Επιστροφή στο Forum : Τι να φταιει? Το utorrent ή ο router?
Ρε παιδιά, έχω μία dsl στα 768 κ κατεβάζω torrents. Χρησιμοποιώ το utorrent. Σπάνια όμως κατεβάζω με τη μέγιστη ταχύτητα. Αντε να κατεβάζω με 25-30 kΒ/s.Το πρόβλημά μου δεν είναι αυτό, η γραμμή μου έιναι μια χαρά. Το πρόβλημά μου είναι ότι όταν χρησιμοποιώ το utorrent ο internet explorer ή ο firefox που χρησιμοποιώ σέρνονται. Κοιτάω το NetLimiter, κατεβάζουν με 3,4,5 KB/s. Τί γίνεται;; Δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτόματα τα υπόλοιπα 40-50 ΚB/s που διαθέτει η γραμμή; Θα έπρεπε κανονικά οι σελίδες να κατεβαίνουν σφαίρα..
Έχω ασύρματο router USR 9108 με 2 υπολογιστές σε ασύρματο δίκτυο.Το πρόβλημα υπάρχει ακόμα κ όταν ο 1 υπολογιστής έιναι κλειστός, δε χρησιμοποιεί δηλαδή internet.
1) Εχεις το tcp/IP patch?
2) Μηπως εχεις πολλες συνδεσεις?
3) Δοκιμασες να κλεισεις το dht?
Μάλλον έχεις πρόβλημα με τις ταυτόχρονες συνδέσεις. Βάλε το πάτσ από εδώ (http://www.lvllord.de/) και λογικά θα είσαι εντάξει.
Θα πρέπει επίσης να μην μπουκώνεις το Upload σου. Φρόντισε να μην υπερβαίνει τα 16-18 συνολικά για τους δύο υπολογιστές στο δίκτυο σου.
Εκλεισα το dht στο utorrent κ παρατηρησα οτι κατεβαζω με μεγαλυτερη ταχυτητα τωρα! Γιατι γινεται αυτο; Τι κανει το dht;
Παρολα αυτα, το pc μου φαινεται σκληρο καρυδι.Δεν διορθωθηκε το προβλημα με το patch. Εβαλα το TCPIP.SYS patch (EvID4226Patch.exe), αυξησα απο 10 σε 50 τα maximum concurrent half-open connections, εκανα κ επανεκ αλλα τιποτα. Ο int.expl. ακομα σερνεται..;;
Το DHT δημιουργει τεραστιο ογκο απο μικρα πακετακια που μπορει να μπουκωσουν το ρουτερ/γραμμη. Το upload σου απο την αλλη οπως σωστα ειπε ο Talos82, δεν πρεπει να ξεπερνα το 80% της πραγματικης ταχυτητας της γραμμης σου.
Λοιπον..
Υστερα απο πολλα κουραστικα κ επιπονα format κατεληξα στο συμπερασμα οτι τουλαχιστον για το δικο μου pc το σερφαρισμα στο νετ πασχει οταν λειτουργει ταυτοχρονα προγραμμα torrent.
Παλιοτερα ειχα το azureus οταν κ ειχα πρωτοσυναντησει το προβλημα. Δεν του εδωσα ομως σημασια καθως το azureus μου δημιουργουσε κ αλλα προβληματα πχ κουλουσε το pc η εκανε αδικαιολογητα επανεκκινησεις.
Το αλλαξα για το utorrent, κατα πολυ ελαφρυτερο προγραμμα, αλλα οπως ειπα δημιουργει προβλημα στο σερφαρισμα. ακομα κ αν κατεβαζω με 20 κβ/δευτ (σε γραμμη 768), ο interent explorer/mozilla σερνεται κυριολεκτικα. μιλαμε για 10-15 δευτ για να ανοιξει μια σελιδα (πχ www.in.gr)
Το αλλαξα για το bitcomet. Εδω ειδα οτι τα πραγματα ειναι καλυτερα.αρκετα μπορω να πω.οι σελιδες ανοιγουν ικανοποιητικα.
Ωστοσο θελω να παρατηρησω το εξης:
ΣΕ ΚΑΘΑΡΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ WIN XP PRO+SP2 ΜΕ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝO ΜΟΝΟ ΤΟ UTORRENT (K ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ) ΤΟ ΣΕΡΦΑΡΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΤΕΒΑΖΩ torrents ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ!! ΟΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑΧΥΤΑΤΑ. ΤΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ?? ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.. ΦΟΡΤΩΝΩ ΤΟ PC ΜΟΥ ΜΕ ΑΧΡΗΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ?? ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ .. ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΝΤΩΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ Κ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΩ.
Αυτα. Ελπιζω να βοηθησουν καποιον με το ιδιο προβλημα.
παρατηρηση: απο τη στιγμη που ξεκινησα να βρω το 'προβλημα' μεχρι τη στιγμη αυτη που γραφω το κειμενο, ειχα αποσυνδεδεμενο το USR 9108 το οποιο χρησιμοποιουσα (συνδεδεμενος ασυρματα) και εβαλα για dsl modem το Sagem Fast 800 που ειχε μεσα το OtenetOnDsl Kit (κ το οποιο λειτουργησα για πρωτη φορα)
@ ADSLgr.com All rights reserved.