PDA

Επιστροφή στο Forum : Η Γαλλία θέτει ως στόχο 4 εκατομμυρια χρηστών να έχουν οπτική ίνα μέχρι το 2012



BigLion
11-10-06, 00:28
Ο Γάλλος υπουργός Βιομηχανίας François Loos θέλει οι πάροχοι να συνδέσουν 4 εκατομμυρια σπίτια στο Internet χρησιμοποιώντας υπερ-ταχύτατες συνδέσεις FTTH (fiber to the home) μέχρι το 2012.

Η Γαλλία έχει ήδη σημειώσει θεαματική αύξηση στον αριθμό των DSL (Digital Subscriber Line) ευρυζωνικών συνδέσεων πάνω στο υπάρχον τηλεπικοινωνιακό δίκτυο χαλκού: υπάρχουν γύρω στα 11 εκατομμύρια συνδρομητών DSL, από τους 600.000 το 2002, είπε ο Loos, μιλώντας στην τελετή έναρξης του συνεδρίου Broadband World Forum στο Παρίσι την Δευτέρα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της France Télécom, Didier Lombard, είπε σχετικά με το στόχο που έθεσε ο υπουργός, "πιστεύω ότι θα τα πάμε καλύτερα απ'αυτό". Η εταιρία έχει ήδη κάνει την αρχή: μέχρι τον Ιούλιο συνέδεσε στο Internet 100 σπίτια μέσα και γύρω από το Παρίσι, χρησιμοποιώντας ένα πειραματικό δίκτυο FTTH με θεωρητικά μέγιστο ρυθμό ταχύτητας 2,5 Gbps. Οι Γαλλικές υπηρεσίες DSL συνήθως φτάνουν τα 18 Mbps.

Η France Télécom χρησιμοποιεί το δίκτυο FTTH για να διαπιστώσει την ζήτηση για μελλοντικές ευρυζωνικές υπηρεσίες. Οι πελάτες που συμμετέχουν στη δοκιμή πληρώνουν EUR 70 το μήνα για ένα πακέτο που περιλαμβάνει τηλεφωνήματα, ψηφιακή τηλεόραση και πρόσβαση Internet.

Η ανταγωνίστρια εταιρία Iliad SA σκοπεύει να επιτύχει αυτό που ζήτησε ο François Loos μόνη της. Η θυγατρική της εταιρία που προσφέρει υπηρεσίες Internet, η Free, θα επενδύσει 1 δις ευρώ για να φέρει οπτική ίνα σε 4 εκατομμυρια σπίτια μέχρι το 2012, είπε η εταιρία τον Σεπτέμβρη. Η Free σκοπεύει να συνδέσει τα πρώτα σπίτια στο Παρίσι μέχρι τον ερχομενο Ιουνη.

Infoworld (http://www.infoworld.com/article/06/10/10/HNfrenchfiber_1.html?source=rss&url=http://www.infoworld.com/article/06/10/10/HNfrenchfiber_1.html)

Enstolos
11-10-06, 00:42
αντε και η vivodi :oneup:

lewton
11-10-06, 01:13
Θα προτιμούσα πάντως από τη γαλλική κυβέρνηση εκτός από το να θέτει ένα στόχο για τους παρόχους να κάνει κάτι για να συμβάλει στην επίτευξή του.
Τι εννοώ; Δε βλέπω κανένα λόγο να σκάψουν 4-5 διαφορετικές εταιρίες το Παρίσι και τις άλλες μεγάλες πόλεις για να περάσουν οπτικές, τη στιγμή που με τα χρήματα αυτά θα μπορούσε να γίνει ένα μόνο δίκτυο οπτικών που να καλύπτει περισσότερες περιοχές.

Από την άλλη, το να τα βρουν οι εταιρίες και να φτιάξουν ένα κοινό δίκτυο είναι αδύνατο. Όποιος έχει αρκετά κεφάλαια για να περάσει οπτικές δυστυχώς δε θα δεχτεί εύκολα να ανοίξει το δίκτυό του στους υπόλοιπους, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα τους παίρνει ενοίκια για τις γραμμές. Θυμηθείτε πρόσφατη είδηση από την Αυστραλία, όπου 5 (μικρές) εταιρίες αποφάσισαν να φτιάξουν κοινό δίκτυο οπτικών, αλλά η Telstra αρνήθηκε να συμμετάσχει επειδή ήξερε ότι έχει τα χρήματα για να φτιάξει μεγαλύτερο, όλο δικό της. Εξαίρεση αποτελεί η Iliad στη Γαλλία, που έχει σκοπό να νοικιάζει γραμμές στους ανταγωνιστές της.

Ίσως είναι η ώρα να ληφθεί κάποια σχετική απόφαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα υποχρεώνει τους παρόχους να αναπτύξουν από κοινού υποδομές. Φόρμουλα μπορεί να βρεθεί έτσι ώστε ο κάθε πάροχος, ανάλογα με το ποσό που έχει επενδύσει, να έχει ανάλογο μερίδιο και από τα κέρδη.

lariser
11-10-06, 01:38
Πάντως, οι Έλληνες, ως "φτωχοί συγγενείς" που είμαστε θα έχουμε υλικό για να βλέπουμε ωραία όνειρα...

Spanos
11-10-06, 01:45
Έστω οτι αύριο αρχίζουν και σκάβουν σε κάθε σπίτι οπτική ίνα, ο μέσος έλληνας δεν έχει τη δυνατότητα να δίνει 70€ το μήνα.

yianniscan
11-10-06, 02:50
Έστω οτι αύριο αρχίζουν και σκάβουν σε κάθε σπίτι οπτική ίνα, ο μέσος έλληνας δεν έχει τη δυνατότητα να δίνει 70€ το μήνα.


Η France Télécom χρησιμοποιεί το δίκτυο FTTH για να διαπιστώσει την ζήτηση για μελλοντικές ευρυζωνικές υπηρεσίες. Οι πελάτες που συμμετέχουν στη δοκιμή πληρώνουν EUR 70 το μήνα για ένα πακέτο που περιλαμβάνει τηλεφωνήματα, ψηφιακή τηλεόραση και πρόσβαση Internet.Νομίζω ότι ο μέσος Έλληνας δίνει παραπάνω από 70€ σήμερα, για χειροτέρου επιπέδου υπηρεσίες, από αυτές που παρέχει η FT με το ενοποιημένο δίκτυό της.

Spanos
11-10-06, 03:43
Ο μέσος έλληνας καταρχήν αγνοεί την ύπαρξη του internet, κάτσε πρώτα να τη μάθει και μετά λέμε για το αν είναι πολλά τα 70€.

golity
11-10-06, 04:14
αντε και η vivodi :oneup:
Η ποια Αλέκο; :rofl: :rofl: :rofl:

BigLion
11-10-06, 05:13
Spanos δεν μου λες, πόσο πλήρωνες πριν λίγο καιρό για την ADSL σου...?

Και κάτι άλλο: εδώ μιλάμε για οπτική ίνα αν κατάλαβες=εκπληκτικές ταχύτητες...σε συνδυασμό με τηλέφωνο ΚΑΙ τηλεόραση, και καταρχήν δεν είναι σίγουρο ότι θα δωθεί σε αυτήν την τιμή όταν βγει εμπορικά...σίγουρα θα είναι φθηνότερο...

Εμένα πάντως δεν θα με χάλαγε καθόλου να έχω οπτική ίνα ΚΑΙ τηλέφωνο ακόμα και για 70 ευρώ... τώρα πληρώνω 50 ευρώ μόνο για το DSL μου...;)

PopManiac
11-10-06, 09:20
Και μην ξεχνάτε και τις οικονομίες κλίμακας που προκαλούν αυτές οι υποδομές.

Σήμερα μπορεί να έχει 70€, αύριο θα έχει 20.

Και μάλιστα, με ρυθμούς πολύ ταχύτερους από ότι στην Ελλάδα όπου οι διαστρεβλώσεις της αγοράς είναι πολύ μεγαλύτερες.

Μπορεί οι Γάλλοι να έχουν τον απίστευτο dirigisme σε άλλους τομείς της αγοράς αλλά στις τ/κοινωνίες βλέπω τα πάνε μια χαρά!

Spanos
11-10-06, 15:20
Spanos δεν μου λες, πόσο πλήρωνες πριν λίγο καιρό για την ADSL σου...?

Και κάτι άλλο: εδώ μιλάμε για οπτική ίνα αν κατάλαβες=εκπληκτικές ταχύτητες...σε συνδυασμό με τηλέφωνο ΚΑΙ τηλεόραση, και καταρχήν δεν είναι σίγουρο ότι θα δωθεί σε αυτήν την τιμή όταν βγει εμπορικά...σίγουρα θα είναι φθηνότερο...

Εμένα πάντως δεν θα με χάλαγε καθόλου να έχω οπτική ίνα ΚΑΙ τηλέφωνο ακόμα και για 70 ευρώ... τώρα πληρώνω 50 ευρώ μόνο για το DSL μου...;)

Πλήρωνα 33€ για 384 και αναβάθμισα προσωρινά σε 512 38€, πριν δύο μήνες για να γίνει 1024 και τώρα περιμένω μειώσεις απο τη vivodi. Καμία σχέση με τα 50€ που δίνεις εσυ, ποτέ δεν πρόκειτε να έδινα τόσα λεφτά για το ADSL.

Oι ανάγκες υπαγορεύονται απο το τι θέλω εγω και οχι απο αυτά που προσπαθούν να επιβάλουν εταιρείες και διαφημιστές. Ούτε τα δωρεάν τηλέφωνα με ενδιαφέρουν γιατί μιλάω λίγο στο τηλέφωνο ούτε η ψηφιακή τηλεόραση με ενδιαφέρει γιατί προτιμώ να βγαίνω έξω με τους φίλους μου.

Επειδη λοιπόν πολλοί σκέφτονται σαν και εμένα και οι αγορές στο εξωτερικό και εκεί που διατίθετε χρόνια το ADSL έχουν κορεστεί ενω οι τιμές παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, προσπαθούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον εμπλουτίζοντας τα πακέτα με νέες υπηρεσίες που είναι ακριβότερες απο τις ηδη υπάρχουσες για έχουν κέρδος.

Γιατί, οταν στη Γαλλία έχει φτάσει 25€ η 18Mbit γραμμή το κέρδος δεν είναι μεγάλο και νέες συνδέσεις που γίνονται ειναι πλέον λίγες, ενώ με την καινούργια αυτή υπηρεσία το κέρδος είναι μεγαλύτερο και προσπαθούν να κάνουν τους καταναλωτές να φύγουν απο την υπηρεσία με τα 25€ και να τους πάνε σε αυτή με τα 70€, απλα πράγματα.

Όπως προείπα λοιπόν τα πάντα είναι θέμα marketing και πολλές φορές οι ανάγκες μας υπαγορεύονται απο αυτό και δεν είναι οι πραγματικές.

Crosstalk
11-10-06, 16:16
Θυμηθείτε πρόσφατη είδηση από την Αυστραλία, όπου 5 (μικρές) εταιρίες αποφάσισαν να φτιάξουν κοινό δίκτυο οπτικών, .

Κατι παρομοιο ειχε προταθει και απο την Τελεπασπορτ παλιοτερα, αλλα τελικα δεν εγινε τιποτα αι οπως βλεπεις τωρα σκαβουν ολοι μαζι και κερδισμενος βγαινει ο ΟΤΕ βλεποντας τους να αυξανουν CAPEX!

skyliner34
12-10-06, 23:11
Παιδία ήρθε στο χωριό μου DSL και κάθε μέρα ξυπνάω, βλέπω τα λαμπάκια του DSL modem και δυσκολεύομαι να το πιστέψω

Στην ελλάδα θα περάσουν 20-30 χρόνια για να καταλάβουμε ότι το κράτος δεν έχει δικαίωμα να καταπατεί τα ανθρώπινα δικαώματα, το εργασιακό δίκαιο και το σύνταγμα για να μας αναγκάσει να γίνουμε για 12 μήνες γκαρσόνια στα ΚΑΑΥ απλήρωτοι και μετά βλέπουμε και για οπτική ίνα..

@ ADSLgr.com All rights reserved.