Επιστροφή στο Forum : Περί κατασκευή ιστοσελίδας/e-shop
Nik_Georgiou
05-10-11, 12:30
Καλησπέρω θα ήθελα μερικές πληροφορίες σχετικά με μία κατασκευή ιστοσελίδας όσο αφορά τα διαδικαστικά/νομικά.
Δέχθηκα μία προσφορά να κατασκευάσω μια ιστοσελίδα (e-shop με είδη υγιεινής) απο γνωστό μου αλλα εχω καποιες απορειες..
Εργάζομαι σαν developer κοντα στα 6 χρόνια αλλα καθ'οτι ήμουν πάντα σε εταιρίες δεν έχω εμπειρία στα διαδικαστικά που χρειαζεται μαι σελιδα για να λειτουργησει.
Απ'οτι ειδα υπαρχουν απειρα πακετα e-commerse και δεν αξιζει να το ξεκινησω απο το 0 (δεν ξερω αλλωστε αν θα ειχα και τον χρονο)
Στα διαδικαστικα
1) Τι χρειαζομαι για να δικαιολογησω τα εσοδα μου απο αυτη την δουλεια?
2) Τα εργαλεια που θα χρησιμοποιθουν (visual studio,sql server, icons, logos κτλ κτλ) πρεπει να ειναι αγορασμενα η μπορω να χρησιμοποιησω τις ελευθερες εκδοσεις?
3) Εγω σαν δημιουργος της ιστοσελιδας εχω οποιαδηποτε υποχρεωση περα απο την παραδοση στον πελατη καθως και την συντηρηση αυτης?
Επειδη δεν ειμαι εταρια στην σελιδα το πολυ πολυ να βαλω ενα προσωπικο logo/email.
Πιθανον να εχω κι'αλλες αποριες στην πορεια αλλα θα ημουν ευγνωμων αν καποιος με εμπειρια μπορει να με συμβουλευσει.
Ευχαριστω.
1) μπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών ως ελεύθερος επαγγελματίας
2) ... εεε, προφανώς? τώρα αν εσύ του τα φτιάξεις με αντίγραφα, κι αυτός τα βάλει στο μαγαζί του, και του έρθει το ΣΔΟΕ... αυτό βρείτε το μεταξύ σας (πέραν του ιδεολογικού θέματος ότι πρέπει να βάζεις αυθεντικά). Αυτός μπορεί να σου πει ότι "φτιάξτα με ότι θες, φτηνά, κι αν γίνει έλεγχος, δικό μου πρόβλημα..", εκεί είναι δικό του θέμα
3) Για κατασκευή και συντήρηση, το συμφωνείτε μεταξύ σας. Άλλο πράγμα η κατασκευή, άλλο η υποστήριξη.Από εκεί και πέρα δεν έχεις κάποια υποχρέωση, βάζεις ενα logo ότι η σελίδα κατασκευάστηκε από τον τάδε αν θες, αλλά δεν εχεις κάποια ευθύνη από εκεί και πέρα. ΑΝ ο πελάτης θα έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει ο ίδιος στη σελίδα και να προσθέτει περιεχόμενο μόνος του, τότε αν φοβάσαι για κάποιο λόγο μπορείς να κάνετε γραπτό συμβόλαιο/συμφωνία για τη δουλειά και να αναφέρεις ότι το έργο παραδίνεται "έτσι" και ουδεμία ευθύνη φέρεις από εκεί και πέρα για τυχόν προσθήκες/αλλαγές από αυτόν, αλλά δε συνηθίζεται..
και τέλος μια παρατήρηση,με κάθε καλή πρόθεση μια και επηρεάζει και το image το δικό σου που θα δείχνεις σε κόσμο που το λες (σε όσους ξέρουν έστω 2-3 πράγματα).. μια και λες είσαι 6 χρόνια developer, θα 'πρεπε να προσέξεις ότι τόσο καιρό κάνεις "ΙΣΤΟσελίδες", σελίδες στον παγκόσμιο ιστό δηλαδή, κι όχι "ΙΣΤΙΟσελίδες", σελίδες σε κατάρτια και πανιά ή κάτι ανάλογο...
Nik_Georgiou
05-10-11, 15:26
1) μπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Aυτο ειναι χρονοβορα?
Εχει εξοδα?
2) ... εεε, προφανώς? τώρα αν εσύ του τα φτιάξεις με αντίγραφα, κι αυτός τα βάλει στο μαγαζί του, και του έρθει το ΣΔΟΕ... αυτό βρείτε το μεταξύ σας (πέραν του ιδεολογικού θέματος ότι πρέπει να βάζεις αυθεντικά). Αυτός μπορεί να σου πει ότι "φτιάξτα με ότι θες, φτηνά, κι αν γίνει έλεγχος, δικό μου πρόβλημα..", εκεί είναι δικό του θέμα
.
Δεν μιλαω για αντιγραφα/πειρατικα αλλα για τις free εκδοσεις που εχει και το studio και ο sql server.
και τέλος μια παρατήρηση,με κάθε καλή πρόθεση μια και επηρεάζει και το image το δικό σου που θα δείχνεις σε κόσμο που το λες (σε όσους ξέρουν έστω 2-3 πράγματα).. μια και λες είσαι 6 χρόνια developer, θα 'πρεπε να προσέξεις ότι τόσο καιρό κάνεις "ΙΣΤΟσελίδες", σελίδες στον παγκόσμιο ιστό δηλαδή, κι όχι "ΙΣΤΙΟσελίδες", σελίδες σε κατάρτια και πανιά ή κάτι ανάλογο...
Ναι προφανες λαθος βιασυνης παρα ουσιας.
Το εχω ξανακανει και σε slide παρουσιασης σε σεμιναριο :rofl:
Ως developer είσαι-ήσουν με ΙΚΑ;
Γιατί, ναι έχει τρέξιμο, σημαίνει έναρξη επαγγελματος, βιβλία κτλ.
Nik_Georgiou
05-10-11, 15:40
Ως developer είσαι-ήσουν με ΙΚΑ;
Γιατί, ναι έχει τρέξιμο, σημαίνει έναρξη επαγγελματος, βιβλία κτλ.
Ναι παντα με ΙΚΑ ημουν και ειμαι αυτην την στιγμη.
Μονο εναρξη θα χρειαστει δηλαδη?
Βασικα αυτο που με ενδιαφερει ειναι να φτιαξω αυτο που θελει ο ανθρωπος αλλα να ειμαι και καλυμενος απο καθε αποψη γιατι ζουμε κα ισε περιεργους καιρους.
Ναι παντα με ΙΚΑ ημουν και ειμαι αυτην την στιγμη.
Μονο εναρξη θα χρειαστει δηλαδη?
Βασικα αυτο που με ενδιαφερει ειναι να φτιαξω αυτο που θελει ο ανθρωπος αλλα να ειμαι και καλυμενος απο καθε αποψη γιατι ζουμε κα ισε περιεργους καιρους.Nαι, όμως έτσι που το λες μιλάμε ότι πρέπει να κάνεις έναρξη να γραφτείς στο ΤΕΒΕ κτλ.κτλ.
Δεν έχεις κανέναν φίλο/γνωστό με μπλοκάκι να κόψει αυτός την απόδειξη και να του πληρώσεις ΦΠΑ/φόρο;
Nik_Georgiou
05-10-11, 15:50
Nαι, όμως έτσι που το λες μιλάμε ότι πρέπει να κάνεις έναρξη να γραφτείς στο ΤΕΒΕ κτλ.κτλ.
Δεν έχεις κανέναν φίλο/γνωστό με μπλοκάκι να κόψει αυτός την απόδειξη και να του πληρώσεις ΦΠΑ/φόρο;
Δυστηχως οχι δεν εχω.
Δυστηχως οχι δεν εχω.Ιδέα:
Αν το κάνεις για εταιρεία ρώτησέ τους αν μπορούν να σου κόψουν Απόδειξη Επαγγελματικής Δαπάνης.
Αν μπορούν δεν χρειάζεται να κόψεις εσύ τίποτε.
Nik_Georgiou
05-10-11, 16:02
Ιδέα:
Αν το κάνεις για εταιρεία ρώτησέ τους αν μπορούν να σου κόψουν Απόδειξη Επαγγελματικής Δαπάνης.
Αν μπορούν δεν χρειάζεται να κόψεις εσύ τίποτε.
Εννοεις αν ο πελατης ειναι εταιρια?
Εννοεις αν ο πελατης ειναι εταιρια?Ναι...
Nik_Georgiou
05-10-11, 16:28
Ναι...
Ναι ειναι αρα θα τους ρωτησω για την Απόδειξη Επαγγελματικής Δαπάνης.
Οσο αφορα τα εργαλεια Visual Web Developer 2010 Express μπορω να χρησιμοποιωσω κανονικα για την κατασκευη η θα πρεπει να αγοραστουν αδειες?
Ναι ειναι αρα θα τους ρωτησω για την Απόδειξη Επαγγελματικής Δαπάνης.
Οσο αφορα τα εργαλεια Visual Web Developer 2010 Express μπορω να χρησιμοποιωσω κανονικα για την κατασκευη η θα πρεπει να αγοραστουν αδειες?Θα πρέπει να δεις την άδεια (EULA). Αν αναφέρει αποκλειστικά για προσωπική χρήση τότε (εωρητικά) δεν μπορείς.
Από τη στιγμή που παραδόσεις τελικό κώδικα δεν νομίζω και να τους ενδιαφέρει από που φτιάχτηκε. Έτσι και αλλιώς δεν νομίζω το site να το φιλοξενούν και in house.
Καλησπέρω θα ήθελα μερικές πληροφορίες σχετικά με μία κατασκευή ιστοσελίδας όσο αφορά τα διαδικαστικά/νομικά.
Δέχθηκα μία προσφορά να κατασκευάσω μια ιστοσελίδα (e-shop με είδη υγιεινής) απο γνωστό μου αλλα εχω καποιες απορειες..
Εργάζομαι σαν developer κοντα στα 6 χρόνια αλλα καθ'οτι ήμουν πάντα σε εταιρίες δεν έχω εμπειρία στα διαδικαστικά που χρειαζεται μαι σελιδα για να λειτουργησει.
Απ'οτι ειδα υπαρχουν απειρα πακετα e-commerse και δεν αξιζει να το ξεκινησω απο το 0 (δεν ξερω αλλωστε αν θα ειχα και τον χρονο)
Στα διαδικαστικα
1) Τι χρειαζομαι για να δικαιολογησω τα εσοδα μου απο αυτη την δουλεια?
2) Τα εργαλεια που θα χρησιμοποιθουν (visual studio,sql server, icons, logos κτλ κτλ) πρεπει να ειναι αγορασμενα η μπορω να χρησιμοποιησω τις ελευθερες εκδοσεις?
3) Εγω σαν δημιουργος της ιστοσελιδας εχω οποιαδηποτε υποχρεωση περα απο την παραδοση στον πελατη καθως και την συντηρηση αυτης?
Επειδη δεν ειμαι εταρια στην σελιδα το πολυ πολυ να βαλω ενα προσωπικο logo/email.
Πιθανον να εχω κι'αλλες αποριες στην πορεια αλλα θα ημουν ευγνωμων αν καποιος με εμπειρια μπορει να με συμβουλευσει.
Ευχαριστω.
τέτοια ώρα τέτοια λόγια... στην οικονομική κρίση αναφέρομαι φίλε μου... τι συζητάς τώρα... για 1 δουλειά να πας να ανοίξεις βιβλία; Αν σου αποφέρει αρκετά και αναλάβεις την υποστήριξη for ever (τουλάχιστον για να έχεις να πληρώνεις το πρώην-τεβε-νην-δεν-θυμάμαι), κάν' το αλλιώς...
Τα eshops θέλουν λίγη σκέψη... π.χ. θα συνδεθεί με εμπορικό από πίσω; ο φίλος θα κόβει αποδείξεις; τι τρόπους πληρωμής θα δέχεται; κάρτες; πόσους πελάτες πιστεύει οτι θα έχει; προσωπικά δεδομένα πελατών; όλα αυτά και πολλά άλλα καθορίζουν τα εργαλεία σου καθώς και την απαιτούμενη υποδομή....
Επίσης μην ξεχνάς οτι θα χρειαστείς και database server εκτός απο web server. Αφού μιλάς για MS πλατφόρμα, θα πρέπει να είναι licensed και αυτός.
Αλλά τι να ζητήσεις για να το φτιάξεις... εσυ ξέρεις την αξία της δουλειάς αλλά άμα πεις σήμερα σε πελάτη οτι κάτι στοιχίζει πάνω απο 100 ευρώ σε χαιρετάει χαχαχαχα (για κλάματα είναι βασικά)
Μπορείς να πάρεις μία βεβαίωση από την εταιρία σου ότι εργάζεσαι ως μισθωτός. Την πας στο ΙΚΑ. Ζητάς μία βεβαίωση ότι επέλεξες το ΙΚΑ για κύριο φορέα σου. Την πας στο ΤΕΒΕ. Μαζί με τα ένσημα. Παιρνεις απαλλαγή για ένα χρόνο. Κάθε χρόνο κάνεις αυτή τη δουλειά.
Έναρξη θέλει φυσικά και ΑΠΥ.
dimitri_ns
11-10-11, 00:47
Αν δεν πρόκειται να κάνεις πολλές δουλιές σαν ελεύθερος επαγγελματίας και πιθανά θα κάνεις αυτή τη μία και "βλέπουμε"
Βρες ένα φίλο σου ελεύθερο επαγγελματία να σου κόψει παραστατικό (απόδειξη για τον πελάτη)
Θα βγάλεις λιγότερα, θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο
ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑΡΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
Εν συντομία (υπάρχουν κι άλλα)
Εισφορα στο πρώην ΤΕΒΕ περίπου 3000 € τον χρόνο
Τεκμήρια σαν ελεύθερος επαγγελματίας για την εφορία
Εκτακτη εισφορά εφορία 300 € φέτος (θα πληρώσεις αναλογικά με τους μήνες που έκανες έναρξη), 500 € του χρόνου (2012) άγνωστο πόσο τα επόμενα χρόνια. Αυτό λέγεται "τέλος επιτηδεύματος".
Υποχρέωσεις φορολογικές ανεξαρτήτως αν κόβεις ή όχι δελτία παροχής υπηρεσιών (θα χρειαστέις λογιστή/φοροτεχνικό για να μην καείς και σε κυνηγάει η εφορία)
Σε θεωρούν φοροκλέφτη επειδή είσαι ελεύθερος επαγγελματίας
ΜΑΚΡΙΑ
Δεν πληρώνεις έκτακτη εισφορά τον πρώτο χρόνο. Και αν έχεις ΙΚΑ έχεις απαλλαγή από το ΤΕΒΕ. Δεν είναι εύκολο να βρεις κάποιον να σου κόψει για ίδια δουλειά με σένα τιμολόγιο. Αν μπορείς καλώς
Nik_Georgiou
11-10-11, 10:07
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια.
Αν δεν πρόκειται να κάνεις πολλές δουλιές σαν
ελεύθερος επαγγελματίας και πιθανά θα κάνεις αυτή τη μία και "βλέπουμε"
Βρες ένα φίλο σου ελεύθερο επαγγελματία να σου κόψει παραστατικό (απόδειξη για τον πελάτη)
Θα βγάλεις λιγότερα, θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο
ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑΡΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
Εν συντομία (υπάρχουν κι άλλα)
Εισφορα στο πρώην ΤΕΒΕ περίπου 3000 € τον χρόνο
Τεκμήρια σαν ελεύθερος επαγγελματίας για την εφορία
Εκτακτη εισφορά εφορία 300 € φέτος (θα πληρώσεις αναλογικά με τους μήνες που έκανες έναρξη), 500 € του χρόνου (2012) άγνωστο πόσο τα επόμενα χρόνια. Αυτό λέγεται "τέλος επιτηδεύματος".
Υποχρέωσεις φορολογικές ανεξαρτήτως αν κόβεις ή όχι δελτία παροχής υπηρεσιών (θα χρειαστέις λογιστή/φοροτεχνικό για να μην καείς και σε κυνηγάει η εφορία)
Σε θεωρούν φοροκλέφτη επειδή είσαι ελεύθερος επαγγελματίας
ΜΑΚΡΙΑ
Ναι κι εγω αυτο πιστευω, δεν θα το κανω σαν επαγγελμα, δουλεια εχω και δοξα το θεο ολα πανε καλα, απλα μου δοθηκε η ευκαιρια για ενα εξτρα εσοδο απλα θελω να ειμαι καλυμενος, μην ερθει σε 2-3-10 μηνες ο οποιοσδηποτε και μου ζητησε οτιδηποτε που θα με κανει να τρεχω.
Τα eshops θέλουν λίγη σκέψη... π.χ. θα συνδεθεί με εμπορικό από πίσω; ο φίλος θα κόβει αποδείξεις; τι τρόπους πληρωμής θα δέχεται; κάρτες; πόσους πελάτες πιστεύει οτι θα έχει; προσωπικά δεδομένα πελατών; όλα αυτά και πολλά άλλα καθορίζουν τα εργαλεία σου καθώς και την απαιτούμενη υποδομή....
Επίσης μην ξεχνάς οτι θα χρειαστείς και database server εκτός απο web server. Αφού μιλάς για MS πλατφόρμα, θα πρέπει να είναι licensed και αυτός.
Ναι οντως απο μια ερευνα που εχω κανει αυτον το καιρο τα eshop εχουν τρεξιμο και δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο τελικα να το αναλαβω μονος μου.
O MS SQL server ειναι free απλα υπαρχει οριο 2gb αν δεν κανω λαθος, με καλυπτει ετσι κι αλλιως.
Υπαρχουν και free ecommerse πακετα που ερχονται με mysql.
Οποτε το μονο εργαλειο που αναμενεται να δω αν μπορω να χρησιμοποιησω την free εκδοση του ειναι το Visual Studio.
Εν ολιγης ο πελατης θα πρεπει να πληρωσει μονο τις εργατοωρες,το hosting και το domain name απ'οτι καταλαβαινω
Λοιπον τα εχω σκεφτει αυτα τα πραματα και εγω , ετσι μου ειχε τυχει και εμενα μια δουλεια για ενα site
Προτεινα λοιπον στον πελάτη είτε να του πω εταιρεια απο την οποια θα του εφτιαχνα εγω το site αλλα τα πιο πολλα χρηματα θα τα επαιρνε η εταιρεια και εκεινος ομως θα ειχε support και οτι αλλο μπορει να ζηταγε ή θα του το εφτιαχνα εγω θα μου εδινε το ποσο που θα συμφωνουσαμε και θα εκανα οτι μπορουσα οποτε ειχε το οποιοδηποτε προβλημα.
Το site φιλε μου ( ο κώδικα του μπορει να γραφτει ακομα και σε απλο Notepad οποτε κατεβασε οτι γουσταρεις free φτιαξε το site και τελος ) σιγα μην δωσεις ενα σκασμο χρηματα για να φτιαξεις ενα site αν ειναι να σου παει το κοστος 4χιλιαρικα και εσυ να παρεις 1 αξιζει ;;;
Αν τωρα εχεις σκοπο να ασχοληθεις πιο επαγγελματικα και να το επιχηρεισης τοτε ναι καλο θα ηταν και βιβλια να ανοιξεις και software να αγορασεις και τα παντα.
Αλλα για ενα site ;; ε ΟΧΙ δεν θα εδινα τοσα χρηματα , ξερεις ομως τι θα πληρωνα ;;
θα πληρωνα ενα καλο template , τα περι host provider θα τα εβαζα μεσα στην τιμη για τον πελατη θα του ζητουσα οτι στοιχεια χρειαζοταν ο host provider και με λιγα λογια θα του ανεβαζα το site και θα του το εδινα ετοιμο
Να τον παρεις δηλαδη τηλεφωνο στο τελος και να του πεις χτυπα www.site.gr και να το δει να παιζει και απο εκει και περα να ξεκινησουν οι αλλαγες τι του αρεσει τι δεν του αρεσει καντο αυτο λιγο πιο ανοιχτο μπλε αυτο καντο πρασινο αυτο βγαλτο , να τα περιμενεις αυτα , Θελει στομαχι .
Αντε μην μασας προχωρα!!!
@ ADSLgr.com All rights reserved.