PDA

Επιστροφή στο Forum : Πού είναι το πρόβλημα?



vmeli
26-09-06, 00:21
Έχω 1ΜΒ γραμμή και σύνδεση από την HOL. Εδώ και περίπου ένα μήνα οι ταχύτητες είναι απαράδεκτες (μιλάμε για 25 και 30 kbs από το ftp της HOL και του NTUA). 'Ετσι σήμερα δοκίμασα τους κωδικούς ενός φίλου που έχει Altec 1ΜΒ και δεν έχει κανένα πρόβλημα αλλά και πάλι τα ίδια :mad:.

Η γραμμή είναι 1ΜΒ σύμφωνα με το router. Θελω να δοκιμάσω και forthnet αλλά δεν ξέρω που να βρω demo.

Τι φταίει? Ο ΟΤΕ? Η Altec & η HOL? Το dslam μου που μπορεί να είναι πηγμένο (Ηράκλειο Κρήτης, Αριάδνη)?:hmm:

Μέχρι και λίγο πριν αρχίσουν οι περιβόητοι διπλασιασμοί, με 512 είχα σταθερά 50-55 kbs σε torrents.

Tem
26-09-06, 00:27
Έχω 1ΜΒ γραμμή και σύνδεση από την HOL. Εδώ και περίπου ένα μήνα οι ταχύτητες είναι απαράδεκτες (μιλάμε για 25 και 30 kbs από το ftp της HOL και του NTUA). 'Ετσι σήμερα δοκίμασα τους κωδικούς ενός φίλου που έχει Altec 1ΜΒ και δεν έχει κανένα πρόβλημα αλλά και πάλι τα ίδια :mad:.

Η γραμμή είναι 1ΜΒ σύμφωνα με το router. Θελω να δοκιμάσω και forthnet αλλά δεν ξέρω που να βρω demo.

Τι φταίει? Ο ΟΤΕ? Η Altec & η HOL? Το dslam μου που μπορεί να είναι πηγμένο (Ηράκλειο Κρήτης, Αριάδνη)?:hmm:

Μέχρι και λίγο πριν αρχίσουν οι περιβόητοι διπλασιασμοί, με 512 είχα σταθερά 50-55 kbs σε torrents.
γενικότερο μάλλον το πρόβλημα. Πάρε τηλέφωνο την Forthnet και ζήτα demo. Το πιό πιθανό είναι να έχεις τις ίδιες ταχύτητες και πάλι.

takiss
26-09-06, 09:48
Εγώ έχω πάρει demo. Μπορεί κάποιος να μου πει πώς θα το χρησιμοποιήσω στο fritz box?

panthro
26-09-06, 12:57
Δοκίμασε να πάρεις demo και από forthnet και από otenet. Δίνουν και οι δύο αρκετά εύκολα. Αν και με τους δύο οι ταχύτητες παραμένουν πάλι τόσο χαμηλά τότε απ' ότι φαίνεται πέφτεις σε πηγμένο dslam :( . Μπορεί βέβαια να φταίει και ο διπλασιασμός διότι έχουν παρατηρηθεί αρκετά προβλήματα σε γραμμές μετά από διπλασιασμό. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ενημέρωσεις τον ΟΤΕ για να το ελέγξουν (βέβαια δεν ξέρω σε περίπτωση πακέτου από τη HOL ποιον ενημερώνεις για τη γραμμή σου, τον ΟΤΕ ή την HOL η οποία στη συνέχεια δηλώνει βλάβη στον ΟΤΕ).

Καλή επιτυχία και ελπίζω να λυθεί σύντομα το πρόβλημά σου.

elladara
27-09-06, 06:48
Δοκίμασε να πάρεις demo και από forthnet και από otenet. Δίνουν και οι δύο αρκετά εύκολα. Αν και με τους δύο οι ταχύτητες παραμένουν πάλι τόσο χαμηλά τότε απ' ότι φαίνεται πέφτεις σε πηγμένο dslam :( . Μπορεί βέβαια να φταίει και ο διπλασιασμός διότι έχουν παρατηρηθεί αρκετά προβλήματα σε γραμμές μετά από διπλασιασμό. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ενημέρωσεις τον ΟΤΕ για να το ελέγξουν (βέβαια δεν ξέρω σε περίπτωση πακέτου από τη HOL ποιον ενημερώνεις για τη γραμμή σου, τον ΟΤΕ ή την HOL η οποία στη συνέχεια δηλώνει βλάβη στον ΟΤΕ).

Καλή επιτυχία και ελπίζω να λυθεί σύντομα το πρόβλημά σου.


Δες λίγο αυτό http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=782707&postcount=80

vmeli
27-09-06, 07:39
Για τη γραμμή το fritz μου δίνει

Signal/Noise ratio 31db (receive) & 26db (send)
Line Attenuation 64 17

ενώ το linksys (ag241)

Signal/Noise ratio 31db (receive) & 26db (send)
Line Attenuation 33 17

Ποιο όμως είναι το σωστό? Γιατί αν έχει δίκιο το fritz τότε το προβήμά μου είναι η γραμμή.

Το περίεργο όμως είναι ότι και με τα δύο έχω τις ίδιες ταχύτητες, άρα μήπως το fritz γράφει ότι θέλει?

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.