PDA

Επιστροφή στο Forum : Μicrosoft: Μεγάλη αύξηση κερδών και εσόδων για το οικονομικό έτος 2011

nm96027
22-07-11, 12:16
Η Μicrosoft ξεπέρασε για μία ακόμα φορά τις προσδοκίες των επενδυτών και των αναλυτών της Wall Street ανακοινώνοντας πολύ θετικά οικονομικά αποτελέσματα για το οικονομικό έτος του 2011 το οποίο ολοκληρώθηκε την 1η Ιουλίου, αφού τόσο τα έσοδα όσο και κέρδη ήταν πάνω από τις προβλέψεις.

"Κατά την διάρκεια του 2011, λανσάραμε στην αγορά μία ισχυρή σειρά προϊόντων και υπηρεσιών, τα οποία μεταφράστηκαν σε διψήφια αύξηση εσόδων", δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Microsoft Peter Klein.

Τα έσοδα για το τελευταίο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2011 έφτασαν τα 17.37 δισεκατομμύρια δολάρια με τους αναλυτές να προβλέπουν 17.2 δισεκατομμύρια. Τα κέρδη ανά μετοχή υπολογίζονταν στα 59 cents και τελικά διαμορφώθηκαν στα 69. Tα συνολικά έσοδα της εταιρείας για το 2011 διαμορφώθηκαν στα 69.94 δις, αυξημένα κατά 12% σε σύγκριση με τα περσινά 62.48 δις. Τέλος τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα 23.15 δις δολάρια, αυξημένα κατά 23%.

Παρά την αύξηση των οικονομικών μεγεθών, τα έσοδα από τα Windows και το Windows Live εμφανίζονταν μειωμένα κατά μόλις 1% για το τελευταίο τρίμηνο και 2% για όλο το οικονομικό έτος. Η πτώση αυτή είναι αντισταθμίζεται από την άνοδο των δεικτών σε άλλους τομείς δραστηριότητας της εταιρείας. Τα έσοδα στο Business Division αυξήθηκαν κατά 16% κυρίως λόγω των πολύ καλών πωλήσεων του Office. Από το κομμάτι Server & Tools σημειώθηκε ετήσια αύξηση 11%.

Στις Online Υπηρεσίες, δηλαδή στην μηχανή Bing, σημειώθηκε αύξηση εσόδων 15%. Σύμφωνα με την Microsoft η μηχανή αναζήτησης της έχει πλέον μερίδιο 14.4%.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής όμως των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2011 είναι η Ψυχαγωγία και οι συσκευές. Ο τομέας αυτός σημείωσε αύξηση εσόδων κατά 45%, λόγω των εξαιρετικών πωλήσεων του Kinect και του Xbox Live.

Πηγή: The Register.co.uk (http://www.theregister.co.uk/2011/07/21/microsoft_q4_fy11_earnings/)

lewton
22-07-11, 12:48
Έσοδα 70 δισ. και καθαρό κέρδος 23 δισ; :blink:
Τρελά περιθώρια κέρδους για τη Microsoft. Για να δώσω δύο παραδείγματα, η HP έχει έσοδα γύρω στα 130 δισ. και καθαρό κέρδος μόλις και μετά βίας γύρω στα 10 δισ, ενώ η IBM έσοδα γύρω στα 100 δισ. και καθαρό κέρδος γύρω στα 15 δισ.

farcry
22-07-11, 12:56
bing who? bing 14.4%

αυτα για τους haters

chat1978
22-07-11, 13:12
bing who? bing 14.4%

αυτα για τους haters

Υπάρχουν στιγμές που πιστεύω ότι το Windows Phone το έφτιαξε για αυτό και μόνο το λόγο.
Εντάξει και για να στηρίξει την προσπάθεια της στο cloud

netlag
22-07-11, 13:19
Τρελά περιθώρια κέρδους για τη Microsoft. Για να δώσω δύο παραδείγματα, η HP έχει έσοδα γύρω στα 130 δισ. και καθαρό κέρδος μόλις και μετά βίας γύρω στα 10 δισ, ενώ η IBM έσοδα γύρω στα 100 δισ. και καθαρό κέρδος γύρω στα 15 δισ.

νομιζω εχει να κανει επειδη μιλαμε κυριως για software. Μετα απο καποιο σημειο το κοστος R&D του software αποσβενεται, και πουλας πραμα χωρις να σου κοστιζει. Στο hardware, καθε τι που πουλας εχει ενα καποιο συνεχες κοστος.

Zus
22-07-11, 14:08
bing who? bing 14.4%

αυτα για τους haters

14.4% my ass

Εγώ γιατί το βλέπω <4%

zoxir
22-07-11, 14:19
14.4% my ass

Εγώ γιατί το βλέπω <4%
Μπορεί το 14,4% να είναι το ποσοστό χρήσης του Bing μέσα στην ίδια την εταιρία :rofl:

Zus
22-07-11, 14:21
Μπορεί το 14,4% να είναι το ποσοστό χρήσης του Bing μέσα στην ίδια την εταιρία :rofl:

:rofl::rofl:

Από τη στιγμή που δεν διευκρινίζεται, αυτό το 14,4 μπορεί να αφορά για παράδειγμα την χρήση σε μια συγκεκριμένη χώρα, ή πολιτεία ή οτιδήποτε.

Σαν να βγω και να πω, η χρήση Linux είναι στο 55%(στο ubuntu-forums.com) :hmm:

zoxir
22-07-11, 14:27
:rofl::rofl:

Από τη στιγμή που δεν διευκρινίζεται, αυτό το 14,4 μπορεί να αφορά για παράδειγμα την χρήση σε μια συγκεκριμένη χώρα, ή πολιτεία ή οτιδήποτε.

Σαν να βγω και να πω, η χρήση Linux είναι στο 55%(στο ubuntu-forums.com) :hmm:

Μια μια πρόχειρη έρευνα που έκανα τώρα δεν προκύπτει από πουθενά 14.4% τουλάχιστον για το τελευταίο εξάμηνο όποτε κάποιο τέτοιο μαγείρεμα στοιχείων όπως αυτό που αναφέρεις φαντάζομαι αν και θα το ξανακοιτάξω όταν έχω παραπάνω χρόνο.

saponas
22-07-11, 14:49
Μια μια πρόχειρη έρευνα που έκανα τώρα δεν προκύπτει από πουθενά 14.4% τουλάχιστον για το τελευταίο εξάμηνο όποτε κάποιο τέτοιο μαγείρεμα στοιχείων όπως αυτό που αναφέρεις φαντάζομαι αν και θα το ξανακοιτάξω όταν έχω παραπάνω χρόνο.

Θα μπορούσε πάντως να είναι αλήθεια. Δεν είναι καθόλου λίγοι αυτοί που δεν ξέρουν να βάλουν άλλο browser και αφήνουν τον Explorer στα default του. Απλά αυτοί δεν πρόκειται να συμμετάσχουν ποτέ σε poll για να βγάλουμε κάποιον αριθμό

farcry
22-07-11, 14:50
14.4% my ass

Εγώ γιατί το βλέπω <4%

στο US ειναι

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2388584,00.asp

Zus
22-07-11, 14:53
στο US ειναι

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2388584,00.asp

Στα λόγια μου έρχεσαι. Την επόμενη όταν μιλήσεις για haters για να ανάψεις τα αίματα χωρίς λόγο, να κάνεις καλύτερη έρευνα προηγουμένως.

MNP-10
22-07-11, 14:54

Ε ειναι η διαφορα του να πουλας κατι απτο (μηχανηματα) και να πουλας αερα (software).

farcry
22-07-11, 14:59
Στα λόγια μου έρχεσαι. Την επόμενη όταν μιλήσεις για haters για να ανάψεις τα αίματα χωρίς λόγο, να κάνεις καλύτερη έρευνα προηγουμένως.

γιατι ειναι μικρη η αγορα του US και δε το ξερω? :whistle:

Online Services Division revenue grew 17% for the fourth quarter and 15% for the full year, primarily driven by increases in search revenue. Bing’s U.S. search share increased 340 basis points year-over-year to 14.4% this quarter

........Auto merged post: farcry πρόσθεσε 2 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Ε ειναι η διαφορα του να πουλας κατι απτο (μηχανηματα) και να πουλας αερα (software).

αυτος ειναι και ο λογος που παρολο τα εσοδα της υπολειπονται κατα 500 εκατομμυρια αυτα της apple εχει καλυτερα profit margins.

και η google αερα πουλαει :whistle:

Zus
22-07-11, 14:59

Καθόλου.

Αν δεν ήταν το σχόλιο σου περι haters χωρίς κανέναν λόγο, μπορεί να έδινα και εγώ συγχαρητήρια για την αύξηση. Το έχω επαναλάβει. Όσο πιο σκληρή η κόντρα για τους ανταγωνιστές τόσο το καλύτερο για εμάς.

farcry
22-07-11, 15:04
Καθόλου.

Αν δεν ήταν το σχόλιο σου περι haters χωρίς κανέναν λόγο, μπορεί να έδινα και εγώ συγχαρητήρια για την αύξηση. Το έχω επαναλάβει. Όσο πιο σκληρή η κόντρα για τους ανταγωνιστές τόσο το καλύτερο για εμάς.

μα δεν αναφερθηκα σε σενα. οτι υπαρχουν haters υπαρχουν. εσενα τι σε πειραξε αυτο? :hmm:

Zus
22-07-11, 15:08
μα δεν αναφερθηκα σε σενα. οτι υπαρχουν haters υπαρχουν. εσενα τι σε πειραξε αυτο? :hmm:

Και αν υπάρχουν haters, ποιος ο λόγος της αναφοράς στο παρόν topic?

Εσύ με το 14,4 που πέταξες, χωρίς καν να ερευνήσεις παραπέρα τους έκανες την μούρη κρέας? Ορισμένοι πάντως μπορούν να σκεφτούν ότι και εσύ είσαι hater συγκεκριμένης εταιρίας. :)

nikosl
22-07-11, 15:18
Οι απολύσεις εργαζομένων όμως απολύσεις....

Icyreloaded
22-07-11, 15:31
Μόνο εμένα μου φαίνεται ότι προσπαθούν να μεγαλώσουν online και στα κινητά όσο ακόμα έχουν έσοδα από τα Windows και Office, με οποιοδήποτε κόστος?

http://static7.businessinsider.com/image/4e28877dccd1d5f132090000/chart-of-the-day-microsoft-online-division-july-2011.jpg

senkradvii
22-07-11, 18:20
Όπως και να έχει τα πράγματα φαίνονται να πηγαίνουν πραγματικά καλά για την Μ$. Μάλλον τα 7άρια (από πέρυσι), τα office και το kinect κάνανε θαύματα! :oneup:

farcry
22-07-11, 18:39
Μόνο εμένα μου φαίνεται ότι προσπαθούν να μεγαλώσουν online και στα κινητά όσο ακόμα έχουν έσοδα από τα Windows και Office, με οποιοδήποτε κόστος?

http://static7.businessinsider.com/image/4e28877dccd1d5f132090000/chart-of-the-day-microsoft-online-division-july-2011.jpg

και της yahoo επεσε εκτος προβλεψεων. το καλο ειναι οτι τουλαχιστον το revenue ανεβηκε.

τα wp7 θα δωσουν ωθηση σε αυτο τον τομεα και η συνεργασια με την baidu

zoxir
22-07-11, 19:54

Όχι αλλά δεν είναι ενδεικτικό δείγμα της Κίνας πχ είναι μεγαλύτερη αλλά αν την απομονώσεις θα νομίζεις ότι η Baidu είναι πρώτη σε αναζητήσεις παγκοσμίως κάτι που δεν ισχύει

grayden
22-07-11, 20:44
Όχι αλλά δεν είναι ενδεικτικό δείγμα της Κίνας πχ είναι μεγαλύτερη αλλά αν την απομονώσεις θα νομίζεις ότι η Baidu είναι πρώτη σε αναζητήσεις παγκοσμίως κάτι που δεν ισχύει
Βέβαια μπορείς να βγάλεις το συμπέρασμα ότι η Baidu έχει μερίδιο στην παγκόσμιο αγορά περίπου 16,5% αν το ανάγεις στον παγκόσμιο πληθυσμό.

aiolos.01
23-07-11, 01:56
Κρίση ξεκρίση microsoft, intel, apple και google πάνε απο ρεκόρ σε ρεκόρ... τελικά λεφτά υπάρχουν. Αντί να ψαχνόμαστε απο που θα πάρουμε δάνειο ας απευθυνθούμε κατευθείαν στον Larry Page.

JediMasterMANIAC
23-07-11, 14:26
Mην ξεχνάμε ότι απέλυσε κατι χιλιάδες κόσμο κ έκλεισε κάποια division της το 2010
Λογικό ήταν να είχε κάποια αύξηση τη στιγμή δεν είχε επιπλέον... στόματα να θρέψει... (rofl)

FEFOS93
24-07-11, 01:29
Το ξερετε οτι εχει εξαγορασει το sub domain της sony;

farcry
24-07-11, 04:02
Το ξερετε οτι εχει εξαγορασει το sub domain της sony;

UPDATE: Move along, nothing to see here. According to a Tweet (http://twitter.com/#%21/fxshaw) from Microsoft corporate communications VP Frank Shaw the listing is just an innocuous "defensive domain name hold".

thomNikolaou
25-07-11, 09:16
Oι υπηρεσίες έχουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους όσο για μας δεν είμαστε haters
απλά μας αρέσουν οι εταιρίες που έχουν φαντασία και κάτι καινούργιο να προσφέρουν
και δεν αντιγράφουν απλά τους δημιουργικούς ανθρώπους. :)

lewton
25-07-11, 09:38

νομιζω εχει να κανει επειδη μιλαμε κυριως για software. Μετα απο καποιο σημειο το κοστος R&D του software αποσβενεται, και πουλας πραμα χωρις να σου κοστιζει. Στο hardware, καθε τι που πουλας εχει ενα καποιο συνεχες κοστος.

αυτος ειναι και ο λογος που παρολο τα εσοδα της υπολειπονται κατα 500 εκατομμυρια αυτα της apple εχει καλυτερα profit margins.

Ακόμα και έτσι, κάθε εταιρία θα ήθελε να είναι Apple.
Είναι η μόνη που βγάζει σοβαρό κέρδος από το hardware, γιατί έχει πείσει το κοινό της ότι αξίζει να το πληρώνουν τόσο πολύ.

chat1978
25-07-11, 09:42
Mην ξεχνάμε ότι απέλυσε κατι χιλιάδες κόσμο κ έκλεισε κάποια division της το 2010
Λογικό ήταν να είχε κάποια αύξηση τη στιγμή δεν είχε επιπλέον... στόματα να θρέψει... (rofl)

Και πολύ Ινδία έτσι.
Προσφάτως διάβαζα κάπου, ότι εκεί στο redmond υπάρχουν δυο κατηγορίες υπαλλήλων. Οι μόνιμοι (παλιοί) και οι "συμβασιούχοι". Οι τελευταίοι είναι και οι πιο αναλώσιμοι για τα δεδομένα της Αμερικής και γενικώς υπάρχει έτσι μια γκρίνια για το θέμα.
Δεν μπορώ να θυμηθώ που το διάβαζα βέβαια αυτό.

lewton
25-07-11, 09:57
Και πολύ Ινδία έτσι.
Προσφάτως διάβαζα κάπου, ότι εκεί στο redmond υπάρχουν δυο κατηγορίες υπαλλήλων. Οι μόνιμοι (παλιοί) και οι "συμβασιούχοι". Οι τελευταίοι είναι και οι πιο αναλώσιμοι για τα δεδομένα της Αμερικής και γενικώς υπάρχει έτσι μια γκρίνια για το θέμα.
Δεν μπορώ να θυμηθώ που το διάβαζα βέβαια αυτό.

Εγώ διαβάζω ότι είναι από τα καλύτερα μέρη για να δουλέψεις. Και από γνωστούς μου, και στην Ευρώπη είναι πολά καλά.

senkradvii
25-07-11, 13:54
Εγώ διαβάζω ότι είναι από τα καλύτερα μέρη για να δουλέψεις. Και από γνωστούς μου, και στην Ευρώπη είναι πολά καλά.

Tι να πει κανείς για την google τότε.. Ααααααχχχχχ! :p

lewton
25-07-11, 14:47
Tι να πει κανείς για την google τότε.. Ααααααχχχχχ! :p
Είναι κλασικός μύθος ότι η Google από το πουθενά δημιούργησε αυτές τις συνθήκες εργασίας που βλέπουμε και ζηλεύουμε.
In fact, πολλές εταιρίες ΙΤ έχουν πρωτοπορήσει σε αυτό, από HP και Microsoft, μέχρι Yahoo και eBay. Η κορυφαία ήταν η SAS, η οποία είναι άγνωστη στην Ελλάδα.

chat1978
25-07-11, 16:21
Νομίζω είναι διαφορετικό πράγμα το ένα και διαφορετικό το άλλο.

@ ADSLgr.com All rights reserved.