PDA

Επιστροφή στο Forum : Η Microsoft δίνει νέα μορφή στην BSOD στα Windows 8

Σελίδες : [1] 2

nm96027
18-09-11, 11:09
91195Στα Windows 8 δεν αλλάζουν μόνο οι επιμέρους λειτουργίες του συστήματος της Microsoft, αλλά ακόμα και η περιβόητη μπλέ οθόνη ή ακριβέστερα Blue Screen of Death (BSOD). Γνωστή επισήμως και ως έλεγχος σφάλματος, η BSOD έχει υποστεί ανακαίνιση προκειμένου να διεκδικήσει την δική της θέση στον κόσμο των emoticons αλλά και της συντομίας.

Έτσι πλέον η BSOD θα κρατήσει τους λευκούς χαρακτήρες του κειμένου της και την μπλέ οθόνη αλλά απλώς θα αναγράφει το ακόλουθο μήνυμα:

"Your PC ran into a problem that it couldn't handle, and now it needs to restart."

Το μήνυμα θα συνοδεύεται με ένα δυσαρεστημένο smiley.

H BSOD ήταν μία εβληματική εικόνα για την Microsoft ήδη από τις πρώτες μέρες των Windows. Το διάσημο όσο και τρομοκρατικό για πολλούς μήνυμα εμφανίστηκε αναρίθμητες φορές σε προσωπικούς υπολογιστές, σε servers, σε δημόσιες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις.

Πηγή: The Register (http://www.theregister.co.uk/2011/09/16/windows_8_bsod/)

Jazzer
18-09-11, 11:12
Δεν μπορούν τουλάχιστον να αλλάξουν το χρωματάκι από μπλε σε "οικολογικό" πράσινο ; :p

gkagg
18-09-11, 11:18
Δεν μπορούν τουλάχιστον να αλλάξουν το χρωματάκι από μπλε σε "οικολογικό" πράσινο ; :p

Όχι γιατί αλλιώς θα έχουμε GSOD και όχι BSOD! LOL

cranky
18-09-11, 11:20
Τί μαλα χαζομάρα είν' αυτή ; :stunned:
Έτσι ξερή, χωρίς τον κωδικό σφάλματος ; :fool

menidi
18-09-11, 11:27
Αν παρατηρήσεις λίγο καλύτερα την εικόνα γράφει στα ψιλά γράμματα "search online for :HAL(?) INITIALIZATION FAILED".

cranky
18-09-11, 11:34
Προσπάθησα να το διαβάσω, αλλά δεν το κατάφερα, απ' το screenshot.
Aλλά, έτσι κι' αλλιώς, βλακεία είναι να δείχνει το σημαντικό μήνυμα με ψιλά γράμματα, και το χαζομήνυμα "Your PC ran into a problem ......" με μεγάλα, λές και δεν θα το καταλαβαίναμε. :mad:

aletsoup
18-09-11, 11:36
Ε χαζομάρα, τώρα έγινε πολύ λιγότερο τρομακτική :down:

contravener
18-09-11, 12:29
Αιωνία η μνήμη της παλιάς καλής BSOD :sorry:

http://www.youtube.com/watch?v=IW7Rqwwth84

Δεν πειράζει, πάμε γι'άλλα :lol:

psyxakias
18-09-11, 12:47
Και εκεί αντιγράφουν την Apple (Sad Mac); :lol:
Λέτε το επόμενο laptop της Carrie (http://www.youtube.com/watch?v=YWSZJXhOvBw&t=0m27s) να τρέχει Windows 8; :p

nnn
18-09-11, 12:52
:(
I want my BSOD back

Τα error codes γράφονται και στο event log, και δεν χρειάζεται να κάθεσαι να το ψάχνεις από την BSOD.

cranky
18-09-11, 12:57
Μήπως, τα λές ανάποδα ;
Στα 7ρια, το error code το βλέπεις φάτσα-μούρη, δεν θέλει ψάξιμο.

nnn
18-09-11, 13:01
Μπορεί δεν μου έχει τύχει, 2 BSOD εδώ και 2+χρόνια μόνο, με αυτόματο restart και τον κωδικό σφάλματος στο event log.

neon2k8
18-09-11, 13:03
Δεν ξέρω αν θα δούμε λάπτοπ της Carrie με Win 8, σκέφτομαι μήπως καμμια μέρα δουμε Windows ΜαcOs 10.8 for PCs.... (οχι οτι θα μας χάλαγε, καθ' οτι απ'οσο ακούω το MacOS είναι πιο σταθερό κλπ κλπ...)

euri
18-09-11, 13:12
Αυτή η οθόνη πάντως ήταν η πρώτη μου επαφή με την έκδοση Developer Review όταν δοκίμασα να την εγκαταστήσω σε μια εικονική μηχανή.

zoxir
18-09-11, 13:20
Δεν ξέρω αν θα δούμε λάπτοπ της Carrie με Win 8, σκέφτομαι μήπως καμμια μέρα δουμε Windows ΜαcOs 10.8 for PCs.... (οχι οτι θα μας χάλαγε, καθ' οτι απ'οσο ακούω το MacOS είναι πιο σταθερό κλπ κλπ...)
Είναι πιο σταθερό γιατί είναι φτιαγμένο για 5 μηχανήματα μόνο.

psyxakias
18-09-11, 13:34
Αυτή η οθόνη πάντως ήταν η πρώτη μου επαφή με την έκδοση Developer Review όταν δοκίμασα να την εγκαταστήσω σε μια εικονική μηχανή.Εμένα δεν έφτασε καν εκεί, μου χτύπησε η ίδια η εικονική μηχανή προφανώς διότι δεν υποστηρίζει σωστά τα 8 ακόμα. Δε νομίζω ότι ευθύνεται απαραίτητα η developer έκδοση. ;)

euri
18-09-11, 14:15
Εμένα δεν έφτασε καν εκεί, μου χτύπησε η ίδια η εικονική μηχανή προφανώς διότι δεν υποστηρίζει σωστά τα 8 ακόμα. Δε νομίζω ότι ευθύνεται απαραίτητα η developer έκδοση. ;)

Ναι, το σχόλιό μου δεν αφορούσε στο αν τα Windows 8 είναι σε λειτουργική κατάσταση ή όχι, αλλά αφορούσε στην ύπαρξη της ανανεωμένης BSOD και στο γεγονός ότι ήταν το πρώτο πράγμα που είδα.

c.pollatos
18-09-11, 14:53
Προσπάθησα να το διαβάσω, αλλά δεν το κατάφερα, απ' το screenshot.
Aλλά, έτσι κι' αλλιώς, βλακεία είναι να δείχνει το σημαντικό μήνυμα με ψιλά γράμματα, και το χαζομήνυμα "Your PC ran into a problem ......" με μεγάλα, λές και δεν θα το καταλαβαίναμε. :mad:

Για εναν αρχαριο χρηστη(ειδικα σχετικα φρεσκο που δεν εχει φαει τις BSOD του παρελθοντος με το κουταλι) ειναι λογικο να λεει με μεγαλα γραμματα και απλα λογια "κολλησε και γι'αυτο κλεινουμε και ξανανοιγουμε εντος ολιγου" και το errorcode με πιο μικρα.

Αν καποιος ενδιαφερεται για το errorcode θα κανει τον κοπο να το διαβασει ετσι και αλλιως.

Οχι οτι εχει και πολλη σημασια η ολη αλλαγη, αφου το ζητουμενο ειναι να μην βλεπεις BSOD, αλλα εστω και η αισθητικη βελτιωση ειναι ευπροσδεκτη απο μενα.

Αλλωστε το text-mode ηταν λιγο εκφοβιστικο :)

Οπως λεει και το gizmodo "Windows 8’s Blue Screen of Death Is Like a Sad Girl Texting You" :)

neon2k8
18-09-11, 14:57
Zoxir, εδώ που τα λέμε έχεις δίκιο, και υποθέτω οτι αναφέρεσαι στο γεγονός οτι τα 8 θα τρέχουν "παντού". Συμφωνώ, απλά σκέφτομαι αν θα ήταν "καλό" ή "κακό" να δούμε μια μέρα ένα λειτουργικό σύστημα που να συνδυάζει τα καλά των windows και τα καλά του MacOS σε 1 μόνο OS!!!! (απο το MacOS θέλω και το UI του :Ρ :whistle: )

Bourdoulas
18-09-11, 15:05
Αν θες μόνο το UI του υπάρχουν τρόποι να το έχεις στο PC σου.

blade_
18-09-11, 15:15
:respekt:

"ναι ,θα συνεχισουμε να βγαζουμε μπλε οθονες ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ,απλα τις καναμε πιο εμφανισιμες"

nikosl
18-09-11, 15:23
Από την μέρα που έγινε διαθέσιμη η RTM των win 7 x64, εως και σήμερα, έχω δεί 1 bluescreen, και μάλιστα με υπαιτιότητα ενός φρέσκου οδηγού της ΑΤΙ (που είχε φάει πολύ κράξιμο γι αυτό).

Bluescreens στα win, kernel panics στο linux κλπ θα υπάρχουν. Το ζήτημα είναι να μην γίνονται με υπαιτιότητα του λειτουργικού και όσο γίνεται να αποκλείται το ενδεχόμενο να κρεμάσει ο υπολογιστής από κακογραμμένο software 3ων.

Και η MS με τα win 7 έφτασε πολύ κοντά σε αυτόν το στόχο. Είναι η πρώτη μου φορά που μετά από 2+ συνεχόμενης χρήσης λειτουργικού της, δεν έχω χρειαστεί ουτε format, ούτε να καθαρίσως ιους κλπ.

Z€r0
18-09-11, 16:44
Επίτελους βρήκαν μία σοβαρή λύση για τις μπλέ οθόνες!Να τις κάνουν γαλάζιες!Έλεος!:down:

Μήπως μας περιμένουν πολλά BSOS(Blue Sreen Of Sorrow) στα Windows 8;:whistle:

flamelab
18-09-11, 16:59
Από την μέρα που έγινε διαθέσιμη η RTM των win 7 x64, εως και σήμερα, έχω δεί 1 bluescreen, και μάλιστα με υπαιτιότητα ενός φρέσκου οδηγού της ΑΤΙ (που είχε φάει πολύ κράξιμο γι αυτό).

Bluescreens στα win, kernel panics στο linux κλπ θα υπάρχουν. Το ζήτημα είναι να μην γίνονται με υπαιτιότητα του λειτουργικού και όσο γίνεται να αποκλείται το ενδεχόμενο να κρεμάσει ο υπολογιστής από κακογραμμένο software 3ων.

Και η MS με τα win 7 έφτασε πολύ κοντά σε αυτόν το στόχο. Είναι η πρώτη μου φορά που μετά από 2+ συνεχόμενης χρήσης λειτουργικού της, δεν έχω χρειαστεί ουτε format, ούτε να καθαρίσως ιους κλπ.

Tα ιδια κι εδω (και όπου ATI, βαλε Nvidia :p)

nikosl
18-09-11, 17:01
Tα ιδια κι εδω (και όπου ATI, βαλε Nvidia :p)

Έχω ακόμα και κάτι event logs, από τον Αυγουστο του 2009 :p

MadAGu
18-09-11, 17:02
Αν παρατηρήσεις λίγο καλύτερα την εικόνα γράφει στα ψιλά γράμματα "search online for :HAL(?) INITIALIZATION FAILED".

Δεν είναι deprecated? :p

Προτιμούσα την παλιά, ήταν πιο geeky...

Simpleton
18-09-11, 17:12
Δεν της βάζουν πουθενά και κανένα LOL για να ταιριάζει ακόμα περισσότερο στο FB;

mlour
18-09-11, 18:14
H πρώτη μου επαφή με τα Windows 8 ήταν με BSOD, αλλά πρέπει να έφταιγαν οι ρυθμίσεις της VM.

icsd08063
18-09-11, 18:31
Η πρώτη μου επαφή με BSOD's ήταν τρομακτικότατη. Παιδευόμουν 2 μήνες με αλλεπάλληλες BSOD's σε ολοκαίνουριο μηχάνημα desktop με Win 7 Pro X64 αυθεντικότατα. Μετά από δύο αλλαγές στα σετ μνημών (damn Corsair :rtfm: ) και μία αλλαγή στη μητρική, πήρα μνήμες Kingston και ξεμπέρδεψα.
Θυμάμαι σαν τώρα όμως τη τρομακτική εμπειρία που είχα. Ξυπνούσα, άνοιγα PC και έβλεπα αυτή την ακαταλαβίστικη γραμματοσειρά μπροστά μου.
Για εμένα, καλοδεχούμενη η αλλαγή. Όπως ειπώθηκε παραπάνω, ένας χρήστης που δεν είναι εξοικειωμένος με τέτοιου είδους προβλήματα, θα του φανεί λιγότερο τρομακτικό στην αρχή. Στο κάτω κάτω, και το δικό μου πρόβλημα ήταν θέμα hardware.

Tiven
18-09-11, 18:58
Δεν της βάζουν πουθενά και κανένα LOL για να ταιριάζει ακόμα περισσότερο στο FB;

:rofl::rofl::rofl::rofl:

Κάτι τέτοιο ας πούμε:

LOL Your PC just crashed

και από κάτω...

http://29.media.tumblr.com/tumblr_ldp3jukzHo1qb9a2wo1_500.png

flamelab
18-09-11, 19:18
Εγω θα'θελα ενα "*U mad*? Problem? Your PC just crashed."

senkradvii
18-09-11, 19:28
Ήμουν σίγουρος πως το θέμα θα το είχε ξεκινήσει ο Βanditgr! Και όμως ακόμα καν να σχολιάσει! :lol:

Στο δια ταύτα, είναι στην όλη user friendly νοοτροπία που θέλει να περάσει η Μ$. Άκρη δεν έβγαζες με την παλιά, άκρη δεν θα βγάλεις και με την καινούργια. Μόνο που τώρα είναι πιο cool, in & trendy. :p

Eπίσης. Σοβαρά ρε παιδιά. Είναι τώρα αυτό front page είδηση? Σαν να ψοφάμαι για δούλεμα βλέπω εγώ τώρα τελευταία εδώ μέσα.. Ok σίγουρα έχει να δώσει ατακάρες κτλ, αλλά front page? :p

........Auto merged post: senkradvii πρόσθεσε 0 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα αργότερα ........

:rofl::rofl::rofl::rofl:

Κάτι τέτοιο ας πούμε:

LOL Your PC just crashed

και από κάτω...

http://29.media.tumblr.com/tumblr_ldp3jukzHo1qb9a2wo1_500.png

Epic! :lol::lol::lol:

Rebel Scum
18-09-11, 19:53
Δεν το κάνουν καλύτερα ένα μεγαλοπρεπές BSOD σε μπλε φόντο με μπολντ γραμματοσειρα. Η κοινότητα θα το βρει και αστείο.

Icyreloaded
18-09-11, 21:18
Θα'πρεπε να βάλουν και Like, Tweet και +1.

Mimisss
18-09-11, 21:27
H BSOD είναι αποσιωποιημένη υλοποίηση της παγκόσμιας οδηγίας του Healthy Computing Guide για προτροπή των χρηστών για διάλλειμα κατά τη διάρκεια πολύωρης χρήσης. Γι' αυτό θα υπάρχει πάντα!

Zus
18-09-11, 23:23
Η αλλαγή αυτή αποτελεί είδηση? Δεν είμαστε με τα καλά μας.

Πολύ διαφήμιση πέφτει παλικάρια, δεν είναι ανάγκη να αναπαράγουμε την κάθε παπαρίτσα.

Rebel Scum
19-09-11, 00:31
Η αλλαγή αυτή αποτελεί είδηση? Δεν είμαστε με τα καλά μας.

Πολύ διαφήμιση πέφτει παλικάρια, δεν είναι ανάγκη να αναπαράγουμε την κάθε παπαρίτσα.

Μόνο η Apple θα κάνει θέμα ότι κάποιος σουρωμένος υπάλληλος της ξέχασε το επόμενη iPhone στο μπαρ; Το πήραν χαμπάρι και οι άλλοι και παίζουν το ίδιο παιχνίδι :lol:

Στο κάτω κάτω η MS δεν είναι πρώτη φορά που αντιγράφει τη μηλοεταιρεία:p

senkradvii
19-09-11, 01:15
Μόνο η Apple θα κάνει θέμα ότι κάποιος σουρωμένος υπάλληλος της ξέχασε το επόμενη iPhone στο μπαρ; Το πήραν χαμπάρι και οι άλλοι και παίζουν το ίδιο παιχνίδι :lol:

Στο κάτω κάτω η MS δεν είναι πρώτη φορά που αντιγράφει τη μηλοεταιρεία:p

Eδώ πέρα γιατί αναπαράγονται στην κεντρική σελίδα? Δελτίο τύπου το έβγαλε μήπως η Μ$? :p

shadow_1986
19-09-11, 01:17
Καλά είναι γνωστό ότι ακολουθεί την πετυχημένη συνταγή της apple...Αλλά με αυτή την πανέμορφη BSOD δεν θα θέλουμε συνέχεια BSOD,αυτο γιατί δεν το σκέφτηκαν εκεί στην MS;;; :p

nnn
19-09-11, 01:49
Εγώ την είδα πολλές φορές, μιας και η dev preview δεν μπαίνει με τίποτα σε vbox και vmware :lol:

senkradvii
19-09-11, 01:52
Εγώ την είδα πολλές φορές, μιας και η dev preview δεν μπαίνει με τίποτα σε vbox και vmware :lol:

Και? Πως ένιωσες την 1η φορά που την είδες? :p

nnn
19-09-11, 01:53
:)

:mrgreen:

Rebel Scum
19-09-11, 03:07
Πάντως ο κλασσικός explorer με την πρώτη ματιά είναι ίδιος και απαράλλαχτος με των 7. Το κλασσικό Start Menu έχει τρόπο να επανέλθει;

Beelzebub
19-09-11, 03:53
Επιτέλους. Η πρώτη εμφανής (για το χρήστη) αλλαγή από τα windows xp :p

George978
19-09-11, 04:01
στην ελληνικη εκδοση θα ηθελα να εχει αυτο

http://4.bp.blogspot.com/_Fa80zAPdJN8/SR3Pmeb_JiI/AAAAAAAAAPg/jNN4vLzPV1c/s400/Double_Moutza.jpg

aiolos.01
19-09-11, 04:25
Και πολλά λέει. Με τη νέα κατεύθυνση που δίνει η MS στα interface της θα περίμενα να βγάζει ενα please wait και να ξανα boot-άρει σα να μην έγινε τίποτα.

stavpal
19-09-11, 08:23
στην ελληνικη εκδοση θα ηθελα να εχει αυτο

http://4.bp.blogspot.com/_Fa80zAPdJN8/SR3Pmeb_JiI/AAAAAAAAAPg/jNN4vLzPV1c/s400/Double_Moutza.jpg

+1e1000!

nightmoon
19-09-11, 09:27
το καλό με την νέα bsod είναι ότι σου λέει πιο πρόγραμμα είναι η αιτία

psifis
19-09-11, 10:42
το καλό με την νέα bsod είναι ότι σου λέει πιο πρόγραμμα είναι η αιτία

Το αναγράφει στο Log File (αν δεν κάνω λάθος)

manicx
19-09-11, 11:11
Και αν πέσεις σε infinite loop με BSODs στην αρχή, log file γιοκ;

@ ADSLgr.com All rights reserved.