PDA

Επιστροφή στο Forum : Σύνδεση TP LINK WA701N σε Speedtouch ST585

g prince
15-07-11, 14:07
Καλησπέρα. προσπαθώ να σετάρω το tp link WA701N που έχω στο router speedtouch της tellas.
Το tp link βρίσκεται γύρω στα 20 μέτρα απο το speedtouch.
Έχω κάνει αναζήτηση απο το speedtouch και έχω εντοπίσει και συνδέσει το tp link.
Τα έχω βάλει και στο ίδιο κανάλι (καθώς στις οδηγίες του speedtouch το λέει ρητά πως πρέπει να είναι στο ίδιο κανάλι.

Απο το interface του τπ λινκ φαίνεται η σύνδεση που έχει γίνει με το speedtouch. Φαίνεται δηλαδή η mac adress που έχει συνδεθεί.
οι οδηγίες του τπ λινκ λένε να βάλω ip adress 192.168.1.100 και το γνωστό subnet mask. Ετσι κ αλλιώς, αν δε μπεί το σταθερό αυτό ip δεν ανοίγει το interface του tp link.
Επίσης, το dhcp είναι απενεργοποιημένο καθώς και οποιοδήποτε security στο τπ λινκ.
Το έχω ρυθμίσει στην επιλογή access point. ενώ το λάπτοπ που θέλω βλέπει το tp link και συνδέεται μαζί του, δεν υπάρχει παροχή internet Και αυτό είναι το πρόβλημα.
Δοκίμασα και το option client στο tplink μήπως και έτσι μπορούσε να δώσει internet αλλα απλα αναγκάστηκα να κανω reset.
Αν γνωρίζει κάποιος τι ρύθμιση πρέπει να κάνω είτε στο router είτε στο tp Link ωστε να δώσει ιντερνετ θα βοηθούσε αρκετά. ευχαριστώ.

grgz
15-07-11, 17:12
Πρέπει να το ρυθμίσεις σαν Universal Repeater και όχι σαν Access Point.;)

g prince
15-07-11, 17:32
φίλε αυτό που λές, μολις το δοκίμασα. εκανα reboot στο acess point, μετά απλά άλλαξα το iP του acess point σε 192.168.1.253 για να μη γινει conflict με το speetouch που χει 254.
αμεσως μετά έβαλα το setting universal repeater εκανα search βρήκε το speedtouch , save και reboot.

Αυτομάτως χάνει το σήμα απο το acess point και βρίσκει 2 speedtouch, το ένα με ασθενες σημα. Στην αρχή συνδεθηκε αλλα με περιορισμένη συνδεση στο νετ. οπότε έκανα μια αυτόματη διόρθωση και το static ip Που χα δωσει αρχικά για να σετάρω το αξες point το έκανε obtain ip automaticaly και το προβλημα λυθηκε, αφου έβγαλε ενα μηνυμα στα windows οτι απενεργοποιήσε το DHCP!!!! Αυτό για τα win 7.
Στο linux το εκανα χειροκίνητα και επέλεξα αυτόματο dhcp.
Ευχαριστώ.
solved

@ ADSLgr.com All rights reserved.