Επιστροφή στο Forum : VOIP και παλιες rj-11
piterpiano
14-06-11, 14:53
Kαλημερα σας,
Εχω μια απορια,
Στο μαγαζι που δουλευω σαν τεχνικος h/y λανσαρουμε και την Cyta, η οποια δουλευει μονο Voip(τηλεφωνια πανω στο ρουτερ), που σημαινει οτι ολες οι πριζες rj-11 του σπιτιου αχρηστευονται και ο πελατης μπορει να εχει τηλεφωνο μονο στο ρουτερ!!!
Για εμπορικους λογους, δεν το λεγαμε στους πελατες.
Καλω η κακως αυτο γινοταν,τωρα ερχονται καποιοι απο αυτους και παραπονιουνται οτι δεν δουλευει το τηλεφωνο σε ολες τις πριζες.
Τι κανουμε?
Εχω ακουσει οτι γινεται να παιξουν οι πριζες ξανα αλλα θελει ηλεκτρολογο.
Γνωριζει καποιος τι ΑΚΡΙΒΩΣ πρεπει να γινει για να το δοκιμασω σε πρωτη φαση σπιτι μου εκ του ασφαλους και μετα στους πελατες μου?
Απο οτι εχω καταλαβει χονδρικα, το σημα που ερχεται στο ρουτερ με καποιο τροπο το 'επιστρεφειςσ' στα υπολοιπα πριζακια για να παιζουν οπως πριν...
Αν καποιος κατεχει, θα εκτιμουσα την ενμερωση αυτη γιατι οι πελατες κραζουν (και καλα κανουν) ασχημα...
Ευχαριστω,
Παναγιωτης
Απλό.
Παίρνεις ένα πλακέ καλώδιο τηλεφώνου με 4 καλωδιάκια.Στη μία άκρη πρεσσάρεις ένα κλιπάκι και στην άλλη αφαιρείς το εξωτερικό πλαστικό του καλωδίου ώστε να φαίνονται τα 4 καλωδιάκια σε μήκος περίπου 10 εκατοστά ή περισσότερο.Παίρνεις τα 2 μεσαία και τα πρεσσάρεις σε ένα κλιπάκι στις δύο μεσαίσες επαφές του.Παίρνεις μετά τα δύο ακριανά και τα πρεσσάρεις σε ένα κλιπάκι στις δύο μεσαίσες επαφές του.Συνδέεις την άκρη με το ένα κλιπάκι στην πρίζα.Το κλιπάκι με τα δύο μεσαία το βάζεις στην υποδοχή ADSL του ζαντολάστιχου και το κλιπάκι μα τα δύο ακριανά στην υποδοχή Phone1.Πας τώρα στην πρίζα του άλλου δωματίου, την ξεβιδώνεις και τα δύο ακριανά καλώδια τα κάνεις μεσαία.
Τελείωσες.
Αρκεί βέβαια το σπίτι να έχει σε κάθε πρίζα τηλεφώνου 4 καλώδια.
piterpiano
14-06-11, 16:21
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=170808
Αυτο ισχυει??
Η γενική πρακτική είναι αυτή που περιέγραψε ο @mondeo.
Ισχύει και αυτή του Fritz στο link, που είναι παρόμοια, αλλά δεν κάνει για όλα τα modem/router καθώς το καθένα έχει διαφορετικό τρόπο συνδεσμολογίας.
Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να ληφθεί υπόψη η υπάρχουσα εγκατάσταση των τηλεφωνικών καλωδίων.
Αν δηλαδή υπάρχει ένα ή περισσότερα ζεύγη και αν αυτά τερματίζουν από κάθε ξεχωριστή πρίζα σε κάποιο χώρο ή τρέχουν σε σειρά από πρίζα σε πρίζα σε όλο το σπίτι.
Εγω παίδες έχω αυτό που γράφει το profile μου με justvoip. Πήρα μια RJ 11 διπλή πρίζα τηλεφώνου στο ένα θηλυκό βύσμα έβαλα το εισερχόμενο σήμα ακολουθούμενο από splitter, router, στο άλλο θηλυκό βύσμα συνέδεσα τη γραμμή που πάει στα άλλα δωμάτια. Πήρα μια έξοδο από το fritz την έστειλα στα άλλα δωμάτια και τέλος. VOIP τηλεφωνία σε όλο το σπίτι.
Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος γιατί δεν το κατάλαβα και πολύ αυτό που περιέγραψες.
Εγώ για παράδειγμα έχω δυστυχώς περασμένο μόνο ένα ζεύγος καλωδίων που μάλιστα τρέχει σε σειρά στα δωμάτια (πολύ τσίπης ο ηλεκτρολόγος)!
Το fritz το έχω στο τρίτο σε σειρά δωμάτιο και γι’ αυτό δεν έχω βρει πως θα μπορέσω να μοιράσω το voip σε όλο το σπίτι χωρίς να περάσω εξωτερικό καλώδιο που να πηγαίνει πίσω στον σημείο που διανέμονται τα υπόλοιπα καλώδια.
Απλά συνδέει στην 1η πρίζα του σπιτιού (όπου έρχεται η τηλεφωνία από το πάροχο) το router και από εκεί στη συνέχεια το στέλνει στα υπόλοιπα δωμάτια. Αυτό δηλαδή που έγραψε και ο @piterpiano παραπάνω (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=4189908&postcount=3).
Δυστυχώς στη περίπτωσή σου ή θα περάσεις εξωτερικό καλώδιο (αν θέλεις το router να μείνει στο 3ο δωμάτιο) ή θα κάνεις το παραπάνω.
Την έχω σκεφτεί και εγώ αυτή τη λύση, αλλά θέλω το fritz να παραμείνει στο 3ο δωμάτιο γιατί εκεί είναι ο υπολογιστής και δεν θέλω να τον συνδέσω με wi-fi.
Δυστυχώς την λύση των εξωτερικών καλωδίων δεν θα την γλιτώσω από ότι έχω καταλάβει.
Αλήθεια, ξέρει κανείς αν μπορώ να χρησιμοποιήσω το powerline ethernet για να περάσω μόνο το τηλεφωνικό σήμα; Το δοκίμασα αλλά χωρίς επιτυχία.
Δεν νομίζω ότι μπορείς να περάσεις τηλεφωνικό σήμα μέσω powerline.
Αλλά αν δεν θέλεις εξωτερικά καλώδια, η χρήση του powerline για σύνδεση του router (στο 1ο δωμάτιο) και του Η/Υ (στο 3ο) είναι αξιόπιστη λύση.
Το Powerline είναι για δημιουργία δικτύου μέσω των καλωδίων του ρεύματος.Το τηλέφωνο δεν περνάει.
Αν δεν έχεις πρόβλημα στο να ανοίξεις τα κουτιά, πέρασε ένα δεύτερο καλώδιο εσωτερικά και τέλος.
Είναι όντως πολύ αξιόπιστη αλλά με περιορισμούς στην ταχύτητα όσον αφορά στο LAN.
........Auto merged post: djnick πρόσθεσε 14 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Αν δεν έχεις πρόβλημα στο να ανοίξεις τα κουτιά, πέρασε ένα δεύτερο καλώδιο εσωτερικά και τέλος.
Το να ανοίξουν τα κουτιά δεν είναι επιλέξιμη λύση καθώς το σπίτι βάφτηκε πρόσφατα:p
Είναι όντως πολύ αξιόπιστη αλλά με περιορισμούς στην ταχύτητα όσον αφορά στο LAN.
Αν βάλεις στο 3ο δωμάτιο ένα switch και πάνω σ' αυτό συνδέσεις τις άλλες συσκευές, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με ταχύτητα. Όλη η κίνηση θα γίνεται τοπικά και προς το router μόνο όσες θέλουν πρόσβαση στο internet, του οποίου ωστόσο η ταχύτητα είναι υποδεκαπλάσια του LAN.
Αν από την άλλη μπορείς να περάσεις εξωτερικό καλώδιο στο σοβατεπί με τρόπο που να μην ενοχλεί οπτικά, είναι η οικονομικότερη λύση.
Το βέλτιστο θα ήταν, όπως γράφει και ο @mondeo, να περάσεις μέσα από τον τοίχο επιπρόσθετα καλώδια.
piterpiano
08-07-11, 16:08
απλα το powerplug παιδια οχι σε πολυπριζο,εμποδιζει το προτοκολλο να παιξει σωστα.Θελει και απο τις δυο μεριες απευθειας στον τοιχο...
Ασχετο αλλα το αντιμετωπισα σε πελατη που δεν ειχε καλη προσβαση, επειδη τα ειχε πανω σε πολυπριζα!
@ ADSLgr.com All rights reserved.