Επιστροφή στο Forum : Πρόγραμμα monitor της ταχύτητας του JetSpeed 500/500i
Κάτι που λείπει απ' το JetSpeed 500/500i είναι ένα προγραμματάκι στην taskbar που να βλέπεις ανά πάσα στιγμή απ' το τοπικό δίκτυο με τι ταχύτητα κατεβάζεις/ανεβάζεις.
Το πρόγραμμα είναι γραμμένο σε Delphi και πιστεύω θα φανεί χρήσιμο στους χρήστες του συγκεκριμένου μοντέλου. Ίσως μάλιστα να λειτουργεί και σε άλλα Jetspeed με ενσωματωμένο DHCP server.
Όπως και να έχει αν μου ζητηθεί μπορεί να βελτιώσω το interface ή να αλλάξω κάτι.. ή ακόμα και να το μετατρέψω ώστε να δουλεύει και με κάποιο άλλο router αφού ο τρόπος λειτουργείας του είναι αρκετά "γενικός"
http://members.fortunecity.com/fortecaza/programs/dsl.htm
μπραβο πολυ καλο 8)
1)8α μπορουσες να κανεις το ιδιο και για το speedtouch 530?
2)με kB/sec?
Αλλαξά αρκετά το προγραμματάκι και τώρα δουλεύει και για Zyxel Prestige 650 με την βοήθεια ενός φίλου με το συγκεκριμένο μοντέλο. Πλέον στο νέο πρόγραμμα έχω πρόβλεψη για επιπλέον μοντέλα και ένα readme αρχείο με οδηγίες για το τι χρειάζεται για να το φτιάξω για κάποιο άλλο modem/router.
Επιπλέον το μετονόμασα σε DSL Monitor :)
Όσοι πιστοί προσέλθετε
mindtrapper
30-03-04, 19:04
Τι διαφορά έχει από το Netlimiter;
Πολύ καλή η εισφορά σου στην κοινότητά μας, δυστυχώς όμως σε μένα δεν λέει να δουλέψει! ;-)
mindtrapper
07-04-04, 00:14
Γιατι δε μου απαντάει κανείς τι διαφορά έχει από το Netlimiter;;
Έβγαλα νέα έκδοση του προγράμματος (1.1) με παρακολούθηση σε kb/sec και kbps και περισσότερες δυνατότητες (εμφανισιακά) και μικρές διορθώσεις. Όντως γίνεται να κρατάω συνολικά στατιστικά για το modem/router αλλά για αυτή τη δουλειά υπάρχουν και πιο εξειδικευμένα προγράμματα. Αν κάποια στιγμή βρω χρόνο ίσως να προσθέσω και αυτή τη δυνατότητα.
mindtrapper: Το NetLimiter είναι πρόγραμμα για παρακολούθηση (στατιστικά κτλ) της ταχύτητας upload/download συνολικά του υπολογιστή και των επιμέρους προγραμμάτων που χρησιμοποιεί κάποιος καθώς επίσης μπορεί και να βάλει όριο σε προγράμματα ή γενικά στον υπολογιστή (π.χ. όριο στο bittorrent client 3kb/s upload). Χρησιμεύει κυρίως σε προγράμματα που δεν έχουν τρόπο ελέγχου του bandwidth αλλά και για παρακολούθηση στατιστικών κυρίως σε (σοβαρές) broadband συνδέσεις.
Spooky και σύ Delph-ας;
Σε ποιά το έγραψες;
5, 6 ή 7;
Να υποθέσω ότι το κάνεις με SNMP;
@ ADSLgr.com All rights reserved.