Επιστροφή στο Forum : To Paypal παρουσίασε Android εφαρμογή για συναλλαγές NFC
Το PayPal παρουσίασε ένα Android widget το οποίο επιτρέπει την εύκολη μεταφορά χρημάτων μέσω του προτύπου Near Field Communications (NFC). Μέσω του widget αυτού δύο κάτοχοι τηλεφώνων που υποστηρίζουν την τεχνολογία NFC θα μπορούν να μεταβιβάσουν χρήματα ο ένας στον άλλον με το απλό πλησίασμα των δύο συσκευών. Σε συνέντευξη τύπου στο Σαν Φρανσίσκο η Laura Chambers από το PayPal έκανε μία τέτοια επίδειξη μεταφοράς χρημάτων ανάμεσα σε δύο συσκευές Samsung Nexus S.
"Με μια απλή κίνηση έχετε πλέον την δυνατότητα να μεταφέρετε χρήματα σε φίλους, συγγενείς, συνεργάτες πιο εύκολα από ποτέ", γράφει η Chambers σε blog post.
"Καμιά φορά οι πιο προφανείς λύσεις είναι και πιο καλές."
Ο χρήστης χρησιμοποιώντας το widget ορίζει τις παραμέτρους της μεταφοράς χρημάτων και μετά απλώς κρατάει το τηλέφωνο του (με λειτουργικό Android) κοντά στην συσκευή στην οποία θα πρέπει να μεταφερθούν τα χρήματα. Μόλις η δεύτερη συσκευή δονηθεί ο χρήστης της θα πρέπει να εισάγει ένα PIN για να επιβεβαιώσει την συναλλαγή.
Αυτήν την στιγμή το Nexus S είναι η μόνη συσκευή Andorid που διαθέτει την τεχνολογία NFC, όμως αρκετές εταιρείες κατασκευής smartphone έχουν δεσμευτεί να εισάγουν την τεχνολογία αυτή στις μελλοντικές συσκευές. Το widget της PayPal θα είναι διαθέσιμο εντός του καλοκαιριού.
Εκτός από αυτές τις συναλλαγές το πρότυπο NFC επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν το κινητό τους και έως πιστωτική κάρτα. Ο πρόεδρος της Google Eric Schmidt έχει προβλέψει πως μέχρι τα τέλη του 2012 το 1/3 των καταστημάτων στις Η.Π.Α. θα μπορεί να υποστηρίξει συναλλαγές μέσω NFC.
Πηγή: TheRegister (http://www.theregister.co.uk/2011/07/13/paypal_nfc_peer_to_peer_payments/)
Παρα πολύ καλό και απλό. :oneup:
Ειμαστε για καφέ, πληρώνει ένας και μετά όλη η παρέα του στέλνει τα λεφτά άμεσα και απλά.
Αυτό σημαίνει χρήσιμη τεχνολογία.
Δεν ξέρω αν το NFC θα αποτελέσει το default πρότυπο συναλλαγών μέσω των κινητών/tablets αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο όγκος αυτών των συναλλαγών θα μετατοπιστεί κατά μεγάλο μέρος προς τις φορητές συσκευές. Οπότε, η κίνηση του PayPal είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.
MaFiOzOs_GR
14-07-11, 11:28
Πολύ ενδιαφέρον και πρακτικό να πληρώνεις μέσω του κινητού σου, αλλά βλέπω να αργεί πάρα πολύ να καθιερωθεί, ειδικά στην Ελλάδα....
Σε χώρες που προτιμάνε το πλαστικό χρήμα για τις περισσότερες συναλλαγές, με την ανάλογη υποστήριξη θα καθιερωθεί πολύ πιο γρήγορα πιστεύω! Πολύ αισιόδοξο τον βλέπω τον Smidt πάντως, για το ότι θα καλυφτεί η αμερικάνικη αγορά σε ποσοστό 33% μέχρι το τέλος του 2012.Ίδωμεν...
Πολύ ενδιαφέρον και πρακτικό να πληρώνεις μέσω του κινητού σου, αλλά βλέπω να αργεί πάρα πολύ να καθιερωθεί, ειδικά στην Ελλάδα....
+1
Πιστεύω πως δύσκολα θα κάνουμε χρήση της τεχνολογίας NFC στην Ελλάδα.
homo_digital
14-07-11, 12:43
Στο iPhone υπάρχει κάτι αντίστοιχο με τσουγκρισμα των κινητών, δεν θυμάμαι πως λέγεται η εφαρμογή
Mouse Potato
14-07-11, 13:29
Στο iPhone υπάρχει κάτι αντίστοιχο με τσουγκρισμα των κινητών, δεν θυμάμαι πως λέγεται η εφαρμογή
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=374930
Δεν έχει να κάνει με NFC chip το οποίο είναι ακόμα πιο μπροστά.
Εκτός το αρνητικό της απόλυτης καταγραφής των οικονομικών κινήσεων του χρήστη, η εφαρμογή σου λύνει κυριολεκτικά τα χέρια... :oneup:
homo_digital
14-07-11, 13:33
Ναι μπραβο, τεχνολογία bump.
Ωρε τι εχουν να δουν τα ματιά μας ακόμα :)
Από ότι είδα στο video στο 0:35 λέει "communicating with server"... Επομένως, αν καταλαβαίνω σωστά, απαιτείται σύνδεση με το Internet και στις δύο (?) συσκευές.
Σε αυτή την περίπτωση θα είχε ενδιαφέρον ένα offline mode ;)
Mouse Potato
14-07-11, 14:31
Από ότι είδα στο video στο 0:35 λέει "communicating with server"... Επομένως, αν καταλαβαίνω σωστά, απαιτείται σύνδεση με το Internet και στις δύο (?) συσκευές.
Υποθέτω πως με κάποιο τρόπο πρέπει να γίνει validation στο PIN. Οπότε λογικό είναι να χρειάζεται η επικοινωνία με κάποιον απομακρυσμένο server.
Μπορώ να σκεφτώ διάφορους λόγους για το online mode... :)
Εγώ πελάτης είμαι, όχι Engineer στην PayPal :p
Ειμαστε για καφέ, πληρώνει ένας και μετά όλη η παρέα του στέλνει τα λεφτά άμεσα και απλά.
Και του τσιμπάνε 15 ευρώ σε προμήθειες το paypal και οι τράπεζες.
Offline mode?
Ω ρε μάνα μου κρακάρισμα που θα έπεφτε.. :rofl:
Ωραία τώρα μένει να χρησιμοποιείται το android μας και για ταυτότητα να κουβαλάμε μόνο αυτό και εάν γίνεται και για κλειδιά αυτοκινήτου-σπιτιού.Ωχ ξέχασα το android μου!
tpsalonika
14-07-11, 19:27
Ενδιαφέρουσα εφαρμογή nfc, θα δούμε ποια θα είναι η απήχηση της...
Ετσι έτσι γερά με τσαμπουκά, μας τα δίνουν λίγο λίγο τα κουφετάκια, μετατρέποντας τα κινητά μας ουσιαστικά στην υπερ-ταυτότητα και στο πορτοφόλι μας, για να διευκολύνουν σαφώς την ζωή μας (και να την ελέγχουν πλήρως) και κανείς δεν σκέφτεται ότι αυτό το NFC (και κάθε παρόμοια NFC τεχνολογία) είναι ο προπομπός για το τελικό χάραγμα του θηρίου στο χέρι μας ή στο μέτωπο μας καλύτερα (βιοδιασπώμενα εμφυτεύματα) με την σούπερ δικαιολογία ότι ΔΕΝ μπορεί κανείς να μας κλέψει το εμφύτευμα και θα έχουμε απόλυτη ασφάλεια στις συναλλαγές μας και στην επικοινωνία μας :hmm:
Ο καιρός γαρ εγγύς δυστυχώς και όποιος δεν τα βλέπει ή δεν τον νοιάζει, απλά μου θυμίζει τους ινδιάνους που τους δείχνανε οι Ισπανοί κατακτητές χάντρες και καθρεφτάκια και τους κοροιδεύανε για να κλέβουν την γη τους μετά :sorry:
Ετσι έτσι γερά με τσαμπουκά, μας τα δίνουν λίγο λίγο τα κουφετάκια, μετατρέποντας τα κινητά μας ουσιαστικά στην υπερ-ταυτότητα και στο πορτοφόλι μας, για να διευκολύνουν σαφώς την ζωή μας (και να την ελέγχουν πλήρως) και κανείς δεν σκέφτεται ότι αυτό το NFC (και κάθε παρόμοια NFC τεχνολογία) είναι ο προπομπός για το τελικό χάραγμα του θηρίου στο χέρι μας ή στο μέτωπο μας καλύτερα (βιοδιασπώμενα εμφυτεύματα) με την σούπερ δικαιολογία ότι ΔΕΝ μπορεί κανείς να μας κλέψει το εμφύτευμα και θα έχουμε απόλυτη ασφάλεια στις συναλλαγές μας και στην επικοινωνία μας :hmm:
Ο καιρός γαρ εγγύς δυστυχώς και όποιος δεν τα βλέπει ή δεν τον νοιάζει, απλά μου θυμίζει τους ινδιάνους που τους δείχνανε οι Ισπανοί κατακτητές χάντρες και καθρεφτάκια και τους κοροιδεύανε για να κλέβουν την γη τους μετά :sorry:
Τι κάνεις τότε εδώ στο internet;
Ελπίζω να μην έχεις τηλέφωνο, να μην είσαι στο ΙΚΑ κλπ, και αυτά είναι εκεί για να ελέγχουν αν το σκεφτείς ή θα μπορούσανε.
Ελπίζω ακόμα να μην έχεις καμιά πιστωτική ή κάρτα Loyalty σε supermarket
:p
Απο την άλλη σκέψου την ευκολία που μας δίνουν αυτά τα μικρά κουφέτα κάθε μέρα στην ζωή μας
Με το PayPal γλιτώνει κανείς και τους ζόμπηδες. :p
Ναι και μετά όλη η παρέα χαίρεται που πλήρωσε επιπλέον προμήθεια στο paypal...
Ναι και μετά όλη η παρέα χαίρεται που πλήρωσε επιπλέον προμήθεια στο paypal...
Personal transfer με Paypal money είναι δωρεάν...
........Auto merged post: grayden πρόσθεσε 47 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Ωραία τώρα μένει να χρησιμοποιείται το android μας και για ταυτότητα να κουβαλάμε μόνο αυτό και εάν γίνεται και για κλειδιά αυτοκινήτου-σπιτιού.Ωχ ξέχασα το android μου!
Για ταυτότητα δεν ξέρω αλλά με τα κλειδιά (https://lockitron.com/learnmore) κάτι μπορείς να κάνεις...
Εγώ είμαι γενικά κατά τις ασύρματης τεχνολογίας - παρακολούθησης γιαυτό δεν θα σχολιάσω αλλά ο εθισμός μας στην τεχνολογία σίγουρα δεν θα μας βγει σε καλό!
Εχω ήδη τσακωθεί με φίλο γιατί όποτε πάμε για καφέ το 1/3 του χρόνου ασχολείται με το iphone....
@ ADSLgr.com All rights reserved.