PDA

Επιστροφή στο Forum : Ταχύτητες σύνδεσης PSTN.

kubiak
09-04-04, 03:42
Έχω την εξής απορία:

1) Σε ψηφιακή γραμμή (η οποία έχει ενεργοποιημένο
το aDSL) συνδέομουν με το US Robotics 56kb v90 modem
που έχω στα 34Kb.

2) Σε άλλη ψηφιακή γραμμή συνδεόμουν (μέσω
τηλεφωνικού κέντρου) με ένα Modem 56kb της Motorola
(άγνωστο εάν υποστήριζε v90) με ταχύτητα 28.8kb ενώ
τώρα που έβαλα ένα modem της PCTEL 56kb v92 συνδέομαι
στα 34kb.

Οι ταχύτητες αυτές έιναι αποδεκτές/λογικές;
Στην ίδια περιοχή ένας φίλος μου λέει ότι
συνδέεται με ένα modem της crypto v92 56kb στα
42kb και το θεωρώ λίγο υπερβολικό.

Του λέω ότι πιθανόν να φταίει η γραμμή αλλά επιμένει
ότι κάτι έχουν τα Modem.

Τι λέτε;

φιλικά...

Slammer
09-04-04, 05:47
Νομιζω οτι όλα παιζουν ρολο, το μοντεμ, η γραμμη τα μοντεμ του ISP.
Για να φανει το χαος:
Απο το σπίτι μου με ενα Crypto-Access στην ACN εμπαινα με 33-38 Kbits, με την ιδια γραμμη στην Tellas με 40-42, με ενα παλιο 33600 επιανα 33600 στην ACN.
Δεν βγαζεις ακρη, εκτος αν καταφερεις συστηματικά να βρεις τι φταιει

UGF_GreekMind
09-04-04, 09:43
Όταν λες "μπαίνει με 34-28 κλπ..." τι εννοείς ;</p>

Μήπως την τιμή που γράφει το εικονίδιο δίπλα στο ρολόι ;</p>

Γιατί αν ναι, ξέχνα το !!! Όλες οι τιμές που δίχνει δεν είναι οι πραγματικές.</p>

kubiak
09-04-04, 16:46
ευχαριστώ για τις απαντήσεις, </p>

ugf_greekmind, ναι έτσι το κοιτάω, μάλλον θα έπρεπε να βγάλω στατιστικά στοιχεία με ένα
πρόγραμμα σαν το du-meter;</p>

έχεις κάποιο άλλο να προτείνεις;</p>

φιλικά...</p>

UGF_GreekMind
10-04-04, 10:44
Εγώ αγόρασα το dumeter και είναι πάρα πολύ καλό !</p>

Με βολεύει αρκετά και για την μέτρηση της κίνησης στο LAN μου.</p>

kubiak
10-04-04, 12:44
ok, θα το δοκιμάσω, ευχαριστώ για τη βοήθεια...</p>

φιλικά...</p>

WAntilles
10-04-04, 16:44
Δεν υπάρχουν "ψηφιακές γραμμές".

Οι "ψηφιακές γραμμές" είναι απάτη.

Μόνο τα κέντρα είναι ψηφιακά.

Το μοναδικό είδος ψηφιακής γραμμής που υπάρχει είναι το ISDN.

pan.nl
20-05-04, 23:47
Έχω την εξής απορία:

1) Σε ψηφιακή γραμμή (η οποία έχει ενεργοποιημένο
το aDSL) συνδέομουν με το US Robotics 56kb v90 modem
που έχω στα 34Kb.

2) Σε άλλη ψηφιακή γραμμή συνδεόμουν (μέσω
τηλεφωνικού κέντρου) με ένα Modem 56kb της Motorola
(άγνωστο εάν υποστήριζε v90) με ταχύτητα 28.8kb ενώ
τώρα που έβαλα ένα modem της PCTEL 56kb v92 συνδέομαι
στα 34kb.

Οι ταχύτητες αυτές έιναι αποδεκτές/λογικές;
Στην ίδια περιοχή ένας φίλος μου λέει ότι
συνδέεται με ένα modem της crypto v92 56kb στα
42kb και το θεωρώ λίγο υπερβολικό.

Του λέω ότι πιθανόν να φταίει η γραμμή αλλά επιμένει
ότι κάτι έχουν τα Modem.

Τι λέτε;

φιλικά...

Κοίτα, νομίζω είναι κυρίως θέμα τηλ. γραμμής. Ανάλογα με την περιοχή, όπως γνωρίζουμε, οι ταχύτητες ποικίλλουν. Εγώ με PSTN πιάνω μεταξύ 48 και 50,6 Kbps στον Νέο Κόσμο (Αθήνα - κοντά στο κέντρο, για όσους δε γνωρίζουν). Βεβαίως παίζει ρόλο καο το modem, έτσι? Με το προηγούμενό μου modem έπιανα ως 47, ενώ με αυτό που έχω τώρα (Zoom V.92) φτάνω και τα 50,6, που έχω ακούσει ότι είναι το ανώτερο δυνατό. Συνεπώς, σε γενικές γραμμές είναι και λίγο θέμα τύχης (συνδυασμός περιοχής/καλού modem).

sdikr
21-05-04, 00:17
Κοίτα, νομίζω είναι κυρίως θέμα τηλ. γραμμής. Ανάλογα με την περιοχή, όπως γνωρίζουμε, οι ταχύτητες ποικίλλουν. Εγώ με PSTN πιάνω μεταξύ 48 και 50,6 Kbps στον Νέο Κόσμο (Αθήνα - κοντά στο κέντρο, για όσους δε γνωρίζουν). Βεβαίως παίζει ρόλο καο το modem, έτσι? Με το προηγούμενό μου modem έπιανα ως 47, ενώ με αυτό που έχω τώρα (Zoom V.92) φτάνω και τα 50,6, που έχω ακούσει ότι είναι το ανώτερο δυνατό. Συνεπώς, σε γενικές γραμμές είναι και λίγο θέμα τύχης (συνδυασμός περιοχής/καλού modem).

τα 50.6 που πιάνεις σκοπός είναι να τα κρατάει για όλη την διαρκεια της σύνδεσεις, δυστηχώς όλα τα pstn modem όταν δουνε χάλια γραμμή ρίχνουνε την ταχυτητά χωρίς να σου πούνε τίποτα, με αποτέλεσμα πολλές φορές να είσαι μέσα στα 28k και να μην το ξέρεις.

lazar
21-05-04, 00:51
Μήπως την τιμή που γράφει το εικονίδιο δίπλα στο ρολόι ;

Γιατί αν ναι, ξέχνα το !!! Όλες οι τιμές που δίχνει δεν είναι οι πραγματικές.

Οι τιμές αυτές ισχύουν κατά τη στιγμή που επιτυγχάνεται η σύνδεση, δηλ. μόλις τελειώσει το handshaking. Μόνον εκείνη τη στιγμή, όμως.

Δεν υπάρχουν "ψηφιακές γραμμές".

Οι "ψηφιακές γραμμές" είναι απάτη.

Μόνο τα κέντρα είναι ψηφιακά.

Ακριβώς!

dantouan
21-05-04, 01:48
Εγω οταν ειχα pstn συνδεση παντως εμπαινα στην καλυτερη με 46 ενω αλλοι φιλοι μου εμπαιναν με 50 η και 52 (οσο και ψευτικα να ειναι αυτα), οποτε μαλλον ειναι φυσιολογικες αυτες οι διαφορες.

Nick2k2
22-05-04, 02:48
Ναι παιδιά αυτά είναι αλήθεια με τις ταχύτητες.Και γω με την PSTN είχα χοντρό πρόβλημα. Πάντα ξεκινούσε με κάποια καλή ταχύτητα,λέγοντας καλή γύρω 4.7-4.8kb/s και μετά απο λίγο έπεφτα στα 4.2-4.3.Αρκετές φορές πάγωνε η σύνδεση για λίγο και έβλεπα οτι με έριχνε στα 33.600 και κάτω.Ευτυχώς για καλή μου τύχη είχα εξωτερικό μόντεμ και παρακολοθούσα την κατάσταση.Οπότε αναγκαστηκά reconnect.Πάντως είναι καθαρά θέμα γραμμής, γιατί αρχικά είχα τέτοιες ταχύτητες αλλά με την πάροδο του χρόνου άρχισε να έχει θόρυβο η γραμμή και γιαυτο και πέσαν οι ταχύτητες. Αργότερα όταν μου καθάρισαν την γραμμή οι οτετζήδες, έπιανα σταθερά 5.1-5.2kb/s χωρίς να πέφτει η ταχύτητα και συνδεόμουν και πάλι απο 45.2-49.3kbps, σε σχέση με τα 38.6-44.0 που έπιανα πριν το καθάρισμα. Αλλά δυστυχώς η ευτυχώς το χάρηκα για πολυ λίγο αφού αμέσως μετά μου δούλεψε η ADSL :D Ε ρε εποχές που θυμηθηκαμε τώρα :o

McAli
13-09-04, 00:27
Τι να λέμε τώρα....Με εσωτερικό modem της Intel και ένα άλλο της PCTEL έπιανα φοβερές ταχύτητες και σε WinMX και σε κατέβασμα αρχείων από ιστοσελίδες>>>5,5KB/sec σταθερά.
Πήρα μετά μία πατάτα της Crypto (USB smart Link) κάπως έτσι λέγεται και πάνω από 3,2ΚΒ/sec δεν έχει πιάσει ακόμα....και το έχω 3 μήνες.
Καλύτερα όμως, γιατί με έσπρωξε στο DSL πιό γρήγορα.
Τώρα πια νομίζω ότι στην PSTN, ο τελευταίος που πρέπει να κατηγορούμε είναι ο ΟΤΕ....εκτός πια και αν είσαι γκαντέμης....

@ ADSLgr.com All rights reserved.