PDA

Επιστροφή στο Forum : P2P port = 80?



AsGoodAsItGets
07-04-04, 16:45
Ερώτηση κρίσεως:
Τι θα γινόταν αν σε κάποιο πι2πι πρόγραμμα (π.χ. μουλάρι) βάζαμε tcp port το 80 (http);
Εννοείται ότι παράλληλα δεν κάνουμε web surfing και γενικά το μόνο που θα είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο θα είναι το πι2πι.
Το έχει δοκιμάσει κανείς;

Θα μου πείτε γιατί να το κάνει κανείς αυτό; Γιατί έχω μια υποψία ότι μετά το μουλάρι θα πετάει...

EvilHawk
07-04-04, 17:39
Πολύς κόσμος το κάνει γιατί ο provider τους κόβει τις επίσημες! Καλό είναι να μήν ορίζεις port κατω από την 1024! Γιατί μερικοί "παρανοϊκοί" με την ασφάλεια (μεταξύ αυτών και εγώ)θα σε κόψουν με το firewall τους :wink: :!:

cosmos
08-04-04, 07:47
Ένας άλλος καλός λόγος για να ορίζεις τις default είναι ότι τα personal firewalls (τα οποία σε αντίθεση με τον σεβάσμιο EvilHawk τα αποφεύγω πλέον όπως ο διάλος το λιβάνι) έχουν έτοιμους κανόνες σε αρκετές περιπτώσεις για δημοφιλή P2P.

Ένας άλλος είναι ότι ακόμα και port > 1024 να βάλεις, μερικοί παίρνουν φόρα και ελέγχουν ακόμα και αν η σύνδεση προς το port του απομακρυσμένου υπολογιστή είναι 4662. Βράσε ρύζι δλδ.

panos72
08-04-04, 07:52
Ένας άλλος είναι ότι ακόμα και port > 1024 να βάλεις, μερικοί παίρνουν φόρα και ελέγχουν ακόμα και αν η σύνδεση προς το port του απομακρυσμένου υπολογιστή είναι 4662. Βράσε ρύζι δλδ.
ελπίζω να μην είναι πολλοί αυτοί cosmos γιατί έχω βάλει 5662,5672 (φοβού τους ISP και δώρα φέροντες) :wink:

cosmos
08-04-04, 07:56
panos72, και εγώ με άλλα ports είμαι... ;)

AsGoodAsItGets
08-04-04, 11:42
<font size="2">Παιδιά κι εγώ με άλλα ports είμαι, απλά έλεγα μήπως θα έβλεπα καμιά βελτίωση στην ταχύτητα αν όριζα tcp port το 80.</font>

redlemon.gr
08-04-04, 14:04
βρέ τσακάλια του sharing :-) μπας και υπάρχει τρόπος να παιξει το bittorent σε πόρτα 80 ή αν όχι το ίδιο, κάποιο άλλο client; (όχι shereaza γιατί μου μπουκώνει την γραμμή)... ρωτάω γιατί ένα φιλαράκι που βρίσκεται σε εταιρικό δίκτυο δεν μπορεί να συνδεθέι με τίποτε σε torrent.... και έχει 3mbit γραμμούλα και πολύ πράμα για share....... ευχαριστώ...καλό Πάσχα.</p>

turboirc
08-04-04, 17:07
Η αλλαγη στην θυρα δεν αλλαζει με κανενα τροπο την ταχυτητα. </p>

Εγω το εβαλα στην port 1 !</p>

Στο μοναδικο που μπορει να υπαρχει θεμα ειναι το αν οι remote clients θα μπορουν να συνδεθουν στην θυρα σου, αφου ενδεχομενως να περιοριζονται απο καποιο firewall. Αυτο ομως ισως μειωσει και τα uploads ! σου.</p>

cosmos
08-04-04, 18:05
<span class="name">redlemon.gr (javascript:emoticon('redlemon.gr, ')) δοκίμασε το Azureus</span>

redlemon.gr
09-04-04, 03:22
σε ευχαριστώ cosmos, θα το δοκιμάσω... βρε turboirc... δεν μιλούσα για έλειψη ταχύτητας... αντιθέτως.. ταχύτητα υπάρχει.... αλλά υπολόγιζα οτι εξυπακούεται οτι δεν παίζει λόγω εταιρικού firewall... για αυτό ανέφερα τα περι εταιρίας... πάντως ίσως να φταίνε και τα λειτουργικά κάπου.. μου είπε το παιδί οτι πριν λίγο καιρό είχε win2000 πάνω και πολλά παίζανε εκτός απο irc, μόλις έβαλε winxp τέρμα.. εγω υποψιάστηκα οτι μπορεί τα winxp λόγω του αυτοματοποιημένυο τρόπου που σετάρουν το δίκτυο πέσανε στον ένα απο τους δύο υπάρχοντες gateways που ίσως έχει περισσότερους περιορισμούς πάνω.. (η εταιρία έχει 2 gateways)..... του το σέταρα και με τα παλιά αλλά τζίφος... άρα μόνο απο πόρτα 80 θα δούμε φως αφού το web και το chat του pathfinder είναι τα μόνα που παίζουν.... τι να πώ;.. πάντως ευχαριστώ για την βοήθεια.. </p>

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.