PDA

Επιστροφή στο Forum : Τράμπα γραμμής απο πανω κατω στο σπιτι μου how?



Mikroylis
31-05-11, 13:45
Καλησπερα.
Θελω να τραμπαρω στο σπιτι μου 2 γραμμες την μια του 1ου οροφου με αυτη στο ισογειο.
Η γραμμη βρισκεται στο "δυκτιο" τις hol του 1ου οροφου και του ισογειου ειναι "νεκρη¨ αλλα εχει γινει αιτηση για ενεργοποιηση της στην Hol.
Anyway.
Αυτο που θελω να κανω ειναι να τραμπαρω τη γραμμη μου (1ου οροφου) με την γραμμη που υπαρχει κατω (ισογειο) τα πανω κατω δηλαδη.. με λιγα λογια.

Στη hol μου ειπαν να παρω τον οτε αλλα επειδη θα αργησει κανα χρονο μου ειπαν να φερω ηλεκτρολογο..αλλα επειδη το 40αρι θα φυγει για πλάκα και ειμαι ανεργος δεν παιζει να παρει πανω απο 10 ευρω για 2 λεπτα δουλεια αντε και εναν καφε:lol:

Υπαρχει καποιος μαστορας εδω που ειναι προθυμος να με βοηθεισει να την τραμπαρω μονος μου;
Πηγα ανοιξα πριν λιγο τον κατανεμητη και εχει μεσα 4 καλωδια το ενα ειναι του σπιτιου του θειου μου το αλλο στο ισογειο το αλλο του 1ου οροφου και το αλλο πρεπει να ειναι του οτε.
Οκ μεχρι εδω ολα αυτα εξω απο τον κατανεμητη μεσα γινεται τις που@$@ας εδω τι κανω για να μη κοψω λαθος καλοδιο; πως θα καταλαβω ποιο ειναι τι;
Και ωραια καθομαι το παω απο δω απο κει πες βρισκω την ακρη μετα τι κανω;
Χρειαζονται καποια εργαλεια για να τα patsarω σωστα;Και αν ναι υπαρχει κανενα site - link να μου δειξετε ποιο και ποσο μπορει να παει;
Να παω να το τσιμπησω και μετα με πολυ λιγο help να κανω τη δουλεια μου..

Ξερω οτι γραφω σαν να εχω νοητικο προβλημα :P ειναι επειδη θελω να με προσεξετε.:cool:

valen_gr
01-06-11, 00:24
Ο ΟΤΕ καμια σχεση. Κακη συννενοηση.
Η ηλεκτρολογο θα φερεις να σου αλλαξει την μικτονομηση στον κατανεμητη σου, ή θα ζητησεις τεχνικο απο την hol για την ιδια εργασια εάν δεν βρισκεις ηλεκτρολογο που να ξέρει πως να κανει την εργασια αυτη (δεν κανω πλακα).
Εφοσονέχεις ήδη κανει αιτηση για νέα γραμμη απο Hol για τον άλλο όροφο, θα σου στείλει η Hol τεχνικό ουτως η αλλως να κανει την συνδεση . Οποτε απλα οταν έρθει ζητα να σου κανει και την αλλαγη και στο αλλο διαμερισμα, δεν θα υπαρχει προβλημα.
Εκτος και εαν βιαζεσαι πολυ.

pRieStaKoS
01-06-11, 12:15
Ηλεκτρολόγο....

mezger
01-06-11, 12:50
Αν τα καλώδια κουμπώνουν σε κάτι τέτοιο http://image.made-in-china.com/2f0j00WvpTGBDJbUbN/10-Pairs-Krone-Module.jpg (το πιο πιθανό) τότε βρισκεις πρώτα ποια καλώδια έρχονται από τον ΟΤΕ, και δεν τα πειράζεις. Βρίσκεις τα 2 ζεύγη (4 καλώδια δηλαδή) που πάνε στα σπίτια που θες να τραμπάρεις, τα τραβάς προσεκτικά, κόβεις λίγο από τις άκρες τους αν είναι τσακισμένες/φαγωμένες, τους αλλάζεις θέση και τα χτύπάς μέσα με ένα τέτοιο http://www.skroutz.gr/c/83/diafora-ergaleia-xeiros.html?keyphrase=KRONE . Αν είσαι σίγουρος ότι ξέρεις ποια πάνε που και έχεις το κατάλληλο εργαλείο είναι πολύ απλό.
Για να βρεις που πάνε ποια μπορεις πολύ απλά να αποσυνδέσεις καποιο και να δεις που κόπηκε το τηλέφωνο, αλλά α)μην πειράξεις του ΟΤΕ τα ζεύγη και β)πάρε πρώτα το εργαλείο για να μπορείς να διορθώσεις τυχόν πατάτα. Ξέρω ότι είναι πειρασμός να προσπαθήσεις να μπήξεις τα καλώδια με μαχαίρι στα krone - ΜΗΝ το κάνεις, μπορεί να μην κάνει καλή επαφή και να χαλάσεις και την υποδοχή, εξάλλου θα βρεις με το πολύ 5 ευρώ το καρφωτικό.

Mikroylis
02-06-11, 22:02
Ευχαριστώ αυριο θα τραβήξω φωτο να δείτε πως ειναι μεσα,
Το 1ο που μου εδειξες δεν νομιζω να υπαρχει εκτος αν βρισκετε απο πισω θα κοιταξω.
Σας ευχαριστω προκαταβολικα,.

Mikroylis
09-06-11, 23:00
Sorry gia ta greeklish to pc den exei ellinika poy grafw.
Piga na dw ta kalodia ta vrika panw kai katw alla prospa8w na ta sundesw metaksh toys apotyxanw.
Mporeite na moy peite syndiasm,oys xrwmaton?
Exei kokkino
Aspro
Mple
Prasino
Kai kitrino.Poio syndiasmo prpei na kanw?
tnx gia tin katanohsh.

........Auto merged post: Mikroylis πρόσθεσε 104 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Εχουμε και λεμε πήρα το καλώδιο που συνδέεται το τηλ με τη πριζα και βλέπω απο αριστερά στα δεξιά πάντα .κίτρινο πράσινο κόκκινο μαύρο. ανοιγω την πριζα και βλεπω μεσα 2 μονο καλωδια να ειναι στη θεση τους ετσι σύνδεσα κίτρινο άσπρο κόκκινο μαύρο αύριο το πρωι να πάρω τα καλωδια που φτάνουν στο κατανεμητή και να τα συνδέσω αντίστοιχα;
Δηλαδη:
Καλώδιο που συνδέεται το τηλ : κίτρινο πράσινο κόκκινο μαύρο
πριζα εσωτερικά : κίτρινο άσπρο κόκκινο μαύρο
Κατανεμητής : κίτρινο άσπρο κόκκινο μαύρο
Με του ΟΤΕ : κίτρινο πράσινο κόκκινο μαύρο
Σωστα; help παιδες σήμερα πλήρωσα τη hol και μου ζητάνε 50 ευρω για τεχνικό και ειμαι άνεργος..

........Auto merged post: Mikroylis πρόσθεσε 4 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Το ασπρο το αναφέρω διοτι 4 καλώδια ολα κ ολα φτάνουν στο σπίτι μέσα κίτρινο άσπρο κόκκινο μαύρο καταλάβατε το ενδιάμεσο του κατανεμητή με το τηλέφωνο.

mezger
09-06-11, 23:48
Η τηλεφωνική γραμμή είναι 2 καλώδια μόνο. Μην κοιτάς πολύ τα χρώματα. Στο τηλεφωνικό βύσμα σε ενδιαφέρουν μόνο τα 2 μεσαία. Οπότε και μέσα στην πρίζα σε ενδιαφέρουν αυτά που συνδέονται στα 2 μεσαία pins. Η σειρά δεν έχει σημασία. Δε χρειαζόταν πάντως να ανοίξεις την πρίζα ούτε να αλλάξεις κάτι εκεί. Αν δουλεύουν κανονικά τα τηλέφωνα, και αν δεν έχει κάποια σήμανση στον κατανεμητή για να καταλάβεις ποια καλώδια πάνε σε ποιο σπίτι, ο μόνος τρόπος για να βρεις αυτά που σε ενδιαφέρουν είναι να αποσυνδέσεις ένα στην τύχη, να τσεκάρεις που κόπηκε το τηλέφωνο, να το ξαναβάλεις και ξανά μανά μέχρι να βρεις τα 2 ζευγάρια που σε ενδιαφέρουν. Τα κάνεις τράμπα και είσαι έτοιμος.

Mikroylis
10-06-11, 00:07
δηλαδή χρειάζομαι 2 καλώδια σε σωστό συνδυασμό;
Εχω βρει το καλώδιο του διαμερίσματος μου 2 ειναι ολα και ολα εξάλλου τα έκοψα και τα 2.
Το καθε καλώδιο εχει κίτρινο πράσινο κόκκινο άσπρο μπλε σκουρο ή μαυρο αυτα που έκοψα ηταν πράσινο με κίτρινο άσπρο με κόκκινο νομίζω.
Οποτε αυριο να ξανά βάλω τα 2 καλώδια στη πρίζα οπως ηταν ,κίτρινο & άσπρο στο κεντρο του βυσματος και να παρω απο την αλλη άκρη που φτάνουν στο κατανεμητή μου τα ιδια καλώδια και να παιξω συνδυασμούς με τα 5 του οτε μεχρι να ακούσω το κλασσικό βουητό στο τηλ;
Ευχαριστω για την απάντηση προκαταβολικά.

mezger
10-06-11, 10:30
δηλαδή χρειάζομαι 2 καλώδια σε σωστό συνδυασμό;
Εχω βρει το καλώδιο του διαμερίσματος μου 2 ειναι ολα και ολα εξάλλου τα έκοψα και τα 2.
Το καθε καλώδιο εχει κίτρινο πράσινο κόκκινο άσπρο μπλε σκουρο ή μαυρο αυτα που έκοψα ηταν πράσινο με κίτρινο άσπρο με κόκκινο νομίζω.
Οποτε αυριο να ξανά βάλω τα 2 καλώδια στη πρίζα οπως ηταν ,κίτρινο & άσπρο στο κεντρο του βυσματος και να παρω απο την αλλη άκρη που φτάνουν στο κατανεμητή μου τα ιδια καλώδια και να παιξω συνδυασμούς με τα 5 του οτε μεχρι να ακούσω το κλασσικό βουητό στο τηλ;
Ευχαριστω για την απάντηση προκαταβολικά.

Δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το διαμέρισμά σου, αυτό που έχει ή αυτό που δεν έχει ακόμα γραμμή? Βάλτα όλα όπως ήταν, βρες στον κατανεμητή ποια είναι τα 2 καλώδια που πάνε στο σπίτι που έχει τηλέφωνο, βρες σε ποια καλώδια του οτέ συνδέονται, αποσυνδεσέ τα από τα καλώδια του οτέ, και σε αυτά τα καλώδια του οτε σύνδεσε τα καλώδια που πάνε στο άλλο σπίτι (αν δεν τα ξέρεις κάνε δοκιμές μέχρι να δουλέψει το τηλέφωνο εκεί που πρέπει). Αν μπερδεύεσαι κάνε ένα σχεδιάγραμμα και κόλλησε και χαρτάκια στα καλώδια που βρίσκεις που πάνε για να μην τα μπλέξεις και για να έχεις αναφορά και στο μέλλον.

Mikroylis
10-06-11, 11:30
Μολις εχω συνδεθεί σωστά !!
Λοιπον με helpαρες 100% θα γράψω αναλυτικά τι έκανα μπας και βοηθήσω και αλλους.

Έβγαλα της δυο γραμμές πάνω και κάτω τα χρώματα μην τα κοιτάτε πάτε στη πριζα του σπιτιού σας ανοίγετε τη πρίζα και την αποσυνδέεται τη παίρνετε όπως ειναι και πατε στο κατανεμητη με αυτη ελέγχετε 2-2 τα καλώδια παίρνοντας τηλέφωνο στο σταθερό με αυτη.
Δηλαδη εχουμε τη πριζα συνδεδεμενη με ενα ενσυρματο ή ασυρματο κοντα στο κατανεμητη μας και απο κει συνδεουμε διαφορα χρωματα μεταξυ τους 5 νομιζω ειναι ολα και ολα θα σας βγουν αρκετη συνδυασμοί αλλα για καθε 2αδα που ελέγχετε να την κάνετε και τράμπα δηλαδη απο αριστερά στα δεξια.
2 tip
1 Το καλωδιο που τιναζει λιγακι ειναι το ενα απο τα δυο.
2 περνετε το κινητό σας πατε στο κατανεμητη αφου τα εχετε αποσυνδέσει ολα και βραχυκυκλώνετε - γειώνετε τα καλώδια με τα δαχτυλα σας οταν απάντηση ή βγάλει αναμονή ή οτι μιλαει τοτε αυτο ειναι και το ζευγος σας!!

mezger σε παρακαλώ δωσε μου εναν λογαριασμό εθνικής τραπέζης ή paypal να σου κανω δωρεα με τη πρωτη ευκαιρια!
Να σε καλα!

tsorbi
10-06-11, 12:26
Χωρίς να είσαι τεχνικός τα κατάφερες πολύ καλά.
Μπράβο σου.

Mikroylis
10-06-11, 12:36
Τελικά ολα καλά αλλα οταν συνδέω το σπλιτερ δεν παίζει το τηλεφωνο.
Τι γυφτιά λετε να εχω κάνει; αν βαλω το ρουτερακι κλειδώνει καλα πιο καλα και απο πριν αν βάλω το τηλέφωνο μονο του διχως σπλετερ παιζει...
Δεν μου ειναι και μεγάλο πρόβλημα καθως δεν περιμένω τηλέφωνα στο σταθερό αλλα αμα υπαρχει λυση να το κοιταξω,
Τνχ tsorbi διχως εσας δεν θα ειχα κανει τιποτα.

tsorbi
10-06-11, 12:43
Αν καλέσεις από το σταθερό το κινητό σου βγαίνει το σωστό νούμερο;

nyannaco
10-06-11, 13:30
Δεν σε πρόλαβα εγκαίρως, αλλά έστω γαι τον επόμενο που θα το ψάχνει, κανόνας πρώτος: πριν πειράξουμε ο,τιδήποτε, σημειώνουμε ποιό καλώδιο πάει πού (στην ανάγκη τους βάζουμε και ετικετούλες αν δεν επαρκούν τα χρώματα για να ξεχωρίσουμε)... για να μπορούμε να αποκαταστήσουμε την προηγούμενη κατάσταση αν κάτι πάει στραβά. Και εγώ δυστυχώς παθαίνοντας το έμαθα :(

Mikroylis
10-06-11, 14:12
Ναι το σωστο βγαινει δηλαδη χτυπαει κανονικα.

........Auto merged post: Mikroylis πρόσθεσε 27 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα αργότερα ........

ολα οκ εβαλα σπλιτερακι του οτε και gg 2 τις χολ μαπα....

nyannaco
10-06-11, 14:15
Πες μας με την ευκαιρία τί μάρκα είναι το καθένα, να μαθαίνουμε ποιά είναι τα σκάρτα.

Mikroylis
10-06-11, 17:33
Είναι no name :(

........Auto merged post: Mikroylis πρόσθεσε 56 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Ειχα να βαλω ίντερνετ κοντά στους 3ης μηνες τοτε υπήρχαν και προβλήματα στη γραμμή μου.
Τωρα τα στατιστικά που βλεπω έπειτα απο την τράμπα ειναι:

Mode: ADSL_2plus
Traffic Type: ATM
Status: Up
Link Power State: L0

Downstream Upstream
Line Coding(Trellis): On On
SNR Margin (0.1 dB): 93 165
Attenuation (0.1 dB): 640 279
Output Power (0.1 dBm): 0 126
Attainable Rate (Kbps): 4728 680

Path 0 Path 1
Downstream Upstream Downstream Upstream
Rate (Kbps): 3327 510 0 0

MSGc (# of bytes in overhead channel message): 60 70 0 0
B (# of bytes in Mux Data Frame): 50 15 0 0
M (# of Mux Data Frames in FEC Data Frame): 1 4 0 0
T (Mux Data Frames over sync bytes): 2 1 0 0
R (# of check bytes in FEC Data Frame): 8 16 0 0
S (ratio of FEC over PMD Data Frame length): 0.4855 3.7647 0.0 0.0
L (# of bits in PMD Data Frame): 972 170 0 0
D (interleaver depth): 64 8 0 0
Delay (msec): 7.76 7.52 0.0 0.0
INP (DMT symbol): 3.1 2.10 0.0 0.0

Super Frames 24597 21982 0 0
Super Frame Errors: 0 0 0 0
RS Words: 3246900 417392 0 0
RS Correctable Errors:: 395 655360 0 0
RS Uncorrectable Errors: 0 0 0 0

HEC Errors: 0 0 0 0
OCD Errors: 0 0 0 0
LCD Errors: 0 0 0 0
Total Cells: 3098302 456341 0 0
Data Cells: 17178 7190 0 0
Bit Errors: 0 0 0 0

Total ES: 0 0
Total SES: 0 0
Total UAS: 13 13

Νομιζω παλια ημουν σε adsl 2 σκέτο.
Δεν ξερω κλειδώνω καλα το νετ παει καλά αλλα βλεπω πολύ attenuation....πως με βλεπετε;
Να πω πριν την διακοπη επιανα 2800download uload 750 και κατι ψηλα..

@ ADSLgr.com All rights reserved.