Επιστροφή στο Forum : Το MySpace χάνει εκατομμύρια χρήστες μέσα σε λίγες εβδομάδες
Mouse Potato
25-03-11, 23:56
Πρόσφατες στατιστικές δείχνουν ότι οι προσπάθειες του MySpace να ανανεωθεί και να προσελκύσει κόσμο αποτυγχάνουν.
Σύμφωνα με την εταιρεία στατιστικών comScore, τα στατιστικά νούμερα δείχνουν ότι το MySpace έχασε περισσότερα από 10 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες σε παγκόσμια κλίμακα μεταξύ του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου. Έτσι τον Φεβρουάριο του 2011 υπήρχαν 63 εκατομμύρια χρήστες έναντι 73 εκατομμυρίων του Ιανουαρίου.
Μέσα σε ένα χρόνο, η ιστοσελίδα έχει χάσει σχεδόν 50 εκατομμύρια χρήστες από 110 εκατομμύρια του Φεβρουαρίου του 2010. Η εν λόγω απώλεια έρχεται μετά από μια σειρά αλλαγών στην ιστοσελίδα ώστε να επικεντρωθεί περισσότερο στη μουσική. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδια της για την περικοπή του μισού εργατικού της δυναμικού.
Το MySpace σε αριθμούς:
Περίπου 500 υπάλληλοι παγκοσμίως
Στο Ηνωμένο Βασίλειο 2,3 εκατομμύρια χρήστες επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα τον Φεβρουάριο του 2011
Το 2005 εξαγοράστηκε από την News Corp έναντι 330 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας. Η σημερινή της αξία εκτιμάται κοντά στα 50 εκατομμύρια λίρες.
Πηγή: BBC (http://www.bbc.co.uk/newsbeat/12862139)
O proedros
26-03-11, 00:08
Εχει κλεισει απλα δεν το εχουν καταλαβει ακομα...
Φευ...Γάτος
26-03-11, 00:19
Επίσης... Όταν μια ιστοσελίδα επιτυγχάνει λόγω της δυνατότητας γενικού ενδιαφέροντος που παρέχει, σε μια προσπάθεια να επικεντρωθεί σ΄ένα θέμα, λογικό δεν ακούγεται κατά κάποιο τρόπο;
Η σχεδίαση επαγγελματική, όμορφη, δε λέω... αλλά...
Εντωμεταξύ, αντικειμενικά, η αρχική σχεδίαση, με την οποία πέτυχε, ήταν μαύρο χάλι! Γιατί δε προσπάθησαν άραγε να την κρατήσουν ως έχει αλλά απλά να την ομορφύνουν; Απλή ανανέωση και ας έπαιρνε όλα τα καλά του FB και του Twitter.
Ποιος ξέρει άραγε τι συνέβει... Είναι και τα ρεύματα που μια από δω, μια από΄κει... Ασταμάτητα και χωρίς δυνατότητα ελέγχου, πολλές φορές.
Πως λέμε καμιά φορά «το χρήμα όπως έρχεται, φεύγει...»
jose_ee1985
26-03-11, 00:34
Πιο πολύ πιστεύω ότι φεύγει η μάζα που έτσι κ αλλιώς δεν το χρησιμοποιεί και πηγαίνει προς fb. Καλά νέα δηλαδή για τον επισκέπτη/μέλος, αλλά όχι για τους ιδιοκτήτες.
Δεν πιστεύω ότι θα πεθάνει πάντως έτσι απλά.
Ας πετάξουν έξω τις αηδίες τα flash που επιτρέπουν στον καθένα να βάζει στο προφίλ του αν θέλουν ανανέωση. Δεν είναι δυνατόν να κρεμάει ο υπολογιστής μόνο και μόνο για να δω μια σελίδα συγκροτήματος... Με το να συντηρούν αυτό το χάλι, λογικό ο κόσμος να φεύγει.
Ας πετάξουν έξω τις αηδίες τα flash που επιτρέπουν στον καθένα να βάζει στο προφίλ του αν θέλουν ανανέωση. Δεν είναι δυνατόν να κρεμάει ο υπολογιστής μόνο και μόνο για να δω μια σελίδα συγκροτήματος... Με το να συντηρούν αυτό το χάλι, λογικό ο κόσμος να φεύγει.
+1 έχω κόψει το myspace γιατί όταν πάω να δω σελίδες φοβάμαι μήπως κολλήσει το σύμπαν..
lol διανα πέτυχαν εκέι στην News Corp..τρομερή αγορά :)
Απο την πηγη της ειδησης:
MySpace boss Mike Jones has been putting a brave face on the falling numbers.
He said the site is no longer a social network and is instead an "entertainment destination".
Αυτο το εφαγε.
Συν το γεγονος οτι ουσιαστικα καταργησε την δυνατοτητα των χρηστων να εκφραζονται δημιουργικα μεσω των προσωπικων τους σελιδων.
vasileios13
26-03-11, 02:51
Ας πρόσεχαν........................
Για να είναι η αξία του 50εκ σημαίνει οτι κάποιος είναι διατεθιμένος να τα δώσει. Δε νομίζω να υπάρχει κανείς. Το όνομα ίσως έχει κάποια αξία αλλά οχι αυτή.
50 εκατομμύρια για το Myspace?
Α καλά...
Με το ρυθμό που παει,μέχρι το καλοκαίρι δε θα μείνει κανείς.
Αυτό δε το βλέπει οποίος έκανε την εκτίμηση;
Να μην αλλάζαν κάθε τρεις και λίγο το layout τους σε πιο δύσχρηστες μορφές, να μην προσπαθούσαν να το κάνουν σαν το φέισμπουκ και το τουίτερ, και να έβαζαν κάποιους περιορισμούς στο πόσο μπορεί κάποιος να "φορτώσει" τη σελίδα του.
ourliaxto10
26-03-11, 05:24
Χάνει την μάζα. Νομίζω πως πρέπει να υπάρχουν και sites επικεντρωμένα στη μουσική και όχι άλλο ενα fb.Αρκεί να διορθώσει όλα τα αρνητικά του.
Το myspace έγινε δημοφιλές γιατί έδινε τη δυνατότητα στον χρήστη να παραμετροποιήσει την εμφάνιση της σελίδας, όπως ακριβώς γούσταρε. Έχω ξοδέψει άπειρες εργατοώρες, ως άσχετος, ώστε να κάνω αλλαγές στον προφίλ μου εκείνη την εποχή. Και δωσ' του το flash σε players, images, videos, άνοιγες ένα tab και γινόταν πανικός, 100% η cpu. Πέρασε το hype, ο κόσμος βαρέθηκε, προτίμησε το καθαρό layout του fb και έτσι απλά τελείωσε η όμορφη ιστορία του myspace. Και σα να μην έφτανε αυτό, οι ιδιοκτήτες, ήταν που ήταν, του φόρτωσαν κι άλλο flash. Όπως και να' χει τιμή και δόξα στο myspace, για την πρώτη γνωριμία με τον Γαλιφιανάκη πίσω στο 2006, τους Biomechanical, τους Pain of Salvation, τους Disillusion και τον εντελώς random τρόπο γνωριμίας με παντελώς άσχετους και άσχετες. Να ζήσουμε να το θυμόμαστε.
Σύμφωνα με την εταιρεία στατιστικών comScore, τα στατιστικά νούμερα δείχνουν ότι το MySpace έχασε περισσότερα από 10 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες σε παγκόσμια κλίμακα μεταξύ του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.
Αν θυμάμαι σωστά τότε είναι η εποχή που έβαλαν το "profile version 3". Αυτό το profile περιόριζε εντελώς τις δυνατότητες των χρηστών να φτιάξουν την σελίδα τους. Δεν σε αφήνει να βάλεις πλέον css/html code πουθενά για να φτιάξεις της σελίδα σου. Τα modules που μπορείς να βάλεις στην σελίδα είναι πολύ συγκεκριμένα. Είναι παραμετροποιήσιμα σε μεγάλο βαθμό και μπορείς να τα βάλεις με όποια σειρά θέλεις να εμφανίζονται, αλλά πρέπει να μείνεις σε ένα γενικό μοτίβο. Δηλαδή, στα αριστερά θα υπάρχουν πάντα κάποια συγκεκριμένα tabs/links και στην δεξιά στήλη μπορείς να βάλεις τα Modules τα οποία πιάνουν ολόκληρο το πλάτος της δεξιάς στήλης.
Ευτυχώς είμαι από τους λίγους τυχερούς που έχω ακόμα profile v1 και όχι v3. Από τότε που μπήκε το v3 είχα να μπω 1,5 μήνα. Επίσης το interface στο 'home' είναι πολύ άθλιο, δύσχρηστο, αργό, unresponsive και πολύ cluttered.
Αν δεν αφήσουν τον κόσμο να φτιάχνει τις σελίδες του όπως θέλει θα χάσουν και πολλούς άλλους. (η έρευνα δεν μετράει και αυτούς που μπαίνουν πλέον σπανιότερα)
Αν κάποιος έχει 'βαριά' σελίδα είτε δεν τον κάνεις φίλο είτε του λες να το αλλάξει διαφορετικά delete(με ωραίο τρόπο). Και η δικιά μου σελίδα το μόνο flash που έχει είναι το flash widget από last.fm που δείχνει τα τελευταία τραγουδια που άκουσα.
Καλά σε πόσες παρόμοιες σελίδες μπορεί κάποιος να έχει λογαριασμό και να ασχολείται μαζί τους;
Τώρα τα "παιδάκια" παίζουν με FB και Twitter, παλιότερα με το myspace, αύριο με κάποιο άλλο (μακάρι να ήξερα με ποιο, μπας και έβγαζα κανένα φράγκο :p )
Καλά σε πόσες παρόμοιες σελίδες μπορεί κάποιος να έχει λογαριασμό και να ασχολείται μαζί τους;
Τώρα τα "παιδάκια" παίζουν με FB και Twitter, παλιότερα με το myspace, αύριο με κάποιο άλλο (μακάρι να ήξερα με ποιο, μπας και έβγαζα κανένα φράγκο :p )
Μια φίλη μου έχει και στα τέσσερα.
Ημαρτον δηλαδή...και μετά μου λέει εμένα ότι χανω την ώρα μου επειδή παίζω WoW. LoL.
weather1967
26-03-11, 08:52
Πολυ σωστος,συμφωνω απολυτα.
Έχει ακόμα 63 εκκατομμύρια χρήστες, δεν μπορείς να το διαγράψεις έτσι απλά. Και 1 εκατομμύριο να απομείνουν πάλι έχει λόγο ύπαρξης...
Bourdoulas
26-03-11, 12:57
Πάντως το MySpace αποτελεί τρανό παράδειγμα ότι όλα είναι κύκλος. Από το μηδέν στη κορυφή και από τη κορυφή στον πάτο. Ποιος θα το φανταζόταν πριν κάποια χρόνια. Το ίδιο θα γίνει και με το Facebook σε κάποια χρόνια.
Έχει ακόμα 63 εκκατομμύρια χρήστες, δεν μπορείς να το διαγράψεις έτσι απλά. Και 1 εκατομμύριο να απομείνουν πάλι έχει λόγο ύπαρξης...
πρόκειται για εταιρία, που έχει έξοδα. αν πέσει στο 1 εκατομμύριο χρήστες, μπορεί φαινομενικά, να έχει λόγο ύπαρξης όπως λες.. αλλά σίγουρα δν θα έχει μέλλον και χρήματα για να συντηρήσει τη σελίδα. άρα θα πάψει να υπάρχει γενικότερα.
όσο για τους λόγους που έφτασε σε αυτό το σημείο, συμφωνώ με τους tsigarid κ weather1967
κρίμα πάντως γιατί πιστεύω πως το myspace, σε αντίθεση με το fb, στοχεύει περισσότερο (ή/και μόνο - δεν γνωρίζω) στην φιλοξενία μουσικών σχημάτων και καλλιτεχνών και λιγότερο σε άτομα με διάθεση για κουτσομπολιό.
Τα μισά posts λένε ότι το myspace έχασε τη μάχη επειδή άφηνε τον καθένα να βάζει στη σελίδα του ο,τι να 'ναι και τα άλλα μισά λένε ότι έχασε τη μάχη από όταν αποφάσισε να θέσει κάποια standards.
Δείγμα του ότι και το ίδιο δεν ήξερε τι ήθελε να είναι. :p
BARKOULETOS
26-03-11, 14:10
To myspace ποτε δεν το συμπαθησα, ουσιαστικα ειχε καταντησει χωρος εκφρασης μη δισκογραφικων καλλιτεχνων, που αυτο φυσικα δεν ειναι κακο, αλλα οταν ειναι τετοια η δομη που ουτε καν να δεις ικανοποιητικα την σελιδα μπορεις (πολυ βαριες), ουτε να βγαλεις ακρη για τον καλλιτεχνη τοτε το εχασες το παιχνιδι.
Γνωμη μου ειναι οτι και το facebook εχει ημερομηνια ληξης, οταν παρουσιασει μια ολοκληρωμενη προταση η google. Τωρα κυριαρχει ανευ ανταγωνισμου.
νταξει δεν λεει κ πολυ γιατι μετραει σαν σελιδα.
για μουσικους κ τετοια ειναι οτι πρεπει.
stefanos90
26-03-11, 18:33
στο myspace εχω στο mafia wars τοσα ΛΕΦΤΑ που δεν ξερω να διαβασω τον αριθμο
http://img593.imageshack.us/img593/695/screenshot1rt.png
zavarakatranemia
26-03-11, 18:56
στο myspace εχω στο mafia wars τοσα ΛΕΦΤΑ που δεν ξερω να διαβασω τον αριθμο
http://img593.imageshack.us/img593/695/screenshot1rt.png
εννιακόσια τριάντα τρισεκατομμυριάκια μωρέ σιγά :blink:
stefanos90
26-03-11, 19:23
o προυπολογισμος της ΕΕ ας πουμε? :P
zavarakatranemia
26-03-11, 20:15
Μάλλον ο προϋπολογισμός του κόσμου ολόκληρου (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)) επί κάμποσες φορές, θα έλεγα :p
Πάντως το MySpace αποτελεί τρανό παράδειγμα ότι όλα είναι κύκλος. Από το μηδέν στη κορυφή και από τη κορυφή στον πάτο. Ποιος θα το φανταζόταν πριν κάποια χρόνια. Το ίδιο θα γίνει και με το Facebook σε κάποια χρόνια.
Αυτό που συμβαίνει με το MySpace μας δείχνει ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια εταιρία που ξέρει τι θέλει και σε μια που ποτέ δεν αποφάσισε πραγματικά.
Αυτό που συμβαίνει με το MySpace μας δείχνει ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια εταιρία που ξέρει τι θέλει και σε μια που ποτέ δεν αποφάσισε πραγματικά.
Αν μου επιτρέπεις, αυτό ισχύει για το myspace μετά την εξαγορά.
Οι ιδρυτές ήξεραν πολύ καλά τι ήθελαν: να το πουλήσουν για μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια και τα κατάφεραν.
Αυτοί που το αγόρασαν ανάθεμα κι αν κατάλαβαν ποτέ τι ακριβώς αγόρασαν.
Ηταν και θα είναι πάντα το καταφύγιο για κάθε είδους επίδοξους, ατάλαντους, hype-jive-junk, wanna-be μουσικοκαλλιτέχνες. Οταν στην Αμερική οι μισοί πολεμάνε και οι άλλοι μισοί είναι άνεργοι που τρέχουν τα σάλια με την καριέρα του SnoopDog και της Ke$ha τότε όλοι αυτοί ανοιρεύονται κάποτε να γίνουν stars. Το MySpace θα παραμείνει να φιλοξενεί τα μάταια όνειρα των θυμάτων αυτού του ονείρου...
Ηταν και θα είναι πάντα το καταφύγιο για κάθε είδους επίδοξους, ατάλαντους, hype-jive-junk, wanna-be μουσικοκαλλιτέχνες. Οταν στην Αμερική οι μισοί πολεμάνε και οι άλλοι μισοί είναι άνεργοι που τρέχουν τα σάλια με την καριέρα του SnoopDog και της Ke$ha τότε όλοι αυτοί ανοιρεύονται κάποτε να γίνουν stars. Το MySpace θα παραμείνει να φιλοξενεί τα μάταια όνειρα των θυμάτων αυτού του ονείρου...
οτι να ειναι απλα ! σβηστο!
Καλά εντάξει δεν μπορείς να απαγορέψεις στον άλλον να ονειρεύεται μέσω του MySpace. Κάποιοι ελάχιστοι απο αυτούς θα έχουν και πραγματικό ταλέντο, όσο για τους υπόλοιπους αρκεί να έχουν καλή καρδιά :).
οτι να ειναι απλα ! σβηστο!
Είχε δίκιο.
Αλλά και να μην είχε,τι παει να πει Σβησ'το;
Έκτος αν είσαι μετοχος :Ρ
@ ADSLgr.com All rights reserved.