PDA

Επιστροφή στο Forum : Εξετάσεις πιστοποίησης ΙΕΚ

depi
29-09-06, 19:31
παιδιά SOS. ΔΙΝΩ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ. ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ "ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ";

sdikr
29-09-06, 20:12
Οι απαντήσεις είναι στα βιβλια που σου δώσαν, ίσως αν τα διάβαζες να ήταν καλύτερα

depi
29-09-06, 20:34
Φίλε σε πληροφορώ ότι από δημόσιο ΙΕΚ αποφοίτησα και πήρα και υποτροφίες. οι απαντήσεις όμως σε περισσότερες από 300 ερωτήσεις θέλουν χρόνο και είναι το μόνο που δεν έχω αυτή την στιγμή. Μην βιάζεσαι λοιπόν να πεις κακία.

manoulamou
29-09-06, 21:32
Θυμαμαι παλια τις μοιραζαν σε κατι φωτοτυπαδικα εκει γυρω στη Στουρναρη...
Θα ρωτησω το γιο μου, πού τα εβρισκε, λογω Kορελκο;)

duende
29-09-06, 21:36
στο www.oeek.gr εχει forum οπου φανταζομαι θα βρεις περισσοτερες απαντησεις απο "συμπασχοντες".κανονικα επρεπε να τις ειχατε προμηθευτει απο το τμημα σας μαζι με τις ερωτησεις σε φωτοτυπιες

Nantia
29-09-06, 21:44
Σου λενε οταν παραδιδουν.. ΠΡΟΣΕΧΕ ΡΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ..
ΤΑ ΙΕΚ Δημοσια και ΜΗ.. δεν εχουν βιβλια κλπ παρα σημειωσεις καθηγητων κ οτι σημειωσεις εσυ. Συν κ το δικο σου τρεξιμο-ενδιαφερον για βιβλια κ σημειωσεις περαν σχολης. Προσωπικα ειχα ΝΑΑΑΑ εναν πακο σημειωσεων. Οι καλοι φοιτητες φαινονται ;)

τελευταια στιγμη τι περιμενεις...?? Ποτε μην καθεσαι κ να περιμενεις το μανα εξ ουρανου. Καλη επιτυχια απο μενα, δυστυχως δε μπορω να βοηθησω -> αλλη ειδικοτητα

hedgehog
29-09-06, 23:16
Κοίτα κατα κλειδάριθμο πλευρά ;)

MNP-10
30-09-06, 02:18
Η υλη συνηθως ειναι στα αρχεια των ΙΕΚ. Ρωτα στο ΙΕΚ που αποφοιτησες.. Ειναι ξερω γω ενα τεραστιο πακο με 300 (νομιζω) ερωτησεις παρεα με τις απαντησεις τους απ'τις οποιες πεφτουν νομιζω 9 με κληρωση και απαντας τις 6.

hedgehog
30-09-06, 11:58
Απαντάς στο σύνολο των ερωτήσεων που θα μπουν.
Τις ερωτήσεις πράγματι μπορείς να τις βρεις στο ΙΕΚ, όχι όμως και τις απαντήσεις.
Εκεί μπαίνει ο Κλειδάριθμος ως άλλος Πατάκης. :p

vasper
30-09-06, 12:17
Εγω οπως τις πηρα τοτε (το 96) τις πεταξα στα σκουπιδια. Οσοι τις διαβασαν δεν πηραν ποτε πιστοποιηση, γιατι σημαινει οτι δεν ηξεραν τιποτα... οποτε τους εκοψαν στα πρακτικα. Καλυτερα να ξερεις τι κανεις, παρα τις απαντησεις...

MNP-10
30-09-06, 19:15
Κι'ομως σε μεγαλο ιδιωτικο ΙΕΚ, σε κλαδο πληροφορικης, ειδα ερωτησεις / τις απαντησεις ολες μαζι. Και σε δημοσιο, σε αλλο κλαδο, ενας καθηγητης μας εδωσε ερωτησεις+απαντησεις να τις φωτοτυπησουμε. Ειναι αρκετα χρησιμες και διαφωνω καθετα με "οσοι τις διαβασαν δεν πηραν ποτε πιστοποιηση". Εξ'αλλου το θεωρητικο και πρακτικο μερος ειναι 2 διαφορετικα ζητηματα και εφοσον κοπεις στο πρακτικο, πληρωνεις μονο το 1 παραβολο και δινεις αυτο αντι για θεωρια+πραξη.

vasper
30-09-06, 19:37
Κι'ομως σε μεγαλο ιδιωτικο ΙΕΚ, σε κλαδο πληροφορικης, ειδα ερωτησεις / τις απαντησεις ολες μαζι. Και σε δημοσιο, σε αλλο κλαδο, ενας καθηγητης μας εδωσε ερωτησεις+απαντησεις να τις φωτοτυπησουμε. Ειναι αρκετα χρησιμες και διαφωνω καθετα με "οσοι τις διαβασαν δεν πηραν ποτε πιστοποιηση". Εξ'αλλου το θεωρητικο και πρακτικο μερος ειναι 2 διαφορετικα ζητηματα και εφοσον κοπεις στο πρακτικο, πληρωνεις μονο το 1 παραβολο και δινεις αυτο αντι για θεωρια+πραξη.

Εννοώ ότι κόπηκαν οι συγκεκριμένοι συμφοιτητές μου που διάβασαν από το ερωτηματολόγιο (γιατί απλά δεν ήξεραν τίποτα από πληροφορική). Η θεωρία είναι γελοία εξάλλου. Όλο το ζουμί στην πληροφορική είναι η πρακτική (Για ΙΕΚ μιλάω... μην το πάρει κανείς μπαλάκι για Πανεπιστημιακού επιπέδου παιδεία). Τώρα αν το θέμα σου είναι μόνο το χαρτί, ξέρεις - δεν ξέρεις τι σου γίνεται... τί να πω. Διάβασε τις έτοιμες απαντήσεις...

hedgehog
30-09-06, 20:53
Η θεωρία είναι γελοία εξάλλου. Όλο το ζουμί στην πληροφορική είναι η πρακτική
Θα μπορούσα να πω το άκρως αντίθετο (όσον αφορά τις εξετάσεις πάντα).

Η πρακτική εξέταση είναι εξίσου (αν όχι και περισότερο) γελοία, παρότι θα έπρεπε να είναι πολύ πιο ουσιαστική. (δημιουργήστε ένα αρχείο κειμένου στην επιφάνεια εργασίας και δώστε του το όνομα σας. Μέσα σε αυτό γράψτε το μέγεθος του σκληρού του υπολογιστή σας και την μνήμη αυτού. ουάου)

Η δυσκολία στα γραπτά είναι πως το είδος των ερωτήσεων είναι τέτοιο που πολύ πιο εύκολα το απαντάς αν έχεις έναν υπολογιστή δίπλα σου (ανάθεμα με κι αν ξέρω που βρίσκεται η αυτόματη αρίθμηση στο word. κάπου στην "εισαγωγή". το πατάω το ριμάδι και βλέπω. Είναι σε υπομενού του "εισαγωγή", δεν είναι...). Τουλάχιστον αν έχεις τις ερωτήσεις ξέρεις ποιά μενού πρέπει να αποστηθήσεις και δεν παλεύεις να αποστηθήσεις την κάθε επιλογή του word και του excel :p

Μία δεύτερη παγίδα είναι πως κάποιες ερωτήσεις επιδέχονται πολλών απαντήσεων (copy paste μπορείς να κάνεις με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους. ποιος είναι ο σωστός? καλού κακού τους αναφέρεις όλους. αλλά υπάρχει και ο χρόνος. παρακάτω σε ρωτάει για την συμβολή του e-commerse στην κοινωνία (έχεις και το σκέφτομαι και γράφω! :p)

IMHO το "αν ξέρεις περνάς" δεν ισχύει. τουλάχιστον όχι πάντα :)

Nantia
30-09-06, 21:18
η θεωρια ειναι γελοια???
ΑΧΑ για κανε ρε μαγκα προγραμμα στη vb στο χαρτι.. Θα μου πεις οτι ειναι γελοια... :evil:

manoulamou
30-09-06, 21:44
Ο γιος μου παντως που ηταν της πραξης σάινι και στο διαβασμα σκραπας,
περασε την πρακτικη με την πρωτη
και στη θεωρια? :angryr: :smoke: :x :wall: ακομα περιμενουμεεε

depi
04-10-06, 09:00
Θα σας ήμουν ευγνώμων mamoulamou αν καταφέρνατε να μάθετε κάτι. Εγώ πήρα τηλ σε ένα ιδιωτικό ΙΕΚ και μου είπαν ότι τις έχουν αλλά τις δίνουν μόνο στους αποφοίτους τους. Να πληρώσω δεν έχω πρόβλημα, αλλά να ξέρω ότι είναι σωστές. Μην διαβάζω άδικα.

vasper
04-10-06, 09:58
η θεωρια ειναι γελοια???
ΑΧΑ για κανε ρε μαγκα προγραμμα στη vb στο χαρτι.. Θα μου πεις οτι ειναι γελοια... :evil:

χαχα.... :p vb ψευδοκώδικα; Και σε C++ αν θες σου κάνω... Μάλιστα θα σου πρότεινα να μου δώσεις το ίδιο πρόγραμμα να στο κάνω σε vb, c++, pascal, delphi, c#, php, asp.net, javascript και Clipper :twisted: !!! Αλλά θεωρία, ο ψευδοκώδικας δεν είναι... :whistle:

takaros
04-10-06, 11:59
Καλημέρα :)

Έχω φίλο που είναι απόφοιτος Δημοσίου Ι.Ε.Κ και έδωσε τον Μάιο εξετάσεις για την πιστοποίηση στην ειδικότητα ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΜΕ ΠΟΛΥΜΕΣΑ αλλά κόπηκε στη θεωρία και δήλωσε συμμέτοχη πριν λίγες ήμερες για να ξαναδώσει τον Δεκέμβριο…

Και την πάτησε επειδή διάβασε τις φωτοτυπίες των καθηγητών που είχε και προφανώς δεν τα γραφανε όπως τα ήθελαν οι εξεταστές/βαθμολογητές και έτσι κόπηκε και τώρα πηρέ και διαβάζει το εξωτερικό βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις κλειδάριθμος με τις ερωτοαπαντησεις μια προς μια.

Και βρήκε και κάτι παιδία στο εξεταστικό κέντρο που έδωσε και του είπαν πως και αυτά ξαναδίνουν δεύτερη φορά αλλά αυτή τη φορά διαβάζοντας το βιβλίο και όχι τις φωτοτυπίες του κάθε κάθε αργόσχολου καθηγητή που κάνει το "καθηγητιλικι" σαν δεύτερη δουλειά όπως μου τα περίγραφε ο φίλος μου τα δυο έτη που φοίτησε στο Ι.Ε.Κ ;)

manoulamou
04-10-06, 12:20
Θα σας ήμουν ευγνώμων mamoulamou αν καταφέρνατε να μάθετε κάτι. Εγώ πήρα τηλ σε ένα ιδιωτικό ΙΕΚ και μου είπαν ότι τις έχουν αλλά τις δίνουν μόνο στους αποφοίτους τους. Να πληρώσω δεν έχω πρόβλημα, αλλά να ξέρω ότι είναι σωστές. Μην διαβάζω άδικα.

Δυστυχως κι ο γιος μου τις σουταρισε τις σημειωσεις, αφου το πηρε αποφαση οτι δεν περναει...
Τις ειχε παρει απο την κορελκο/το δικο του ιεκ, αλλα καποιοι φιλοι του τις ειχαν βρει εξω σε φωτοτυπιες.
Οποτε εαν δεν εχετε χρονο ή δεν ειστε πολυ του διαβασματος, πατε στο ΙΕΚ που τελειωσατε
ή αγοραζετε το σχετικο βιβλιο του Κλειδαριθμου (http://www.klidarithmos.gr/v2details.asp?prod=44107)με 23ε;)...

takaros
05-10-06, 00:03
Πάντως depi αν είσαι ίδια ειδικότητα με τον φίλο μου τότε το σωστό βιβλίο είναι αυτό (http://www.klidarithmos.gr/v2details.asp?prod=44115) (δεν υπάρχει κι άλλο)

προσωπικά αν και έχω τελειώσει τις σπουδές μου στα Τ.Ε. Ι σε εν μέρει ειδικότητα πληροφορικής, το συγκεκριμένο μου φάνηκε ψιλοευκολο για απομνημόνευση (αλλά έξω από το χορό, μπορεί και να κάνω λάθος) :) :p

Nantia
07-10-06, 01:58
χαχα.... :p vb ψευδοκώδικα; Και σε C++ αν θες σου κάνω... Μάλιστα θα σου πρότεινα να μου δώσεις το ίδιο πρόγραμμα να στο κάνω σε vb, c++, pascal, delphi, c#, php, asp.net, javascript και Clipper :twisted: !!! Αλλά θεωρία, ο ψευδοκώδικας δεν είναι... :whistle:
πςςςςςςςς τι λες... μονο εσυ γνωριζεις αυτες τις τρισμεγιστες, τρισκακιστες,τρειςλαλουνκαι2χορευουν γλωσσες? :whistle:

Ελα ομως που στα ΙΕΚ στο βαζουν θ και οχι εργαστηριακο μαθημα... τι να πει κανεις.. :rofl:
Βαλε φαντασια στο χαρτι κ καντο πισι.. ωραιο προγραμμα :whistle:

pelasgian
07-10-06, 02:48
Ρε παίδες, μόνο εγώ γράφω κώδικα στο χαρτί στη καφετερία και μετά πάω σπίτι και τον πληκτρολογώ; Πραγματικά δε με βολεύει μπροστά από τον υπολογιστή για κάποιο λόγο.

Nantia
07-10-06, 03:03
ναι.. αλλα μετα πας στο πισι σου κ κανς τη δουλεια σου ;)
Δεν ειναι ο ταλαιπωρος καθηγητης στον πινακα να σχεδιαζει φορμες, μπατονς κλπ...
να 8ες 1 ωρα σχεδιαση :rofl:

ο κωδικας ειναι νορμαλ, καθεσαι βρε παιδι, παιζεις ταβλι και σκεφτεσαι
if zaria=dipli then showmessage (' k**ofardia') else showmessage ('rikse 1 zaria kalh k gia mena re zwh''); :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
f9 και τρεεεεεχει!!!

manoulamou
07-10-06, 11:36
Ενταξει λοιπον την πηρατε την πιστοποιηση...γνωσεων κωδικα.
Μηπως να την χρησιμοποιουσατε καπου αλλου;) :p
:ontopic:

duende
08-10-06, 20:37
παντως μη κανεις το κοπο να μπεις στο φορουμ του OEEK...τα σχολια δικα σας...
http://www.oeek.gr/BB/viewforum.php?f=5

vasper
09-10-06, 17:43

!!! Μεγαλύτερο βομβαρδισμό spam poster δεν έχω ξαναδεί!!!

Μήνυμα που έχω στείλει στον ΟΕΕΚ για τα επαγγελματικά δικαίωματα του κλάδου μου:

Κύριοι,

Είμαι κάτοχος διπλώματος στην ειδικότητα «Ειδικός εφαρμογών πληροφορικής», από το 1996. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν συμπληρωθεί 10 έτη και ακόμα η κατάσταση για τα επαγγελματικά δικαιώματα λέει ότι βρίσκεται στο στάδιο της Ε.Ε.Κ.Ε.Δ. Θα ήθελα να με ενημερώσετε αν υπάρχει καμιά εξέλιξη στο θέμα αυτό ή θα υπάρξει σύντομα, γιατί σε 25 έτη θα συνταξιοδοτηθώ...

Ευχαριστώ πολύ,
Βασίλης χχχχχχχχ

Προγραμματιστής Η/Υ

odys2008
09-10-06, 18:09

:rofl::rofl::rofl::respekt::respekt::respekt:

Εξαιρετικά χρήσιμες οι πληροφορίες μπορώ να πώ :rofl::rofl::whistle::whistle:

Πάντως και εμένα ένας φίλος μου από τα ΙΕΚ τα πήρε. Τώρα για το βιβλίο του κλειδάριθμου θα πρέπει λογικά να ελιναι καλό. Όσα βιβλία του έχω πάρει μου άρεσαν

Japanboy
10-10-06, 17:32

Το σκίσανε το site :hmm:

psaxtiri
14-12-06, 03:58
Δείτε εδώ----------> http://clubs.pathfinder.gr/iek

Απαντήσεις δωρεάν απο Διπλωματούχους ΙΕΚ Η/Υ. Μην αγοράζετε βιβλία για πράγματα που υπάρχουν δωρεάν ή οφείλουν να σας τα δίνουν οι καθηγητές σας..

juohmaru24
10-01-07, 18:37
Ξέρει κανείς πως μπορείς να πάρεις βεβαίωση οτι πέρασες με επιτυχία τις εξετάσεις πιστοποίησης?

manoulamou
10-01-07, 19:10
Ξέρει κανείς πως μπορείς να πάρεις βεβαίωση οτι πέρασες με επιτυχία τις εξετάσεις πιστοποίησης?
Εχεις δωσει εξετασεις και δεν ξερεις τα αποτελεσματα
ή εχεις χασει την επισημη βεβαιωση πιστοποιησης?:hmm:
http://www.oeek.gr/html/oeek_organogramma_table.html#b17

DOU
08-06-07, 14:02
Ενας χαμος γινεται με αυτα τα ΙΕΚ.. Μονο να αναφερω οτι διευθυντης πολυ γνωστου ΙΕΚ τον "διωξανε" γιατι εδινε πτυχια...ετσι. Δηλαδη δεν πατουσαν καθολου στο ΙΕΚ και ερχοντουσαν μετα απο 2 χρονια για να παρουν το πτυχιο/διπλωμα.:down: Βεβαια αυτος ο τυπος μετα απο λιγο καιρο βρηκε θεση σε αλλο πασιγνωστο ΙΕΚ..Με τις ερωτησεις/απαντησεις αλλο μπερδεμα κι εκει, καταρχην τα ΙΕΚ νομιζω οτι δεν μπορουν να δωσουν απαντησεις γιατι ειναι παρανομο η κατι τετοιο.. Οι ερωτησεις βγαινουν καθε εξαμηνο, οταν γινονται νεες εξετασεις δλδ και τις παιρνεις απο το εκαστοτε παραρτημα του ΟΕΕΚ. Οι απαντησεις η τα βρισκεις μετα απο συννενοηση με τους καθηγητες και με τον υπευθυνο του τομεα που ανηκει η ειδικοτητα σου η ψαχνεις δεξια/αριστερα μηπως και βρεις τπτ η σαν απογνωσμενη κινηση αγοραζεις καποιο βιβλιο πχ κλειδαριθμος.

Ψαχνω να βρω κι εγω απαντησεις αλλα που.. τρεχα γυρευε, ολοι γραμμενοι μας εχουν.:(:mad::down: Οσους ξερω που εχουν παει σε ΙΕΚ παρακαλουσαν πως και πως να τελιωσουν να περασουν τη πιστοποιηση και να μην ξαναπατησουν ουτε για αστειο..:whistle:

Να ρωτησω κατι οταν κανεις πρακτικη παιρνεις καποια χρηματα η δε δινουν φραγκο? Γιατι καποια παιδια που ξερω μου ειπαν οτι τους πληρωνει το ΙΕΚ κατιτις.:hmm:
Αυτο που εχω να πω εγω για τα ΙΕΚ ειναι, πολλα λεφτα και χρονος χαμενα για το τιποτα, οχι πως δεν υπαρχουν ατομα που εχουν τελιωσει και μαλιστα βρηκαν γρηγορα δουλεια αλλα νταξ δεν ειναι ευκολα τα πραγματα στην αγορα για τους αποφοιτους ΙΕΚ , κακα τα ψεματα.

Τωρα τι θεμα ξεθαψα...:p

manoulamou
09-06-07, 08:35
Το θεμα που ξεθαψες συνοψιζεται σε δυο λεξεις: Ιδιωτικη παραπαιδεια...
Παρα πολλα λεφτα συνηθως πεταμενα γιατι
τις δουλειες που βρισκεις με την κρατικη πιστοποιηση
θα τις εβρισκες και σαν αποφοιτος ΤΕΕ.
Εαν θελεις να μαθεις και εισαι λιγο διαβαστερος
ή μπαινεις σε ΤΕΙ ή στρωνεις το κ@λο σου και επι-μορφωνεσαι μονος σου...

Takis_Kal
09-06-07, 09:33
Διαβαζεις λιογο ( πολυ λιγο ) και μπαινεις σε ενα ΤΕΙ .Τωρα αν θεωρειται και αυτο δυσκολο πια τι να πω εχει χαθει η μπαλα

DOU
09-06-07, 12:24
Δυστυχως ετσι ειναι τα πραγματα οπως τα λετε, τη λογικη της αρπαχτης εχουν τα ΙΕΚ , πως να σου
παρουν μονο τα λεφτα και μετα κανεις δεν σου δινει σημασια. Καθε χρονο βγαινουν ειδικοτητες που
ειναι να απορεις πραγματικα και η πλακα ειναι οτι σε ολες μπαινει μπροστα η λεξη "τεχνικος", τεχνικος μπλα μπλα μπλα πολυμεσων, τεχνικος εκεινο , τεχνικος το αλλο, ολοι τεχνικοι!:wall::what: Και το ποιο αστειο φυσικα, δεν υπαρχει αυστηροτητα καθολου στις απουσιες κλπ, ενας τυπος που θυμαμαι ζητημα να πατησε 3 φορες στο εξαμηνο... παρολαυτα συνεχισε κανονικα χωρις κανενα προβλημα.(ενω θα επρεπε να χασει το εξαμηνο):down::mad: Τελοσπαντων Ελλαδισταν δεν ειμαστε?, τι να λεμε τωρα...

vasper
10-06-07, 13:20
Υπάρχουν ειδικότητες που δεν μπορείς να περάσεις τις εξετάσεις για την πιστοποίησης μόνο με τις απαντήσεις, όπως η Πληροφορική.

Να προσθέσω ότι οι περισσότερες ειδικότητες στα ΙΕΚ ακόμα δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα.

manoulamou
11-06-07, 09:26
Κατα τα λοιπα ετοιμαστειτε για ακομη εναν ορυμαγδο
διαφημισεων για ΙΕΚ και ΕΕΣ με συνεργασιες
πασι-α-γνωστων ευρωπαϊκων πανεπιστημιων...:whistle:

DOU
08-08-07, 01:31
Ξερει κανεις αν και απο που μπορει καποιος να μαθει αποτελεσματα πιστοποιησης ΙΕΚ απο καποιο site ? Το site
του ΟΕΕΚ καποτε ειχε νομιζω πληροφορηση και forum αλλα πλεον το site ειναι της πλακας...

psaxtiri
01-12-07, 03:32
Εφόσον αναφέρεσαι σε σχολές ΙΕΚ Πληροφορικής τότε θα σου προτείνω να επισκεφτείς την διεύθυνση http://www.iek-01.com δηλαδή την ιστοσελίδα μας.

Έχει και μια σειρά αρχείων για τα μέλη συν των άλλων.

jimarozas
22-12-08, 13:38
υπαρχει προβλημα και με τα ιδιωτικα Ι.Ε.Κ .....δεν δινουν τις απαντησεις πιστοποιησης .....μονο στους σπουδαστες τους....ισος γιατι τους ειπα οτι ειμαι εκπαιδευομενος σε δημοσιο Ι.Ε.Κ !!!! :down:Παντως αν εχει καποιος τις απαντησεις 2007-2008 απο τη ειδικοτητα " τεχνικος οχηματων αυτοκινητων " ας μου τις δωσει!!:oneup:

@ ADSLgr.com All rights reserved.