PDA

Επιστροφή στο Forum : Διακοπή στο ιντερνετ όταν με καλούν



carculas
03-07-11, 11:52
Αλλαξα απο ΟΤΕ και πήγα Wind.Δεν θα αναφερθω στις ταχυτητες....απαραδεκτες πραγματικα.δεν εχω πιασει ποτε πανω απο 8.
Το προβλημα ειναι οτι οταν με καλούν στο τηλ κοβεται το ιντερνετ!Για μισο λεπτο περιπου μεχρι να ξανασυνδεθει το μοντεμ.Το ιδιο κανει απαντησω δεν απαντησω στην κλήση, και όταν απλα σηκωσω το τηλ για να παρω εγώ.
Εχω δοκιμασει 3 μοντεμ,εχω ενα vigor 2700 αλλα εβαλα και το μοντεμ της wind και ένα Fritz.έχω τσεκαρει καλωδια σπλίτερ, και ότι σχετικο.Η αληθεια ειναι οτι με τοιν ΟΤΕ 3 χρονια το ειχε κανει μερικες φορες το ιδιο προβλημα, αλλα δεν εδωσα σημασια, μιας και ήταν κατι που έγινε πολυ λιγες φορες και δεν με ενοχλησε, αλλα σε καθε κληση παραπάει.Δεν μπορω να σκεφτω τιποτα αλλο να κανω.Θα καλέσω τεχνικο σιγουρα, αλλα δεν έχω καμια ελπιδα με αυτους.
Καμια ιδεα κανεις??
Ειδα οτι υπαρχουν και καποιοα τεστ θα τα κανω και ανεβασω αποτελεσματα

sdikr
03-07-11, 11:55
Σπλίτερ έχεις αλλάξει;

Ακόμα αν θέλεις, μπορείς να βρείς που έρχεται η γραμμή στο σπίτι και αν έχει συνδέσεις που να πηγαίνουν προς το υπόλοιπο σπίτι να τις αποσυνδέσεις και να δοκιμάσεις εκεί αν σου κάνει τα ίδια

john_who
03-07-11, 12:00
φίλτρα/σπλίτερ σε όλες τις συσκευές τηλεφώνων στο σπίτι. Αυτή είναι η λύση και αν έχεις ήδη, κάποιο θέλει αντικατάσταση.

carculas
03-07-11, 12:19
παραθετω και μερικες πληροφοριες ακομα.Φιλτρα εχω παντου, και τα εχω αλλαξει μηπως φταινε και αυτα.Δοκιμασα μονο με το ρουτερ και χωρις κανενα τηλ συνδεμενο και παλι οταν καλουν το ιδιο γιενεται.Αυτο για να αποκλεισω καθε περιπτωση βραχυκυκλώματος εντος σπιτιου ή χαλασμενου τηλ ή φιλτρου.Επίσης στην εξωτερικη γραμμη συνδεσα μόνο το μοντεμ παρακάμτοντας το τηλεφωνικο δίκτυο του σπιτιου.για βραχυκύκλωμα λιγο περιεργο, γιατι περαστηκαν πολυ προσεκτικα ολα τα utp, το σπιτι ειναι καινουργιο.

........Auto merged post: carculas πρόσθεσε 7 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα αργότερα ........

όλες οι τελευταίες δοκιμές έγιναν στην γραμμη που έρχετε από τοον πίνακα του ΟΤΕ της πολυκατοικιας χώρις να έχει συνδεθεί κανένα καλώδιο απο τα υπόλοιπα που αποτελουν τις αλλες πριζες του σπιτιου.Εκει πηγε το μυαλο μου και εμενα και στο spliter και στα φιλτρα.τα έχω αλλαξει όλα με το καθε μοντεμ έβαζα το δικο του spliter kai φιλτρο.Το θεμα ειναι οτι το κανει χωρις κανενα τηλ επανω στο μοντεμ ή στο σπίτι, όλα εκτος.καθαρη εγκατασταση δηλαδη, μονο μοντεμ.και το vigor ειναι πολυ σταθερο, και κανει και με αυτο.Ευχαριστω πολυ για την αμεση απάντηση.Μολις ειδα οτι υπαρχουν και άλλα θεμετα με την ιδια ερωτηση, τα διαβαζω, αλλα δεν έχουν λύση

cmaniac
03-07-11, 13:39
Μάλλον έχεις πρόβλημα στο όριο..

Στην αλλαγή που έγινε μεταξύ των DSLAM έβαλαν τα ίδια καλώδια και ενώ είχε μικρό πρόβλημα, έγινε μεγαλύτερο. Πες τους οτι υποψιάζεσαι αυτό μήπως και γλυτώσεις την φασαρία και λυθεί γρήγορα το πρόβλημα σου.

billybiros
03-07-11, 15:09
Υπάρχει (υπήρχε ποτέ) συναγερμός στο χώρο σου;

carculas
03-07-11, 17:57
Υπάρχει (υπήρχε ποτέ) συναγερμός στο χώρο σου;

Όχι ποτέ, είναι καινούργιο σπιτι, με εσωτερικό δίκτυο τηλ και ίντερνετ,τίποτα ασύρματο,λόγω ακτινοβολίας.οι εσωτερικές γραμες δικτύου τόσο τηλ όσο και ίντερνετ είναι απομονωμένες για να αποκλέισω το βραχυκύκλωμα.αν ήταν κάτι εκει εύκολα ξεμπερδευα, περνώντας άλλο καλώδιο.αλλα και με όλες τις πριζες τηλ και ίντερνετ σε λειτουργία παλιότερα δεν είχα αυτο πρόβλημα.εδώ και κανένα χρόνο είναι.COSMOTE το ειχα απλα παρατηρησει, αλλα με την αλλαγη στην wind είναι πρόβλημα.ακόμα δεν κατηγορώ την εταιρία παρα τις χαμηλές ταχύτητες, θα περιμένω να δω αντιδρασηστη βλάβη, άμα δεντο φτιάξουν θα έχω μια καλη δικαιολογία να γυρίσω ΟΤΕ χωρίς πρόστιμο διακοπής συμβολαίου.

djpar
04-07-11, 13:57
δηλωσε βλαβη και να ερθει τεχνικος γρηγορα...απλα τα πραγματα

anger
04-07-11, 14:24
Θα πρότεινα να δοκιμάσεις και ένα άλλο router (άν έχεις δυνατότητα) να δείς άν σου κάνει το ίδιο ,άν ναι ό'τι σου είπαν τα παιδιά....τηλ για επίσκεψη τεχνικού!

carculas
04-07-11, 18:07
Θα πρότεινα να δοκιμάσεις και ένα άλλο router (άν έχεις δυνατότητα) να δείς άν σου κάνει το ίδιο ,άν ναι ό'τι σου είπαν τα παιδιά....τηλ για επίσκεψη τεχνικού!

Έχω δοκιμασεις τρία διαφορετικά.το έδωσα βλάβη,και θα ενημερώσω όταν θα έχω νεώτερα.

djpar
04-07-11, 19:32
τεχνικος συντομα και τελος θα βρεθει η λυση δεν ειναι δα το τοσο τρελο,ξερεις οτι καθε φορα που καλεις πεφτει!

nikosmelt
08-07-11, 20:12
Δες και εδώ http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=449860 , είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.

djpar
09-07-11, 10:17
με τον τεχνικο τι εγινε?

carculas
09-07-11, 13:05
Λοιπόν, ο τεχνικός, με πήρε τηλ και μου είπε να βάλω το μοντεμ στην εξωτερική γραμμή που έρχεται στο σπίτι, μονο του, χωρίς σπλίτερ και να καλέσω απο κινητο.Πράγματι δεν έπεφτε η γραμμή.και μετα μου ειπε οτι ειναι ο σπλιτερ.Λογικό.Αλλα όταν άρχισα να του λεω οτι έχω άλλα 3 σπλιτερ και το κάνει και με τα 3, μη λογικό, μου είπε εφοσον η γραμμη δεν πεφτει με το μοντεμ μονο του τοτε δεν μπορει να κανει κατι, γιατι ειναι θεμα εσωτερικο δικό μου.:whistle:
Δεν ηταν και πολυ συνεργασιμος παντως, του ειπα οτι επιανα 21 με ΟΤΕ και τωρα με το ζόρι 4 και εκανε καποιες ρυθμισεις και πηγα στα 6, οριακα μου ειπε, για να μην έχω προβλημα.Και οταν του ειπα πως θα βαλω τηλ χωρις σπλιτερ μου ειπε παλι να τον αλλαξω, δεν καταλαβαινε οτι εχω ηδη 3 καινουργιους αλλαξει.τωρα δεν εχω βαλει τηλ επανω και δεν εχει αποσυνδεθει.
Το καφάο ειναι στην ιδια πλατεία και του ΟΤΕ και της Wind.Με δεδομενη την ιδια αποσταση, δεν μπορω να καταλάβω γιατι τοσο χαλια η γραμμη.
Το παραδοξο παντως ειναι οτι συβουλευτηκα 5-6 φιλους και γνωστους και ολοι μου ειπαν οτι δεν ειχαν κανενα προβλημα μεχρι στιγμης, και έτσι έβαλα και εγω, μιας και η προσφορα, 26 ευρω ολα μαζι, ειναι πολυ καλή σε σχεση με οτε.Αλλιως δεν άλλαζα με τιποτα!!!το φτηνο κρεας το τρωνε τα σκυλιά.

θα επιμείνω και θα δηλώσω τη βλάβη και παλι και να ερθει καποιος στο σπιτι μου, αλλιως απο το τηλ δε γινεται δουλεια.Αν δεν, θα ψαξω τροπους να σπασω το συμβολαιο και να παω ΟΤΕ παλι.

djpar
09-07-11, 20:41
οχι δεν καταλαβες καλα, παιρνεις με υφος νευριασμενο και λες φερτε τεχνικο στο σπιτι και αν κρατησες και το ονομα του τεχνικου δηλωνεις παραπονο γιατι δεν κανει καλα την δουλεια του... τι νομιζουν οτι ειναι εξυπνοι σε βαλανε στα 6 ενω ησουν στα 21 με οτε?...Λοιπον τεχνικος στο σπιτι και δεν το διαπραγματευεσε ετσι πες τους!

cmaniac
09-07-11, 22:12
Μάλλον έχεις πρόβλημα στο όριο..

Στην αλλαγή που έγινε μεταξύ των DSLAM έβαλαν τα ίδια καλώδια και ενώ είχε μικρό πρόβλημα, έγινε μεγαλύτερο. Πες τους οτι υποψιάζεσαι αυτό μήπως και γλυτώσεις την φασαρία και λυθεί γρήγορα το πρόβλημα σου.

Αυτό τους το πες;

carculas
09-07-11, 23:22
Αυτό τους το πες;

προσπάθησα, αλλα μου ειπε οτι δεν μπορει να ξερει τι γινεται με τον ΟΤΕ, αλλα μονο με την Wind.Γενικα ουτε είχε διαθεση, αλλα ουτε και γνωσεις, απο οτι καταλαβα.

djpar
10-07-11, 10:17
γιαυτο και επρεπε να κρατησεις το ονομα του οπως και να πεις να ερθει επειγωντος τεχνικος στο σπιτι.Εμενα με παρακαλουσαν να ερθει και ελεγα οτι δεν χρειαζεται,ε στο τελος ηρθε

psyxakias
10-07-11, 11:13
@carculas: έχεις μήπως στατιστικά (sync, att, pwr, snr) από την γραμμή του ΟΤΕ και πλέον της Wind, για να παραθέσεις και να δούμε συγκριτικά τι έχει αλλάξει; Επίσης ένα γράφημα θα ωφελούσε.

Αν πάντως δε πέφτει η γραμμή όταν την συνδέεις στην εξωτερική γραμμή (εννοείς στο κατανεμητή της πολυκατοικίας ή την κεντρική πρίζα?), αλλά μόνο όταν την συνδέεις μέσα στο σπίτι... τότε λογικά όντως δεν πρέπει να φταίει κάτι από την πλευρά τους.

carculas
10-07-11, 12:43
@carculas: έχεις μήπως στατιστικά (sync, att, pwr, snr) από την γραμμή του ΟΤΕ και πλέον της Wind, για να παραθέσεις και να δούμε συγκριτικά τι έχει αλλάξει; Επίσης ένα γράφημα θα ωφελούσε.

Αν πάντως δε πέφτει η γραμμή όταν την συνδέεις στην εξωτερική γραμμή (εννοείς στο κατανεμητή της πολυκατοικίας ή την κεντρική πρίζα?), αλλά μόνο όταν την συνδέεις μέσα στο σπίτι... τότε λογικά όντως δεν πρέπει να φταίει κάτι από την πλευρά τους.

Εννοώ την κεντρική πρίζα που στην ουσία είναι η εξωτερική γραμμή του σπιτιού.όλες οι υπόλοιπες πριζες δεν είναι συνδεμενες, ούτε του δικτύου ούτε του τηλεφώνου.έχω ξεχωριστές γραμμές δικτύου και τηλεφώνου με utp τα οποία καταλήγουν σε ένα σημείο του σπιτιού μου προσβασιμο ευκολα, όπου μπορώ να κάνω ότι θέλω.Εκει βρίσκονται ρουτερ,switch, ups και όλα τα μαραφετια σε πίνακα με ρακ.το σπιτι είναι καινούργιο και όλα τα σχεδιασα έτσι ώστε με μια στραβη να μπορώ να επεβμω όπου θέλω.και γιατί σε αλλα σπίτια είχα δει πολλά τρέλα απο ηλεκτρολογους.
Αυτή τη στιγμή στην εξωτερική γραμμή, και μόνο σε αυτή, χωρίς να είναι συνδεμενο τίποτα άλλο στο σπιτι έχω συνδέσει το ρουτερ της wind και δεν πέφτει.αν βάλω σπλιτερ πέφτει η γραμμή, έχω 3 δίαφορετικα και πέφτει με όλα.
Στατιστικά δεν έχω, μιας και δεν είχα ποτέ πρόβλημα, οπότε δε χρειάστηκε να ψάξω κάτι.με ΟΤΕ δούλευαν όλα ρολόι, εκτός απο μερικές αποσυνδεσεις, πολυ λίγες,που με το ζόρι τις πήρα χαμπάρι.

........Auto merged post: carculas πρόσθεσε 1 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα αργότερα ........


γιαυτο και επρεπε να κρατησεις το ονομα του οπως και να πεις να ερθει επειγωντος τεχνικος στο σπιτι.Εμενα με παρακαλουσαν να ερθει και ελεγα οτι δεν χρειαζεται,ε στο τελος ηρθε

Απο αύριο αυτο θα κάνω, και θα στείλω και εμαιλ με παράπονα

psyxakias
10-07-11, 12:46
Αν θες, δώσε έστω τα τωρινά στατιστικά διότι από τα 21 Mbps στα 4 Mbps είναι τρελή η διαφορά.

........Auto merged post: psyxakias πρόσθεσε 1 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Δοκίμασες και με το καλώδιο απευθείας στο κατανεμητή της πολυκατοικίας; Ας είναι καινούρια, ποτέ δε ξέρεις.

anger
10-07-11, 20:23
Άποψή μουΜήπως να έπαιρνες απο κατάστημα wind έναι άλλο splitter ωστε να δοκίμαζες άν έχεις το ίδιο πρόβλημα?Ωστέ άν έρθει και κάνουν κανα κουλό απο κανένα κεντρο και στρώσει το πρόβλημα και ο τεχνικός που έρθει σπίτι αλλάζοντας το splitter το οποίο μπορει να σου πει οτι είναι και καλά για γραμμές της wind(για να σε επιβαρύνει με την επίσκεψη)του λές οτι σε κοροιδέυει και του δείχνεις το spliter απο κατάστημα wind και του λες οτι κάτι άλλο έφταιγε στη γραμμή και οτι προσπαθει να ρίξει σε σένα το φταίξιμο!!Μερικές φορές οι εταιρείες το κάνουν.

carculas
10-07-11, 23:21
Link Status Connected
Rate (Up/Down) 630/6133 kbps
Noise Margin (Up/Down) 8.7/9.4 db
Modulation Type ADSL_2plus
Line Attenuation (Up/Down) 12.9/20.2 db
Output Power (Up/Down) 12/18.7 dbm
Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved
Max Rate(Up/Down) 619/6368 kbps
Interleave depth 4
Annex Type AnnexA
CRC errors 46803

αυτα βοηθούν?

........Auto merged post: carculas πρόσθεσε 1 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα αργότερα ........


Άποψή μουΜήπως να έπαιρνες απο κατάστημα wind έναι άλλο splitter ωστε να δοκίμαζες άν έχεις το ίδιο πρόβλημα?Ωστέ άν έρθει και κάνουν κανα κουλό απο κανένα κεντρο και στρώσει το πρόβλημα και ο τεχνικός που έρθει σπίτι αλλάζοντας το splitter το οποίο μπορει να σου πει οτι είναι και καλά για γραμμές της wind(για να σε επιβαρύνει με την επίσκεψη)του λές οτι σε κοροιδέυει και του δείχνεις το spliter απο κατάστημα wind και του λες οτι κάτι άλλο έφταιγε στη γραμμή και οτι προσπαθει να ρίξει σε σένα το φταίξιμο!!Μερικές φορές οι εταιρείες το κάνουν.

έχω ήδη σπιλτερ της wind.το πηρα για να αποκλείσω αυτη την πιθανοτητα

........Auto merged post: carculas πρόσθεσε 68 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα αργότερα ........

IP Address TX Packets RX Packets
10.224.4.126 73312 56698
WAN Status GW IP Addr: 10.12.255.53
Mode IP Address TX Packets TX Rate RX Packets RX Rate Up Time
PPPoA 79.107.136.185 6145 6463 8785 40205 0:03:19
ADSL Information (ADSL Firmware Version: 1411301_A)
ATM Statistics TX Cells RX Cells TX CRC errs RX CRC errs
221503 1692966 0 10
ADSL Status Mode State Up Speed Down Speed SNR Margin Loop Att.
ADSL2+(G.992.5) SHOWTIME 656000 6379000 9 24

........Auto merged post: carculas πρόσθεσε 27 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα αργότερα ........

αυτα απο το vigor

psyxakias
11-07-11, 01:05
20 dB attenuation, 9 dB SNR, 6 Mbps συγχρονισμό και γεμάτο CRC errors. Καθόλου καλά...

carculas
11-07-11, 10:48
20 dB attenuation, 9 dB SNR, 6 Mbps συγχρονισμό και γεμάτο CRC errors. Καθόλου καλά...

Μπορώ να κανω κατι εγω για αυτο?
Και μια άλλη πληροφορία.Στην ίδια πολυκατοικια ενας γνωστος δεν έχει προβλημα κανενα με wind με σταθερα 15.Αρχιζω να αναρωτιεμαι μηπως φταιει το καλωδιο που φτανει απο τον κατανεμητή μέχρι το σπιτι μου μεσα.Ευτυχως ειναι utp οποτε θα αλλαξω τα δυο ζευγη απο κατω με δυο αλλου χρωματος μηπως τα μπλε ασπρο μπλε που εχω τωρα εχουν τσακισει πουθενα.
Η αλλη λυση ειναι να κατεβασω ενα μοντεμ κατω και να το συνδεσω με καινουργιο καλωδιο πανω στον κατανεμητη, πριν φωναξω και παλι τεχνικο.
αλλα ολα αυτα μετα απο τις διακοπες, δεν εχω κουριαγιο τωρα... στη δουλειά εχουμε κυριολεκτικα γονατισει...
Απο εβδομαδα λοιπον τα πειράματα.

akkiiss55
11-07-11, 11:59
Μπορώ να κανω κατι εγω για αυτο?
Και μια άλλη πληροφορία.Στην ίδια πολυκατοικια ενας γνωστος δεν έχει προβλημα κανενα με wind με σταθερα 15.Αρχιζω να αναρωτιεμαι μηπως φταιει το καλωδιο που φτανει απο τον κατανεμητή μέχρι το σπιτι μου μεσα.Ευτυχως ειναι utp οποτε θα αλλαξω τα δυο ζευγη απο κατω με δυο αλλου χρωματος μηπως τα μπλε ασπρο μπλε που εχω τωρα εχουν τσακισει πουθενα.
Η αλλη λυση ειναι να κατεβασω ενα μοντεμ κατω και να το συνδεσω με καινουργιο καλωδιο πανω στον κατανεμητη, πριν φωναξω και παλι τεχνικο.
αλλα ολα αυτα μετα απο τις διακοπες, δεν εχω κουριαγιο τωρα... στη δουλειά εχουμε κυριολεκτικα γονατισει...
Απο εβδομαδα λοιπον τα πειράματα.

ναι καλο θα ηταν βασικα να δεις σε τι στατιστικα συγχρονιζεις στo box.δν μπορει ο γειτονας να συγχρονιζει στα 15 και εσυ στα 6 με το ζορι ενω εισαι στο ιδιο Α/Κ...αν κ να σ πω τν αληθεια τα στατιστικα ετσι οπως ειναι δε βοηθουν λιγακι για να δηλωθει θεμα ταχυτητας...ισως βεβαια να υπαρχει προβλημα απο το ιδιο το Α/Κ,γιατι μ κανει εντυπωση οτι οταν βαζεις το modem μονο τ και καλεις το νουμερο σ τοτε κ παλι αποσυνδεεται.ισως ο διαχωριστης στο Α/Κ να εχει προβλημα και να σ κοβει ταχυτητα στο net και να προκαλει αποσυνδεσεις.αυτο ειναι το πιο πιθανο π θα μπορουσα να φανταστω.παντως σιγουρα καπου στα ακρα της γραμμης υπαρχει το θεμα.ή μεσα στο Α/Κ ή καπου στο χωρο σ

nyannaco
11-07-11, 12:06
Πάντως για να έχει νόημα η δοκιμή στο box, θα πρέπει να αποσυνδέδεις το καλώδιο που φεύγει από εκεί και πάει στο διαμέρισμά σου.

carculas
11-07-11, 12:12
Πάντως για να έχει νόημα η δοκιμή στο box, θα πρέπει να αποσυνδέδεις το καλώδιο που φεύγει από εκεί και πάει στο διαμέρισμά σου.

αυτο ευκολο ειναι, το αποσυνδεω, δοκιμαζω και μετα το ξαναβαζω

........Auto merged post: carculas πρόσθεσε 2 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα αργότερα ........

τι ειναι το Α/Κ? οταν βαζω το μοντεμ μονο του δεν αποσυνδεεται.οταν του βαλω σπλιτερ το κανει.χωρις σπλιτερ ομως δε γινεται να μεινω, γιατι στην ουσια δεν θα έχω τηλ σταθερο μετα.

akkiiss55
13-07-11, 17:21
αυτο ευκολο ειναι, το αποσυνδεω, δοκιμαζω και μετα το ξαναβαζω

........Auto merged post: carculas πρόσθεσε 2 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα αργότερα ........

τι ειναι το Α/Κ? οταν βαζω το μοντεμ μονο του δεν αποσυνδεεται.οταν του βαλω σπλιτερ το κανει.χωρις σπλιτερ ομως δε γινεται να μεινω, γιατι στην ουσια δεν θα έχω τηλ σταθερο μετα.

modem πανω στο splitter χωρις τλφ συσκευη παρουσιαζει παλι προβλημα?αν παρουσιαζει τοτε φταιει το splitter.αλλα αν εχεις δοκιμασει και με αλλα και εχεις παλι προβλημα τοτε φταιει το splitter στο Α/Κ
Α/Κ ειναι το αστικο κεντρο π καταληγει η γραμμη σου

carculas
13-07-11, 18:34
Ναι έχω δοκιμάσει πολλά.μάλιστα σήμερα πήρα ένα καινούργιο απο τη wind,έτσι ώστε άμα μου το ξαναπεί ο τεχνικός ότι φταίει το σπλιτερ το δικό μου να μπορω να του το αποδείξω.κρατησα και την απόδειξη.

Copyright © Keen Notion Co (2002-2017) Copyright Keen Notion Co.