PDA

Επιστροφή στο Forum : Αναβάθμιση CPU σε laptop

mitsos1os
23-08-11, 12:51
Καλημέρα παιδιά. Μου έχει γυαλίσει το λαπτοπ, HP Pavilion dv7-6010ev . Η κάρτα γραφικών που δίνει είνει εξωπραγματική για την τιμή του ( 700 ευρώ). Το μόνο που με κρατάει πίσω είναι ότι έχει τον Core i3 2310m πάνω. Αυτό που θα ήθελα να μου πείτε είναι αν ξέρετε αν μπορεί σίγουρα στο μέλλον να αναβαθμιστεί σε core i5 2410m. Εφόσον αυτοί οι Sandy Bridge βγήκαν πακέτο, θεωρώ πως ναι, αλλά αν μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει..... Ευχαριστώ

NikoLakis
23-08-11, 13:01
Θεωρητικά γίνεται, πρακτικά όχι.

κατά 99% ο επεξεργαστής είναι κολημένος πάνω στη motherboard, οπότε είναι αδύνατον να τον αλλάξεις.
οι mobile cpu είναι δυσεύρετοι στο εμπόριο.
το κόστος τους είναι αρκετά υψηλό, σε σημείο που σε συμφέρει να αλλάξεις λαπτοπ αντι για cpu

mitsos1os
23-08-11, 15:43
ΤΟ κόστος το ξέρω, ναι, επίσης από εξωτερικό είναι πολύ έυκολο να βρεις επεξεργαστή και μάλιστα τον συγκεκριμένο. Τώρα για την κόλληση που λες φίλε μου δεν ξέρω, γιατί έω ανοίξει αρκετά λαπτοπ και οι επεξεργαστές αποσπούνταν κανονικά όπως και στο σταθερό. Το μόνο που ξέρω ότι είναι κολλημένοι είναι οι Atom στα netbooks. Εφόσον μιλάμε για κανονικού μεγέθους λαπτοπ, πιστεύω ότι θα είναι κανονικά το socket με κούμπωμα και όχι κόλληση. Ξέρει κανείς άλλος σίγουρα;

host505
23-08-11, 18:07
Από εδώ (http://ark.intel.com/products/chipsets/52774#compatibilityprocessors) όπως φαίνεται παίρνει όλους αυτούς τους επεξεργαστές το chipset που φοράει το laptop (compatible products->compatible processors), το θέμα είναι αν το σύστημα ψύξης του θα είναι αποτελεσματικό με μεγαλύτερο επεξεργαστή. Μπορείς να ψάξεις με ποιούς επεξεργαστές έχει κυκλοφορίσει αυτή η σειρά και να αναβαθμίσεις σε έναν από αυτούς μελλοντικά.

@ ADSLgr.com All rights reserved.