Επιστροφή στο Forum : Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Παπάζογλου
Ένας από τους πλέον αγαπημένους τραγουδοποιούς και ερμηνευτές, ο Νίκος Παπάζογλου έχασε την Κυριακή τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 63 ετών.
Ο Νίκος Παπάζογλου γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου του 1948 στη Θεσσαλονίκη, απ' όπου ξεκίνησε την πορεία του στο μουσικό στερέωμα της χώρας.
Το τελευταίο διάστημα ο αγαπημένος ερμηνευτής υποβάλλονταν σε χημειοθεραπείες. Ο Ν.Παπάζογλου απεβίωσε στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη.
Ξεκινώντας από νωρίς την πορεία του στη μουσική, στα τέλη της δεκαετία του '60, ο Ν.Παπάζογλου έγινε γνωστός μετά τη συνεργασία του με τον Μανώλη Ρασούλη και το Nίκο Ξυδάκη, επηρέαζοντας με τη σειρά του πλήθος Ελλήνων μουσικών της επόμενης γενιάς.
Ο Ν.Παπάζογλου είχε βρεθεί στο Άαχεν με τους Zealot, και μετά από ένα σύντομο πέρασμα από το Μιλάνο, επέστρεψε στη Ελλάδα, για να βάλει την υπογραφή του σε δίσκους όπως την «Εκδίκηση της Γυφτιάς», «Τα Δήθεν», το «Χαράτσι», το «Μέσω Νεφών» και, εσχάτως, τη «Μάισσα Σελήνη.
Η κηδεία του Νίκου Παπάζογλου θα γίνει τη Μ.Δευτέρα από τον ναό του Αγίου Θεράποντα στην Τούμπα.
Πηγή
Newsroom ΔΟΛ (http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231104150)
Rebel Scum
17-04-11, 15:18
Ελαφρύ να είναι το χώμα και άλλες τέτοιες ευχές.
Πολύ ωραία φωνή και τραγούδια από ένα συμπαθέστατο άνθρωπο.
Αχ Ελλάδα...
Φωνη που συντροφεψε τα νιατα μου ... Ισως η πρωτη φορα που μια τετοια ειδηση με στενοχωρει βαθεια ....
Παει κι αυτος μετα τον Ρασουλη και τον Ξυδους. Θα κακουν τρελο παρεακι εκει πανω. Τεραστιος σε ολα του...
Καλο ταξιδι..
Ειλικρινά, δεν μπορώ να το πιστέψω. Όταν πρωτοδιάβασα την είδηση, νόμιζα ότι κάποιος έκανε ένα αρρωστημένο αστείο. :(
Λιτός κι απέριττος στη ζωή του χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες.......Αυθεντικός καλλιτέχνης επάξια καταξιωμένος χωρίς να λαϊκίζει τη ζωή του και το έργο του σε κάθε σαχλό κάναλο! Έζησε σιωπηλά χωρίς να απασχολήσει ποτέ την κοινή γνώμη με τη ζωή του......Μας μάγεψε με τη μουσική του, μας ταξίδεψε με τους στίχους των τραγουδιών του, γαλουχηθήκαμε με τη φωνή του......Αυτός ηταν ο Νικος παπάζογλου......Ένας απλός άνθρωπος της διπλανής πόρτας.......Άκομη και ο θάνατος του ήρθε αναπάντεχα σε εμάς.....Άσχετα αν αυτός καιρό τώρα έδινε τη δική του μάχη να κρατηθεί στη ζωή.......τέτοιοι άνθρωποι λοιπόν είναι άξιοι συγχαρητήριων και γι αυτό εμείς θα τον τιμάμε πάντα μέσα απο τις μελωδίες του και του υποσχόμαστε πως δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.......
Δυστυχώς τέτοιου βεληνεκούς και ήθους τραγουδιστές δε θα ξανα υπάρξουν......και νομίζω πως είχε ακόμη πολλά να προσφέρει διότι ήταν ακόμη νέος...
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΝΙΚΟΛΑ ΜΑΣ.......
manoulamou
17-04-11, 16:25
Καλο ταξιδι Νικο...
"κανεις εδω δεν τραγουδα, κανενας δεν χορευει"
Ομως εμεις παντα θα τραγουδαμε και θα χορευουμε στους ρυθμους του!
Aς πει καποιος σε μερικους φωστηρες των ΜΜΕ πως
δεν πεθανε απο μια επαρατο νοσο χωρις ονομα: απο καρκινο πεθανε, τον παλεψε δυο χρονια.
Δεν ξέρω αλλά από τη στιγμή που το έμαθα και συνέχεια ένα τραγούδι του είναι στο μυαλό μου, τραγούδι που έχει χαρακτηρίσει όμορφες αλλά και δύσκολες στιγμές στη ζωή μου αλλά από τα λίγα στα οποία πάντοτε ξαναγυρνώ είτε χαρούμενος ή λυπημένος.... Ίσως γιατί το ίδιο περιγράφει αυτό ακριβώς τη χαρά και τη λύπη μαζί όσο σπάνια ένα τραγούδι μπορεί...
Και εδώ πλέον η φωνή του τον προδίδει και λίγο αλλά ας είναι...
Καλό σου ταξίδι καρντάση....
Οι καλοί φεύγουν νωρίς....
Το προσωπικό μου favorite.
Απώλεια ο Παπάζογλου.
homo_digital
17-04-11, 18:14
Ειναι αυτος που συντροφεψε τα νιατα μου. Αισθανομαι σα να εχασα εναν φιλο.
είχε αρχίσει εναν ακόμα γύρο χημειοθεραπείας στο Διαβαλκανικό, αλλά τελικά η επάρατη νόσος τον νίκησε...
καλό του ταξίδι...
και εμείς ας τον θυμόμαστε και ας θυμόμαστε και τα τραγούδια του και όσα αγαπούσε.
manoulamou
17-04-11, 19:19
Βρε παιδια το ξαναειπαμε, δεν πεθανε απο καμια ΕΠΑΡΑΤΟ: Καρκινο ειχε οπως
εγω, οπως χιλιαδες φιλοι και συγγενεις μας που μια χαρα τον ξεπερασαν και ζουν ακομη!:hmm:
ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ
Απίστευτο, τι να πω;..
Αισθαντικός, ιδιαίτερος ερμηνευτής και δημιουργός.
. . όλο και φτωχαίνουμε : (
megahead13
17-04-11, 20:59
Καλό ταξίδι... :(
Ο καρκίνος νίκησε άλλον ένα μεγάλο. Ο Νικόλας όμως θα ζει μέσα μας. Μέσα σε όσους αγάπησαν τον Αϋγουστο, τον Υδροχόο, τους Μάγκες και τα δήθεν.
καλό ταξίδι Νικόλα, καλό ταξίδι.
gilbert arenas
17-04-11, 22:42
Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα.Σπουδαίος τραγουδιστής,άνθρωπος προσγειωμένος,που δεν προκαλούσε ούτε επιθυμούσε την προβολή.Θα ζει πάντα μέσα μας.
Εδώ στη ρωγμή του χρόνου
Κρύβομαι για να γλιτώσω,
απ' του Ηρώδη το μαχαίρι
Μισολειωμένος στη Χιροσίμα σου
Κάτι προγόνων ξύδι και χολή
σ' αυτήν την άδεια πόλη
Εδώ στη ρωγμή του χρόνου
Θάβομαι για να μεστώσω
μες του Διογένη το πιθάρι
Στον όγδοο μήνα της, είναι η ελπίδα μου
Σχεδόν το βρέφος γύρω περπατά
καθώς εσύ κουρνιάζεις
Εδώ στη γιορτή του πόνου
Ντύνομαι να μην κρυώνω
του Ουλιάνωφ το μειδίαμα
Σαντάλια του Χριστού, φορώ στα πόδια μου
Πραίτορες, βράχοι γύρω μου σωρό
μα 'γω θα αναστηθώ
Νάσαι καλά όπου έχεις πάει.
jose_ee1985
17-04-11, 23:54
Καλή ξεκούραση :(
Πολλά ακούγονται τελευταία για αυτήν αρρώστεια-μάστιγα. Ότι σε 10 χρόνια θα θεραπεύεται, ότι σε 2 χρόνια ελληνικό εμβόλιο θα χτυπάει όγκους στο πάγκρεας στους πνεύμονες κλπ. Ό,τι λέει η ειδησεογραφία δλδ. Πολύ νέος έφυγε. Τι είναι τα 63 χρόνια σήμερα. Ας ζούσε λίγο ακόμα να πρόφταινε...
Όπως και να 'χει, καλή ξεκούραση, όπως είπε και ο jose_ee1985...
qwertyuiop
18-04-11, 10:21
Λίγο μετά το μεγάλο Μανώλη Ρασούλη , έφυγε κι αυτός.
Φτωχύναμε εν μια νυκτί...
manoulamou
18-04-11, 12:03
Χτες βραδυ στους Πρωταγωνιστες τον ειδαμε για λιγο να τραγουδαει
παρεα με τον Ρασουλη... Η εκδικηση της Γυφτιας! (http://www.iefimerida.gr/news/2848/%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%AD%CF%83%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CF%85%CF%86%CF%84%CE%B9%CE%AC%CF%82)::respekt:
86574
Απιστευτος τραγουδοποιος και απιστευτη προσωπικοτητα. Νοιωθω πολυ βαρεια, πραγματικα...
Ήμουνα στην κηδεία του........τί να πω......αιώνια η μνήμη του.... :(
Εάν υπάρχει ένας τρόπος να τιμήσουμε το Νίκο Παπάζογλου, τον σπουδαίο καλλιτέχνη, τον άνθρωπο, τον "καρντάση" του έντεχνου τραγουδιού ας αντισταθούμε στους εμπόρους που έχουν ήδη αρχίσει τις πλειοδοσίες και τους εκβιασμούς για να "φιλοξενήσουν" κάποιο cd με τραγούδια του εκλιπόντα στις εφημερίδες (τους) την επόμενη (Πάσχα) ή την μεθεπόμενη (Πρωτομαγίά) Κυριακή.
http://griniarogatos.blogspot.com/2011/04/blog-post_18.html
1234567
@ ADSLgr.com All rights reserved.