PDA

Επιστροφή στο Forum : Το Portland 1.0 έρχεται να "ανακουφίσει" το interface του Linux



katafitos
13-10-06, 02:02
Το πρόγραμμα λογισμικού του Portland περιλαμβάνει ένα σύνολο κοινών διεπαφών (interfaces) για KDE και GNOME. Ο στόχος είναι να διευκολύνει τους προγραμματιστές και τις επιχειρήσεις λογισμικού να υποστηρίξουν και τα δύο user interfaces. Το Portland επιτηρείται από τo Open Source Development Labs (OSDL) και την προσπάθεια του Freedesktop.org να παγιωθούν τα desktop software projects του Linux και Unix. Οι ομάδες ανήγγειλαν την Τετάρτη την διάθεση του προγράμματος.

Οι προσπάθειες προγραμματισμού στο Linux έχουν διαιρεθεί από καιρό μεταξύ των δύο projects. Αν και το λογισμικό που σχεδιάζεται για ένα interface μπορεί να τρέξει και στο δεύτερο, οι χρήστες πρέπει πρώτα να έχουν εγκατεστημένα supporting components και για τα δυο desktop , καθώς οι επιχειρήσεις λογισμικού δεν μπορούν να υποθέσουν απαραιτήτως ότι οι υπολογιστές έχουν και τα δύο.

«Το Linux είναι το μόνο λειτουργικό σύστημα που δεν έχει ένα ενοποιημένο user interface,» δηλωσε ο Raven Zachary αναλυτής του 451 group. «Δεν είναι σημαντικό πρόβλημα στις περισσότερες περιπτώσεις, δεδομένου ότι οι διανομές (συλλογές λογισμικού Linux που παρέχονται από οργανiσμους όπως η Red Hat) λύνουν το πρόβλημα είτε με την επιλογή μιας είτε με την προσφορά και των δύο επιλογών,», αλλά πρόσθεσε ότι προκαλεί σύγχυση στους καταναλωτές και οι πόροι ξοδεύονται ενισχύοντας δύο interfaces.

Το KDE χρησιμοποιεί μια βιβλιοθήκη "στοιχειων" (library of components) όπως τα κουμπιά και τα pull-down menus αποκαλούμενο Qt, και το αντίστοιχο του GNOME ονομαζεται GTK+. Η Linux εκδοση του PDF (Portable Document Format) απαιτεί την εγκατάσταση GTK+ interface components του GNOME.

Το Portland έχει κερδίσει κάποια πρόωρη υποστήριξη. To Qt 4.2, που έγινε διαθέσιμο την προηγούμενη εβδομάδα, ενσωματώνει το Portland 1.0, σύμφωνα με τη Trolltech, τη νορβηγική επιχείρηση που αναπτύσσει το Qt. Επιπλέον, οι διανομές Linux της Red Flag και Xandros έχουν δεσμευτεί να το περιλάβουν στις επόμενες εκδόσεις τους, ανέφερε το OSDL. Το λογισμικό είναι διαθεσιμο απο την ιστοσελιδα του Portland. (http://portland.freedesktop.org/wiki/)

news.com (http://news.com.com/2100-1012_3-6124905.html?part=rss&tag=6124905&subj=news)

turboirc
13-10-06, 12:13
Καιρός ήταν να βγεί κάτι τέτοιο.

immortal1979
13-10-06, 14:04
Καλο νεο αυτο.:)

@ ADSLgr.com All rights reserved.