PDA

Επιστροφή στο Forum : Ρυθμισεις ηλεκτρονικου ταχυδρομειουInsomniac
24-05-11, 19:24
Δεν ξερω αν εχει ξανααναφερθει...ποιοι ειναι οι διακομιστες για email της cyta ? Στο ονομα λογαριασμου γραφουμε μονο το username ή και το @cyta.gr μετα ?

Ευχαριστω.

hedgehog
24-05-11, 19:27
SMTP: mail-out.cyta.gr
POP3: mail.cyta.gr
:)

Insomniac
24-05-11, 19:29
Ευχαριστω.Θελει κλικαρισμα το "απαιτειτε ελεγχος διακομιστη" ?

ifaigios
24-05-11, 19:31
Στο ονομα λογαριασμου γραφουμε μονο το username ή και το @cyta.gr μετα ?
Σκέτο το username. Και ναι, θέλει ενεργοποίηση το SMTP Authentication.

Fanfaras
24-05-11, 20:33
Ρε παιδιά, κι όταν έχουμε εταιρικά mail που φιλοξενούνται σε άλλες εταιρείες, τι βάζουμε στο Outlook Express? Εγώ έχω κάποιο εταιρικό mail που φιλοξενείται στην Otenet (ή όπως λέγεται σήμερα). Μέχρι τώρα, και με τη Netone που ήμουν, έβαζα outgoing server το mail.otenet.gr με SMTP Authentication και έστελνα κανονικά e-mails. Αυτό τώρα δεν συμβαίνει πλέον, μου βγάζει μήνυμα λάθους. Βάζω outgoing το mail-out.cyta.gr και μου βγάζει πρόβλημα στους κωδικούς του mail...... (φυσικά τους βάζω σωστά, όπως τόσα χρόνια)

Αυτή τη στιγμή είμαι σε αναμονή τεχνικής υποστήριξης και ήδη έχω κλείσει 25 λεπτά περιμένοντας (τα τελευταία 15 μου λέει συνέχεια ότι ο προβλεπόμενος χρόνος αναμονής είναι 1 λεπτό!!!!)...

Δεν αρχίσαμε καλά με τη Cyta (σήμερα ενεργοποιήθηκα και στην αρχή δεν συγχρόνιζε το router - speedtouch, ευτυχώς το έλυσαν αυτό μετά από μερικές ώρες)

Αχ ρε Netone..... Δεν υπάρχει ξανά τέτοια εταιρεία.... Κρίμα....

hedgehog
24-05-11, 20:37
δοκίμασε με τον mailgate.otenet.gr και authentication.

έχεις και domain δικό σου ή είναι @otenet το account;
αν έχεις και domain το πιθανότερο είναι πως θα υπάρχει mail server σε αυτό...

Fanfaras
24-05-11, 20:57
Έχω δικό μου domain και δεν λειτουργεί ούτε με τον smtp του domain ούτε με το mail.otenet.gr ούτε με το mailgate.otenet.gr (πάντα με authentication)

Μίλησα (επιτέλους) και με ΤΥ, και δεν βρέθηκε άκρη με τα ξένα SMTP. Βρέθηκε τουλάχιστον με τον SMTP της Cyta, απλά έκανα βλακεία, έπρεπε να βγάλω το SMTP authentication. Τουλάχιστον στέλνω με αυτό, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορώ να στείλω με τα ξένα SMTP που τόσα χρόνια που ήμουν στη Netone έστελνα κανονικά (και στη HOL πολύ νωρίτερα....)

SLS4U
24-05-11, 20:58
Αν δεν κάνω λαθος σαν SMTP βάζεις τον Server του παρόχου που σου δίνει το ADSL
Πχ αν σπιτι σου εχες Cyta και mail απο ΟΤΕnet Βαζει τον Pop3 της OTEnet για παίρνεις τα μηνύματα και SMTP της Cyta για να Φευγουν.
Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει καποιος.
Παντως σε μενα το παραπάνω δουπευει άψογα. :oneup:

EvilHawk
24-05-11, 21:00
Το σωστό είναι στον λογαριασμό της Οtenet να βάζεις τον mailgate.otenet.gr για SMTP ...

hedgehog
24-05-11, 21:13
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=371768

δεν πήγε το μυαλό μου αρχικά, το είχα ξεχάσει :redface: :wall:

........Auto merged post: hedgehog πρόσθεσε 9 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα αργότερα ........


...Μίλησα (επιτέλους) και με ΤΥ, και δεν βρέθηκε άκρη με τα ξένα SMTP. ...

πάντως αν τελικά ισχύουν τα της ανακοίνωσης, μου κάνει εντύπωση να μην το ξέρουν στο support....

φανταζόμουν πως θα δέχονται πολλές κλήσεις για το συγκεκριμένο πρόβλημα :hmm:

Fanfaras
24-05-11, 21:15
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=371768

δεν πήγε το μυαλό μου αρχικά, το είχα ξεχάσει :redface: :wall:

Αυτό τα εξηγεί όλα.... Και είναι απαράδεκτοι... Έχω αρκετά εταιρικά e-mails και όταν είμαι με το laptop θα πρέπει κάθες φορά να κάθομαι να αλλάζω τα SMTP αναλόγως από ποιο δίκτυο μπαίνω??? Έλεγα ότι δεν ξεκινήσαμε καλά με τη Cyta, τώρα λέω ότι δεν ξεκινήσαμε ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ.....

Thanks hedgehog

* Στο support πράγματι δεν ήξεραν τίποτα. Μου έλεγε να δοκιμάσω διάφορα με το SMTP της Otenet που απλά δεν λειτουργούσαν... Και στο τέλος μου είπε και το κορυφαίο, να δοκιμάσω να στείλω με το SMTP της Otenet χωρίς SMTP authentication!!! (εννοείται ούτε καν το δοκίμασα)

hedgehog
24-05-11, 21:21
η αλήθεια είναι πως πρώτα θα σκεφτόμουν να ελέγξω την θέση των άστρων και μετά την πιθανότητα να κόβει ο πάροχος την πρόσβαση σε όλους τους smtp του κόσμου :wall:

δεν ξέρω... μου φάνηκε κι εμένα το παιχνίδι αυτό πολύ... (δεν το λέω, δεν το λέω)

deltadeltamike
24-05-11, 21:45
Αν ο διακομιστής σας χρησιμοποιεί SPA δοκιμάστε τη 587.
Εγώ έχω μόνο gmail και παίζει με SSL και σε άλλη πόρτα.

mx1001
24-05-11, 21:48
Αυτή τη στιγμή είμαι σε αναμονή τεχνικής υποστήριξης και ήδη έχω κλείσει 25 λεπτά περιμένοντας (τα τελευταία 15 μου λέει συνέχεια ότι ο προβλεπόμενος χρόνος αναμονής είναι 1 λεπτό!!!!)...

Δεν αρχίσαμε καλά με τη Cyta (σήμερα ενεργοποιήθηκα και στην αρχή δεν συγχρόνιζε το router - speedtouch, ευτυχώς το έλυσαν αυτό μετά από μερικές ώρες)like like like like ... !!!

ειναι αρχαιο το θεμα:
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=399671

και απο τοτε δεν εχει αλλαξει τιποτα .

ifaigios
24-05-11, 22:32
Λοιπόν, η στάνταρ λύση αν θες να χρησιμοποιείς την πόρτα 25 για την αποστολή emails, είναι η εξής:

Καταρχάς, για POP3/IMAP server βάζεις αυτόν του παρόχου email σου (αυτόν που είχες και παλιά δηλαδή). Σε αυτόν, το login θα γίνεται με τα κλασικά username και password του email σου.

Τώρα, για SMTP βάζεις τον mail-out.cyta.gr. Κατόπιν, ενεργοποιείς το SMTP Authentication αλλά ορίζεις το authentication σε αυτόν να γίνεται με το username και το password του λογαριασμού email σου στη Cyta (αυτά που σου έστειλαν με SMS και που χρησιμοποιείς για το my.cyta.gr) Θέλει προσοχή γιατί η default επιλογή του Outlook είναι να γίνεται το authentication στον SMTP με τα ίδια στοιχεία που χρησιμοποιούνται για το authentication στον POP3/IMAP server. Όμως ο SMTP της Cyta δεν αναγνωρίζει τα στοιχεία αυτά με αποτέλεσμα την αδυναμία αποστολής email.

Τον παραπάνω τρόπο στησίματος των λογαριασμών μέσα από mail client τον χρησιμοποιώ εδώ και 2,5 χρόνια απρόσκοπτα. Όντως μπορεί να προκαλέσει προβλήματα η ανάγκη χρήσης του mail-out.cyta.gr για όλα τα email που δε προσφέρουν SMTPs server (στους οποίους η σύνδεση γίνεται απροβλημάτιστα), αλλά εν τέλει δεν ήταν και κάτι το τόοοοοσο τρομερό. Εξάλλου, μιας και οι γνωστότεροι mail providers παρέχουν τόσο WebMail, όσο και SMTPs servers, δεν είναι τόσο επιτακτική η ανάγκη της χρήσης των mail servers της Cyta, και, εφόσον κάποιος δεν επιθυμεί να τους χρησιμοποιήσει, μπορεί πάντοτε να καταφύγει στις παραπάνω εναλλακτικές.

Copyright © Keen Notion Co (2002-2017) Copyright Keen Notion Co.