PDA

Επιστροφή στο Forum : Προβλημα με καινουριο μποιλερ...

ranionio
09-08-11, 01:26
εχω το εξης κουφο προβλημα.αλαξα μποιλερ οριζοντιο και ηα βαλβθδα εξαερωσης σταζει οταν αναβω το καλοριφερ ή οταν αναβω το θερμοσιφωνα.σε αλλη περιπτωση δεν σταζει.εχω αλαξει 3 φορες βαλβιδα και το προβλημα παραμενει.παραλληλα με τη βαλβιδα που σταζει αυξανεται και η πιεση στη βρυση ενω δεν εχω προβλημα με την πιεση οταν τα νερα ειναι κρυα....εχουν περασει 3 υδραυλικοι και το προβλημα παραμενει...αν μπορει κανεις να βοηθησει... ευχαριστω για το χρονο σας!

Νικαετός
09-08-11, 01:54
Αν το μπόιλερ είναι καινούργιο (εντός εγγύησης) αλλαγή του μπόιλερ. (Η πείρα έχει δείξει ότι ένα προβληματικό μοντέλο δεν το κρατάς γιατί αργότερα σίγουρα θα σου δημιουργήσει και άλλα προβλήματα)

blade_
09-08-11, 02:31
εχεις εγγυηση κ δε τους πηρες ακομα τηλεφωνο?αυριο..

opener
09-08-11, 07:49
εχω το εξης κουφο προβλημα.αλαξα μποιλερ οριζοντιο και ηα βαλβθδα εξαερωσης σταζει οταν αναβω το καλοριφερ ή οταν αναβω το θερμοσιφωνα.σε αλλη περιπτωση δεν σταζει.εχω αλαξει 3 φορες βαλβιδα και το προβλημα παραμενει.παραλληλα με τη βαλβιδα που σταζει αυξανεται και η πιεση στη βρυση ενω δεν εχω προβλημα με την πιεση οταν τα νερα ειναι κρυα....εχουν περασει 3 υδραυλικοι και το προβλημα παραμενει...αν μπορει κανεις να βοηθησει... ευχαριστω για το χρονο σας!
Το λες και μονος σου

οταν αναβω το καλοριφερ ή οταν αναβω το θερμοσιφωνα. σε αλλη περιπτωση δεν σταζει
Λογω της θερμικης διαστολης, αυξανεται ο ογκος στο κυκλωμα του ζεστου νερου
(ηλεκτρ. θερμοσιφωνας-μποιλερ-δικτυο ζεστου νερου).
Αν καταναλωνεις ζεστο νερο, αυτη η αυξηση του ογκου δεν γινεται αντιληπτη.
Αν δεν καταναλωνεις, καπου πρεπει να παει ο αυξημενος ογκος του ζεστου νερου.
Και πηγαινει απ' το δικτυο του ζεστου στο κρυο, συγχρονως δε ανοιγει (λογω αυξημενης πιεσης) και το ασφαλιστικο του μποιλερ (αυτο που ονομαζεις εσυ εξαεριστικο).

Καλεσε ενα υδραυλικο να βαλει μια βαλβιδα εκτονωσης στο δικτυο.

ranionio
09-08-11, 22:22
Το λες και μονος σου

Λογω της θερμικης διαστολης, αυξανεται ο ογκος στο κυκλωμα του ζεστου νερου
(ηλεκτρ. θερμοσιφωνας-μποιλερ-δικτυο ζεστου νερου).
Αν καταναλωνεις ζεστο νερο, αυτη η αυξηση του ογκου δεν γινεται αντιληπτη.
Αν δεν καταναλωνεις, καπου πρεπει να παει ο αυξημενος ογκος του ζεστου νερου.
Και πηγαινει απ' το δικτυο του ζεστου στο κρυο, συγχρονως δε ανοιγει (λογω αυξημενης πιεσης) και το ασφαλιστικο του μποιλερ (αυτο που ονομαζεις εσυ εξαεριστικο).

Καλεσε ενα υδραυλικο να βαλει μια βαλβιδα εκτονωσης στο δικτυο.

αλλη η βαλβιδα εξαερωσης και αλλη η εκτονωσης;μακαρι να ειναι αυτο και να τελιωνουμε γιατι εχω βαψει το παταρι 3 φορες.αφου δεν επεσε στα κεφαλια μας ακομα...οσο για την εγγυηση το ιδιο προβλημα ειχα και με το παλιο μποιλερ κι ετσι πηρα 2ο.και το καινουριο μου φαινετε οτι σταζει πιο πολυ.

opener
10-08-11, 08:38
αλλη η βαλβιδα εξαερωσης και αλλη η εκτονωσης;μακαρι να ειναι αυτο και να τελιωνουμε γιατι εχω βαψει το παταρι 3 φορες.αφου δεν επεσε στα κεφαλια μας ακομα...οσο για την εγγυηση το ιδιο προβλημα ειχα και με το παλιο μποιλερ κι ετσι πηρα 2ο.και το καινουριο μου φαινετε οτι σταζει πιο πολυ.
Ναι.
Και οταν λεω βαλβιδα εκτονωσης δεν εννοω ασφαλιστικο που ανοιγει και χυνει το νερο στο παταρι.
Εννοω ασφαλιστικο/by pass (που ανοιγει σε κατα τι μικροτερη πιεση απ' αυτη του κυριου ασφαλιστικου) και που στελνει το νερο (απο την υψηλη πιεση του ζεστου νερου) πισω στο δικτυο της χαμηλοτερης πιεσης του κρυου (πριν την ανεπιστροφη του μποιλερ).

Δεν ειμαι σπιτι σου για να δω, ομως ολα τα μποιλερ που ξερω, δεν ειχαν βαλβιδα εξαερωσης αλλα (στην εισαγωγη του κρυου νερου) ανεπιστροφή βαλβιδα η οποια ειναι και βαλβίδα ασφαλείας (ασφαλιστικο).
http://www.syr.de/gr/download/produkte/griechenland/gr_0034.pdf

Το προβλημα το 'χες και με το παλιο, το 'χεις και με το νεο μποιλερ.
Σου το 'πα και προηγουμενως, δεν ειναι προβλημα μποιλερ αλλα του δικτυου σου.
Αν δεν μπορεις να βαλεις βαλβιδα εκτονωσης, βαλε στο δικτυο του ζεστου νερου ενα μικρο δοχειο διαστολης που θα παιζει το ρολο του αμορτισερ στις διαφορες πιεσεις του ζεστου.
Δες πχ εδω=
http://www.mgavrielatos.gr/Reflex_files/REFLEX%20-%20ΕΝΤΥΠΟ.pdf

@ ADSLgr.com All rights reserved.