστροφή στο Forum : Ποσα πληρώνετε για ασφάλεια Ι.Χ.??
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
11
12
13
14
15
Από τι εξαρτάται όμως αυτό, από την διεύθυνση κατοικίας ή από το που βγήκε η πρώτη άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου;
Εγώ πχ έχω πινακίδες Αττικής αλλά μένω επαρχία.
Απο τους ορους που διαβαζω στις ασφαλιστικες που ασφαλιζομαι ισχυει το εξης...
Το οχημα ασφαλιζεται βαση της αδειας κυκλοφοριας.
Αν καποιος μενει επαρχια τοτε στελνει το εκαθαριστικο που το αποδεικνυει...και παιρνει τιμολογιο επαρχιας.
επειδη παλιοτερα καποιος πονηρος ''φιλος'' μου ασφαλιστηκε ψευδως επαρχια και με κοροιδευε...
σε ατυχημα που ειχε με πεζο, στο δικαστηριο του βγαλανε ακυρη απο εναρξεως την ασφαλεια του και τωρα πληρωνει (πλήρωνε μεχρι περισυ τουλαχιστον) απο την τσεπη του 1.450 € μηνιαιως στον πεζο.
Συν καποια αλλα που δεν χρειαζεται να αναφερθουν.
Επομενως εγω πλεον παω συμφωνα με τους ορους για να ειμαι οντως ασφαλισμενος και να κοιμαμαι ησυχος.
hellenicsun
04-04-16, 12:00
Απο τους ορους που διαβαζω στις ασφαλιστικες που ασφαλιζομαι ισχυει το εξης...
Το οχημα ασφαλιζεται βαση της αδειας κυκλοφοριας.
Αν καποιος μενει επαρχια τοτε στελνει το εκαθαριστικο που το αποδεικνυει...και παιρνει τιμολογιο επαρχιας.
επειδη παλιοτερα καποιος πονηρος ''φιλος'' μου ασφαλιστηκε ψευδως επαρχια και με κοροιδευε...
σε ατυχημα που ειχε με πεζο, στο δικαστηριο του βγαλανε ακυρη απο εναρξεως την ασφαλεια του και τωρα πληρωνει (πλήρωνε μεχρι περισυ τουλαχιστον) απο την τσεπη του 1.450 € μηνιαιως στον πεζο.
Συν καποια αλλα που δεν χρειαζεται να αναφερθουν.
Επομενως εγω πλεον παω συμφωνα με τους ορους για να ειμαι οντως ασφαλισμενος και να κοιμαμαι ησυχος.
..και πείτε μου όσοι θέλετε να γλυτώσετε ελάχιστα ευρώ το εξάμηνο, αν αξίζει η παραπάνω ταλαιπωρία;
Δεν είναι απλή ταλαιπωρία αυτό που περιγράφει ο φίλος.
15% έκπτωση στα ασφάλιστρα (του πρώτου χρόνου άραγε μόνο; ) στην Hellas Direct με λήψη προσφοράς και εγγραφή από εδώ (https://www.hellasdirect.gr/get-a-quote/praktiker). Μπαίνεις και σε κλήρωση για δωροεπιταγές Praktiker, αλλά νομίζω το σημαντικό είναι η έκπτωση, που τη δίνει σε όλους.
Δεν είναι απλή ταλαιπωρία αυτό που περιγράφει ο φίλος.
15% έκπτωση στα ασφάλιστρα (του πρώτου χρόνου άραγε μόνο; ) στην Hellas Direct με λήψη προσφοράς και εγγραφή από εδώ (https://www.hellasdirect.gr/get-a-quote/praktiker). Μπαίνεις και σε κλήρωση για δωροεπιταγές Praktiker, αλλά νομίζω το σημαντικό είναι η έκπτωση, που τη δίνει σε όλους.
δυστυχως ειναι κατι που μπορει να συμβει στον καθενα.
Ακομα και εγω το σκεφτομουν να το βαλω επαρχια.... αλλα εμαθα για αυτο που του συνεβη.
Πλεον που ολοι ψαχνονται και κανουν μυνησεις για ψυλλου πηδημα... δεν προκειται να το ρισκαρω για μερικα ευρω.
Οντως καθημερινα που κυκλοφορω με το αμαξι τυχαινουν διαφορα, ειδικα με τα μηχανακια που πανε του σκοτωμου στο δρομο.
Αντιθετως προσθεσα και νομικη προστασια για να ειμαι ησυχος. και οτι και να συμβει ειμαι ησυχος.
και αστυνομια επιτοπου σε καθε περιστατικο.
hellenicsun
04-04-16, 14:42
δυστυχως ειναι κατι που μπορει να συμβει στον καθενα.
Ακομα και εγω το σκεφτομουν να το βαλω επαρχια.... αλλα εμαθα για αυτο που του συνεβη.
Πλεον που ολοι ψαχνονται και κανουν μυνησεις για ψυλλου πηδημα... δεν προκειται να το ρισκαρω για μερικα ευρω.
Οντως καθημερινα που κυκλοφορω με το αμαξι τυχαινουν διαφορα, ειδικα με τα μηχανακια που πανε του σκοτωμου στο δρομο.
Αντιθετως προσθεσα και νομικη προστασια για να ειμαι ησυχος. και οτι και να συμβει ειμαι ησυχος.
και αστυνομια επιτοπου σε καθε περιστατικο.
Πάντα Αστυνομία για τη καταγραφή του συμβάντος από τη Τροχαία. Βοηθά ιδιαίτερα στη διαδικασία της αποζημίωσης εκτός κι αν μιλάμε για κάτι ιδιαίτερα απλό όπου συνήθως η Φροντίδα Ατυχήματος της κάθε εταιρίας αρκεί.
Παρότι πολύς κόσμος πιέζεται αγρίως απ΄την κρίση, θεωρώ ότι η ασφάλεια είναι απ΄τα τελευταία πράγματα (αν όχι το τελευταίο!) πράγμα που πρέπει να κόψει κανείς.
Απάτες με ασφάλεια επαρχίας, μικρές (και ως εκ τούτου φθηνές) ασφαλιστικές, λίγες καλύψεις και άλλα παρόμοια, πρέπει να αποφεύγονται.
Όπως πολύ σωστά εγράφη, αν κι όταν γίνει η στραβή, η ασφαλιστική θα τα ψάξει ΟΛΑ, έχει ανθρώπους που πληρώνονται να κάνουν ΑΥΤΉΝ ακριβώς την δουλειά, οπότε τέτοιες κουτοπονηριές να ξέρετε ότι θα τις βρει.
Άλλωστε μιλάμε για λεφτά, κι όπως όλοι γνωρίζουμε, υπάρχει κίνητρο για να το κάνουν.
Φυσικά όσοι νομίζετε ότι μπορείτε να τους κοροϊδεψέτε ή πιστεύετε ότι δεν θα συμβεί σε εσάς το ατύχημα, είστε ελεύθεροι να κάνετε ό,τι θέλετε. :)
Εδώ μπορεί να είσαι νομιμότατος κι να τα βρεις σκούρα να σε αποζημιώσουν.
Για τα ανασφάλιστα, παίζουν κι άλλοι παράγοντες.
Μικρά μέρη στην επαρχία (γνωρίζω τον ντόπιο αστυνομικό κι δεν θα με γράψει), συγκεκριμένες μειονοτικές ομάδες (π.χ Ρομά) που αν τρακάρουν θεωρούν ότι θα λύσουν τις διαφορές τους με άλλους τρόπους κτλ.
Άρα, όπως πολύ σωστά εγράφη, το κράτος γνωρίζει, αλλά δεν εφαρμόζει την νομοθεσία για άλλους λόγους.
anonymos1982
04-04-16, 19:16
Πάντα Αστυνομία για τη καταγραφή του συμβάντος από τη Τροχαία. Βοηθά ιδιαίτερα στη διαδικασία της αποζημίωσης εκτός κι αν μιλάμε για κάτι ιδιαίτερα απλό όπου συνήθως η Φροντίδα Ατυχήματος της κάθε εταιρίας αρκεί.
Και η τροχαία μην νομίζεις ότι κάνει τίποτα, συνήθως απλώς καταγράφει ότι της λένε οι εμπλεκόμενοι
Τι αλλο να κανει εφοσον συμφωνουν οι δυο πλευρες;
Και η τροχαία μην νομίζεις ότι κάνει τίποτα, συνήθως απλώς καταγράφει ότι της λένε οι εμπλεκόμενοι
Ναι αυτό είναι και το καλύτερο, (εκτός αν υπάρχει τραυματισμός - θάνατος) γιατί συνήθως μετά όταν πάνε στον δικαστήριο κάποιος τα θυμάται διαφορετικά, αν υπάρχει καταγεγραμμένο απο την τροχαία τότε δεν αλλάζει
hellenicsun
04-04-16, 21:34
Ο σκοπός της καταγραφής από τη Τροχαία είναι να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση ως προς το τι/πως/που/πότε διότι μιλάμε για έγγραφο επίσημης κρατικής Αρχής.
anonymos1982
04-04-16, 21:41
Ναι αυτό είναι και το καλύτερο, (εκτός αν υπάρχει τραυματισμός - θάνατος) γιατί συνήθως μετά όταν πάνε στον δικαστήριο κάποιος τα θυμάται διαφορετικά, αν υπάρχει καταγεγραμμένο απο την τροχαία τότε δεν αλλάζει
Τα πάντα αλλάζουν, και οι δηλώσεις ατυχήματος και στην τροχαία, στο χέρι του δικαστή είναι να εκτιμήσει τι έχει γίνει.
hellenicsun
04-04-16, 21:47
Τα πάντα αλλάζουν, και οι δηλώσεις ατυχήματος και στην τροχαία, στο χέρι του δικαστή είναι να εκτιμήσει τι έχει γίνει.
Ο δικαστής - σε περίπτωση που οδηγηθεί μια υπόθεση σε δίκη - θα βασιστεί σε συγκεκριμένα έγγραφα και μαρτυρίες.
Ασφαλιστικά μιλώντας, υπάρχουν οι έγγραφες δηλώσεις εκ μέρους της Φροντίδας Ατυχήματος καθώς και της Τροχαίας τις οποίες τα εμπλεκόμενα μέρη έχουν υπογράψει. Συνεπώς, δε βλέπω τι μπορεί να αλλάξει εκ των υστέρων.
Ακόμη και σε πολύ σοβαρά τροχαία που υπάρχει θάνατος, υπάρχουν ενυπόγραφες μαρτυρίες τρίτων κι εμπλεκομένων.
anonymos1982
04-04-16, 22:59
Δεν είναι έτσι, οι δικαστές γνωρίζουν ότι οι δηλώσεις των μαρτύρων δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστες. Μπορώ να πω ότι στην πραγματικότητα οι δηλώσεις είναι το τελευταίο πράγμα που λαμβάνεται υπόψιν.
tarantules9
04-04-16, 23:47
Σε περίπτωση που υπάρχει καταγραφή του συμβάντος με κάμερα από άλλο αυτοκίνητο (που με βάση το νόμο όπως είναι σήμερα θεωρείται παράνομο), τη δέχονται οι δικαστές όταν υπάρχει θάνατος;
hellenicsun
05-04-16, 08:11
Σε περίπτωση που υπάρχει καταγραφή του συμβάντος με κάμερα από άλλο αυτοκίνητο (που με βάση το νόμο όπως είναι σήμερα θεωρείται παράνομο), τη δέχονται οι δικαστές όταν υπάρχει θάνατος;
Αυτό θα σου το απαντήσει με βεβαιότητα ένας δικηγόρος (κανείς εδώ; )
kourampies
05-05-16, 19:04
Με πήραν μόλις από την Anytime, ότι πρέπει να φωτογραφηθεί (χωρίς να έχει γίνει κάτι) το καινούριο μεταχειρισμένο που αγόρασα. Στο προηγούμενο δεν μου είχαν ζητήσει κάτι τέτοιο. Στους όρους δε βλέπω τίποτα τέτοιο. Τι παίζει;
nikoslykos
05-05-16, 19:18
Μικτη εβαλες ;
kourampies
05-05-16, 19:20
Μικτη εβαλες ;
Όχι, το πιο πλήρες πακέτο που έχει (δεν είναι μικτή). Και μάλιστα με μικρή δηλωμένη αξία, 3 χιλιάρικα.
hellenicsun
05-05-16, 19:27
Με πήραν μόλις από την Anytime, ότι πρέπει να φωτογραφηθεί (χωρίς να έχει γίνει κάτι) το καινούριο μεταχειρισμένο που αγόρασα. Στο προηγούμενο δεν μου είχαν ζητήσει κάτι τέτοιο. Στους όρους δε βλέπω τίποτα τέτοιο. Τι παίζει;
Προασφαλιστικός έλεγχος. Κοιτάζουν για τυχόν υπάρχουσες ζημιές που ίσως σε περίπτωση επέλευσης κινδύνου να μη καλύψουν 100% και βέβαια θέλουν να προαδιορισουν την αξία του οχήματος για την αποφυγή υπασφαλισης.
Το έδωσες το Starlet kourampies ? Τι τσίμπησες ;
kourampies
05-05-16, 19:44
Προασφαλιστικός έλεγχος. Κοιτάζουν για τυχόν υπάρχουσες ζημιές που ίσως σε περίπτωση επέλευσης κινδύνου να μη καλύψουν 100% και βέβαια θέλουν να προαδιορισουν την αξία του οχήματος για την αποφυγή υπασφαλισης.
Μόνο που το συμβόλαιο έχει πληρωθεί και αρχίσει εδώ και 15 μέρες.
Σε αυτό τον απολύτως ασαφή όρο πατάνε:
ΑΡΘΡΟ 7. Ασφαλιστικά βάρη
1. O Λήπτης της ασφάλισης ή/και ο Ασφαλισμένος κατά τη σύναψη της ασφαλιστικής σύμβασης έχει υποχρέωση να γνωστοποιεί στην Eταιρία, όλα τα στοιχεία του ασφαλισμένου οχήματος, καθώς και οτιδήποτε έχει επίδραση στην αποδοχή της ασφάλισης και στον υπολογισμό των ασφαλίστρων.
H αγενέστατη τηλεφωνήτρια είπε το εξής παρανοικό: "Είναι υποχρέωση σας να συμμετέχετε στον δειγματοληπτικό έλεγχο που γίνεται για την δική σας εξυπηρέτηση." :hmm:
- - - Updated - - -
Το έδωσες το Starlet kourampies ? Τι τσίμπησες ;
Πήρα ένα Alfa Romeo 147 με 2500... Άριστο μηχανικά λίγο ταλαιπωρημένο εμφανισιακά. Μη συνετή επιλογή, αλλά μου άρεσε σαν ιδέα εδώ και χρόνια, πρακτικά είναι πολύ καλύτερο από κάθε προσδοκία...
Το Starlet το έδωσα στον πατέρα μου για να το βλέπω :)
hellenicsun
05-05-16, 20:04
Μόνο που το συμβόλαιο έχει πληρωθεί και αρχίσει εδώ και 15 μέρες.
Σε αυτό τον απολύτως ασαφή όρο πατάνε:
H αγενέστατη τηλεφωνήτρια είπε το εξής παρανοικό: "Είναι υποχρέωση σας να συμμετέχετε στον δειγματοληπτικό έλεγχο που γίνεται για την δική σας εξυπηρέτηση." :hmm:
- - - Updated - - -
Πήρα ένα Alfa Romeo 147 με 2500... Άριστο μηχανικά λίγο ταλαιπωρημένο εμφανισιακά. Μη συνετή επιλογή, αλλά μου άρεσε σαν ιδέα εδώ και χρόνια, πρακτικά είναι πολύ καλύτερο από κάθε προσδοκία...
Το Starlet το έδωσα στον πατέρα μου για να το βλέπω :)
Ο όρος δεν είναι και τόσο ασαφής. Θα μπορούσε βέβαια να αναφέρεται επακριβώς στο σύνολο των στοιχειών αυτών που επηρεάζουν τη τιμολόγηση. Μόνο που εσύ από τη στιγμή που έχεις πληρώσει και έχεις λάβει ασφαλιστήριο, σημαίνει πως η εταιρία έχει δεχθεί ότι της έχεις εσύ δηλώσει. Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να μην υπάρξει καμία σημαντική αλλαγή εκ μέρους τους, στην οποία περίπτωση έχεις δικαίωμα ακύρωσης κι επιστροφής των ασφαλίστρων.
Όσο για την Alfa Romeo, welcome. Είχα 156, τώρα 159 αλλά έχω γράψει πολλά ΧΛΜ και με την 147. Θα την ευχαριστηθείς και να θυμάσαι, fun starts after 3.500!
kourampies
05-05-16, 20:13
Ο όρος δεν είναι και τόσο ασαφής. Θα μπορούσε βέβαια να αναφέρεται επακριβώς στο σύνολο των στοιχειών αυτών που επηρεάζουν τη τιμολόγηση. Μόνο που εσύ από τη στιγμή που έχεις πληρώσει και έχεις λάβει ασφαλιστήριο, σημαίνει πως η εταιρία έχει δεχθεί ότι της έχεις εσύ δηλώσει. Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να μην υπάρξει καμία σημαντική αλλαγή εκ μέρους τους, στην οποία περίπτωση έχεις δικαίωμα ακύρωσης κι επιστροφής των ασφαλίστρων.
Όσο για την Alfa Romeo, welcome. Είχα 156, τώρα 159 αλλά έχω γράψει πολλά ΧΛΜ και με την 147. Θα την ευχαριστηθείς και να θυμάσαι, fun starts after 3.500!
Με αυτό το σκεπτικό να φέρω 10 χιλιάρικα αποδείξεις και τιμολόγια ότι τα άλλαξα όλα και να ανεβάσω την αξία του στα 12500. Δεν έχει λογική αυτό, πρέπει να είναι συγκεκριμένα αυτά που ζητάνε και να αναγράφονται στους όρους... Δικαίωμα υπαναχώρησης και επιστροφής χρημάτων υπάρχει όπως και να έχει.
Όσον αφορά το 147, για >3500 το γνώριζα, η έκπληξη ήταν το πως πάει κάτω από τις 3000. Εντυπωσιακά ήσυχο για αυτοκίνητο 12ετίας.
hellenicsun
05-05-16, 21:43
Με αυτό το σκεπτικό να φέρω 10 χιλιάρικα αποδείξεις και τιμολόγια ότι τα άλλαξα όλα και να ανεβάσω την αξία του στα 12500. Δεν έχει λογική αυτό, πρέπει να είναι συγκεκριμένα αυτά που ζητάνε και να αναγράφονται στους όρους... Δικαίωμα υπαναχώρησης και επιστροφής χρημάτων υπάρχει όπως και να έχει.
Αυτά που επηρεάζουν τη τιμολόγηση ενός αυτοκινήτου πέρα από τα βασικά χαρακτηριστικά του (μάρκα, μοντέλο, κυβικά, ημ. πρώτης κυκλοφορίας) είναι ο τόπος μόνιμης κατοικίας του λήπτη της ασφάλισης, ηλικία και χρόνος κτήσης διπλώματος. Η αξία υπολογίζεται είτε αυτόματα μέσω Eurotax (ούτε που θες να μάθεις πόσο κοστολογείται η 147 1.6/ 2.0) είτε "εμπορικά", μέσω μέσου όρου τιμών των μεταχειρισμένων (όταν δε μιλάμε για καινούριο). Όλα αυτά είναι και που συμπληρώνεις στην αίτηση.
Οι αποδείξεις που εσύ αναφέρεις παραπέμπουν σε βελτιώσεις/επιδιορθώσεις/συντηρήσεις που δεν επηρεάζουν την ασφαλιζόμενη αξία διότι προφανώς έτσι κάποιος θα μπορούσε να ασφαλίσει το Lada του ας πούμε σε τιμή Porsche επειδή του έχωσε 100.000 ευρώ όπως έκανε η Lotus στην Αγγλία, αν έχεις δει την αντίστοιχη εκπομπή του Top Gear. Βέβαια για την ιστορία υπάρχουν και συμβόλαια συμφωνημένων αξιών αλλά δε προορίζονται για οποιοδήποτε όχημα.
Αυτό που λέει ο όρος είναι ότι οφείλεις να τους πεις ΠΧ ότι ο εμπρός προφυλακτήρας είναι ήδη γδαρμένος που σημαίνει ότι σε περίπτωση ζημιάς δεν υποχρεούνται να σε καλύψουν στο 100% διότι προ της ανάληψης του κινδύνου το συγκεκριμένο σημείο είχε ήδη ζημιά ΑΣΧΕΤΟΣ αν στη πράξη δε το κάνει κανείς διότι στη τελική μιλάμε για ποσά που για τις ασφαλιστικές είναι ένα τίποτα και που αν δεν έχεις κάλυψη ιδίων ζημιών δεν έχει και τόσο νόημα ..ή να τους πεις ΠΧ ότι το αυτοκίνητο φοράει nitro που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να σου αρνηθούν την ασφάλιση επειδή θεωρούν ότι το όχημα είναι επικίνδυνο και άλλα πολλά..
vasilimertzani
05-05-16, 22:01
Μα μπορει να ασφαλισει το lada σαν porche αν προσκομισει τα απαραιτητα τιμολογια και πληρωνει το αντιστοιχο κομιστρο οπου θα αναγραφεται καθαρα στο συμβολαιο.Αν δεν αναγραφεται τιποτα στο συμβολαιο και 50.000 να ριξει σε περιπτωση κλοπης θα αμειφθει με τιμη που παιζει εκεινη την στιγμη στην πιατσα.
Πιστευω θα εχουν παρατηρηθει φαινομενα 'κλοπης' σε αυτοκινητα +10ετιας με μικρη αξια(κατω απο 5000) και για αυτο τον λογο ζητησαν φωτογραφια να επιβεβαιωσουν οτι το αυτοκινητο 'υπαρχει'.
kourampies
05-05-16, 22:01
Αυτά που επηρεάζουν τη τιμολόγηση ενός αυτοκινήτου πέρα από τα βασικά χαρακτηριστικά του (μάρκα, μοντέλο, κυβικά, ημ. πρώτης κυκλοφορίας) είναι ο τόπος μόνιμης κατοικίας του λήπτη της ασφάλισης, ηλικία και χρόνος κτήσης διπλώματος. Η αξία υπολογίζεται είτε αυτόματα μέσω Eurotax (ούτε που θες να μάθεις πόσο κοστολογείται η 147 1.6/ 2.0) είτε "εμπορικά", μέσω μέσου όρου τιμών των μεταχειρισμένων (όταν δε μιλάμε για καινούριο). Όλα αυτά είναι και που συμπληρώνεις στην αίτηση.
Οι αποδείξεις που εσύ αναφέρεις παραπέμπουν σε βελτιώσεις/επιδιορθώσεις/συντηρήσεις που δεν επηρεάζουν την ασφαλιζόμενη αξία διότι προφανώς έτσι κάποιος θα μπορούσε να ασφαλίσει το Lada του ας πούμε σε τιμή Porsche επειδή του έχωσε 100.000 ευρώ όπως έκανε η Lotus στην Αγγλία, αν έχεις δει την αντίστοιχη εκπομπή του Top Gear. Βέβαια για την ιστορία υπάρχουν και συμβόλαια συμφωνημένων αξιών αλλά δε προορίζονται για οποιοδήποτε όχημα.
Αυτό που λέει ο όρος είναι ότι οφείλεις να τους πεις ΠΧ ότι ο εμπρός προφυλακτήρας είναι ήδη γδαρμένος που σημαίνει ότι σε περίπτωση ζημιάς δεν υποχρεούνται να σε καλύψουν στο 100% διότι προ της ανάληψης του κινδύνου το συγκεκριμένο σημείο είχε ήδη ζημιά ΑΣΧΕΤΟΣ αν στη πράξη δε το κάνει κανείς διότι στη τελική μιλάμε για ποσά που για τις ασφαλιστικές είναι ένα τίποτα και που αν δεν έχεις κάλυψη ιδίων ζημιών δεν έχει και τόσο νόημα ..ή να τους πεις ΠΧ ότι το αυτοκίνητο φοράει nitro που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να σου αρνηθούν την ασφάλιση επειδή θεωρούν ότι το όχημα είναι επικίνδυνο και άλλα πολλά..
Κατοικία, ηλικία και χρόνο κτήσης διπλώματος γνωρίζουν μια και δεν είμαι καινούριος πελάτης. Καμία βελτίωση δεν έχει γίνει, έχει γίνει όμως σχολαστική συντήρηση που θεωρητικά προλαβαίνει πολλά, πχ το να πάρει φωτιά μόνο του ενώ είναι παρκαρισμένο. Αυτό μετά χαράς θα ήθελα να το αποδείξω, θεωρώ άδικο να έχω ίδια τιμολόγηση με τον κάθε γκαζοφωνιά φτιαξάκια. Τις γρατσουνιές και την κατάσταση την εξωτερική, ούτε εγώ δεν έχω προλάβει να τη δω στο 100%. Μιλάμε για αυτοκίνητο 12 ετών που κινείται σε πόλη.
Καταλαβαίνω το σκεπτικό της ασφαλιστικής, όμως πρακτικά τα ποσά είναι τόσο μικρά που πέρα από ξεκάθαρη απάτη τύπου να αγοράσεις τρακαρισμένο και να παρουσιάσεις ότι έγινε κάτι που θα έπρεπε να καλύψει η ασφαλιστική, δεν μπορεί και δεν αξίζει να γίνει καταγραφή. Συν ότι το συμβόλαιο ξεκίνησε και χρεώθηκε. Δεν μπορεί να αλλάξει τώρα επειδή έτσι τους ήρθε ή ξέχασαν να το ελέγξουν.
anonymos1982
05-05-16, 22:39
Το πρόβλημα σου ωστόσο ποιο είναι ακριβώς; Θα έρθουν και θα δουν το αυτοκίνητο. Αν το έχεις δηλώσει με μεγαλύτερη αξία θα στην μειώσουν και θα γλυτώσεις ασφάλιστρα για τα οποία ούτως ή αλλως δεν θα αποζημιωνόσουν.
kourampies
05-05-16, 22:51
Το πρόβλημα μου είναι οι μη ξεκάθαροι όροι και το ότι δε θέλω να διαθεσω ούτε λεπτό για κάτι που βρίσκω περριτο.
Δηλαδη θα το ξαναβαψουν και στο τελος θα κανουν τη γρατζουνια που ειχε?
Ή θα το βαψουν και θα αφησουν τσοντα τη γρατζουνια?
hellenicsun
06-05-16, 00:25
Δηλαδη θα το ξαναβαψουν και στο τελος θα κανουν τη γρατζουνια που ειχε?
Ή θα το βαψουν και θα αφησουν τσοντα τη γρατζουνια?
:worthy:
Αν το κόστος επισκευής είναι 100 ευρώ η ασφαλιστική μπορεί να καλύψει τα 50 ευρώ για παράδειγμα.
kourampies
06-05-16, 00:32
Αν το κόστος επισκευής είναι 100 ευρώ η ασφαλιστική μπορεί να καλύψει τα 50 ευρώ για παράδειγμα.
Και γιατί να σε υποχρεώσουν να καλύψεις την προηγούμενη ζημιά? Μπορεί να μην θέλει ο ασφαλισμένος να τη φτιάξει.
hellenicsun
06-05-16, 00:35
Και γιατί να σε υποχρεώσουν να καλύψεις την προηγούμενη ζημιά? Μπορεί να μην θέλει ο ασφαλισμένος να τη φτιάξει.
Δε προκύπτει καμία υποχρέωση κάλυψης μέρους της ζημιάς εκ μέρους του ασφαλισμένου με ιδία κεφάλαια. Ούτε από αυτά που γράφω..
Ας μη το φτιάξει ποτέ. Αλλά αν το αποφασίσει κι εφόσον κατά τον προασφαλιστικό έλεγχο υπάρχει ήδη ζημιά (ΠΧ εκείνη η γρατζουνιά), η ασφαλιστική έχει το δικαίωμα να καλύψει μερικώς.
anonymos1982
06-05-16, 09:25
Πάντως σε περίπτωση που υπάρχει κάλυψη κλοπής ή θραύση κρυστάλλων είναι συνηθισμένο να γίνεται προασφαλιστικός έλεγχος και εμένα μου φαίνεται και απολύτως φυσιολογικό.
vasilimertzani
06-05-16, 23:23
για τι πραγμα μιλαμε?τι να καλυψει η ασφαλιστικη?ιδια ζημια δεν ειναι να πηγαινει μια φορα την διετια και να φτιαχνει ολες τις ζημιες που εχει.Ιδια ζημια ειναι σε ενα επιβεβαιωμενο τρακαρισμα(εχει ερθει τοτα,ασφ.συμβουλος κλπ) και εχει ευθυνη ο ασφαλισμενος τοτε η ασφαλιστικη του πληρωνει τις ζημιες του.
Απαλλαγη ειναι 300€(στις περισσοτερες).Πολλη περισοτερα απο μια γρατζονια.
Ο φανοποιος κανονιζει το κοστος. Ενα βαψιμο προφυλακτηρα ειναι ενα 150ρι
Ιδίες ζημίες καλύπτονται μόνο αφού προκληθούν οι ζημιές με το όχημα σε κίνηση. Υπάρχει και η απαλλαγή.
Δηλαδή αν πέσει μια γλάστρα από ένα μπαλκόνι στο παρκαρισμένο όχημά σου αυτό δεν καλύπτεται.
hellenicsun
07-05-16, 00:12
Ο φανοποιος κανονιζει το κοστος. Ενα βαψιμο προφυλακτηρα ειναι ενα 150ρι
Τα νούμερα εντελώς τυχαία για χάρη του παραδείγματος. Δεν είπα ποτέ ότι αναφέρομαι σε πραγματικές τιμές :rolleyes:
Έχω βάψει προφυλακτήρα και με 100 ευρώ - άψογη δουλειά.
vasilimertzani
07-05-16, 21:53
Ιδίες ζημίες καλύπτονται μόνο αφού προκληθούν οι ζημιές με το όχημα σε κίνηση. Υπάρχει και η απαλλαγή.
Δηλαδή αν πέσει μια γλάστρα από ένα μπαλκόνι στο παρκαρισμένο όχημά σου αυτό δεν καλύπτεται.
Οχι αυτα δεν τα πληρωνει η ασφαλιστικη.Η ασφαλιστικη στην μικτη πληρωνει το τρακαρισμα και μονο τοτε,σε υπαιτιότητα του ασφαλισμενου.Απαλλαγη οταν λεει (εστω 300€ απαλλαγη) αν το κοστος ειναι π.χ 800€ τοτε τα 500 τα βαζει η ασφαλιστικη και ο ασφαλισμενος τα 300€
Μικτή συμφέρει για καινούριο ή ακριβό όχημα. Αλλιώς είτε με μεγάλη απαλλαγή ή καθόλου.
senkradvii
11-05-16, 09:44
Μικτή συμφέρει για καινούριο ή ακριβό όχημα. Αλλιώς είτε με μεγάλη απαλλαγή ή καθόλου.
H για πολύ κακούς οδηγούς. :p
anonymos1982
11-05-16, 12:50
Δεν ισχύει αυτό με το συμφέρει/δεν συμφέρει για καινούρια ή ακριβά οχήματα, υπάρχουν οι πιθανότητες κάθε οδηγού να εμπλακεί σε ατύχημα και οι πιθανότητες να φταίει αυτός ή όχι, υπάρχει επίσης το γεγονός ότι αν φταίει θα κλήθεί να πληρώσει την επισκευή μπορεί κάποιος να το αντέξει; Αυτά πρέπει να υπολογίζει κάποιος, φυσικά όσο πιο απρόσεκτος τόσο τον συμφέρει η μικτή, μέχρι οι ασφαλιστικές να αρνούνται να τον ...ασφαλίσουν.
Μια λύση είναι πάντα η μικτή με μεγάλη απαλλαγή ώστε να μειωθεί το κόστος αλλά αν συμβεί κάποια σοβαρή ζημιά να μπορέσει να την καλύψει ο ιδιοκτήτης.
Αν έχω αμάξι 15ετίας με αξία 3.000 και κάνω μικτή με μεγάλη απαλλαγή, πόσα θα μου δώσει αν προκαλέσω ατύχημα; Θες 1.500 ευρώ (με τα πρώτα 1.500 ευρώ απαλλαγής); Από την άλλη, πόσο θα αυξήσει το ασφάλιστρο η μικτή;
Εκεί κολλάει το "με συμφέρει ή δεν με συμφέρει".
Με αυτοκίνητο δεκαπενταετίας καμία ασφαλιστική δεν δέχεται να σου κάνει μικτή εκτός αν πρόκειται περί ειδικού τύπου αντίκα κτλ με άλλα ασφάλιστρα κτλ.
Υπάρχει περίπτωση να δεχθεί, μόνο αν προϋπήρχε συμβόλαιο μικτής σε άλλη ασφαλιστική και με τα χίλια ζόρια με φωτογράφηση του οχήματος κτλ.
Αν πέρα από αυτό σου το ασφαλίσει στα 1500 ευρώ στο παράδειγμα σου αν το συμβόλαιο γράφει απαλλαγή 300 ευρώ θα σου επιστραφούν τα 1200.
Το κόστος είναι +60 ευρώ στο full πακέτο.
Εγώ πληρώνω για δώδεκα χρονών αυτοκίνητο με 3000 ευρώ αξία. 190 Ευρώ το εξάμηνο. Νομικές και οδικές βοήθειες ιδίες ζημίες κτλ. Το όχημα είχε μικτή από την πρώτη ημέρα αγοράς.
Περιοχή Αθήνα.
Το τι συμφέρει τον καθένα είναι υποκειμενικό.
Γνωστός είχε (τώρα ακολουθώντας την γενικότερη τάση πήρε μικρότερο πετρέλαιο) ML320, χρονολογίας αρχών του 2000, με μικτή.
Το αμάξι είχε καταντήσει να έχει εμπορική αξία λίγων χιλιάδων € αλλά αυτός εξακολουθούσε να πληρώνει πανάκριβη μικτή.
Εκ πρώτης όψης φαίνεται παράλογο, όμως δεν είναι.
"Αν τρακάρω δεν θα έχω να το φτιάξω" μου είχε απάντησει και όντως ισχύει.
Ως γνωστόν η εμπορική αξία ενός ΙΧ δεν αθροίζεται απ΄την αξία των επιμέρους ανταλλακτικών ακόμα και σε ταπεινότερες εταιρίες, φανταστείτε πόσο ισχύει αυτό στην περίπτωση ενός (έστω παλαιότερου) SUV της Mercedes.
Όμως αυτός είχε ήδη απ΄την αρχή μικτή, πλέον το βλέπω εξαιρετικά δύσκολο να πάω να πάρω ένα SUVοειδές 15ετίας και να μου προσφέρει κάποια ασφαλιστική πακέτο μικτής ασφάλισης.
Γιατι να παρεις 15ετίας?
Για να πληρωσεις ολες τις ζημιες του?
Εγώ δεν θα έπαιρνα, όχι 15ετίας, αλλά ούτε SUV, αλλά εδώ μιλάμε για ασφάλειες και εν προκειμένω για μικτές.
Ε, παρέθεσα μια περίπτωση που η μικτή έχει νόημα.
kourampies
11-05-16, 22:29
Εν τω μεταξύ δεν με ξαναπήρε κανείς από την Anytime. Από δευτέρα που θα πουλήσω το παλιό θα πάρω εγώ για να το ακυρώσω, να δούμε αν θα πουν κάτι.
Manolis_karas
13-05-16, 22:47
Το τι συμφέρει τον καθένα είναι υποκειμενικό.
........................
"Αν τρακάρω δεν θα έχω να το φτιάξω" μου είχε απάντησει και όντως ισχύει.
Ως γνωστόν η εμπορική αξία ενός ΙΧ δεν αθροίζεται απ΄την αξία των επιμέρους ανταλλακτικών ακόμα και σε ταπεινότερες εταιρίες, φανταστείτε πόσο ισχύει αυτό στην περίπτωση ενός (έστω παλαιότερου) SUV της Mercedes.
....................
Αν το κόστος επιδιόρθωσης του αυτοκινήτου ξεπερνά την εμπορική αξία του, η ασφαλιστή πληρώνει την εμπορική του αξία μόνο. Μου έτυχε πριν αρκετά χρόνια όμως.
@ ADSLgr.com All rights reserved.