PDA

Επιστροφή στο Forum : GPS (αξίζει άραγε κινεζιά??) για live traffic..

sadako
11-07-11, 20:18
Σκέφτομαι να πάρω κανένα GPS να βρίσκεται, παρόλο που δεν κάνω πολύ συχνά ταξίδια σε δρόμους που δεν γνωρίζω καθόλου.. Από το λίγο που έψαξα εδώ και σε άλλα φόρουμ, μπορώ να πάρω ένα φτηνό από ebay (πχ αυτό που πρότειναν κάπου αλλού http://cgi.ebay.co.uk/2GB-4-3-SLIM-GPS-MP3-Video-Player-FMT-09-10-Map-CE-5-0-/190533358447?pt=UK_AudioTVElectronics_GPSSystems_GPSSystems&hash=item2c5cac536f#ht_10142wt_813 ) με 40 ευρώ περίπου. Το θέμα είναι αν αξίζει μια τέτοια αγορά, όσον αφορά την ποιότητα της κατασκευής, την έλλειψη εγγύησης (στις περισσότερες περιπτώσεις τουλάχιστον), καθώς και λόγω κάποιων περιπτώσεων γνωστών μου, που πήραν φτηνιάρικα GPS εδώ από κάποια καταστήματα και είχαν τρελά προβλήματα.. Το συνέδεαν στο USB και δεν φόρτιζε, δεν μπορούσαν να κάνουν αναβάθμιση και τέτοια.. Ενώ ακόμα, θα πρέπει να αγοράσω εξτρά βάση για το αυτοκίνητο και φορτιστή για το αυτοκίνητο, οπότε λέω αν πάει γύρω στα 50-55 ευρώ, αξίζει να πάρω κάτι τέτοιο από μια "έτοιμη" MLS Destinator συσκευή (ίσως σε λιγότερες ίντσες) που θα έχει και εγγύηση κλπ..

Και κάτι άλλο. Επειδή όπως είπα η χρήση του θα είναι αραιά και που, ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται κάποιο από αυτά να χρησιμοποιηθεί για να παρακολουθείς live την κίνηση στους δρόμους και να σε στέλνει αναλόγως από τον πιο κατάλληλο δρόμο. Γιατί σε αυτήν την περίπτωση να το αξιοποιούσα πολύ περισσότερο. ΑΝ γίνεται κάτι τέτοιο, είναι θέμα της συσκευής; Ή του software;

Τέλος, γενικά τι πρέπει να προσέχω στην συγκεκριμένη αγορά; CPU, RAM και τέτοια; Αυτά υπάρχει τρόπος αν παραγγείλω κάποιο και μου έρθει να τσεκάρω αν όντως ισχύουν όπως τα έλεγε στα specs της συσκευής;

Ευχαριστώ..

cuprakatos
12-07-11, 00:28
Υπάρχει κάτι , πλέον , που να μην είναι made in china ; Δε νομίζω , απλά πληρώνεις το ταμπελάκι και την εγγύηση , τώρα για την πλοήγηση ανάλογα με την κίνηση δεν γνωρίζω , θα με ενδιέφερε και μένα

euri
12-07-11, 00:37
Και κάτι άλλο. Επειδή όπως είπα η χρήση του θα είναι αραιά και που, ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται κάποιο από αυτά να χρησιμοποιηθεί για να παρακολουθείς live την κίνηση στους δρόμους και να σε στέλνει αναλόγως από τον πιο κατάλληλο δρόμο. Γιατί σε αυτήν την περίπτωση να το αξιοποιούσα πολύ περισσότερο. ΑΝ γίνεται κάτι τέτοιο, είναι θέμα της συσκευής; Ή του software;

Είναι θέμα και των δύο: χρειάζεται το αντίστοιχο hardware (δέκτης/κεραία TMC ή GPRS module) καθώς και software που να μπορεί να αξιοποιήσει τις πληροφορίες που λαμβάνει.

Όμως...στην Ελλάδα ραδιοφωνικό TMC (μόνο στην Αθήνα) δεν δίνεται ελεύθερο, αλλά κρυπτογραφημένο και μόνο μέσω συνδρομής σε εταιρεία/πάροχο, καθώς και μόνο με τις συσκευές και το software των εταιρειών/παρόχων. Ομοίως και στην περίπτωση του GPRS, όπου χρειάζεσαι πάλι την συσκευή με το GPRS module, την αντίστοιχη συνδρομή/κάρτα SIM, και φυσικά το software που διαχειρίζεται την πληροφορία και κάνει τις δρομολογήσεις.

Επομένως, με λίγα λόγια, δεν μπορείς να πάρεις μια σκέτη συσκευή και να έχεις δεδομένα κίνησης στην Ελλάδα...

sadako
13-07-11, 09:37
Μάλιστα κατανοητός..

Τώρα για την ποιότητα κατασκευής κάποιου κινέζικου GPS που πήρε κάποιος θα βοηθούσε πιστεύω..

platanos
13-07-11, 10:39
Μάλιστα κατανοητός..

Τώρα για την ποιότητα κατασκευής κάποιου κινέζικου GPS που πήρε κάποιος θα βοηθούσε πιστεύω..
ΟΛΑ ειναι κινεζικα.
Οποτε δεν τιθεται θεμα ποιοτητας κατασκευης εκτος απο καποιες (παν)ακριβες συσκευες που εχουν καλυτερο φινιρισμα.
Το τι "φοραει" το καθε μηχανημα ειναι το ζητουμενο (απο λειτουργικο και επεξεργαστη-κεραια).
Στην κινεζικη αγορα βρισκεις πολυ πιο δυνατα εργαλεια σε πολυ χαμηλοτερη τιμη.
Πχ. ΕΔΩ (http://www.chinavasion.com/in-car-gps/?sortby=1) θα δεις μηχανηματα τουμπανο με τσαμπα τιμη οταν αντιστοιχα εδω θα τα χρυσοπληρωσεις.

Υ.Γ Πουλουσαν εδω στην Ελλαδα περυσι μηχανημα 4,3" MLS (ενα με μια κοκκινη ριγουλα) με τιμη κοντα στα 200 ευρω οταν το ΙΔΙΟ ακριβως το εβρισκες στο e-bay κοντα στα 70 με μεταφορικα.;) Πληρωνεις και το software μεν αλλα ειναι μεγαλη διαφορα και παλι.

Φανερός Πράκτωρ
13-07-11, 10:59
Σκέφτομαι να πάρω κανένα GPS να βρίσκεται, παρόλο που δεν κάνω πολύ συχνά ταξίδια σε δρόμους που δεν γνωρίζω καθόλου.. Από το λίγο που έψαξα εδώ και σε άλλα φόρουμ, μπορώ να πάρω ένα φτηνό από ebay (πχ αυτό που πρότειναν κάπου αλλού http://cgi.ebay.co.uk/2GB-4-3-SLIM-GPS-MP3-Video-Player-FMT-09-10-Map-CE-5-0-/190533358447?pt=UK_AudioTVElectronics_GPSSystems_GPSSystems&hash=item2c5cac536f#ht_10142wt_813 ) με 40 ευρώ περίπου. Το θέμα είναι αν αξίζει μια τέτοια αγορά, όσον αφορά την ποιότητα της κατασκευής, την έλλειψη εγγύησης (στις περισσότερες περιπτώσεις τουλάχιστον), καθώς και λόγω κάποιων περιπτώσεων γνωστών μου, που πήραν φτηνιάρικα GPS εδώ από κάποια καταστήματα και είχαν τρελά προβλήματα.. Το συνέδεαν στο USB και δεν φόρτιζε, δεν μπορούσαν να κάνουν αναβάθμιση και τέτοια.. Ενώ ακόμα, θα πρέπει να αγοράσω εξτρά βάση για το αυτοκίνητο και φορτιστή για το αυτοκίνητο, οπότε λέω αν πάει γύρω στα 50-55 ευρώ, αξίζει να πάρω κάτι τέτοιο από μια "έτοιμη" MLS Destinator συσκευή (ίσως σε λιγότερες ίντσες) που θα έχει και εγγύηση κλπ..

Τέλος, γενικά τι πρέπει να προσέχω στην συγκεκριμένη αγορά; CPU, RAM και τέτοια; Αυτά υπάρχει τρόπος αν παραγγείλω κάποιο και μου έρθει να τσεκάρω αν όντως ισχύουν όπως τα έλεγε στα specs της συσκευής;

Ευχαριστώ..
Γιατί να δώσεις 50 ευρώ για κάτι που δεν χρειάζεσαι συχνά; (εκτός και αν το μη συχνά είναι 1 φορά την εβδομάδα ή τις 5 μέρες). Το κινητό σου δεν έχει GPS; Π.χ. τα nokia σου δίνουν και τσάμπα χάρτες. Εγώ αυτό κάνω & έχω ξεμπλέξει από μια επιπλέον συσκευή (εγώ θα το χρησιμοποιήσω 1 φορά τις 10 μέρες και ούτε).

sadako
13-07-11, 11:25
Εννοείται ότι αν είχα κανένα smartphone που έχει GPS μάλλον δεν θα αγόραζα.. Βέβαια μια ξεχωριστή συσκευή θα χρησίμευε και στον πατέρα μου..

Για το Chinavision είχα διαβάσει κάπου (δεν θυμάμαι που) κάτι περίεργα σχόλια όσον αφορά την αξιοπιστία του ως κατάστημα..

Όταν κοιτάω λοιπόν για επεξεργαστή/κεραία/μνήμη, υπάρχουν κάποια μίνιμουμ standard τα οποία πρέπει να ξεπερνάει η συσκευή για να μπορώ να κάνω σαν άνθρωπος την δουλειά μου και να μην κάνει πολλή ώρα να συγχρονίσει ή να υπολογίσει νέα διαδρομή;

frap
13-07-11, 11:57
Κοίτα και εδώ (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=525934).

jaguar13
13-07-11, 15:52
Γνώμη μου, να πάρεις κινέζικο (απο ebay θα βρεις πολλά) και να κοιτάξεις να έχει οπωσδήποτε 128ΜΒ ραμ και όχι 64.
Αυτό το χρειάζεσαι για να μπορείς να τρέξεις καινούργια λογισμικά πλοήγησης με λειτουργίες TTS (Text To Speech), ανάγλυφα εδάφους κλπ (βλέπε Igo PRimo).
Αν έχει και ανάλυση 800*480 (πας και σε 5") ακόμα καλύτερα.

Και το TMC δουλεύει Αθήνα (από 92 και deejay) αλλά πρέπει να έχει ενσωματωμένο δέκτη για αυτό.

platanos
14-07-11, 13:42
Εννοείται ότι αν είχα κανένα smartphone που έχει GPS μάλλον δεν θα αγόραζα.. Βέβαια μια ξεχωριστή συσκευή θα χρησίμευε και στον πατέρα μου..

Για το Chinavision είχα διαβάσει κάπου (δεν θυμάμαι που) κάτι περίεργα σχόλια όσον αφορά την αξιοπιστία του ως κατάστημα..

Όταν κοιτάω λοιπόν για επεξεργαστή/κεραία/μνήμη, υπάρχουν κάποια μίνιμουμ standard τα οποία πρέπει να ξεπερνάει η συσκευή για να μπορώ να κάνω σαν άνθρωπος την δουλειά μου και να μην κάνει πολλή ώρα να συγχρονίσει ή να υπολογίσει νέα διαδρομή;
Το Chinavision το εβαλα ενδεικτικα για να παρεις μια ιδεα το τι παιζει απο μηχανηματα.

Οπως θα ειδες τωρα στην αγορα παιζουν GPS με CPU Atlas IV και πανω, με κεραια SiRF Star III και πανω, με λειτουργικο Win CE 5.0 ή 6.0 (σημαντικο) καθως και με ενσωματωμενα bluetooth αλλα πολλες αλλες ευκολιες (κυριως ξεκλειδωμενες συσκευες).

Ενα μηχανημα με τις παραπανω δυνατοτητες και 4.3" ή 5" ή και 6" (ιντσες) οθονη το παιρνεις ειτε απο e-bay ειτε απο κινα με 60-80 ευρω.

Την δουλεια σου την κανεις και με πιο αδυνατο μηχανημα αλλα αν στο μελλον θες να βαλεις βαρυτερο προγραμμα θα δεις διαφορα.

Γνωμη μου παρε μηχανημα απο κινα και βαλε οτι λογισμικο θες εσυ και σε βολευει.

yiapap
15-07-11, 13:42
Mια μικρή διευκρίνηση:
Στην Κίνα παράγονται οι τηλεοράσεις Sony και οι τηλεοράσεις KlapseMitso. Μπορεί μάλιστα μέρη τους να παράγονται από τις ίδιες γραμμές παραγωγής!
Η διαφορά είναι ότι για την Sony το εργοστάσιο κάνει έλεγχο ποιότητας ενώ για την KlapseMitso ότι βγαίνει πωλείται.

Αυτός (οκ, και αυτός) είναι και ο λόγος που οι επώνυμες ηλεκτρονικές συσκευές είναι αρκετά/πολύ ακριβότερες από τις NoName.

........Auto merged post: yiapap πρόσθεσε 1 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Γνωμη μου παρε μηχανημα απο κινα και βαλε οτι λογισμικο θες εσυ και σε βολευει.Κυκλοφορεί νόμιμο λογισμικό για τέτοιες συσκευές; :whistle:

frap
15-07-11, 16:03
Ναι... περί τα 30-40 ευρώ σε SD μαζί με τους χάρτες.

@ ADSLgr.com All rights reserved.