PDA

Επιστροφή στο Forum : Αλλαγή εξωτερικής DSL καλωδίωσης και λοιπά



fragment
06-09-11, 01:07
Παιδιά θέλω να κάνω μια ερώτηση. επειδη έχω μεγάλο πρόβλημα με την καλωδίωση του σπιτιού θελω να κάνω την εξής πατέντα. επειδή το σπίτι έχει μεγάλο κήπο (χωράφι) η γραμμή τηλεφώνου έρχεται στην έξω πόρτα της αυλής από εκεί φτάνει μέχρι το σπίτι μέσω καλωδίων υπόγεια και μέσα σε μια τσιμεντένια διακοσμητική κολώνα και φτάνει μέχρι το σπίτι. μάλιστα στη κολώνα δεν υπάρχει πλαστικός σωλήνας που να περνανε τα καλωδια απλα εχει τσιμενταριστεί το καλώδιο. στο υπεδαφος υπαρχει σωληνας.

Το προβλημα μου επειδη χρονο με το χρονο εχουν σαπίσει τα καλωδια που φτανουν μεχρι το σπιτι εχω μεγαλο θορυβο. αυτο το έλεγξε και τεχνικος του οτε ο οποιος εξω απο το σπιτι μου ειπε οτι εχω εξασθενηση 18db.

Δοκιμαζοντας να βαλω το ρουτερακι απευθείας στην κολωνα εξω ειχα εξασθενηση 29db και το ρουτερακι (thomson 585v7) εκλεινε στα 18000kbps. Μεσα στο σπιτι εχω θορυβο 36db κλεινω στα 9mbps. Το προβλημα δεν ειναι η ταχυτητα τοσο αλλα οι συχνες αποσυνδεσεις. Βεβαια εφου εχω και την δυνατοτητα να κλεινω σχεδον στα 20 γιατι να το αφήσω ετσι. Οι αποσυνδεσεις επαναλαμβανω ειναι το μειζον θεμα.

Λοιπον αν εχετε κατι να μου προτεινετε θα ημουν ευγνωμων, η ερωτηση μου ειναι η εξις...

Θελω να περασω απευθυας εξω αλλο καλωδιο συγκεκριμενα ενα Cat7 που θα ερχετε απευθυας στο μοντεμ, το προβλημα μου ομως δεν ειναι τοσο αυτο (δεν ξερω να το κανω αλλα ισως τα καταφερω), οσο το τι γινεται με το τηλεφωνο και τις μπριζες του σπιτιου. Θελω να μαθω αν υπαρχει κατι σαν repeater να μπει στο σημειο που θα ενωσω το μοντεμ το οποιο να περνει το σημα του τηλεφωνου μονο χωρις το σημα του Dsl και να το δίνει σε μια απο τις μπριζες του σπιτιου (ενισχυμένο/μη ενισχυμενο και αποξενωμενο από την γραμμη μεχρι το ρουτερ) ετσι ωστε να εχει τηλεφωνο ολο το σπιτι χωρις να εχω απωλειες στο σημα του DSL λογο της μεγαλης σε μηκος και φθαρμενης καλωδιωσης ολοκληρου του σπιτιου + του εξωτερικου χώρου

(αυτο το εκανα παλια και με το netmob του ISDN. επερνα μεσω της κεντρικης γραμμης το ψηφιακο σημα του ISDN και με την εφεδρικη καλωδιωση του σπιτιου (οι μπριζες εχουν 4 καλωδια μεσα ασχετα αν εχουν συνδεσει τα 2) εδινα σε μια τυχαια μπριζα του σπιτιου το τηλεφωνικο σημα Α και ειχε ολο το σπιτι χωρις να καταργουνται οι μπριζες).

Αυτο με το ISDN το Dsl Ομως ειναι DSL και ερχετε πακετο με το τηλεφωνικο σημα. Λοιπον υπαρχει κατι τετοιο;


*Σημειωνω βάζοντας Splitter στην καινουρια γραμμη διχωριζοντας δηλαδη της χαμηλες συχνοτητες με την παλια καλωδιωση και τις υψηλες απευθυας στο ρουτερ πιστεύεται πως θα λύση το πρόβλημα; ειναι χαζο; γιατι το προβλημα ίσως δεν ειναι ο διαχωρισμος της συχνοτητας τηλεφωνο και δεδομενων αλλα η μεγαλη και χαλασμενη καλωδιωση η οποία πρέπει να απομονωθεί απο τη γραμμή μέχρι το ρούτερ και να μη συνεχιστεί στο σπίτι (παλια καλωδιωση)

εν κατακλείδι ίσως ψάχνω μια συσκευή ... της φαντασίας μου που να κάνει αυτό που θέλω να κάνει, εδώ και ένα λινκ απο τον ΟΤΕ.

http://www.otenet.gr/hd/HTML/adsl/faqs/faqs_adsl05.htm

@ ADSLgr.com All rights reserved.