Επιστροφή στο Forum : 24ωρη απεργία την Πέμπτη στη Vodafone για τις απολύσεις
Πως μπορείς να ξέρεις τα προσωπα αλλα οχι τις οργανώσεις τους? Βλεπεις τις φατσες αλλα δεν βλέπεις τα πλακάτ?
Τα πανό που κρατούσαν σήμερα δεν ανέφεραν πουθενά κάτι άλλο πέρα συνθήματα για διακοπή των απολύσεων και τα σχετικά.
Πάντως, έχω ξαναδεί κάποια από αυτά τα πρόσωπα σε απεργιακή κινητοποίηση της HOL. Και σίγουρα οι περισσότεροι από τα πρόσωπα που έκλειναν τις εισόδους του κτιρίου σήμερα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ VODAFONE.
Επίσης, να θυμίσω στον κ.Τόλη ότι στο κτίριο του Χαλανδρίου βρίσκονται τα τμήματα του Engineering και του Radio (ακόμα δεν έχουν πάει σε εργολάβο) που ούτε αργόμισθοι είναι και σίγουρα είναι από τους πρώτους που θα επέμβουν αν γίνει κάτι χοντρό στο δίκτυο.
Πως μπορείς να ξέρεις τα προσωπα αλλα οχι τις οργανώσεις τους? Βλεπεις τις φατσες αλλα δεν βλέπεις τα πλακάτ?
Δεν είναι ΠΑΜΕ, τουλάχιστον δεν είναι μόνο ΠΑΜΕ.
Είναι του χώρου του ΣΥΡΙΖΑ κλπ. και αν googlάρεις τα ονόματά τους γίνεται αμέσως φανερό.
Μακάρι να υπάρχει στήριξη τρίτων σε όλες τις απεργίες. Άλλο αυτό και άλλο να λέμε ότι οι τρίτοι κάνουν τις απεργίες όλων.
Δεν είναι ΠΑΜΕ, τουλάχιστον δεν είναι μόνο ΠΑΜΕ.
Είναι του χώρου του ΣΥΡΙΖΑ κλπ. και αν googlάρεις τα ονόματά τους γίνεται αμέσως φανερό.
Kαλά... δλδ θές να μου πεις οτι μελη του ΠΑΜΕ και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μαζί πάνε και κάνουν μπάχαλο...
Την στιγμή που αν βρεθουν μέλη του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην ιδια πλευρά θα γίνει bing bang απο το ρηγμα στο χωροχρονικό συνεχές.
Μηπως σας τα λενε όλα αυτά τα παπαγαλάκια της εργοδόσίας?
Επίσης, να θυμίσω στον κ.Τόλη ότι στο κτίριο του Χαλανδρίου βρίσκονται τα τμήματα του Engineering και του Radio (ακόμα δεν έχουν πάει σε εργολάβο) που ούτε αργόμισθοι είναι και σίγουρα είναι από τους πρώτους που θα επέμβουν αν γίνει κάτι χοντρό στο δίκτυο.
Στο post μου είπα κατα κύριο λόγο ποια τμήματα ανήκουν. Το Engineering είναι κάτω από το IT. Σωστά αναφέρεις για το Radio.(Υπάρχουν και άλλα μικρότερα, τμήμα τηλεφωνικών ερευνών κτλ)
Επίσης, εγώ δεν είπα κανέναν εργαζόμενο της VF αργόσχολο.
Τέλος, δεν με λένε Τόλη, Αποστόλη ή Απόστολο:oops:
Ποιά παπαγαλάκια εννοείς;
Με ξέρεις προσωπικά και με θεωρείς αφελή για να άγωμαι και να φέρομαι από τα όποια παπαγαλάκια;
Ποιά παπαγαλάκια εννοείς;
Με ξέρεις προσωπικά και με θεωρείς αφελή για να άγωμαι και να φέρομαι από τα όποια παπαγαλάκια;
Εκανα κάποιο δικό σου ποστ quote?
Αλλά ναι, η κριτική μου περιλαμβάνει όσους μειώνουν τους αγώνες των εργαζομένων αναμασώντας την καραμέλα οτι είναι κομματικά υποκινούμενοι. Είναι μια τακτική απαξίωσης την οποία χρησιμοποιεί η εργοδοσία και κάθε αρχή γενικότερα. Εσυ ή ο blugosi ή οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να έχετε τις καλύτερες προθέσεις, αλλά η απαξίωση μιας προσπάθειας αντίδρασης στις απολυσεις στη βάση οτι είναι κομματικά υποκινούμενες και φυτευτές απο κακους εξωθεσμικούς είναι μια τακτική της εργοδοσίας. Το να συμφωνείς δεν σε κάνει απαραίτητα παπαγαλάκι, αλλά η ουσία είναι οτι άγεσαι και φέρεσαι απο αυτους που καλλιεργουν τις απόψεις με τις οποίες συμφωνεις. Ετσι το βλέπω εγώ θεωρώντας σαν δεδομένο οτι ακόμα και αν είναι καθοδηγουμενες, δεν είναι κάτι κακό απαραιτήτως.
Εσύ έχεις άλλη αποψη. Η κριτική δεν είναι στο πρόσωπο σου, μπορεί να είσαι φοβερό παιδί, η κριτική είναι σε αυτά που γράφεις. Σε φόρουμ γράφουμε, δεν μιλάμε απο το μπαλκόνι.
Νikosanagn
24-03-11, 23:27
Αλήθεια πόσοι απο αυτούς έχουν παιδιά να μεγαλώσουν.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων εννοείτε οτι εννούσα αυτούς που απολύονται και όχι αυτούς που διαμαρτύρονται-απεργούν για το δίκιο των συναδέλφων τους.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων εννοείτε οτι εννούσα αυτούς που απολύονται και όχι αυτούς που διμαρτύρονται-απεργούν για το δίκιο των συναδέλφων τους.
Τώρα είναι αργά... σε έβαλα με τα παπαγαλάκια :p
sorry πάντως που έδωσα benefit of the doubt !
Εκανα κάποιο δικό σου ποστ quote?
Αλλά ναι, η κριτική μου περιλαμβάνει όσους μειώνουν τους αγώνες των εργαζομένων αναμασώντας την καραμέλα οτι είναι κομματικά υποκινούμενοι. Είναι μια τακτική απαξίωσης την οποία χρησιμοποιεί η εργοδοσία και κάθε αρχή γενικότερα. Εσυ ή ο blugosi ή οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να έχετε τις καλύτερες προθέσεις, αλλά η απαξίωση μιας προσπάθειας αντίδρασης στις απολυσεις με βάση οτι είναι κομματικά υποκινούμενες και φυτευτές απο κακους εξωθεσμικούς είναι μια τακτική της εργοδοσίας. Το να συμφωνείς δεν σε κάνει απαραίτητα παπαγαλάκι, αλλά η ουσία είναι οτι άγεσαι και φέρεσαι απο αυτό αφου συμφωνεις. Ετσι το βλέπω εγώ θεωρώντας σαν δεδομένο οτι ακόμα και αν είναι καθοδηγουμενες, δεν είναι κάτι κακό.
Εσύ έχεις άλλη αποψη. Η κριτική δεν είναι στο πρόσωπο σου, μπορεί να είσαι φοβερό παιδί, η κριτική είναι σε αυτά που γράφεις. Σε φόρουμ γράφουμε, δεν μιλάμε απο το μπαλκόνι.
Η θέση μου σχετικά με την απεργία έχει εκφραστεί ξεκάθαρα λίγα post πιο πάνω.
Νοιώθω άσχημα για το γεγονός ότι οι άλλοι συμφορουμήτες θα έχουν σιχαθεί να διαβάζουν απανωτά posts που καταλήγουν σε αντιπαράθεση. Ζητώ συγνώμη γι' αυτό.
Τελειώνοντας να πω ότι η κινητοποιήσεις στον κλάδο είναι απόλυτα δικαιολογημένες, από τη στιγμή που -επί σχεδόν 2 δεκαετίες- οι εργαζόμενοι στους τηλ/κούς παρόχους έχουν βοηθήσει τη χώρα και την οικονομία της να πάει μπροστά και τα αφεντικά τους να θησαυρίσουν. Τίποτα δεν ήταν τυχαίο, ούτε έγινε με αυτόματο πιλότο.
Άρα δεν μπορούν να "καταναλώνονται" και να πετιούνται. Οι κινητοποιήσεις τους όμως είναι αποκλειστικά δική τους υπόθεση και δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο εκμεταλλευσης.
Νοιώθω άσχημα για το γεγονός ότι οι άλλοι συμφορουμήτες θα έχουν σιχαθεί να διαβάζουν απανωτά posts που καταλήγουν σε αντιπαράθεση. Ζητώ συγνώμη γι' αυτό.
Καμία σχέση, μην αγχώνεσαι. Απλά γίνονται κάποια αναγκαία ξεκαθαρίσματα.
Άρα δεν μπορούν να "καταναλώνονται" και να πετιούνται. Οι κινητοποιήσεις τους όμως είναι αποκλειστικά δική τους υπόθεση και δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο εκμεταλλευσης.
100% ναι...
Το οτι υποστηρίζονται όμως κάποια οργάνωση, αν υποστηρίζονται, δεν είναι απαραίτητα κακό. Υπάρχει μια λεπτή γραμμή. Οπως τώρα εσύ γράφεις αυτά, κάποιος απο την αλλη πλευρά μπορεί να βρεθεί, που είναι αυτοι που βοηθάνε τους ξένους και εδώ κάνουν τις πάπιες? Αυτό δεν είναι υποθετικό σενάριο... π.χ. στην Κερατέα, για καθε φωνη που λεει που είναι οι αριστεροι, υπάρχει αλλη μια που λέει εξω τα κομματα εδώ είμαστε όλοι Κερατιώτες.
Οι αγώνες αυτοι πρέπει να είναι συλλογικοι, παραπανω επισημάνθηκε η απουσία ενός σωματείου για όλο τον κλάδο. Καλλιεργήσανε αυτές τις φοβίες και τους πιάσανε έναν έναν χωριστά και τους τσακίζουν. Στο κάτω κάτω οι εργαζόμενοι της VF δεν είναι πρωτοι και σιγουρα δεν θα είναι οι τελευταίοι, τα ίδια προβλήματα απασχολουν και θα απασχολήσουν εργαζόμενους απο όλους τους κλάδους. Η μη συμμετοχή σε ένα σωματείο επειδή είναι κομματικό δεν είναι άλλοθι...
Kαλά... δλδ θές να μου πεις οτι μελη του ΠΑΜΕ και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μαζί πάνε και κάνουν μπάχαλο...
Την στιγμή που αν βρεθουν μέλη του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην ιδια πλευρά θα γίνει bing bang απο το ρηγμα στο χωροχρονικό συνεχές.
Μήπως περνιέσαι για πολύ έξυπνος;
Θα μπορούσα κι εγώ να εικάσω ότι είσαι παπαγαλάκι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κατ΄αρχήν δεν έχω τέτοια στοιχεία αφετέρου σε ένα δημόσιο φόρουμ δεν μου αρέσει να προσβάλλω κανέναν.
Διευκρινίζω ότι δεν είμαι εργαζόμενος στην εταιρεία, ούτε καν στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, οπότε δεν έχω ούτε επαφή με τη συγκεκριμένη εργοδοσία.
Αφετέρου για το ΠΑΜΕ δεν ξέρω αν στηρίζει το σωματείο, άλλος το ανάφερε παραπάνω και δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω.
Γνωρίζω όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει τα στελέχη του να οργανωθούν στους χώρους εργασίας του ιδιωτικού τομέα εκμεταλλευόμενος το κενό που αφήνουν όλοι οι άλλοι.
Οι δράσεις του συγκεκριμένου σωματείου έχουν στηριχθεί από την πρώτη μέρα από το ΣΥΡΙΖΑ με παρουσία βουλευτών του στις κινητοποιήσεις και πολλαπλές αναρτήσεις των δελτίων τύπου του σε διάφορα blog του χώρου και μόνο.
Στις διαπραγματεύσεις με την εργοδοσια μέχρι σήμερα (ΣΣΕ) το σωματείο ασχολήθηκε αποκλειστικά με ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων και δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους ΠΕ, τους μηχανικούς κλπ. τους οποίους προφανώς θεωρεί εκτός ενδιαφέροντος.
Δε λέω ότι αυτό φταίει για την κατάσταση του σωματείου, εξάλλου το έβαλα τρίτο στη σειρά που έγραψα.
Όταν όμως οι εργαζόμενοι σε μία ιδιωτική εταιρεία είναι τελείως άσχετοι με συνδικαλισμό και βλέπουν ένα καινούργιο σωματείο να χρωματίζεται από ένα κόμμα που κατά γενική ομολογία ποντάρει στην ανατροπή και στη βαβούρα, δεν πρόκειται να το ακολουθήσουν εύκολα.
Πρωτα απο ολα πρεπει να δουμε αν υπαρχει αναγκη για την υπαρξη σωματειου.
Αν δηλαδη θα εχουν οι εργαζομενοι σε ενα χωρο ή σε ενα κλαδο ενιαια εκπροσωπηση ή θα ειναι ο καθενας μονος του απεναντι στην πανισχυρη εργοδοσια.
Το ποιοι θα ειναι οι εκπροσωποι και η διοικηση του σωματειου ειναι καθαρα υποθεση των εργαζομενων . Αυτοι ψηφιζουν και αυτοι αποφασιζουν δημοκρατικοτατα. Κανενας δεν μπορει να μπει σε ενα σωματειο αν δεν ειναι εργαζομενος στον χωρο.
Ναι φίλε μου, και τι έγινε που είναι εταιρία τηλεπικοινωνιών?
Τα κεντρικά κτήρια της Vodafone στη Τζαβέλλα στεγάζουν ως επι τω πλείστω τα τμήματα Marketing, IT, Finance, τα διάφορα Backdesks (CVC κτλ - γενικότερα τους Business Users), τους εξωτερικούς συνεργάτες (αυτή τη στιγμή στη Vodafone είναι πάρα πολλοί - ενδεικτικά αναφέρω την IBM, Accenture, Velti, Atos και κάποιες άλλες μικρότερες, περίπου 200 άτομα στο σύνολο υπολογίζω) και βεβαίως το upper management. Όλοι αυτοί τις αργίες δεν πάνε στη δουλειά τους εκτός 1) αν έχουν κάποιο stand by και crashάρει κάτι (αναφέρομαι στο IT) 2) από τους εξωτερικούς συνεργάτες που δεν έχουν ωράρια (αναφέρομαι κυρίως στην ACN) 3) από το upper management που δεν ξέρω τα ωράριά του.
Προφανώς δεν αναφέρομαι στα κτίρια της Vodafone στη Λυκόβρυση (ΤΥ), στη Παλλήνη (Data Center) ή στο Κηφισσό (NMC) που υπάρχουν βάρδιες 24/7/365 καθώς και στα καταστήματα το Σάββατο (όσοι δεν έχουν ρεπό).
........Auto merged post: tolisscsd πρόσθεσε 5 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Αν έκανε αυτή την απεργία η ΑΔΕΔΥ θα έβγαιναν όλοι και θα έκραζαν τους τεμπέληδες του ΔΥ που θέλουν να κάνουν τετραήμερο. Τώρα που κάνουν οι εργαζόμενοι της VF, είναι για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους απέναντι στο κεφάλαιο. Και η υποκρισία συνεχίζεται...
Και τέλοσπάντων, ο Μάρτιος έχει τόσες μέρες, ας επέλεγαν μια οποιαδήποτε άλλη να μην έδιναν δικαίωμα σε εμάς τους "κακοπροαίρετους" να τους σχολιάσουμε...
........Auto merged post: tolisscsd πρόσθεσε 0 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Τρικυμία εν κρανίω.
Απο οσους ανεφερες, οι μονοι που ωφελουνται απο το τετραημερο ειναι οι του Χαλανδριου και ειναι οι μονοι απο τους οποιους δεν γινεται η απεργια.
Παντως ειναι λιγο περιεργο, 4 ατομα στις εισοδους να επμποδιζουν 100 να μπουν.
Δεν ειναι οικιοθελης απεργια, αλλα επιβεβλημενη.
4 άτομα δεν μπορούν να εμποδίσουν τους 100 ακόμα και αν κρατούσαν όπλα. Να απαξιώνουμε με λίγο πιο σοβαρό τρόπο.
4 άτομα δεν μπορούν να εμποδίσουν τους 100 ακόμα και αν κρατούσαν όπλα. Να απαξιώνουμε με λίγο πιο σοβαρό τρόπο.
Εννοεις οτι οι 100 θα επρεπε να πλακωσουν η να ποδοποτησουν τους 4 που εκλειναν την εισοδο?
Βλέπω ότι πήραν μπρός τα τσιράκια των εργοδοτών και προσπαθούν να πετάξουν λάσπη σε μια απεργία με πολύ μεγάλη συμμετοχή και φυσικά ΟΥΣΙΑ. Και λέω ότι πήραν μπρος, γιατί ειναι γνωστή η πρακτική τους, να παρακολουθούν ότι γράφεται σε forum και φυσικά να διαστρευλώνουν το τι γίνεται. Προσοχή παιδιά, μην ψαρώνετε! Είναι γνωστό το πόσο φοβούνται να μην βγει προς τα έξω κάτι που λερώνει το όνομα της εταιρείας, το prestige και το δημόσιο προφιλ πάνω από όλα. Δεν ήταν τέσσερα άτομα στην πόρτα και ούτε φυσικά οι εργαζόμενοι απήργησαν για το τετραήμερο. Αλήθεια εσείς αν απολυθείτε, ποιος θα σας διαφυλάξει? Η νομίζετε ότι είστε στο απυρόβλητο? Aν είμασταν υπό γερμανική κατοχή πιθανότατα κάποιοι θα αντιλαμβανόσασταν σαν διατάραξη της κοινής ησυχίας την αντίσταση όπως άλλωστε ο κάθε υπάκουος δουλοπάροικος, σε κάτι σαν και εσάς αξίζει μια Ελλάδα μικρότερη αυτής που έχουμε και ένα εργασιακό καθεστώς που θα σας αντιλαμβάνεται σαν ζωα, πόσο αλήθεια απέχουν κάποιοι από κάτι τέτοιο?
Επαναλαμβάνω αυτό αφορά τα στελέχη και τους υπαλληλίσκους που γράφουν εδώ και σε όλα τα forum έχοντας συγκεκριμένες ΕΝΤΟΛΕΣ και εκτελώντας ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ υπηρεσία.Θα πρέπει όλοι να δώσουμε αγώνα ουτως ώστε να μην γίνομαστε έρμαιο στις διαθέσεις της κάθε εταιρίας και της ακόρεστης απληστίας της. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ VODAFONE.
Εννοεις οτι οι 100 θα επρεπε να πλακωσουν η να ποδοποτησουν τους 4 που εκλειναν την εισοδο?
Εννοώ ότι το γυρίσαμε στην επιστημονική φαντασία. Δεν υπήρχε περίπτωση να τους σταματήσουν και μάλιστα χωρίς να αγγίξουν έστω μία τρίχα τους.
Τελειώνοντας να πω ότι η κινητοποιήσεις στον κλάδο είναι απόλυτα δικαιολογημένες, από τη στιγμή που -επί σχεδόν 2 δεκαετίες- οι εργαζόμενοι στους τηλ/κούς παρόχους έχουν βοηθήσει τη χώρα και την οικονομία της να πάει μπροστά και τα αφεντικά τους να θησαυρίσουν. Τίποτα δεν ήταν τυχαίο, ούτε έγινε με αυτόματο πιλότο.
Πολύ σωστά,απορώ γιατί κάποιοι κράζουν τους εργαζόμενους της Cosmote-Voda-Intracom που απεργούν λόγω απολύσεων σε ένα κλάδο και σε εταιρείες οι οποίες 20 χρόνια τώρα έχουν θησαυρίσει και συνεχίζουν ακόμα.Ο μόνος λόγος των απολύσεων είναι να διατηρήσουν οι εταιρέιες τα κέρδη τους χωρίς κανένα ενδοιασμό γι αυτό και βάζουν άσχετους με το χώρο "δήθεν" managers και ξηλώνουν μηχανικούς.Επίσης οι απεργίες των εταιρειών αυτών δεν είχαν καμμία επίπτωση στο κοινωνικό σύνολο όπως τόσα χρόνια τώρα οι απεργίες σε ΜΜΜ,Υγεία,Παιδεία οπότε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι ενοχλούνται τόσο πολύ που 2100 άτομα της Kοτε και άλλοι τόσοι της Voda απέργούν.
Η πληροφορηση μου απο τον Κηφισσο, λεει 4 ατομα ανα πορτα και τουλαχιστον 50 εξω.
Οποτε μπηκαν ολοι μαζι απο το γκαραζ που τα 4 ατομα δεν μπορεσαν να τους σταματησουν.
Αλλα καποιος να μου εξηγησει την αναγκη να κλεινουν τις πορτες.
Η πληροφορηση μου απο τον Κηφισσο, λεει 4 ατομα ανα πορτα και τουλαχιστον 50 εξω.
Οποτε μπηκαν ολοι μαζι απο το γκαραζ που τα 4 ατομα δεν μπορεσαν να τους σταματησουν.
Αρα μπηκαν ,εστω και εγιναν 50 τωρα.
Τι αλλο εχεις εντολη να πεις;
Το πρωί όντως έγινε ένα ντου από κάποια πλαϊνή πόρτα που φυλασσόταν από 2-3 άτομα και μπήκαν μέσα αρκετά άτομα. Τώρα, αν ήταν 20, 30 ή 50 άτομα δεν το ξέρω.
Όποιος έχει διαφορετικη αποψη, έχει και απο κάπου εντολη?
Ω τι δημοκρατικα μου εκμηδενιζεις την αποψη μου.
Δεν πας να πιστευεις οτι ειμαι και εξωγηινος που συνεργαζεται με την CIA.
Το πρωί όντως έγινε ένα ντου από κάποια πλαϊνή πόρτα που φυλασσόταν από 2-3 άτομα και μπήκαν μέσα αρκετά άτομα. Τώρα, αν ήταν 20, 30 ή 50 άτομα δεν το ξέρω.
Δεν ειπα κατι διαφορετικο και εγω. Για να εργαστει καποιος επρεπε να κανει ντου. Free will.
Βλέπω ότι πήραν μπρός τα τσιράκια των εργοδοτών και προσπαθούν να πετάξουν λάσπη σε μια απεργία με πολύ μεγάλη συμμετοχή και φυσικά ΟΥΣΙΑ. Και λέω ότι πήραν μπρος, γιατί ειναι γνωστή η πρακτική τους, να παρακολουθούν ότι γράφεται σε forum και φυσικά να διαστρευλώνουν το τι γίνεται. ...
Επαναλαμβάνω αυτό αφορά τα στελέχη και τους υπαλληλίσκους που γράφουν εδώ και σε όλα τα forum έχοντας συγκεκριμένες ΕΝΤΟΛΕΣ και εκτελώντας ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ υπηρεσία.Θα πρέπει όλοι να δώσουμε αγώνα ουτως ώστε να μην γίνομαστε έρμαιο στις διαθέσεις της κάθε εταιρίας και της ακόρεστης απληστίας της. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ VODAFONE.
Μπράβο ρε Αννούλα του Βοριά! Γράφεσαι σήμερα στο forum, και στο πρώτο ποστάρισμα μας βρίζεις όλους μαζί!
Ναι, μας έβαλε όλους η Βόδιαφον να γραφτούμε εδώ και 5 χρόνια στο φόρουμ, να ποστάρουμε εκατοντάδες πόστ σε όλα τα θέματα, περιμένοντας να μας ενεργοποιήσει όταν ήθελε να απολύσει τον κόσμο της! The Annoula Conspiracy!!!
Στο μόνο που συμφωνώ μαζί σου είναι στο ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ!
Από ότι μαθαίνω όμως από σύζυγο εργαζομένης στην VF , η συμμετοχή του προσωπικού στο σωματείο είναι κάτω από 5%.
Και όπως τα βλέπω τα πράγματα, με τη στάση σας δεν θα αυξήσετε το ποσοστό σας με τίποτε. Απο μακριά κάνει μπαμ το κομματικό σας καπέλωμα.
Εσείς έχετε την ευθύνη για την έλλειψη αγωνιστικής εκπροσώπησης των εργαζομένων.
Εσείς που αντί να εργαστείτε με γνώμονα το καλό των συναδέλφων σας, σκίζεστε να προωθήσετε τις κομματικές σας γραμμές για να πάρετε τα παράσημα με το σφυροδρέπανο. Υπογράψατε σύμβαση με αποδοχές που σε κάποιες περιπτώσεις είναι χαμηλότερες από τις κλαδικές των συναδέλφων σας!!!
Γιατί κρύβεστε όμως; Ενεργό μέλος του ΔΣ σας δεν είναι από παλιά μέλος της αριστερής παρέμβασης στο Βύρωνα;
Πόσοι άλλοι από το ΔΣ σας είναι χρωματισμένοι κομματικά; Έχετε έστω και έναν που δραστηριοποιείται στα κοινά με παράταξη εκτός της αριστεράς; Όχι.
Το κρίμα είναι οι δεκάδες τεχνικοί που το καλοκαίρι του 2008 εξωθήθηκαν σε παραίτηση και μεταφέρθηκαν στην Kintec, οι υπλολοιπες απολύσεις τον τελευταίο χρόνο όπως και τα παιδιά του Rollout που έφυγαν τώρα. Πολύ δύσκολη η αγορά και η Παναγιά μαζί τους για να βρουν δουλειά μέσα στην κρίση.
Γιατί αν περιμένουν βοήθεια από αυτή την κυβέρνηση των ανίκανων, χάσανε
Από ότι μαθαίνω όμως από σύζυγο εργαζομένης στην VF , η συμμετοχή του προσωπικού στο σωματείο είναι κάτω από 5%.
Αυτο ειναι καλο ή κακο κατα την αποψη σου;
Όταν όμως οι εργαζόμενοι σε μία ιδιωτική εταιρεία είναι τελείως άσχετοι με συνδικαλισμό και βλέπουν ένα καινούργιο σωματείο να χρωματίζεται από ένα κόμμα που κατά γενική ομολογία ποντάρει στην ανατροπή και στη βαβούρα, δεν πρόκειται να το ακολουθήσουν εύκολα.
Να τους καταγγείλουν αμέσως στον Πάγκαλο!!! :rofl:
manoulamou
26-03-11, 03:46
Εκοψε η μαγιονεζα φταιει ο συριζα, σας χωρισε η γυναικα σας φταιει ο συριζα,
εχετε προβληματα με την vodafone εεε τοτε σιγουρα φταιει η... φαγε!:rofl:
Πως καταφέρνουν και μπλεκουν τα κόμματα σε οποιοδήποτε θέμα συζήτησης είναι άξιο απορίας...
Αυτο ειναι καλο ή κακο κατα την αποψη σου;
Τώρα ρωτάς στα σοβαρά;
Είναι ξεκάθαρο από όσα γράφω ότι το θεωρώ κάκιστο. Κατάντια!!!!
Και δεν έχω καμία αντίρρηση να ασχοληθεί παραταξιακά ο οποιοσδήποτε με το συνδικαλισμό, απλά σε τέτοιες επιχειρήσεις με νέους υπαλλήλους χωρίς συνδικαλιστική κουλτούρα έχει αποδειχθεί ότι δεν αγκαλιάζουν ΝΕΑ σωματεία που έχουν κομματική χρειά.
Προφανώς δεν είναι αυτός ο κύριος λόγος, έγραψα στην αρχή ότι οι κύριοι λόγοι είναι ο φόβος και η αδιαφορία του προσωπικού.
Αυτό λέω, αλλά όσοι έχουν τη μύγα τσιμπάνε και επιλέγουν να απομονώσουν το τρίο bullet μου, το κομματικό καπέλωμα.
........Auto merged post: blugosi πρόσθεσε 2 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Καθόλου δεν ενδιαφέρεται το παχύδερμο ο Πάγκαλος για τον συγκεκριμένο χώρο.
Εξάλλου το φαινόμενο Πάγκαλου το τροφοδοτούν οι πρακτικές συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Αλληλοαβαντάρονται και βρίσκονται στη δημοσιότητα γι αυτό...
........Auto merged post: blugosi πρόσθεσε 2 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Πως καταφέρνουν και μπλεκουν τα κόμματα σε οποιοδήποτε θέμα συζήτησης είναι άξιο απορίας...
Πιο ανησυχητικό βρίσκω πως κάποια κόμματα (όλο τα ίδια βέβαια) καταφέρνουν και μπλέκονται σε όλες τις εργατικές διεκδικήσεις , μέσα σε αυτή τη λαίλαπα που χτυπάει τα εργασιακά θέματα.
Εννοουσα πως συγκεκριμένα άτομα μπλεκουν τα κόμματα σε όλες τις συζητήσεις.
Εννοουσα πως συγκεκριμένα άτομα μπλεκουν τα κόμματα σε όλες τις συζητήσεις.
Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε μένα, αλλά δε θυμάμαι να είμαι εγώ που έχω μπλέξει τα κόμματα σε πολλές συζητήσεις.
Το σχόλιό μου σχετικά με τους τρεις βασικούς λόγους που το συγκεκριμένο σωματείο δεν έχει δύναμη το υποστηρίζω, και δεν έχω διαβάσει κανένα επιχείρημα που να ανατρέπει κάποιον από τους τρεις.
Ο κομματικός χρωματισμός (να το πω διακριτικά) ενός νέου σωματείου σε εταιρεία με απολίτικο και ασυνδικάλιστο προσωπικό, εκτιμώ ότι παίζει ένα ρόλο, τον έβαλα τρίτο κάτω από τους άλλους δύο.
Είναι ταμπού να αναφερθούμε σε αυτό;
Όταν όμως με προκαλούνε αποκαλώντας με αβίαστα παπαγαλάκι της εργοδοσίας, ενώ δεν έχω σχέση ούτε καν με τον κλαδο της τηλεφωνίας, δεν μπορώ να μην απαντήσω κιόλας...
Για τους δύο πρώτους λόγους κανένας δε θίχθηκε, για τα κομματικά δέχομαι τα πυρά.
Όλους μας συμφέρει να υπάρχει υγιής συνδικαλισμός , ειδικά σε τέτοιες μεγάλες επιχειρήσεις που οι προθέσεις τους είναι δεδομένες.
Εκτιμω ότι το σωματείο τους πρέπει να αλλάξει ρότα και να αυξήσει τα μέλη του, κάνοντας ότι απαιτείται για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.
Προς αυτή την κατεύθυνση, η έμπρακτη αποσύνδεση από κομματικούς πατρόνους θα ήταν θετική κατά τη γνώμη μου.
Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν και στην εταιρεία αυτή άτομα που μπορούν να τραβήξουν μπροστά το σωματείο χωρίς να γίνονται στόχος κριτικής ότι το ΔΣ καπελώνεται κομματικά...
Όσα γράφω τα γράφω με θετική προσέγγιση και προσπαθώ να είμαι εποικοδομητικός γιατί δυστυχώς προβλέπεται μεγάλη πίεση στον συγκεκριμένιο εργασιακό χώρο και ένα δυνατό σωματείο είνα το μόνο αντίμετρο.
Γράψτε πάλι τώρα ότι είμαι παπαγαλάκι της εργοδοσίας :)
Είναι κουραστικό να ακούει κάποιος συνέχεια ότι για όλα φταίει το ΚΚΕ,ο Συριζα και γενικά η αριστερά.
Παντού και πάντα.
Έχω βαρεθεί να το ακούω.
Δε ψηφίζω κανένα από αυτούς,γενικά δε ψηφίζω καθόλου,αλλά ημαρτον!!
Εκτιμω ότι το σωματείο τους πρέπει να αλλάξει ρότα και να αυξήσει τα μέλη του, κάνοντας ότι απαιτείται για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.
ένας δρόμος υπάρχει
Να ασχοληθούν περισσότεροι με αυτό
Οι εργαζόμενοι στην voda χρωστάνε πολλά σε αυτούς που ξεκίνησαν την προσπάθεια. Που έβαλαν το κεφάλι τους στον ντορβά έφτιαξαν σωματείο που υπογράφει συμβάσεις με τον εργοδότη, συμβάσεις που αφορούν (κοινώς τα παντελονιάζουν) όλοι οι εργαζόμενοι της voda, ακόμα και αυτοί που δεν ασχολούνται.
Ε δεν θα κατηγορήσουμε αυτούς που ασχολήθηκαν λοιπόν. Το σωματείο είναι εκεί, οι εκλογές είναι ελεύθερες, ας συμμετάσχει ο οποιοσδήποτε με την άποψη του.
Αντίθετα εγώ θα περίμενα σχόλιο για την λαοθάλασσα του δικομματισμού που δεν συμμετέχει, αλλά όπως ανάφερα παραπάνω παντελονιάζει
Είναι κουραστικό να ακούει κάποιος συνέχεια ότι για όλα φταίει το ΚΚΕ,ο Συριζα και γενικά η αριστερά.
Παντού και πάντα.
Έχω βαρεθεί να το ακούω.
Δε ψηφίζω κανένα από αυτούς,γενικά δε ψηφίζω καθόλου,αλλά ημαρτον!!
Και εγώ έχω βαρεθεί να τους βλέπω να σηκώνουν πανώ στην Ακρόπολη, να τραβάνε τους μπαχαλάκηδες από τα χέρια της αστυνομίας, να κλείνουν κάθε μέρα το κέντρο της Αθήνας με 200 άτομα, να προβάλλουν την εικόνα μιας Ελλάδας σε εξέγερση κλπ.
Αλλά τι να κάνω; Υπομένω τις κινητοποιήσεις τους όπως και τα υπόλοιπα 90% των Ελλήνων γιατί σέβομαι την άποψή τους και είμαι δημοκράτης.
Δε γράφτηκα όμως σε κάποιο forum μόνο και μόνο για να προσβάλλω κάποιον για αυτά που γράφει. Δε νομίζω να σε προσέβαλλα , αλλά δεν θα τους αφήσω στο απυρόβλητο επειδή δηλώνουν αριστεροί , στο όνομα του ρομαντισμού της εφηβίας μου ;)
Επ ουδενί δεν ισχυρίζομαι ότι η αριστερά φταίει αποκλειστικά, η έστω κυρίως, για τη δεινή κατάσταση της χώρας. Από την άλλη δε θα τους αντιμετωπίσω ως ιερή αγελάδα.
........Auto merged post: blugosi πρόσθεσε 3 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα αργότερα ........
ένας δρόμος υπάρχει
Να ασχοληθούν περισσότεροι με αυτό
Οι εργαζόμενοι στην voda χρωστάνε πολλά σε αυτούς που ξεκίνησαν την προσπάθεια. Που έβαλαν το κεφάλι τους στον ντορβά έφτιαξαν σωματείο που υπογράφει συμβάσεις με τον εργοδότη, συμβάσεις που αφορούν (κοινώς τα παντελονιάζουν) όλοι οι εργαζόμενοι της voda, ακόμα και αυτοί που δεν ασχολούνται.
Ε δεν θα κατηγορήσουμε αυτούς που ασχολήθηκαν λοιπόν. Το σωματείο είναι εκεί, οι εκλογές είναι ελεύθερες, ας συμμετάσχει ο οποιοσδήποτε με την άποψη του.
Αντίθετα εγώ θα περίμενα σχόλιο για την λαοθάλασσα του δικομματισμού που δεν συμμετέχει, αλλά όπως ανάφερα παραπάνω παντελονιάζει
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!! Αφού όμως οι ηγέτες της προσπάθειας βλέπουν ότι δεν τραβάει, ωφελεί σε κάτι η διαπίστωση ότι όσοι δε γράφονται στο Σωματείο είναι ανώριμοι; Η μήπως πρέπει να σκεφτούν κάποιοα διαφοροποίηση στην προσέγγισή τους;
Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στο Μωάμεθ!!!
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!! Αφού όμως οι ηγέτες της προσπάθειας βλέπουν ότι δεν τραβάει, ωφελεί σε κάτι η διαπίστωση ότι όσοι δε γράφονται στο Σωματείο είναι ανώριμοι; Η μήπως πρέπει να σκεφτούν κάποιοα διαφοροποίηση στην προσέγγισή τους;
Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στο Μωάμεθ!!!
Βάζεις τον σκύλο να κυνηγά την ουρά του.
Στα σωματεία ο καθένας συμμετέχει με τις απόψεις του. Δεν φοράει μουτσούνα, ούτε παίζει κάποιον άλλο ρόλο πέρα από αυτό που είναι και πιστεύει.
Οι άνθρωποι που ξεκίνησαν την προσπάθεια έκαναν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς. Μαζεύτηκε μια ομάδα ανθρώπων και ξεκίνησε το σωματείο (μέχρι την ίδρυση του εκεί είναι η δυσκολότερη φάση γιατί αν μαθευτεί πριν ιδρυθεί πέφτει τσεκούρι), τώρα είναι η ώρα να ασχοληθούν και οι υπόλοιποι. Αν δεν ασχοληθούν θα πούμε ένα RIP, ένα ακόμα ανάμεσα σε τόσα άλλα.
manoulamou
26-03-11, 19:14
Οταν οι περισσοτεροι δεν ψηφιζουν με βαση το μακροχρονιο συμφερον ολων
αλλά με βαση το προσωπικο δικο τους κακως εννοουμενο βραχυχρονιο (ρουσφετια αβερτα)
Οταν καποιοι δεν συμμετεχουν στις συλλογικες διαδικασιες και μετα παραπονιουνται
για τα χαλια του κρατους και τις αδικιες που υφιστανται στο χωρο δουλείας
ΕΕΕ τοτε το να σατιριζεις τους πολιτικους προβοκατορες και τα παπαγαλακια της εξουσιας ειναι το λιγοτερο που μπορεις να κανεις!
Δεν καταλαβαινω που ειναι το κακο να ανακατευουμε τα κομματα στην κουβεντα,
αφου αυτα ετσι κι αλλιως μας κανουν τοσα χρονια το βιο αβιωτο...:twisted:
Τα μικρα κανοντας... φασαρια και τα μεγαλα φερνοντας τους νομους στα μετρα των χορηγων τους!!!
weather1967
26-03-11, 19:22
Παντος ειμαστε λαός που μια ζωή τρωγομαστε μεταξυ μας απο την ιδρυση του νεου Ελληνικου κρατους τον 19 αιωνα ,για να μην παω παραπισω βυζαντιο κ.τ.λ .
Τον 20 αιωνα παλι τα ιδια ,ας σκεφτουμε και να κανουμε ολοι την αυτοκριτικη μας .
Οταν οι περισσοτεροι δεν ψηφιζουν με βαση το μακροχρονιο συμφερον ολων
αλλά με βαση το προσωπικο δικο τους κακως εννοουμενο βραχυχρονιο (ρουσφετια αβερτα)
Οταν καποιοι δεν συμμετεχουν στις συλλογικες διαδικασιες και μετα παραπονιουνται
για τα χαλια του κρατους και τις αδικιες που υφιστανται στο χωρο δουλείας
ΕΕΕ τοτε το να σατιριζεις τους πολιτικους προβοκατορες και τα παπαγαλακια της εξουσιας ειναι το λιγοτερο που μπορεις να κανεις!
Δεν καταλαβαινω που ειναι το κακο να ανακατευουμε τα κομματα στην κουβεντα,
αφου αυτα ετσι κι αλλιως μας κανουν τοσα χρονια το βιο αβιωτο...:twisted:
Τα μικρα κανοντας... φασαρια και τα μεγαλα φερνοντας τους νομους στα μετρα των χορηγων τους!!!
Λοιπόν, αυτό που έγραψες ήμουν έτοιμος να το γράψω κι εγώ!!! Πιάσε κόκκινο!
Και κάτι ακόμη, τελικά ανεξάρτητα αν κάποιος ψηφίζει μεγάλο η μικρό κόμμα, παρατηρώ ότι οι σταυροί πέφτουν στους πιο άχρηστους καιροσκόπους και δημαγωγούς!!!
Θα μπορούσαμε να στηρίζουμε ο καθένας τον πολιτικό χώρο που τον εκφράζει καλύτερα, αλλά να μην σταυρώνουμε τους ίδιους και τους ίδιους...
Τελικά όμως οι κομματικοί μηχανισμοί είναι πολύ ισχυροί και οι ψηφοφόροι είμαστε άτολμοι και άσφαιροι...
Παντος ειμαστε λαός που μια ζωή τρωγομαστε μεταξυ μας απο την ιδρυση του νεου Ελληνικου κρατους τον 19 αιωνα ,για να μην παω παραπισω βυζαντιο κ.τ.λ .
Τον 20 αιωνα παλι τα ιδια ,ας σκεφτουμε και να κανουμε ολοι την αυτοκριτικη μας .
Σωστή παρατήρηση. Από τα αρχαία χρόνια οι Έλληνες συνέχεια τσακωνόντουσαν μεταξύ τους, είναι μέσα στο γονίδιο μας. Φαντάσου τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει αν δεν είχαμε αυτή τη βλακεία μέσα μας. Για πάντα καταδικασμένοι.
weather1967
28-03-11, 14:33
Σωστή παρατήρηση. Από τα αρχαία χρόνια οι Έλληνες συνέχεια τσακωνόντουσαν μεταξύ τους, είναι μέσα στο γονίδιο μας. Φαντάσου τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει αν δεν είχαμε αυτή τη βλακεία μέσα μας. Για πάντα καταδικασμένοι.
Eτσι ειναι φιλε μου ,εχει καταντησει αηδια μια ζωη αριστεροι vs δεξιοι ,ιδιωτικοι υπαλληλοι vs δημοσιοι υπαλληλοι και τελειωμο δεν εχει,απλα το μεγαλο κακο του Ελληνα ειναι οτι δεν εχουμε ομαδικο πνευμα συνεργασιας για να φτασουμε σε ενα καλο αποτελεσμα - τελικο στοχο .Απλα ο καθενας θελει να κραταει την δικια του σημαια για να παρει εκεινος τα ευσημα .
Απορω με αυτο το μυαλο πως ειχαμε μεγαλουργηση κάποτε.
Γεια σας
Σας βλεπω εδω μεσα, τοσες σελιδες φαγομαρας, και νομιζω οτι πλεον κανεις δεν αντιλαμβανεται τιποτε σε αυτη τη χωρα.
Η ουσια και η οδηγια ηταν μια αγαπητοι μου κυριοι ""βαλτε τους να φαγωθουν μεταξυ τους"!
Το αποτελεσμα, υπαρχει και μεσα στα παραπανω γραφομενα σας, υπαρχει απλα στο οτι σα "σκυλια τρωγονται μεταξυ τους οι εργαζομενοι" αλλα δε πραττουν ουτε το ελαχιστο για το καλο τους.
Ξερετε το αποτελεσμα; ανεργος, οπως εγω τωρα.
Χαιρετισμους και καλη φαγο....α! :worthy:
manoulamou
30-03-11, 11:17
Συνεχίζεται το κύμα απολύσεων... Γι' αυτό και το σωματείο, μετά την έκτακτη γενική συνέλευση που έκανε την περασμένη Παρασκευή, αποφάσισε 24ωρη απεργία σε όλο τον όμιλο της Vodafone για την ερχόμενη Πέμπτη 24 Μαρτίου...
Πηγή www.enet.gr (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=261194)
Χρησιμη η ανταλλαγη αποψεων, ακομη και η φαγο.ρα. Ομως φτασαμε 30 Μαρτιου πλεον...;)
Το σχόλιό μου σχετικά με τους τρεις βασικούς λόγους που το συγκεκριμένο σωματείο δεν έχει δύναμη το υποστηρίζω, και δεν έχω διαβάσει κανένα επιχείρημα που να ανατρέπει κάποιον από τους τρεις.
Τα οποια σχολια στηριζεις στο τι σου ειπε ο μπατζανακης της κουμπαρας της γειτονισας.
Οπως σου ειπαν και αλλοι η δυσκολια ειναι να στηθει το σωματειο, να αποκτησει υπασταση και να γινει δεκτο σαν συνομιλητης απο την εργοδοσια. Εκει ειναι η ουσια και ο μεγαλος κινδυνος. Οταν στηθει (νομιμοποιηθει) οποιος θελει συμμετεχει , λεει τις αποψεις του και εκλεγεται αμα λαχει. Η κριτικη απο εξω και εκ του μακρωθεν μονο κακο κανει.
Πολυ θα ηθελα , ειλικρινα, για ολα τα σωματεια οταν γινεται μια συμφωνια να μενουν απεξω οσοι δεν ειναι μελη. Οχι μονο να κανουμε κριτικη αλλα οταν κερδηθει κατι να το δεχομαστε.
ας αλλαξει τιτλο κ ας μεταφερθει επιτελους
Ας κοιτάξουν όλοι αυτοί που αποφασίζουν για τις απολύσεις να ξεκινήσουν πρώτα στις περικοπές στα: υπερπολυτελές αυτοκίνητα που τους παρέχονται ,να κόψουν τα πανάκριβα γεύματα σε "πελάτες",τις μυθικές βίλλες στην Εκάλη και στο Ψυχικό με 48 καμπινέδες και 92 φιλιπινέζες και να κόψουν και 5000€ από το μηνιαίο μισθό τους .Έλεος ούτε οδηγοί σε F1 τέτοιες παρόχες σε managaρέους και συμβούλους.
Όπως επίσης και οι απεργοί δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επηρρεάζουν τη δική μου ζώη όταν απεργούν...Εάν έχουν "φρύδια" να κάνουν οποιεσδήποτε κινητοποιήσεις να πάνε κλείσουν το δρόμο έξω από Μέγαρο Μαξίμου...όλα υποκρισίες...
Τα οποια σχολια στηριζεις στο τι σου ειπε ο μπατζανακης της κουμπαρας της γειτονισας.
Οπως σου ειπαν και αλλοι η δυσκολια ειναι να στηθει το σωματειο, να αποκτησει υπασταση και να γινει δεκτο σαν συνομιλητης απο την εργοδοσια. Εκει ειναι η ουσια και ο μεγαλος κινδυνος. Οταν στηθει (νομιμοποιηθει) οποιος θελει συμμετεχει , λεει τις αποψεις του και εκλεγεται αμα λαχει. Η κριτικη απο εξω και εκ του μακρωθεν μονο κακο κανει.
Πολυ θα ηθελα , ειλικρινα, για ολα τα σωματεια οταν γινεται μια συμφωνια να μενουν απεξω οσοι δεν ειναι μελη. Οχι μονο να κανουμε κριτικη αλλα οταν κερδηθει κατι να το δεχομαστε.
Νομιζα οτι αυτό γίνεται έτσι και αλλιως οταν μερικά σωματεία κανονίζουν παχυλές εθελουσιες ενω καταδικάζουν τους νέους εργαζόμενους με απόλυση ή μειώσεις μισθών.
OK, εγώ λοιπόν που είμαι απέξω και δεν ξέρω, εγώ που είμαι παπαγαλάκι της εργοδοσίας, παραθέτω την ανακοίνωση του Σωματείου για την επιτυχία της απεργίας που βγήκε τη Δευτέρα στης 28 του μήνα.
Ήθελα να ξέρω, όλοι όσοι κριτικάρουν όσα γράφω και έχουν πιο αντικειμενική πληροφόρηση από το Σωματείο, γιατί δεν την ανήρτησαν τόσες μέρες:
Αθήνα, 28 Μαρτίου 2011
Ανακοίνωση-Απολογισμός της απεργίας στις 24/3
ΔΕΙΞΑΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!
Επιτυχία σημείωσε η 24ωρη πανελλαδική απεργία στην VODAFOΝΕ στις 24/3. Οι εργαζόμενοι δείξαμε ξεκάθαρα την δύναμή μας, αποδείξαμε ότι χωρίς εμάς δεν υπάρχει ούτε παραγωγή, ούτε κέρδη για την εταιρία. Με την ενότητα και την αποφασιστικότητά μας στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα προς την Διοίκηση της εταιρίας ότι ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ και ότι είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας με δυναμικές μορφές πάλης.
Τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία είναι εντυπωσιακά: καθολική απεργία (97%) στο Χαλάνδρι, 90% στην Λυκόβρυση, 75% στον Κηφισό, 70% πανελλαδικά. Ακόμη και στα κτίρια όπου δεν στάθηκε δυνατό να υπάρξει περιφρούρηση (Πειραιώς, Παλλήνη, Φοίνικας), δεκάδες συνάδελφοι απήργησαν ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα του αγώνα μας. Τα ποσοστά αυτά γίνονται ακόμη μεγαλύτερα αν συνυπολογίσουμε τους επινοικιαζόμενους συναδέλφους (οutsourcers), που κατανοώντας τα κοινά προβλήματα και ξεπερνώντας τις μεταξύ μας διαιρέσεις που καλλιεργεί η Διοίκηση προς όφελός της, στήριξαν μαζικά την απεργία. Σε ολόκληρη την εταιρία τα γραφεία άδειασαν και οι εργασίες «νέκρωσαν».
Η επιλογή της περιφρούρησης της απεργίας επιδοκιμάστηκε από πληθώρα συναδέλφων, οι οποίοι έδειξαν με τη στάση τους πως αντιλαμβάνονται την ανάγκη να περιφρουρηθεί η απεργία μας από τα απεργοσπαστικά φαινόμενα που υπέθαλψε η Διοίκηση της εταιρίας. Πολλοί συνάδελφοι δεν προσήλθαν καθόλου στην εργασία, ενώ όσοι το έκαναν σεβάστηκαν τις απεργιακές φρουρές, κάποιοι από αυτούς συμμετείχαν ενεργά σ’ αυτές, ενώ μετρημένες στα δάχτυλα των χεριών είναι οι εξαιρέσεις εκείνες, που υπό το βάρος του φόβου ή της ατομικοποίησης επιχείρησαν να σπάσουν την απεργία. Δυστυχώς μικρός αριθμός συναδέλφων μπήκαν να εργαστούν το απόγευμα, με την λήξη της περιφρούρησης και μετά από τηλεφωνήματα προισταμένων.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ!
Οργή, αγανάκτηση και αποστροφή προκάλεσαν οι απεργοσπαστικές μέθοδοι τις οποίες επέλεξε συνολικά η Διοίκηση της εταιρίας πρωτοστατούντων κάποιων στελεχών της:
è Την προηγούμενη της απεργίας (όλως τυχαίως) κυκλοφόρησε ηλεκτρονικά μέσω του Bulletin Board σε όλους τους συναδέλφους απαράδεκτη συκοφαντική ανακοίνωση εναντίον του Σωματείου μας.
è Άλλαξαν πολλές φορές τις πρωινές βάρδιες, μεταφέροντάς τις 2-3 ώρες νωρίτερα, για να καταλήξουν να καλούν εργαζόμενους από τις 6:00πμ στα γραφεία προκειμένου να σπάσουν την απεργιακή περιφρούρηση.
è Εξευτέλιζαν συναδέλφους καλώντας τους να χειροδικήσουν εναντίον συναδέλφων τους στις απεργιακές φρουρές, ακόμη και να πηδήξουν την περίφραξη των κτιρίων βάζοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα, προκειμένου να μπουν στα κτίρια.
è Έκαναν υποδείξεις στους εργαζόμενους να έρχονται κάθε τόσο στις εισόδους των κτιρίων μέχρι αργά το απόγευμα, περιμένοντας πότε θα σπάσει η περιφρούρηση για να μπουν.
è Ιδιαίτερα καταγγέλλουμε την ακραία, βίαιη συμπεριφορά διοικητικών στελεχών από τμήματα της Λυκόβρυσης, οι οποίοι επιτέθηκαν εναντίον συναδέλφων, χειροδίκησαν, εξύβρισαν χυδαία, εφόρμησαν με τα αυτοκίνητά τους εναντίον εργαζομένων. Έφτασαν μέχρι του σημείου να τοποθετήσουν σκάλα στην περίφραξη του κτιρίου της Λυκόβρυσης και να προτρέπουν τους εργαζόμενους να σκαρφαλώσουν από εκεί! Εν συνεχεία την μετακινούσαν διαρκώς προσπαθώντας να αποφύγουν την κατακραυγή συναδέλφων, και τελικά μέλη του Σωματείου μας την αφαίρεσαν.
Για όλα αυτά η Διοίκηση της εταιρίας είναι υπόλογη απέναντι στους εργαζόμενους.
Ωστόσο οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί και η τρομοκρατία από μεριάς της Διοίκησης δεν κατάφεραν ούτε στο ελάχιστο να ανακόψουν την μαζικότητα και την αποφασιστικότητα της απεργίας μας. Οι συνάδελφοι όχι μόνο δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς, όχι μόνο επέμειναν στην επιλογή τους να απεργήσουν, αλλά απέναντι στο σκληρό πρόσωπο της εργοδοσίας εξοπλίστηκαν με πολύτιμες εμπειρίες, με περισσότερο κουράγιο και δύναμη για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους.
Ξέρουμε καλά ότι από σήμερα η εργοδοσία θα κάνει ότι μπορεί για να υποβαθμίσει την επιτυχία και την μαζικότητα της απεργίας μας, για να "κάνει το άσπρο- μαύρο" και να διαστρέψει την πραγματικότητα. Αυτό όμως είναι για εμάς η πιο τρανταχτή απόδειξη του φόβου τους απέναντι στην ενωμένη και αποφασισμένη δράση των εργαζομένων. Τους ενημερώνουμε απλώς ότι η αλήθεια πάντοτε τελικά θριαμβεύει επί της συκοφαντίας, ότι οι εργαζόμενοι έχουν πια τις δικές τους εμπειρίες για να κρίνουν.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ, ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
Συνάδελφοι,
Η απεργία της 24ης Μαρτίου άνοιξε τον δρόμο της αντίστασης για όλους μας, σήμανε την αρχή ενός μακροχρόνιου και διαρκούς αγώνα και στην Vodafone για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, των μισθών, των εργασιακών σχέσεων, ενάντια στην φτώχεια και την εξαθλίωση στην οποία μας οδηγούν κυβέρνηση και Τρόικα.
Στην απεργία μας πολύτιμη υπήρξε η συμβολή σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων του κλάδου των Τηλεπικοινωνιών (Cosmote, Wind, Intracom, Nokia Siemens, ΟΤΕ, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών κ.α.) αλλά και από άλλους κλάδους. Μαζί τους θα βρεθούμε και το επόμενο διάστημα, οργανώνοντας και συντονίζοντας τις δράσεις μας, γιατί γνωρίζουμε ότι μόνο με την αλληλεγγύη και την ενότητα όλων των εργαζομένων μπορεί να ανατραπεί η λαίλαπα του Μνημονίου.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους:
è Να δηλώσουν «απεργία» στις σχετικές φόρμες (Intranet -> Have a Look at… Services -> Absence, Type of Absence: Without Pay, Reason of Absence: Strike). Να καταγγείλουν στους εκπροσώπους του Σωματείου πιθανά εμπόδια από προϊσταμένους, να αγνοήσουν τις προτροπές της Διοίκησης για να δηλώσουν «αδυναμία εισόδου».
è Να μην υποβάλλουν την φόρμα αξιολόγησης, (Performance Dialogue, PD), ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της αξιολόγησής τους, απονομιμοποιώντας έτσι ένα εργαλείο που αξιοποιείται για την ενοχοποίηση και την απόλυση συναδέλφων μας.
è Να μην αποδεχτούν/υπογράψουν καμία απόλυση/ «οικειοθελή» παραίτηση. Κάθε συνάδελφος που απειλείται με απόλυση ο ίδιος ή μαθαίνει για απολύσεις, να ενημερώνει άμεσα τους εκπροσώπους του Σωματείου για να οργανώσουμε την παρέμβασή μας.
è Να γραφτούν όλοι στο Σωματείο και να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες και δράσεις του (Γενικές Συνελεύσεις, τοπικές συναντήσεις, κινητοποιήσεις), με άμεσο στόχο την ανανέωση της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
è Να είναι σε ετοιμότητα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας με στάσεις εργασίας, απεργίες, αποκλεισμούς, και άλλες μαχητικές μορφές αγώνα διαρκείας όσο οι απολύσεις θα συνεχίζονται.
è Ειδικά για τους επινοικιαζόμενους συναδέλφους (οutsourcers) ενημερώνουμε ότι με δέσμευση της Διοίκησης το ημερομίσθιο καταβάλλεται γι αυτούς κανονικά, όπως υποχρεούται να πράξει ο τυπικός τους εργοδότης. Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με τους εκπροσώπους του Σωματείου μας.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ
Μακάρι να μην περάσουν οι απολύσεις αλλά το βλέπω αδύνατο.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους:
è Να δηλώσουν «απεργία» στις σχετικές φόρμες (Intranet -> Have a Look at… Services -> Absence, Type of Absence: Without Pay, Reason of Absence: Strike). Να καταγγείλουν στους εκπροσώπους του Σωματείου πιθανά εμπόδια από προϊσταμένους, να αγνοήσουν τις προτροπές της Διοίκησης για να δηλώσουν «αδυναμία εισόδου».
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ
Μπορούμε καπου να βρουμε αυτα τα ποσοστα?
@ ADSLgr.com All rights reserved.