Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με Thomson
Theofilaktos
15-08-11, 23:18
To internet είναι την περισσότερη ώρα νορμάλ (σε ταχύτητες που αγγίζουν περίπου τα 1.1MBPS) αλλα κάποιες φορές μου την βιδώνει, γιατί απο 1.1 γίνεται σαν 0.1 το ιντερνετ και είναι πολύ αργο, στο Facebook μια σελίδα την φορτίζει 30 δευτερόλεπτα. Καμια φορά με πετάει κιόλας απο το ιντερνετ αλλα οχι και πολύ συχνά
Όταν κάνω επανεκίννηση το ρούτερ συνήθως γίνεται ξανα κανονική η ταχύτητα αλλα δεν ξέρω τι τρέχει, αν είναι απο την Φορθνετ η απο το ρούτερ, βασικά απο το ρούτερ πρέπει να είναι διότι το παλιό το ρούτερ που ηταν SAGEM ήταν μια χαρά (Ωστόσο δεν είχε τοσο καλό σήμα όσο το Thomson) τι λέτε να γίνεται; Βασικά παίζει να έκανα εγώ κάτι λάθος; αν και δεν νομίζω,
μήπως γίνεται κατι με το φιλτράκι που έχει οταν τα σύνδεσα στο τηλέφωνο κλπ.;;;
αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε εδώ θα'μαι
Router Information
Product Name: TG585 v8
Software Release: 8.2.7.8
καταρχήν κοίταξε μήπως ο υπολογιστής σου έχει κάποιο κατοικίδιο.
το φίλτρο δεν έχει να κάνει μόνο εαν βλέπεις και σβήνει το φωτάκι "broadband" δηλαδή να χάνεται ο συγχρονισμός.
Καλό θα ήταν να μας δώσεις στατιστικά της σύνδεσής σου να δούμε τι γίνεται με την γραμμή σου.
Είναι συγκεκριμένες ώρες που γίνεται αυτό; το έχεις παρατηρήσει;
Theofilaktos
15-08-11, 23:40
Δεν είναι συγκεκριμένες ώρες, και το λαμπάκι του ιντερνετ είναι συνεχώς κόκκινο ενω μπαίνω κανονικα!
μήπως το λαμπάκι του ασύρματου είναι συνεχώς κόκκινο ;
Theofilaktos
15-08-11, 23:45
Wireless Λεει, ναι λογικα αυτο θα ηταν, αυτο ενοούσα πάντως
Οταν λοιπόν ανάβει αυτό κόκκινο σημαίνει πως το ασύρματο είναι Ξεκλείδωτο οπότε οποιοσδήποτε! μπορεί να συνδεθεί και να μπει στο ίντερνετ μέσω της δικιάς σου σύνδεσης.
Οπότε για να το κλειδώσεις με κωδικό, πήγαίνεις -> http://192.168.1.254/cgi/b/lan/?be=0&l0=4&l1=-1 πατάς στο όνομα του δικτύου του ασύρματου, επιλέγεις πάνω δεξιά configure και κάτω κάτω απο την λίστα διαλέγεις Use WPA-PSK Encryption και αμέσως απο κάτω αλλάξεις τον κωδικό και βάζεις ότι θέλεις.
Εαν πάλι δεν το χρησιμοποιείς το ασύρματο μπορείς να το απενεργοποιήσεις απο την ίδια σελίδα ..
Κάνε αυτό και ενημέρωσε εαν συνεχίσει να καθυστερεί.
Μπορει αφου το ασυρματο σου ειναι ανοιχτο,να μπαινει καποιος,να κατεβαζει τπτ torrent,mule κτλ με πολλες συνδεσεις,να σου γονατιζει την συνδεση κ εσυ να μην μπορει να μπεις σε μια σελιδα...αν προσπαθει με πιο πολλες απο οσες σηκωνει το μοντεμ καποια στιγμη θα κανει κ ρεσταρτ.
Ε ναι πρέπει να βάλεις τον καινούριο κωδικό για να συνδεθεί τώρα.
Δοκίμασε απο τον υπολογιστή με καλώδιο να δείς
Theofilaktos
16-08-11, 14:01
Μολις αλλαξα τον κωδικο αλλα δεν μπορω να μπω απο υπολογιστη παλι
........Auto merged post: Theofilaktos πρόσθεσε 42 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Τα παράτησα, το έκανα ξανά WEP γιατί δεν θα μπώ ποτέ όπως φαίνετε...
Αφού κάνεις την αλλαγή στο router, πρέπει να πας στο προφίλ του ασύρματου δικτύου στον υπολογιστή, εκεί να αλλάξεις την κρυπτογράφηση από WEP σε ό,τι έχεις επιλέξει και να δώσεις τον νέο κωδικό.
Μην το αφήσεις με WEP, δεν σε προστατεύει ιδιαίτερα.
Theofilaktos
16-08-11, 15:00
Δεν κατάλαβα... έχω Windows 7 μήπως το εξηγείς λίγο καλύτερα γιατί δεν τα πάω και πολύ καλα με αυτα...
Αυτά θα τα κάνεις αφού αλλάξεις τρόπο κρυπτογράφησης και κωδικό στο router σου.
Στο «Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης» θα κάνεις κλικ στη «Διαχείριση ασύρματων δικτύων» (αριστερά), μετά θα κάνεις διπλό κλικ στο δίκτυο σου και θα πας στην καρτέλα «Ασφάλεια». Εκεί θα επιλέξεις το WPA-Ατομικό ή WPA2-Ατομικό, ανάλογα με τη ρύθμιση που έκανες στο router (εκεί μπορεί να τα έχει π.χ. ως WPA-PSK και WPA2-PSK), και μετά θα δώσεις τον κωδικό.
Theofilaktos
17-08-11, 22:14
Αυτά θα τα κάνεις αφού αλλάξεις τρόπο κρυπτογράφησης και κωδικό στο router σου.
Στο «Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης» θα κάνεις κλικ στη «Διαχείριση ασύρματων δικτύων» (αριστερά), μετά θα κάνεις διπλό κλικ στο δίκτυο σου και θα πας στην καρτέλα «Ασφάλεια». Εκεί θα επιλέξεις το WPA-Ατομικό ή WPA2-Ατομικό, ανάλογα με τη ρύθμιση που έκανες στο router (εκεί μπορεί να τα έχει π.χ. ως WPA-PSK και WPA2-PSK), και μετά θα δώσεις τον κωδικό.
Ευχαριστώ παρα πολύ εδω κολλούσα!
Το λυσα! μπράβο καλη υποστήριξη!
Theofilaktos
19-08-11, 11:24
Παιδιά τώρα κάθε φορά που το αλλάζω σε WPA η WPA2 Personal. μου βγάζει ένα κόκκινο X και δεν μπορώ να συνδεθώ, εκτός αν μου κάνει την χάρη ο υπολογιστής και συνδεθεί.
Χθές παλι, συνδεθηκα, μου έδειχνε κάτω δεξιά το σήμα του ιντερνετ οτι έχει ενα Χ και μόλις πατάω κλικ είχε πάλι εκείνο το κόκκινο το εικονίδιο
Γιατί το κάνει αυτό... κάποιο πρόβλημα θα έχει το PC μου;
http://i54.tinypic.com/w1ekqq.png
Έτσι οπως βλέπεται την εικόνα, την ίδια στιγμή είμαι και συνδεδεμένος!
Όταν λες «κάθε φορά»; Μια φορά δεν το άλλαξες;
Theofilaktos
19-08-11, 12:39
Όταν λες «κάθε φορά»; Μια φορά δεν το άλλαξες;
Απο εκεινη την φορά που το αλλαξα με εβαλε κανονικα, απο την επομενη εκκινηση των Windows αντι να συνδεθεί αυτόματα είχε ολα αυτα τα μαραφέτια με τα Χ. μετά διέγραψα το προφίλ απο το κεντρο δικτυου/κ.χρησης και ξανα τα εκανα απο την αρχη μπας και μπει. μπήκε αλλα τώρα τζίφος, δεν γίνεται να κάνω αυτη την δουλεια ολο για να μπαίνει...
Στο router τί έχεις βάλει; WPA, WPA2 ή WPA+WPA2;
Theofilaktos
19-08-11, 15:18
WPA+WPA2
(edit)
Γύρισε το σε σκέτο WPA2 με AES (αν έχει επιλογή).
Theofilaktos
20-08-11, 00:05
Δεν έχει επιλογή σκετη. η Enterprise εχει η Personal,
Ωστόσο να μην σας ταλεπωρώ αλλο, μόλις έβαλα το παλιό ρούτερ γιατι μου την βίδωσε αυτό...
παντως ευχαριστώ
@ ADSLgr.com All rights reserved.