PDA

Επιστροφή στο Forum : Ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο προσφέρει δωρεάν ο Δήμος Θερμαϊκού

Σελίδες : [1] 2

Tem
12-10-06, 06:48
Δωρεάν ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο προσφέρει ο Δήμος Θερμαϊκού στους κατοίκους της περιοχής, χάρη στην εγκατάσταση σταθμών Ασύρματου Δικτύου. Το μόνο που χρειάζονται οι πολίτες για να σερφάρουν είναι ο σχετικά φθηνός εξοπλισμός.

Μετά τους τέσσερις πρώτους σταθμούς Ασύρματου Δικτύου που ήδη λειτουργούν στην περιοχή, ο Δήμος Θερμαϊκού προχώρησε σε εγκατάσταση νέων κεραιών επάνω στο Δημαρχείο, στο ΚΑΠΗ Περαίας και στην κεντρική πλατεία της Περαίας. Έτσι, η έκταση του Δήμου καλύπτεται σε ποσοστό 100%.
Οι νέοι σταθμοί, που λειτουργούν όλο το 24ωρο, υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο Θεσσαλονίκης»με στόχο να ενώσει ασύρματα όλο το πολεοδομικό συγκρότημα και το Νομό Θεσσαλονίκης.
Για τη σύνδεση απαιτείται φορητός υπολογιστής ή υπολογιστής παλάμης (PDA) με ενσωματωμένη δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης, ή οποιοσδήποτε υπολογιστής με κάρτα ασύρματου δικτύου. Το κόστος δεν ξεπερνάει τα 200 Ευρώ.
«Κάνουμε άλλο ένα βήμα προς την κοινωνία αλλά και την οικονομία της γνώσης, πιστοί στη φιλοσοφία μας για την προώθηση των νέων τεχνολογιών στην περιοχή μας, προκειμένου ο Δήμος μας να καταστεί κέντρο καινοτομίας», δήλωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού Αντώνης Ματζάρης.

www.in.gr (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=745777&lngDtrID=252)

yiapap
12-10-06, 12:48
To εχει δοκιμάσει κανείς να μας πει εντυπώσεις;
Αυτό το 100% μου ακούγεται κάπως περίεργα.... :hmm:

ggeorgak
12-10-06, 12:54
Τι σου κάνουν οι εκλογές ε; Σκάνε πυροτεχνήματα από παντού...

yiapap
12-10-06, 12:58
Τι σου κάνουν οι εκλογές ε; Σκάνε πυροτεχνήματα από παντού...
Βέβαια... ακόμη κι έτσι να είναι και η υλοποίηση με τη συνεργασία του TWMN και η ίδια η ιδέα είναι ιδιαίτερα θετική. Τώρα αν "συνέπεσε" και με τις Δημοτικές ΕΚλογές... προσωπικά δε με ενοχλεί καθόλου! Δηλαδή οι άλλοι Δήμοι που ξαφνικά βλέπεις να φτιαχνουν τις πλατείες και να (ξαν)ασφαλτοστρώνουν τους δρόμους είναι καλύτεροι; Τουλάχιστον ο Δήμος Θερμαϊκού θεώρησε ως προτεραιότητα (έστω και για την προβολή του υποψηφίου) την παροχή ασύρματης σύνδεσης! Από μόνο του αυτό λέει κάτι!!!

knikos
12-10-06, 13:05
Και η συνέχεια του δελτίου τύπου του Δήμου Θερμαϊκού:..."«Κάνουμε άλλο ένα βήμα προς την κοινωνία αλλά και την οικονομία της γνώσης, πιστοί στη φιλοσοφία μας για την προώθηση των νέων τεχνολογιών στην περιοχή μας, προκειμένου ο Δήμος μας να καταστεί κέντρο καινοτομίας», δήλωσε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Αντώνης Ματζάρης και πρόσθεσε: «Το ασύρματο δωρεάν και γρήγορο Ίντερνετ που προσφέρουμε στο εξής στους πολίτες της περιοχής μας είναι ιδιαίτερης σημασίας, δεδομένου ότι η πρόσβαση πολύ κόσμου σ' αυτές τις νέες τεχνολογίες είναι περιορισμένη κυρίως λόγω κόστους. Εμείς προσφέρουμε μια σπουδαία υπηρεσία στους κατοίκους του τόπου μας δωρεάν, και ταυτοχρόνως, στηρίζουμε την εξαιρετική προσπάθεια του 'Ασύρματου Μητροπολιτικού Δικτύου Θεσσαλονίκης' που οραματίζεται και δουλεύει για μια ασύρματα δικτυωμένη Θεσσαλονίκη».

sv2evs
12-10-06, 13:18
Χαίρομαι. Να δούμε τώρα αν θα δουλεύει μέχρι το καλοκαίρι που θα είμαστε στο εξοχικό (πάνω απο τον κεντρικό δρόμο) ή θα επικαλούνται "επιδιορθώσεις":whistle:

yiapap
12-10-06, 13:56
Λόγω της προεκλογικής περιόδου η Σ.Ο. του ADSLgr αποφάσισε να μετακινήσει το νήμα από τις Ειδήσεις.
Θα ξαναμεταφερθεί εκεί μετά τις εκλογές αφού πιστεύουμε ότι αποτελεί σημαντική είδηση ;)

Tem
12-10-06, 18:03
καλό θα ήταν να προσφέρεται κάτι αντίστοιχο και απο άλλους Δήμους . Και πάντα ανεξάρτητα από την χρονική περίοδο

wi fi thief
12-10-06, 22:52
Eυγε... εκλογες ξεεκλογες το απεκτησαν στο Θερμαικο το δικτυακι...:oneup:
Και οπως ειναι φυσικο περιμενουμε απο τους Θεσσαλονικεις να παρουν τα λαπτοπ παραυτα να πανε νο το "μετρησουνε" και να μας πουν τις εντυπωσεις τους...
Και παλι :oneup:

homer_k
13-10-06, 01:19
Χαίρομαι. Να δούμε τώρα αν θα δουλεύει μέχρι το καλοκαίρι που θα είμαστε στο εξοχικό (πάνω απο τον κεντρικό δρόμο) ή θα επικαλούνται "επιδιορθώσεις":whistle:

Θα δουλεύει μην ανησυχείς. Είναι κάτι που το TWMN επιδιώκει να κάνει με όλους τους Δήμους. Ο δήμος Θερμαικού ήταν ο πρώτος που ανταποκρίθηκε. Πιστεύουμε μετά τις εκλογές να ανταποκριθούν και άλλοι Δήμοι.

ΥΓ: Το 100% (αναφορικά με την κάλυψη) ισχύει αφού υπήρχαν ήδη 4 κόμβοι του TWMN στην περιοχή.

johnny21
13-10-06, 09:38
Πάντως το δικό μου λαπτοπάκι δε βρίσκει κανένα δικτυάκι και άντε να μην πω τίποτα για το δήμαρχο παραμονές εκλογών...

wi fi thief
13-10-06, 11:49
Πάντως το δικό μου λαπτοπάκι δε βρίσκει κανένα δικτυάκι και άντε να μην πω τίποτα για το δήμαρχο παραμονές εκλογών...

καθε αρχη και δυσκολη. Σιγουρα θα υπαρχουν και αλλοι λογοι για να ψηφισεις η να μαυρισεις τον δημαρχο...:whistle:
Παντως εγω περιμενω λεπτομερη αναφορα απο τον ειδικο, που δεν θα το χρησιμοποιει καθημερινα, αλλα τουλαχιστον θα το "μετρησει"...:paint:
:)

Surface
13-10-06, 12:09

Με λαπτοπάκι δύσκολα θα κάνεις δουλειά εκτός και αν βλέπεις την κεραία και είσαι μέχρι 200-300 μέτρα από αυτή. Μέσα σε σπίτι πίσω από τοίχους και χαμηλά, σίγουρα δεν θα δεις τίποτα.

Από ταράτσα με εξωτερική κεραία τότε ναι, υπάρχει 100% κάλυψη του δήμου.

Το εγχείρημα είναι σε αρχικό στάδιο και υπάρχουν μικρά προβλήματα αλλά σύντομα όλα θα παίζουν ρολόι.

sv2evs
14-10-06, 09:42
Θα δουλεύει μην ανησυχείς. Είναι κάτι που το TWMN επιδιώκει να κάνει με όλους τους Δήμους. Ο δήμος Θερμαικού ήταν ο πρώτος που ανταποκρίθηκε. Πιστεύουμε μετά τις εκλογές να ανταποκριθούν και άλλοι Δήμοι.

ΥΓ: Το 100% (αναφορικά με την κάλυψη) ισχύει αφού υπήρχαν ήδη 4 κόμβοι του TWMN στην περιοχή.

Χαίρομαι που το ακούω...το ελπίζω. Αν δουλεύει 24/7/365 τότε σκέφτομαι να βάλω και ένα pc στο εξοχικό να δουλεύει μόνιμα με μια κεραία..να κάνω ένα τέτοιο "έξοδο"...είμαι και ψηλά πάνω απο τον κεντρικό οπότε θα βλέπει πολλά σημεία....για να δούμε (προς το καλοκαίρι).:hmm:

wi fi thief
14-10-06, 10:04
Την κεραια μπορεις να την κατασκευασεις μονος σου:
http://www.turnpoint.net/wireless/cantennahowto.html
Μπορει να μην αποτελει την ...αιχμη της τεχνολογιας αλλα την κανει τη δουλεια μια χαρα !!!:oneup:

ktolis
14-10-06, 15:25
Δίκτυο έχουν. Internet έχουν. Με τί γραμμή? Με τί περιορισμούς? p2p παίζουν? :D

sakis_the_fraud
14-10-06, 15:56
δεν εχουν σχεση ρε παιδια οι εκλογες!

(καλα εχουν αλλα ειναι αλλος ο κυριος λογος)

απλα ο δημαρχος τωρα εμαθε για το TWMN!!!

πριν μερικες βδομαδες τελειωσε η infosystem...

σκευτειτε και λιγο...

kioan
14-10-06, 20:12
Σχετικά με την κεραία cantenna που αναφέρηκε παραπάνω, εδώ θα βρείτε και ένα χρήσιμο cantenna calculator (http://kioan.users.uth.gr/wireless/cantenna/) για να σας βοηθήσει να υπολογίσετε σωστά τις διαστάσεις της αναλόγως με τον κύλινδρο που διαθέτετε.

sakis_the_fraud
14-10-06, 23:01
οποιος θελει να συνδεθει στο δικτυο, δεν πρεπει να το κανει με Cantenna...

ειναι μεν η πιο φτηνη λυση αλλα δεν εχεις καλο σημα και γεμιζεις "θορυβο" τους αλλους χρηστες...

περαστε και απο το φορουμ του TWMN... --> http://twmn.net/

kadronarxis
14-10-06, 23:43
Δεν έχω καταλάβει τίποτα.
Αν αύριο σκάσω μύτη σε μια καφετέρια της Περαίας με τον φορητό(παραθαλάσσια), θα μπορώ να μπω στο internet? Γιατί διάβασα για 100% κάλυψη της περιοχής.

sakis_the_fraud
15-10-06, 00:10
@kadronarxis
μπορει ναι μπορει οχι...

λεγοντας 100%καλυψη μιλαμε για ταρατσες και οχι για ολη την περιοχη...

δεν ειναι hotspots, κομβοι ειναι....

καλυτερα θα ειναι να περασεις απο το σιτε που εδωσα παραπανω, για να ενημερωθεις!

(σ.σ. ρε συ μπορει να ειμαστε και γειτονες!)

kadronarxis
15-10-06, 00:17
Κατάλαβα...αν είναι για ταράτσες, άκυρη η χαρά που πήρα.
Αν και πιστεύω ότι εκεί στην παραλία, θα έχουν φτιάξει κάποια πατέντα ώστε να δουλεύει.
Θα το δοκιμάσω και θα γράψω εδώ.!!

(γείτονες; Στην άλλη πλευρά της πόλης είμαι...West side ---Far west και έτσι)

GoG
15-10-06, 00:50
Είναι κάτι που το TWMN επιδιώκει να κάνει με όλους τους Δήμους. Ο δήμος Θερμαικού ήταν ο πρώτος που ανταποκρίθηκε. Πιστεύουμε μετά τις εκλογές να ανταποκριθούν και άλλοι Δήμοι.

Αφου δεν ανταποκριθηκαν ΠΡΙΝ τις εκλογες ΜΕΤΑ ειναι ακομη πιο δυσκολο...!Ελπιζουμε παντως!

homer_k
15-10-06, 03:36
Δεν έχω καταλάβει τίποτα.
Αν αύριο σκάσω μύτη σε μια καφετέρια της Περαίας με τον φορητό(παραθαλάσσια), θα μπορώ να μπω στο internet? Γιατί διάβασα για 100% κάλυψη της περιοχής.

Το 100% ισχύει μόνο στην περίπτωση που συνδεθείς κανονικά με τους ασύρματους κόμβους της περιοχής. Κανονικά = κεραία εξωτερική στα 2,4Ghz με αντίστοιχο hardware. Όσον αφορά τους φορητούς, είναι ανάλογα με το σημείο. Σε κάποια σημεία θα παίζει (κοντά στους κόμβους και με οτική επαφή) και σε κάποια όχι.

Αφου δεν ανταποκριθηκαν ΠΡΙΝ τις εκλογες ΜΕΤΑ ειναι ακομη πιο δυσκολο...!Ελπιζουμε παντως!

Πριν τις εκλογές έχουν άλλα στο μυαλό τους και δεν ασχολούνται με αυτά. Μετά τις εκλογές θα είναι πιο εύκολο καθώς θα υπάρχει ο χρόνος για να ακούσουν τις προτάσεις μας. Και για να λέμε και την αλήθεια, το κόστος μερικών ασύρματων κόμβων είναι μικρό για τα δεδομένα ενός δήμου. ;)

sakis_the_fraud
15-10-06, 14:37
Πριν τις εκλογές έχουν άλλα στο μυαλό τους και δεν ασχολούνται με αυτά. Μετά τις εκλογές θα είναι πιο εύκολο καθώς θα υπάρχει ο χρόνος για να ακούσουν τις προτάσεις μας. Και για να λέμε και την αλήθεια, το κόστος μερικών ασύρματων κόμβων είναι μικρό για τα δεδομένα ενός δήμου. ;)

αυτο ακριβως...

(γείτονες; Στην άλλη πλευρά της πόλης είμαι...West side ---Far west και έτσι)

το ξερω! εκρινα οτι ειμαστε γειτονες απο το DSLAM σου... ;)

Tem
16-10-06, 11:38
ίσως λίγο άσχετο , αλλά ο Δήμαρχος Θερμαϊκού δεν επανεξελέγη

wi fi thief
16-10-06, 11:55
ίσως λίγο άσχετο , αλλά ο Δήμαρχος Θερμαϊκού δεν επανεξελέγη

Eλπιζουμε απλα ολοι οτι ο νεος δημαρχος θα το συνεχισει...:oneup:
Επισης τωρα που υποτιθεται σταματησε η αγρα ψηφων απο τους δημαρχους η ομαδα του twmn μπορει να εχει επαφες με περισσοτερους παραγοντες της περιοχης για την περαιτερω εξαπλωση...:clap:

pk33
16-10-06, 12:26
μεταξύ μας, ο Δήμος Θερμαϊκού πρέπει να λύσει κάποια άλλα πιο βασικά προβλήματα, που λέγονται αποχέτευση και ύδρευση....για να μην αναφέρω το δρόμο μαρμανιόλα που φτάνει στην Περαία και την παραλία που συχνά πυκνά βρωμάει...Α ξέχασα, η συγκοινωνία με την Θεσσαλονίκη είναι επίσης άθλια, αλλά γιαυτό δίνει τσάμπα Internet, για να μην έχει ανάγκη ο κόσμος από αστική συγκοινωνία! . Δυστυχώς για αυτά δεν ασχολείται καμία Δημοτική αρχή. Καλό και το Internet αλλά ας ασχοληθούν πρώτα οι Δήμαρχοι με το πως θα ζούμε με υγεία και πως θα μετακινούμαστε με ασφάλεια και στο μεταξύ τις ανάγκες για Internet μπορούν να τις καλύψουν και οι ιδιωτικές εταιρίες.

Θα μου πείτε ότι δεν κοστίζει τίποτα ένα τέτοιο ασύρματο δίκτυο. Σωστά, αλλά όταν ένας Δήμος έχει έλλειμα (όπως σχεδόν όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας) ακόμη και το 1 ευρώ έχει αξία.

Α επίσης ο Δήμος Θερμαϊκού φώναζε για την νέα κεραία του ραντάρ του Αεροδρομίου της Μίκρας πριν μερικά χρόνια. Θεωρώ τουλάχιστον υποκρισία τώρα να εγκαθιστά wifi. Ναι ξέρω η ισχύς ακτινοβολίας δεν έχει καμία σχέση, αλλά είναι θέμα αρχής. Δεν μπορείς να φωνάζεις για ότι είναι ξένο αλλά να ευλογείς ότι είναι δικό σου! Μήπςω θα πρέπει να μας εξηγήσει ο πρώην πλέον Δήμαρχος πώς μία Δημοτική αρχή αλλάζει έτσι άποψη για την ασύρματη τεχνολογία;

wi fi thief
16-10-06, 12:55
μεταξύ μας, ο Δήμος Θερμαϊκού πρέπει να λύσει κάποια άλλα πιο βασικά προβλήματα, που λέγονται αποχέτευση και ύδρευση....για να μην αναφέρω το δρόμο μαρμανιόλα που φτάνει στην Περαία και την παραλία που συχνά πυκνά βρωμάει...Α ξέχασα, η συγκοινωνία με την Θεσσαλονίκη είναι επίσης άθλια, αλλά γιαυτό δίνει τσάμπα Internet, για να μην έχει ανάγκη ο κόσμος από αστική συγκοινωνία! . Δυστυχώς για αυτά δεν ασχολείται καμία Δημοτική αρχή. Καλό και το Internet αλλά ας ασχοληθούν πρώτα οι Δήμαρχοι με το πως θα ζούμε με υγεία και πως θα μετακινούμαστε με ασφάλεια και στο μεταξύ τις ανάγκες για Internet μπορούν να τις καλύψουν και οι ιδιωτικές εταιρίες.

Θα μου πείτε ότι δεν κοστίζει τίποτα ένα τέτοιο ασύρματο δίκτυο. Σωστά, αλλά όταν ένας Δήμος έχει έλλειμα (όπως σχεδόν όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας) ακόμη και το 1 ευρώ έχει αξία.

Α επίσης ο Δήμος Θερμαϊκού φώναζε για την νέα κεραία του ραντάρ του Αεροδρομίου της Μίκρας πριν μερικά χρόνια. Θεωρώ τουλάχιστον υποκρισία τώρα να εγκαθιστά wifi. Ναι ξέρω η ισχύς ακτινοβολίας δεν έχει καμία σχέση, αλλά είναι θέμα αρχής. Δεν μπορείς να φωνάζεις για ότι είναι ξένο αλλά να ευλογείς ότι είναι δικό σου! Μήπςω θα πρέπει να μας εξηγήσει ο πρώην πλέον Δήμαρχος πώς μία Δημοτική αρχή αλλάζει έτσι άποψη για την ασύρματη τεχνολογία;

Για τα προβληματα του Θερμαικου στα οποια αναφερεσαι οι δημοτες τον εστειλαν τον αρχοντα στο σπιτι. Δεν ξερω μονο γιατι συνδεεις ολα αυτα τα θεματα που ειναι τα προβληματα ολων των ΟΤΑ με το ασυρματο δικτυο...
Συμφωνα με τις αποψεις σου ενας δημαρχος πρεπει να ειναι γενικως υπερ η κατα ολων των κεραιων και εφ' οσον χρωσταει εστω και ενα ευρω δεν πρεπει να ξαναεπενδυσει η εστω ψυχαγωγησει...
Επειδη σε εχω παρακολουθησει να επιχειρηματολογεις πιο εμπεριστατωμενα σε αλλο τοπικ εκπλησσομαι με την επιπολαιοτητα των παραπανω παρατηρησεων σου...:)

pk33
16-10-06, 14:57
Ακριβώς αυτό λέω, ότι ή είσαι υπέρ των κεραιών ή κατά, δεν πρέπει να έχει κανείς δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείται επιπόλαιη αυτή η άποψη.

Επίσης το να δίνει κάποιος ΟΤΕ τζάμπα υπηρεσίες που δεν είναι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, τη στιγμή που τα οικονομικά του δεν είναι ανθηρά, δεν είναι χρηστή διαχείρηση του ξένου χρήματος, γιατί μην ξεχνάμε ότι τα λεφτά των ΟΤΕ δεν ανήκουν στου ΟΤΕ αλλά στους Δημότες τους.
wifi thief: Σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις γιατί είναι επιπόλαιη αυτή μου η τοποθέτηση. Αν δεν μπορείς να αποδείξεις ότι είναι απιπόλαιες οι θέσεις μου, απαιτώ να μου ζητήσεις δημόσια συγνώμη.

Δεν καταλαβαίνω, εσύ συνφωνείς με την άποψη ότι μπορούμε να φωνάζουμε για τις ξένες κεραίες αλλά όχι για τις δικές μας; Επίσης πιστεύεις ότι ο κάθε ΟΤΑ δεν πρέπει να λογοδοτεί για το πως ξοδεύει τα χρήματα των Δημοτών του, ακόμη και αν πρόκειται για τσάμπα Internet;
Επίσης πιστεύεις ότι προτεραιότητα των ΟΤΑ είναι το τσάμπα Internet και όχι η εξασφάλιση πρώτα των βασικών αναγών των κατοίκων; Προσωπικά να το κάνω τί το Internet όταν το σπίτι μου δεν έχει ύδρευση; Να το κάνω τί το Internet όταν δεν έχω πεζοδρόμιο να κοινηθώ με το καροτσάκι του μωρού μου; Να το κάνω τί το Internet όταν τα μισά οικόπεδα της Περαίας είναι παράνομα;

Είναι επιπολαιότητα δηλαδή το να ζητάμε από τους ΟΤΑ χρηστή διαχείριση και ποροτεραιότητα στην ικανοποίηση των αναγκών των Δημοτών;
Μπορεί ο Δήμος σου να έχει λύσει όλα τα παραπάνω προβλήματα και να έχει χρήμα να δώσει για να γίνει ISP αλλά ο Δήμος Θερμαϊκού έχει ΑΠΕΙΡΑ πρακτικά προβλήματα να λύσει. Είναι επιπολαιότητα αυτή μου η θέση;

sakis_the_fraud
16-10-06, 15:45
σωστα μιλας....

αλλα ποιος σε ακουει???.....

wi fi thief
16-10-06, 17:13
Δεν ειναι ολες οι κεραιες σωνει και καλα κακες....
Στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν γνωριζω για την επικινδυνοτητα της κεραιας του αεροδρομιου, και για την σταση του συγκεκριμενου δημαρχου αλλα η αντιθεση προς την συγκεκριμενη τοποθετηση δεν παει να πει καμμια γενικως τοποθετηση. Το οτι καποιος αρνηθηκε την τοποθετηση ενος συγκεκριμενου ρανταρ για λογους που δεν γνωριζουμε, δεν τον κανει ντε φακτο κεραιομαχο...
Οσο για τα οικονομικα των ΟΤΑ αλλα και γενικως, η αποψη σου πρωτα να εξοφλησουμε και μετα να επενδυσουμε ειναι κατα την γνωμη μου εξοχως απλοικη. Το οτι υπηρχαν και αλλες προτεραιοτητες στον συγκεκριμενο δημο και το Wi Fi ειναι περιττη πολυτελεια, το εκριναν θαρρω οι ιδιοι οι δημοτες.

Οσον αφορα για την "επιπολαιοτητα" και βεβαια σου ζηταω συγνωμη και δημοσιως ως οφειλω μιας και το σχολιο δεν αφορα τις αποψεις ( που αν και συγκρουωμενες με τις δικες μου, ειναι θεμιτες και ευπροσδεκτες προς αναλυση) αλλα στην ελλειψη επαρκων εξηγησεων (κατι που αλλοτε συνηθιζεις γι' αυτο και η εκπληξη), πραγμα που ευτυχως (οπως αλλωστε περιμενα) δεν υπαρχει στο επεξηγηματικο 2ο ποστ.;)
Φιλικα... Thief.- :)

homer_k
17-10-06, 10:56

Καμία σχέση το ένα θέμα με το άλλο. Η ένταση της ακτινοβολίας του κινητού σου είναι 100 φορές μεγαλύτερη. ;)

Οι κεραίες του ασύρματου είναι ακίνδυνες. Η ισχύς εκπομπής είναι 5-30mW.

yiapap
17-10-06, 11:26
Αφού οι Δημοτικές Εκλογές ολοκληρώθηκαν στο Δήμο Θερμαϊκού το θέμα μεταφέρεται στις Ειδήσεις.

yiapap
17-10-06, 11:43
@pk33,
Κι εγώ διαφωνώ με την ανάλυσή σου.
Καταρχήν το θέμα του Ραντάρ είναι τελείως άσχετο. Κι εμένα δε μου άρεσαν οι υστερίες της περιοχής που αρνούνταν την εγκατάσταση του απολύτως απαραίτητου για την ασφάλεια όλων ραντάρ, αλλά δε βλέπω πως ακριβώς το συσχετίζεις με το wifi. Δηλαδή αν έβλεπες τον (πρώην) Δήμαρχο με κινητό θα του έλεγες "γιατί έχεις κινητό αφού δεν ήθελες το ραντάρ";

Ανάλογα άστοχο (ή καλύτερα άσχετο) είναι και το θέμα των αυθαιρέτων. Τι σχέση έχει ο Δήμος με τα αυθαίρετα; Αυτό είναι δουλειά της Πολεοδομίας και της Νομαρχίας, όχι των Δήμων.

Πάμε τώρα στα έργα ουσίας ή μη ουσίας.
Το γεγονός ότι ο Δήμος Θερμαϊκού όπως και όλοι οι Δήμοι έχουν δεκάδες ή χιλιάδες πιο σοβαρά προβλήματα αυτό δεν είναι λόγος για να μην κάνουν μικρά έργα.
Με αυτή τη λογική θα έπρεπε να βρουν το ΕΝΑ πιο σοβαρό πρόβλημα (ύδρευση XOR αποχέτευση XOR οδοποιία :p) και να ρίχνουν όλα τα χρήματα εκεί!

Το ότι κάποιος δήμαρχος αποφάσισε να εγκαταστήσει ένα δίκτυο που δίνει έστω και περιορισμένα ή έστω για κάποιο χρονικό διάστημα στους δημότες του ευρυζωνική πρόσβαση ώστε αυτοί να δούνε, να μάθουνε, να δοκιμάσουνε αυτές τις τεχνολογίες, κατά τη δική μου εκτίμηση είναι μια εξαιρετική ενέργεια. Ειδικά αφού έγινε με τη συνεργασία του TWMN (και όχι κάποιας εταιρείας-λαμόγιου-κολλητού-κουμπάρου με 45000€ προϋπολογισμό Συμβούλων για προμελέτη)!

Τέλος (τωρα μπορώ να το πω ελεύθερα) ο συγκεκριμένος δήμαρχος έδειχνε από καιρό ενδιαφέρον σε θέματα προώθησης της Ευρυζωνικότητας σε αντίθεση με άλλους μεγάλους και τρανούς δήμους τους οποίους δεν μπορώ να κατονομάσω γιατί πήγανε σε Β' Γύρο :-k

anon
17-10-06, 12:06
τσ τσ τσ τσ, κρίμα που δεν γουστάρανε αρκετοί..... Εσυ yiapap, απο ότι ξέρω, πρέπει να γουστάρεις (και κρασί, ημίγλυκο, μπρούσκο, και ρετσίνα και συναφή) :lol: :lol: :lol:

Oσο για τον δήμο Θερμαικού, εύγε. Ειδικά αφού με την συνεργασία του TWMN, δεν πήγε να γίνει καμμιά ιστορία, τυπου "φάγανε, φάγανε, φάγανε, φάγανε....."

homer_k
17-10-06, 13:57
To TWMN είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση. Και να θέλει δεν μπορεί να φάει! Οι εγκαταστάσεις των κόμβων έγιναν στον ελεύθερο χρόνο των μελών του TWMN που έχουν κόμβους στην περιοχή. Εννοείται εθελοντικά και αφιλοκερδώς όπως γίνονται όλα στο ασύρματο δίκτυο Θεσσαλονίκης.

yiapap
17-10-06, 17:12
To TWMN είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση. Και να θέλει δεν μπορεί να φάει! Οι εγκαταστάσεις των κόμβων έγιναν στον ελεύθερο χρόνο των μελών του TWMN που έχουν κόμβους στην περιοχή. Εννοείται εθελοντικά και αφιλοκερδώς όπως γίνονται όλα στο ασύρματο δίκτυο Θεσσαλονίκης.Ανεξάρτητα με τη γνωστό "άμα θες να φας...", δεν είπε κανείς το αντίθετο!

wi fi thief
17-10-06, 19:48
To TWMN είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση. Και να θέλει δεν μπορεί να φάει! Οι εγκαταστάσεις των κόμβων έγιναν στον ελεύθερο χρόνο των μελών του TWMN που έχουν κόμβους στην περιοχή. Εννοείται εθελοντικά και αφιλοκερδώς όπως γίνονται όλα στο ασύρματο δίκτυο Θεσσαλονίκης.

@ Homer και σε ολα τα παιδια του ασυρματου της Θεσσαλονικης: :oneup: :oneup:

pk33
17-10-06, 21:45
@pk33,
Κι εγώ διαφωνώ με την ανάλυσή σου.
Καταρχήν το θέμα του Ραντάρ είναι τελείως άσχετο. Κι εμένα δε μου άρεσαν οι υστερίες της περιοχής που αρνούνταν την εγκατάσταση του απολύτως απαραίτητου για την ασφάλεια όλων ραντάρ, αλλά δε βλέπω πως ακριβώς το συσχετίζεις με το wifi. Δηλαδή αν έβλεπες τον (πρώην) Δήμαρχο με κινητό θα του έλεγες "γιατί έχεις κινητό αφού δεν ήθελες το ραντάρ";

Ανάλογα άστοχο (ή καλύτερα άσχετο) είναι και το θέμα των αυθαιρέτων. Τι σχέση έχει ο Δήμος με τα αυθαίρετα; Αυτό είναι δουλειά της Πολεοδομίας και της Νομαρχίας, όχι των Δήμων.

Πάμε τώρα στα έργα ουσίας ή μη ουσίας.
Το γεγονός ότι ο Δήμος Θερμαϊκού όπως και όλοι οι Δήμοι έχουν δεκάδες ή χιλιάδες πιο σοβαρά προβλήματα αυτό δεν είναι λόγος για να μην κάνουν μικρά έργα.
Με αυτή τη λογική θα έπρεπε να βρουν το ΕΝΑ πιο σοβαρό πρόβλημα (ύδρευση XOR αποχέτευση XOR οδοποιία :p) και να ρίχνουν όλα τα χρήματα εκεί!

Το ότι κάποιος δήμαρχος αποφάσισε να εγκαταστήσει ένα δίκτυο που δίνει έστω και περιορισμένα ή έστω για κάποιο χρονικό διάστημα στους δημότες του ευρυζωνική πρόσβαση ώστε αυτοί να δούνε, να μάθουνε, να δοκιμάσουνε αυτές τις τεχνολογίες, κατά τη δική μου εκτίμηση είναι μια εξαιρετική ενέργεια. Ειδικά αφού έγινε με τη συνεργασία του TWMN (και όχι κάποιας εταιρείας-λαμόγιου-κολλητού-κουμπάρου με 45000€ προϋπολογισμό Συμβούλων για προμελέτη)!

Τέλος (τωρα μπορώ να το πω ελεύθερα) ο συγκεκριμένος δήμαρχος έδειχνε από καιρό ενδιαφέρον σε θέματα προώθησης της Ευρυζωνικότητας σε αντίθεση με άλλους μεγάλους και τρανούς δήμους τους οποίους δεν μπορώ να κατονομάσω γιατί πήγανε σε Β' Γύρο :-k

Πάντως το ότι τον μαυρίσανε οι ψηφοφόροι εκεί μήπως σημαίνει ότι μάλλον ιεραρχούν τα έργα κοινής ωφέλειας πάνω από το δωρεάν ευρυζωνικό.
Ισως υπερέβαλλα σε όσα είπα, αλλά δεν πιστέυω ότι πάντα οι Δήμοι έχουν αγαθές προθέσεις. Ιδίως όταν ένας Δήμος έχει τεράστια προβλήματα, μία τέτοια κίνηση να προσφέρει κάτι τσάμπα, μου φαίνεται λίγο λαϊκίστικη.....επίσης δεν ήταν και καλή η συγκιρία να συμπέσει με την προεκλογική περίοδο η έναρξη λειτουργίας. Και μή μου πείτε ότι δεν σας πέρασε καν από το μυαλό αυτή η σύμπτωση....
Συνεπώς, αν είναι η τεχνολογία να χρησιμοποιείται για ψηφοθηρία και λαϊκισμό, ναι είμαι κατά του δωρεάν Internet.

Όσο για τις κεραίες, αυτό που λέω είναι ότι αν πάει ένας κινητός να βάλει νέο σταθμό βάσης, θα είναι άνιση μεταχείρηση το να φωνάξει ο Δήμος κατά της κεραίας αυτής. Επομένως δεν θεωρώ ότι το θέμα του ραντάρ είναι άσχετο με την πολιτική του Δήμου έναντι των κεραιών.

Τώρα για αυτό που λές για τον τρανό και μεγάλο Δήμο....ε ναι, νομίζω ότι μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαια ώς Fiber Optic free Δήμος! Ελπίζω να του πέσει λίγο η μύτη και να αφήσει τους παρόχους να σκάψουν και λίγο...αλλιώς θα προστεθεί και αυτή η μελανή σελίδα στη γενικότερη θλιβερή πορεία της πόλης....

wi fi thief
18-10-06, 00:14
Πάντως το ότι τον μαυρίσανε οι ψηφοφόροι εκεί μήπως σημαίνει ότι μάλλον ιεραρχούν τα έργα κοινής ωφέλειας πάνω από το δωρεάν ευρυζωνικό.

Στα 3καλα παλι ο δημαρχος εκανε περιπατο. Αυτο δεν σημαινει οτι οι ψηφοφοροι τον ψηφισαν για το Wi Fi. (που δεν προβληθηκε σαν επιτευμα καθολου στην προεκλογικη εκστρατεια) Αρα δεν χρειαζεται να ανησυχεις, μιας και οι ψηφοφοροι απεδειξαν για ακομα μια φορα οτι η ασφαλτος τα κομματα και οι καδοι ειναι παραδοσιακα τα υψηλοτερα κριτηρια επιλογης τοπικων αρχοντων... (με την προοθηση της τεχνολογιας μονο στην φαρετρα, δεν βγαινεις δημαρχος ουτε στο ...Matrix)
Oσον αφορα τις "αγαθες προθεσεις" αν και δεν πρεπει σαν καταναλωτη να με απασχολουν εφοσον το αποτελεσμα ειναι οφελιμο, εχω να παρατηρησω οτι κατα την γνωμη μου οι προθεσεις των ιδιοτων τους οποιους ακριτως υπερασπιζεσαι ειναι το οικονομικο κερδος και μονο αυτο.( αγαθοτατη ως προθεση για τους ιδιους βεβαιως-βεβαιως, αδιαφορη επισης για τον χρηστη...)

homer_k
18-10-06, 00:58
Ανεξάρτητα με τη γνωστό "άμα θες να φας...", δεν είπε κανείς το αντίθετο!

Ούτε εγώ είπα οτι είπε κανείς το αντίθετο :)
Απλά το τόνισα για να ξέρει ο κόσμος τι παίζει.;)

pk33
18-10-06, 10:07
Στα 3καλα παλι ο δημαρχος εκανε περιπατο. Αυτο δεν σημαινει οτι οι ψηφοφοροι τον ψηφισαν για το Wi Fi. (που δεν προβληθηκε σαν επιτευμα καθολου στην προεκλογικη εκστρατεια) Αρα δεν χρειαζεται να ανησυχεις, μιας και οι ψηφοφοροι απεδειξαν για ακομα μια φορα οτι η ασφαλτος τα κομματα και οι καδοι ειναι παραδοσιακα τα υψηλοτερα κριτηρια επιλογης τοπικων αρχοντων... (με την προοθηση της τεχνολογιας μονο στην φαρετρα, δεν βγαινεις δημαρχος ουτε στο ...Matrix)
Oσον αφορα τις "αγαθες προθεσεις" αν και δεν πρεπει σαν καταναλωτη να με απασχολουν εφοσον το αποτελεσμα ειναι οφελιμο, εχω να παρατηρησω οτι κατα την γνωμη μου οι προθεσεις των ιδιοτων τους οποιους ακριτως υπερασπιζεσαι ειναι το οικονομικο κερδος και μονο αυτο.( αγαθοτατη ως προθεση για τους ιδιους βεβαιως-βεβαιως, αδιαφορη επισης για τον χρηστη...)

Αυτό που λές για το κέρδος....αν δουλεύεις σε ιδιωτική εταιρία, αυτό το κέρδος σου δίνει το μισθό σου, αν είσαι στο Δημόσιο, πληρώνεσε από τη φορολογία των κερδών....
Όταν είσαι ιδιώτης, τα χρήματα είναι δικά σου και δεν δίνεις λογαριασμό σε κανέναν για το πως τα διαχειρίζεσαι (εκτός από τους μετόχους αν είσαι ΑΕ). Όταν είσαι Δημοτικός Άρχοντας τα χρήματα του Δήμου ανήκουν στους ψηφοφόρους, και επειδή οι Δήμοι στην Ελλάδα μας έχουν συνηθίσει σε μεγάλες βρωμιές στη διαχείριση, πάντα είμαι σκεπτικός απέναντι σε "δωρεάν¨υπηρεσίες , όσο καλές και να είναι, μέχρι να δω τη χρηστή διαχείριση των Δήμων.

Για μένα ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Δεν σημαίνει ότι από τη στιγμή που δίνει ο Δήμος δωρεάν Internet είναι καλός και δεν πρέπει να ψάχνουμε που βρήκε τα χρήματα....
Αν τα χρήματα του περισέυουν έχει καλώς, αν όμως όχι, τότε ο κάθε Δήμος θα πρέπει να εξηγήσει πως κάνει την ιεράρχηση και πως βάζει το wifi πάνω από πχ τις ράμπες για τα ΑΜΕΑ. Προφανώς ο Δήμος πιστεύει ή "πιστεύει" ότι το wifi θα είναι πιο χρήσιμο από τις ράμπες αλλά θα πρέπει να δικαιολογεί τις ενέργειές του για να μην αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες.

Από τη στιγμή λοιπόν που δεν έχω δει από κανένα Δήμο αναλυτική οικονομική παρουσίαση των έργων wifi, διατηρώ το δικαίωμα να έχω αμφοβολίες για τη σκοπιμότητα ενός τέτοιου έργου.
Ναι για τον Δήμο Θερμαϊκού τα πράγματα ίσως να είναι πιο καθαρά, αλλά και πάλι θα περίμενα αναλυτικό Δελτίο Τύπου του Δήμου για το πως υλοποιεί το wifi δίκτυο.
Ο Δήμος Αμαρουσίου το μόνο που έκανε ήταν διαφήμιση...αν έχει κάποιος αναλυτικό δελτίο τύπου του Δήμου ας μας το παραθέσει για να δούμε τί ενημέρωση κάνει.
Επίσης πριν βιαστεί κάποιος να πεί ότι τα χήματα τα βρήκε από το 3ο ΚΠΣ, όπως ξέρουμε η ΕΕ χρηματοδοτεί ένα μόνο τμήμα του κάθε έργου, συνεπώς ο κάθε Δήμος θα πρέπει να πει που βρήκε το άλλο κομμάτι.

wi fi thief
18-10-06, 12:34
@ pk33 ρε φιλαρακι μην το συνεχισουμε περι επενδυσεων για δευτερο τοπικ μεσα στο μηνα: http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=48812&page=4
Αν παει αυτο το βιολι σε καθε δημο που δινει τζαμπα μπροντμπαντ...:hmm:
Τα ιδια πραγματα θα λεμε; :)

Ρε παιδια εκει στο Θερμαικο δεν το δοκιμασε κανενας να μας δωσει και καμμια πρακτικη πληροφορια;:oneup:

homer_k
18-10-06, 14:29
Αυτό που λές για το κέρδος....αν δουλεύεις σε ιδιωτική εταιρία, αυτό το κέρδος σου δίνει το μισθό σου, αν είσαι στο Δημόσιο, πληρώνεσε από τη φορολογία των κερδών....
Όταν είσαι ιδιώτης, τα χρήματα είναι δικά σου και δεν δίνεις λογαριασμό σε κανέναν για το πως τα διαχειρίζεσαι (εκτός από τους μετόχους αν είσαι ΑΕ). Όταν είσαι Δημοτικός Άρχοντας τα χρήματα του Δήμου ανήκουν στους ψηφοφόρους, και επειδή οι Δήμοι στην Ελλάδα μας έχουν συνηθίσει σε μεγάλες βρωμιές στη διαχείριση, πάντα είμαι σκεπτικός απέναντι σε "δωρεάν¨υπηρεσίες , όσο καλές και να είναι, μέχρι να δω τη χρηστή διαχείριση των Δήμων.

Για μένα ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Δεν σημαίνει ότι από τη στιγμή που δίνει ο Δήμος δωρεάν Internet είναι καλός και δεν πρέπει να ψάχνουμε που βρήκε τα χρήματα....
Αν τα χρήματα του περισέυουν έχει καλώς, αν όμως όχι, τότε ο κάθε Δήμος θα πρέπει να εξηγήσει πως κάνει την ιεράρχηση και πως βάζει το wifi πάνω από πχ τις ράμπες για τα ΑΜΕΑ. Προφανώς ο Δήμος πιστεύει ή "πιστεύει" ότι το wifi θα είναι πιο χρήσιμο από τις ράμπες αλλά θα πρέπει να δικαιολογεί τις ενέργειές του για να μην αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες.

Από τη στιγμή λοιπόν που δεν έχω δει από κανένα Δήμο αναλυτική οικονομική παρουσίαση των έργων wifi, διατηρώ το δικαίωμα να έχω αμφοβολίες για τη σκοπιμότητα ενός τέτοιου έργου.
Ναι για τον Δήμο Θερμαϊκού τα πράγματα ίσως να είναι πιο καθαρά, αλλά και πάλι θα περίμενα αναλυτικό Δελτίο Τύπου του Δήμου για το πως υλοποιεί το wifi δίκτυο.
Ο Δήμος Αμαρουσίου το μόνο που έκανε ήταν διαφήμιση...αν έχει κάποιος αναλυτικό δελτίο τύπου του Δήμου ας μας το παραθέσει για να δούμε τί ενημέρωση κάνει.
Επίσης πριν βιαστεί κάποιος να πεί ότι τα χήματα τα βρήκε από το 3ο ΚΠΣ, όπως ξέρουμε η ΕΕ χρηματοδοτεί ένα μόνο τμήμα του κάθε έργου, συνεπώς ο κάθε Δήμος θα πρέπει να πει που βρήκε το άλλο κομμάτι.

Για να μη μπερδευόμαστε: το thread αυτό δεν κρίνει αν ο δήμαρχος είναι καλός ή κακός. Απλά αναφέρουμε μια καλή κίνηση που έγινε. Στην ουσία ο Δήμος έβαλε τα λεφτά για τους 3 κόμβους και μοιράζει και μια DSL δωρεάν. Το στήσιμο και η συντήρηση των κόμβων γίνεται απο το TWMN. Με άλλα λόγια, ο Δήμος πλήρωσε εφάπαξ ένα ποσό για την αγορά του εξοπλισμού των κόμβων.

Δεν χρειάζεται παντού να βλέπουμε συνομωσίες και μιζέρια. Κάθε καλό που γίνεται οφείλουμε να το επικροτούμε.

wi fi thief
18-10-06, 20:14
Δεν χρειάζεται παντού να βλέπουμε συνομωσίες και μιζέρια. Κάθε καλό που γίνεται οφείλουμε να το επικροτούμε.
:oneup:
ναι ρε ομηρε...! απλα πραγματακια ειναι, και 'μεις τα τραβαμε απο τα μαλλια για να βρουμε σωνει και καλα ψεγαδι...
μιας και απο οτι καταλαβαινω εβαλες και συ το χερακι σου στο στησιμο (:oneup: παλι) στειλε και κανενα στοιχειο για την ποιοτητα σηματος, ταχυτητα, περιορισμους, αποδοχη και προοπτικη του δικτυου...

Tem
18-10-06, 20:33
ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο φέρεται να προσφέρει και ο Δήμος Ζωγράφου
http://www.metrogreece.gr/pocetak.asp

τεύχος 18.10.2006 , topic ΑΘΗΝΑ

wi fi thief
18-10-06, 20:50
:oneup: και στον δημο :paint:
Και το καλο της υποθεσης ειναι οτι μεχρι τωρα κανενας isp δεν φαινεται να ενοχλειται, τουλαχιστον τοσο ωστε να διαμαρτυρηθει επισημα. Ισως επειδη καταλαβαινουν οτι η προοθηση της ευριζωνικοτητας εστω και με αυτες τις μεθοδους, ειναι εμμεσως πλην σαφως και προς το δικο τους οφελος. Στα 3καλα πχ ειχαμε αυξηση των συνδεσεων adsl ακομα και πριν τον (ο θεος να τον κανει...)"διπλασιασμο" του Σεπτεμβρη !!!:)

yiapap
18-10-06, 21:00
Ισως επειδη καταλαβαινουν οτι η προοθηση της ευριζωνικοτητας εστω και με αυτες τις μεθοδους, ειναι εμμεσως πλην σαφως και προς το δικο τους οφελος. Στα 3καλα πχ ειχαμε αυξηση των συνδεσεων adsl ακομα και πριν τον (ο θεος να τον κανει...)"διπλασιασμο" του Σεπτεμβρη !!!:)Έτσι!
Καταρχήν η προσφορά ευρυζωνικότητας δωρεάν από Δήμους δεν είναι για να κατεβάζουμε όλοι ταινίες από p2p. Είναι για αυτούς που θα ήθελαν να δουν τι είναι η ευρυζωνικότητα αλλά με όλο το μπάχαλο (προσφορές, δεσμεύσεις, καθυστερήσεις) διστάζουν.
Οι Πάροχοι δεν έχουν να χάσουν από τέτοιου είδους προσφορές και ο ίδιος ο Δήμος (οι υπάλληλοι) έχουν μόνο να κερδίσουν, ειδικά αν η υλοποίηση γίνεται με τη συμμετοχή τους, πράγμα που δε θα με εξέπλητε αφού την υλοποίηση δεν την έχει μια τυχαία εταιρεία (που θα φέρει τον τεχνικό να τα στήσει και να φύγει) αλλά μια ομάδα ανθρώπων για τους οποίους τα ασύρματα δίκτυα είναι το μεράκι τους!

wi fi thief
18-10-06, 21:12
και ο ίδιος ο Δήμος (οι υπάλληλοι) έχουν μόνο να κερδίσουν, ειδικά αν η υλοποίηση γίνεται με τη συμμετοχή τους, πράγμα που δε θα με εξέπλητε αφού την υλοποίηση δεν την έχι μια τυχαία εταιρεία (που θα φέρει τον τεχνικό να τα στήσει και να φύγει) αλλά μια ομάδα ανθρώπων για τους οποίους τα ασύρματα δίκτυα είναι το μεράκι τους!

Κατι ξερει... κατι ξερει...:hmm: :)
Η λεξη κλειδι σε ολο το φορουμ: Μ ε ρ α κ ι . . .
:oneup: :)

@ ADSLgr.com All rights reserved.