PDA

Επιστροφή στο Forum : Ζευξη και προβλημα με routers

FANISTELROOY
06-07-11, 11:29
Λοιπον ας ανοιξω νεο θεμα μηπως καποιος βοηθησει.

Μου ζητηθηκε να κανω μια ζευξη απο ενα κτηριο Α σε ενα κτηριο Β για μοιρασμα ιντερνετ. Απο το Α υπαρχει ηδη μια ζευξη σε κτηριο Γ.

Στο Α υπαρχει ενα modem/router HOL με 24αρα DSL και πανω στο ρουτερ αυτο ειναι ενα PC, η μια υπαρχουσα ζευξη Α-Γ και αλλο ενα λαπτοπ ασυρματα. Εκει θα μπει και η 2η ζευξη Α-Β που ετοιμαζω εγω.

Σκεφτηκα λοιπον για να μπορεσει να αντεξει το ρουτερακι την ολη δουλεια, να του συνδεσω πανω ενα routerboard 750 που εχω ηδη αγορασει και να κανει τη δουλεια σωστα εχοντας πανω του τις 2 ζευξεις και το PC.

H ζευξη θα γινει με δυο nanostation5 και ειναι σε ευθεια αποσταση 200-250 μετρα με οπτικη επαφη.

Στην αλλη ακρη της ζευξης στο κτηριο Β, θελω το nanostation5 να δινει τη συνδεση στο δευτερο αγορασμενο routerboard 750 και εκεινο αφου κανει τα απαραιτητα bandwith limiting, firewall κλπ να δινει τη συνδεση σε 1-2 access points.

To προβλημα ομως ειναι οτι στη δοκιμη που εκανα πριν τα στησω στα κτηρια δεν δουλευε ετσι, δλδ δεν ειχα προσβαση στο ιντερνετ, παρα μονο οταν αφαιρουσα το ενα routerboard 750.

Και ρωταω λοιπον, τι πρεπει να κανω για να παιξουν και τα δυο.
Πρεπει να τα βαλω και τα δυο, αφου τα εχω αγορασει γι αυτη τη δουλεια.

mirtiano
06-07-11, 11:44
Μηπως στο routerboard του Β'κτιριου ηταν ενεργοποιημενο το DHCP;
Νομιζω οτι πρεπει να ειναι ενεργοποιημενο μονο στο ρουτερ του Α' κτιριου,ουτε καν στα δυο νανοστεσιον.

FANISTELROOY
06-07-11, 11:47
Στα νανοστατιον νομιζω ειναι ενεργοποιημενο το DHCP οπως και στα routerboards. Αμα το αφησω μονο στο routerboard του κτηριου Α θα δουλεψει;

mirtiano
06-07-11, 12:08
Ναι.Δεν μπορουν τεσσερα access points (με την γενικη εννοια) να τσακωνονται ποιο θα πρωτοδωσει ip στα pc...

........Auto merged post: mirtiano πρόσθεσε 3 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Με την προυποθεση οτι ολα τα pc στο Α και Β κτιριο θα ανηκουν στο ιδιο ευρος ip,δηλ ολα στο ιδιο δικτυο.

FANISTELROOY
06-07-11, 12:30
Ok, οποτε θα κοιταξω να ενεργοποιησω το DHCP μονο σε ενα.

mirtiano
06-07-11, 12:35
Ok, οποτε θα κοιταξω να ενεργοποιησω το DHCP μονο σε ενα.

Οχι σε οποιοδηποτε ''ενα'' αλλα στο πρωτο,δηλ σε αυτο του Α κτιριου (το οποιο αν καταλαβα καλα τροφοδοτει και το Γ κτιριο).

FANISTELROOY
06-07-11, 12:36
Οκ σ ευχαριστω πολυ!! θα το κοιταξω και ελπιζω να δουλεψει.

grgz
06-07-11, 17:35
Κανονικά μόνο ένας dhcp server μπορεί να υπάρχει στο δίκτυο. Θέμα ρυθμίσεων είναι, παίδεψέ το λίγο.

FANISTELROOY
07-07-11, 11:50
Σημερα ειχα παει σε ενα αλλο ξενοδοχειο που υπηρχε η εξης εγκατασταση : adsl wifi modem/router -> switch 24port που δινει σε δωματια ιντερνετ μεσω ethernet. Σε μια τετοια πριζα εχω βαλει εγω ενα access point να καλυψω το χωρο της πισινας. Μου ζητηθηκε να βαλω bandwith limit και να κοχω ορισμενες σελιδες. Εβαλα ενα routerboard μετα το modem/router και του απενεργοποιησα το dhcp αλλα δεν ειχα ιντερνετ μετα το switch, δλδ σε δωματια και ασυρματα στην πισινα.

grgz
07-07-11, 20:49
Τότε το θέμα είναι στις ρυθμίσεις του routerboard.

FANISTELROOY
11-07-11, 11:05
Σημερα ειχα παει σε ενα αλλο ξενοδοχειο που υπηρχε η εξης εγκατασταση : adsl wifi modem/router -> switch 24port που δινει σε δωματια ιντερνετ μεσω ethernet. Σε μια τετοια πριζα εχω βαλει εγω ενα access point να καλυψω το χωρο της πισινας. Μου ζητηθηκε να βαλω bandwith limit και να κοχω ορισμενες σελιδες. Εβαλα ενα routerboard μετα το modem/router και του απενεργοποιησα το dhcp αλλα δεν ειχα ιντερνετ μετα το switch, δλδ σε δωματια και ασυρματα στην πισινα.

Solved με ενα απλο ipconfig/release + renew :whistle: και τον dhcp server στο routerboard 750 :closed:

FANISTELROOY
14-07-11, 11:39
Λυθηκε και το πρωτο θεματακι με τη χρηση ενος μονο 750.

@ ADSLgr.com All rights reserved.