Επιστροφή στο Forum : "Mετατροπή" Ethernet σε Wireless (802.11)
Χαιρετώ τα ευρυζωνικά τέρατα! :P
Λοιπόν η κατάσταση έχει ώς εξής:
Έχω μια συσκευή που θέλει Internet και έχει θύρα για UTP καλώδιο δλδ Εthernet κάρτα δικτύου. Θέλω αυτή την συσκευή να την συνδέσω ασύρματα στο router μου για να γευτεί ζεστό internetάκι.
Με όσα έψαξα βρήκα οτι μπορεί(?) να γίνει με ένα Wireless Game Adapter Μιά φάση adaptora απο Ethernet σε Wireless, τα οποία χρησιμοποιούνται στο Xbox αλλα δεν πολυ χαμπάριασα ποια ακριβώς είναι η χρήση τους στο Xbox. Οι συσκευές αυτές έχουν τουλαχιστον μια είσοδο για UTP καλώδιο και μια κεραία (σαν να λέμε ασύρματο router χωρίς είσοδο τηλεφώνου). Ξέρεις κανείς απο δάυτα ωρε παλουκάρια;
Ενναλακτικά τι μπορεί να γίνει; (Εξαιρώντας την περίπτωση για bridge μεταξύ 2 router μιας κι απ' όσο ξέρω ανα γίνει αυτό τα router δουλεύουν αποκλειστικά σαν bridge οπότε δέν μπορώ να συνδέσω ασύρματα ένα PC για ζεστό internetάκι.)
To κόλπο "ethernet μέσω καλωδίων ρεύματος" σε τι κατάσταση βρίσκεται; Παλέψιμη ή μαλιοτραβηχτική;
Πάρε το TP-LINK TL-WA500G (http://computers.xpatit.gr/14-%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%A4%CE%A5%CE%91%CE%9A%CE%91-%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%99%CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%91/1156-TP-LINK-TL-WA500G-54Mbps-eXtended-Range-Wireless-AP-with-POE.html), βάλε το σε AP Client mode και με 20€ είσαι έτοιμος.
Φίλε μου καλέ, καλέ μου φίλε grgz ή αλλιώς "ο Θεός" σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιέρωσες για να απαντήσεις και να σώσεις έναν συνάνθρωπο σου απο φαλακροποίηση λόγω συνεχούς μαλιοτραβήγματος. Tα μαλιά μου σου χρωστάνε την ζωή τους κι εγώ μια χάρη.
Φίλε μου καλέ, καλέ μου φίλε grgz ή αλλιώς "ο Θεός" σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιέρωσες για να απαντήσεις και να σώσεις έναν συνάνθρωπο σου απο φαλακροποίηση λόγω συνεχούς μαλιοτραβήγματος. Tα μαλιά μου σου χρωστάνε την ζωή τους κι εγώ μια χάρη.
Έ όχι και Θεός...:lol:
Ά και :welcome: στο forum.
Θεέ :worthy: συγνώμη που σε (ψιλό)αμφισβητώ, αλλα μίλησα με γνωστό και μου πρότεινε ένα άλλο 35 ευρούμπες του οποίου την κατασκευάστρια δεν θυμάμαι γμτ, και όταν του ειπα "μαστοράκο ο Θεός μου κατέδειξε ένα της TP-Link με 20 ευρούμπες, θα τον αμφισβητήσω να πέσει ρεύμα να με κάψει;" μου είπε για θέματα αξιοπιστίας και οτι θα πέφτει το σήμα συνεχώς με αυτό και ότι πληρώνεις παίρνεις και τζίνγκιρι μίνγκιρι..
Το έχεις δοκιμάσει εσύ ωρε αυτό της TP-Link ?
Θεέ :worthy: συγνώμη που σε (ψιλό)αμφισβητώ, αλλα μίλησα με γνωστό και μου πρότεινε ένα άλλο 35 ευρούμπες του οποίου την κατασκευάστρια δεν θυμάμαι γμτ, και όταν του ειπα "μαστοράκο ο Θεός μου κατέδειξε ένα της TP-Link με 20 ευρούμπες, θα τον αμφισβητήσω να πέσει ρεύμα να με κάψει;" μου είπε για θέματα αξιοπιστίας και οτι θα πέφτει το σήμα συνεχώς με αυτό και ότι πληρώνεις παίρνεις και τζίνγκιρι μίνγκιρι..
Το έχεις δοκιμάσει εσύ ωρε αυτό της TP-Link ?
Πλέον όλες μου οι συσκευές είναι TP-Link με αποκορύφωμα το TL-WR1043ND router μου.
Τα TP-Link δεν παίζονται, και αν συνυπολογίσεις και την τιμή τους, δεν παίζονται διπλά.
Το συγκεκριμένο που προτείνω το έχω χρησιμοποιήσει ακριβώς για τον ίδιο σκοπό που θέλεις κι εσύ με απόλυτη επιτυχία.
Για να δεις πόσο σίγουρος είμαι, αν το πάρεις και δεν σε ικανοποιήσει το αγοράζω εγώ και σου δίνω τα χρήματά σου. :p
Τώρα το πώς ο γνωστός σου θεωρεί χαμηλής ποιότητας μια συσκευή με Atheros chipset είναι άλλη ιστορία.
O Θεος μίλησε.
Τέλος.
:worthy:
O Θεος μίλησε.
Τέλος.
:worthy:
Δεν είχα εύκαιρη μαρμάρινη πλάκα για να σου το γράψω σαν τις δέκα εντολές...:lol:
Γεια σας και πάλι παιδιά!
Προέκυψε πρόβλημα με την κρυπτογράφηση WPA/WPA2 με τα Pirelli της Cyta.
Μπορώ βέβαια να αλλάξω σε WEP αλλα το πρόβλημα είναι με τα remote reset που κάνει η cyta και επαναφέρονται οι αρχικές ρυθμίσεις θα πρέπει κάθε πόσο και λίγο να το επαναρυθμίζω.
Για το WA-500G, παρατήρησα οτι σε AP Client Mode στο menu "wireless security" η επιλογή WPA/WPA2 είναι γκριζαρισμένη. Ενεργή είναι μόνο η επιλογή WPA-PSK/WPA2-PSK. Λογικά με την WPA/WPA2 θα είναι οκ. Υπάρχει κάποιο μοντέλο που να υποστηρίζει αυτή την κρυπτογράφηση σε AP Client Mode?
Έχω δοκιμάσει κάποια μηχανήματα σε client mode αλλά κανένα δεν δούλευε σωστά με WPA2 . Με WEP όλα οκ.
Δες λίγο εδώ μια σωστή αλλά ψιλοακριβή λύση. http://www.aerial.net/shop/product_info.php?cPath=21&products_id=966
Τι συσκευή είναι αυτή που παίρνει internet; Χρειάζεται να υπάρχει αρκετό Bandwith ασύρματα;
Γεια σου φίλε μου!
Η συσκευή είναι ενας Inverter φωτοβολταικών και κάθε λίγα λεπτά στέλνει ενα txt αρχειάκι σε έναν σέρβερ. Δεν απαιτεί μεγάλο bandwidth.
Σε ευχαριστώ για την πρόταση αλλα είναι μακριά απο το χρήμα που μπορώ να διαθέσω.. Ευχαριστώ πολυ!
Με WPA-PSK/WPA2-PSK δουλεύει μια χαρά το WA500 σε AP Client mode πάντως..
WPA/WPA2 σε AP mode δεν έχω δοκιμάσει, σε AP Client mode δεν το υποστηρίζει καν όπως είπα..
Αυτό απαιτεί κάτι απλό, έχεις δίκιο. Έλεγα μήπως ήθελες μεγάλο bw.
Αλήθεια γιατί η Cyta να σου κάνει remote reset χωρίς να το ζητήσεις;
@ ADSLgr.com All rights reserved.