PDA

Επιστροφή στο Forum : Καθαρισμός σε ζόρικο σημείο keyboard



sadako
05-10-11, 13:41
Λοιπόν.. Έχω το παρακάτω wireless keyboard
Logitech S520,
http://www.ssbg.bg/prod_images/3668319A956740FC9DF2B81B43733999.jpg

Τις προάλλες (έχει καμιά εβδομάδα βασικά, ίσως και λίγο παραπάνω), έπεσε πάνω καφές. Ελληνικός. Ζεστός. Μέτριος (:whistle:).. Αλλά επειδή το φλιτζάνι ήταν απλά μπροστά από το πληκτρολόγιο και έγειρε, δεν έπεσε στο 'κύριο μέρος' του πληκτρολογίου, αλλά σε κάτι control keys που έχει στο κάτω μέρος. Συγκεκριμένα φαίνονται εδώ καλύτερα:
http://prohardver.hu/dl/cnt/2009-07/49266/pic/k_numk.jpg

Αυτό από την μια είναι καλό (για προφανείς λόγους), από την άλλη, σε εκείνο το μέρος τα πλήκτρα είναι αρκετά στριμόκ@λα, στριμωγμένα, οπότε δεν υπάρχει καθόλου χώρος να χώσεις τίποτα για να καθαρίσεις. Σε κάποια φάση τις προάλλες που πήγα να χαμηλώνω την φωνή από κει, ήταν σαν να ήταν 'κολλημένα' πάνω, και μόλις το πάτησα ξεκόλλησε και πήγε κάτω (από την ζάχαρη ίσως; :hmm:). Έχουν γενικά ένα θέμα στην επαναφορά, και δεν ξέρω πώς να τα καθαρίσω.

Το μόνο που έκανα ήταν που δοκίμασα με ένα spray καθαρισμού (βασικά είναι σπρέι καθαρισμού επαφών, που ρίχνει ένα υγρό το οποίο εξατμίζεται στην στιγμή), αλλά ενώ στην αρχή φάνηκε να κάνει δουλειά, μετά από λίγο πάλι μπλόκαρε. Τα πλήκτρα είναι λειτουργικά, αλλά όταν το πατάς νιώθεις λες και συναντά κάποια αντίσταση από κάτω (σε στυλ πεπιεσμένου αέρα, όχι σε κάτι σταθερό), ενώ επανέρχεται στην θέση του χαρακτηριστικά πιο αργά..

Μπορώ να κάνω κάτι; Ή θα πρέπει να το υποστώ;

cranky
05-10-11, 14:05
Βγάλε τα πλήκτρα μ' ένα κατσαβιδάκι (καί την απο πάνω σειρά, καλύτερα), και καθάρισέ το με την άνεσή σου.

Πρίν τα βγάλεις, τράβα οπωσδήποτε φωτο το πληκτρολόγιο.

Νikosanagn
05-10-11, 14:11
Ακριβώς, μην φοβηθείς να τα τραβήξεις προς τα έξω, μπαίνουν πανεύκολα, ακόμα και με το χέρι μπορείς...

sadako
05-10-11, 14:57
Χμμ...

Δεν ξέρω αν το εξήγησα καλά στο αρχικό ποστ, μιλάω για τα control keys, όπως αυτά τα play/stop,previous/next που φαίνονται στην δεύτερη φώτο.. Δεν πρόκειται δηλαδή για μεγάλα πλήκτρα όπως του αλφαβήτου.. Σίγουρα βγαίνουν κι αυτά με το ίδιο στυλ; Μετά μπαίνουν απλά κουμπωτά; Σίγουρα δεν θα'χει τπτ από κάτω που να στερεώνει στο plate; Μην σπάσω τίποτα, είναι και μόλις 1-2 μηνών το πληκτρολόγιο :hmm:

Τα από πάνω πλήκτρα (αν θυμάμαι καλά) δεν είχαν πάρει καθόλου, αλλά και να είχαν πάρει έστω και πολύ λίγο, η βάση κάτω από τα πλήκτρα έχει 2 τρύπες, οπότε έφυγε λογικά. Πειράζει αν δεν τα κάνω; Υπάρχει περίπτωση να εμφανίσουν τπτ μετά λέτε; Αλλά πόσο ακόμα να ξεραθεί ο καφές μέσα;

Α, και επειδή το πληκτρολόγιο είναι ασύρματο, δεν υπάρχει το θέμα να το βγάλω από την θύρα. Χρειάζεται να το απομακρύνω από την εμβέλεια του πομπού ή κάτι τέτοιο; Ή δεν παίζει ρόλο;

cranky
05-10-11, 15:04
Καλά το εξήγησες, κατάλαβα ποιά λές.
Βγαίνουν κι' αυτά, λίγο πιό δύσκολα απο του αλφαβήτου, αλλά βγαίνουν.
Την απο πάνω σειρά, σου είπα να την βγάλεις για ευκολία στον καθαρισμό, όχι οτι απαραίτητα ήπιε κι' αυτή.

Εγώ, θα το έβγαζα απ' τη θύρα.

sadako
06-10-11, 11:28
Χμμμ.. Τελικά το έκανα, να δω δηλαδή πόσο εύκολα βγαίνουν τα πλήκτρα, αλλά στάθηκα λίγο άτυχος. Γιατί στην προσπάθειά μου να το βγάλω, το κατσαβιδάκι χωρίς να το ξέρω έπιασε στο σημείο που έχει το πλήκτρο το ένα από τα 2 κλιπ. Στράβωσε λίγο (ευτυχώς δεν έσπασε), και απλά είναι λίγο πιο χαλαρό τώρα που το ξανάβαλα. Τουλάχιστον τώρα ξέρω ότι πρέπει να χώνω το κατσαβιδάκι μόνο από τα πλάγια..

Τέλος πάντων. Έβγαλα μια φωτογραφία για να δείτε πώς είναι και από κάτω, ενώ φαίνεται λίγο και το κλιπ που στράβωσε. Το θέμα είναι τώρα, από κάτω όπως φαίνεται έχει κάτι σαν λάστιχο, οπότε αυτό λογικά είναι που θέλει το καθάρισμα. Με τι να το καθαρίσω όμως; Μπατονέτα λογικά, αλλά με τι; Οινόπνευμα; Νερό; Τίποτα άλλο;

ΥΓ. Ίσως λίγο off-topic, αλλά μιας και αναφέρεται στο πληκτρολόγιο, θα το αναφέρω.
Το πληκτρολόγιο γενικά καλό, αλλά τα γράμματα πάνω στα πλήκτρα ξεθωριάζουν ΠΟΛΥ εύκολα. Δηλαδή είναι μόλις κανά 2μηνο που το έχω, το '>' έχει φύγει ΤΕΛΕΙΩΣ, και σε κανά 2 ακόμα είναι στα πρόθυρα..

cranky
06-10-11, 11:32
Με τι να το καθαρίσω όμως; Μπατονέτα λογικά, αλλά με τι; Οινόπνευμα; Νερό; Τίποτα άλλο;
Με νερό.

sadako
06-10-11, 11:36
Και μετά πρέπει να αφήσω να στεγνώσει; Δηλαδή καλύτερα να το κάνω τελευταίο το βράδυ για να'χει λίγες ώρες να στεγνώσει; Ή αρκεί να το φυσήξω λίγο και I'm good to go;

cranky
06-10-11, 11:44
Και μετά πρέπει να αφήσω να στεγνώσει;
Τι «να στεγνώσει», βρε σύ, δεν θα το μπουγαδιάσεις. :p
Θα το περάσεις αρκετές φορές με την βρεγμένη μπατονέτα, μέχρι να το νοιώσεις να δουλεύει ελεύθερα.
Εννοείται, οτι θα πλύνεις και το πλήκτρο.

sadako
06-10-11, 11:50
Καλά, δεν είχα σκοπό να αφήσω και την μπατονέτα να στάζει.. :p
Απλά είπα, σε τόσο μικρή περιοχή, και με αυτό το λάστιχο, μήπως και η παραμικρή υγρασία δημιουργεί πρόβλημα..

Και το πλήκτρο, ε; Κανονικά κάτω από την βρύση κι έτσι;

cranky
06-10-11, 11:57
Το λάστιχο, απ' ό,τι έχω καταλάβει (κι' εγώ Logitech έχω), είναι για να προστατεύει το «παρα μέσα».
Επομένως, και να υγρανθεί, δεν θα πάθει τίποτα.
Για σιγουριά, κράτα το πληκτρολόγιο ανάποδα.

Το πλήκτρο, ναί, κάτω απ' τη βρύση.

@ ADSLgr.com All rights reserved.