PDA

Επιστροφή στο Forum : Το Google αναμένεται να ρίξει φως στις εκλογές των Η.Π.Α.



BlindG
23-10-06, 09:43
Το Google αναμένεται να αποκαλύψει την Κυριακή (23 Οκτωβρίου) το βράδυ ένα εργαλείο που συνδιάζει το δημοφιλές πρόγραμμα Google Earth με πληροφορίες για τις εκλογές του Κονγκρέσου που θα γίνουν σε δύο εβδομάδες.

Το εργαλείο πληροφοριών για τις εκλογές (election resource tool) για το Google Earth 2006, δείχνει τις 436 περιφέρειες του Κονγκρέσου πάνω στον δημοφιλή τρισδιάστατο χάρτη της χώρας. Πατώντας πάνω σε ένα άστρο βγαίνει ένα παραθυράκι που δίνει πληροφορίες για τους υποψηφίους της περιοχής. Στο ίδιο παραθυράκι θα περιλαμβάνονται links σε νέα, φωτογραφίες και αποτελέσματα αναζήτησης στο Internet σχετικά με τους υποψηφίους, όπως επίσης πληροφορίες για το πού και πως να ψηφίσει το εκλογικό σώμα και πληροφορίες για τους πόρους της εκλογικής καμπάνιας.

"Η ελπίδα μας είναι οτι νέοι άνθρωπου που χρησιμοποιούν το Google Earth θα είναι καλύτερα πληροφορημένοι ώστε να κάνουν τις επιλογές τους" δήλωσε ο John Hanke, διευθυντής του Google Earth και Google Maps. "Tο εγχείρημα αυτό είναι σύλληψη δύο μελών της ομάδας του Google Earth που το έφεραν σε πέρας χρησιμοποιώντας το είκοσι τοις εκατό του χρόνου που δίνεται κάθε εβδομάδα στους software engineers για να δουλεύουν πάνω σε δικές τους ιδέες."

Το υλικό που σχετίζεται με τις εκλογές θα εμφανίζεται ως ένα ακόμα layer πάνω απ'το Google Earth κατά τον Hanke. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί οτι το Google έχει ξαναδουλέψει για την κατασκευή layers πάνω στους χάρτες του για λογαριασμό των U.S. National Parks Service, the Discovery Channel και του National Geographic.

Η εκλογές ειναι προγραμματισμενες για τις 7 Νοεμβριου.

Πηγή: news.com (http://news.com.com/2100-1028_3-6128305.html?part=rss&tag=6128305&subj=news)

Reef
23-10-06, 13:17
πολυ καλη πρωτοβουλια, αν γιινει και εδω κατι τετοιο θα βοηθησει και τους υποψηφιους που ειναι αποκλεισμενοι απο τα ΜΜΕ, να ακουστει η φωνη τους

avekr
23-10-06, 13:37
Όντως πολύ καλό, αλλά δε βοηθάει και τόσο στο να ακουστούν οι ιδέες τους.
Άλλο να μαθαίνεις το βιογραφικό του υποψηφίου και άλλο να σου αναλύει τις ιδέες του.
Ειδικά στην Ελλάδα, όπου όλα λειτουργούν κομματικά, πόσοι θα ενδιαφερθούν να
ψάξουν και να μάθουν τι λέει ο κάθε υποψήφιος;

Reef
23-10-06, 13:41
καταρχην δεν ξερεις τι πληροφοριες ενδεχεται να περιεχει το layer ενδεχομενως να περιεχει και καποιο Link στη σελιδα του οπου θα αναλυει το προγραμμα του, αλλα ακομα και απο το βιογραφικο καποιου καποιος σοβαρος ανθρωπος μπορει να καταλαβει περι τινος προκειται

BlindG
23-10-06, 14:03
Σε γενικές γραμμές καλό είναι αλλά με φοβίζει λίγο ο παράγοντας "αμεροληψία"... Δεν ξέρω :what:

Reef
23-10-06, 14:05
πιστευω πως δεν τους παιρνει να μην ειναι αμεροληπτοι γιατι το κραξιμο που θα ακουσουν αν τυχον αποκαλυφθει το αντιθετο θα ειναι πολυ πιο επηζημιο απο οποιαδηποτε προσκαιρα οφελη μπορουν να αποκομισουν με το να μην ειναι

BlindG
23-10-06, 14:08
Ξέρεις τι γίνεται? (έτσι, για να κάνω και λίγο τον καταστροφολόγο)

Ακόμα και να φάει κράξιμο, τι τον νοιάζει τον γίγαντα που ακούει στο όνομα google αν θα φάει κράξιμο και χαρακτηριστεί απ'το υπερ ποιας παράταξης κλήνει?

golity
23-10-06, 14:12
Όντως πολύ καλή πρωτοβουλία! :oneup:

Τώρα εξηγούνται όλα...

QUESTION: Did you hear anything from Macedonia lately?

MR. CASEY: I haven't -- (laughter) -- but as you know and as Mr. Lambros well knows there was in fact a change in how the United States Government referred to Macedonia.

QUESTION: FYROM.

MR. CASEY: Yes, exactly.

QUESTION: In spite of -- (laughter).

MR. CASEY: Only as annotated in certain NATO documents.

QUESTION: Mr. Casey, since you mention that --

MR. CASEY: Actually, Mr. Lambros --

QUESTION: -- what is the position vis-à-vis to the name which is difference between Greece and Skopje in the FYROM government the name because it's very important since FYROM has applied to become a NATO member and also a member of the European Union with the support of the U.S. Government?

MR. CASEY: Mr. Lambros, as you know, the decision that the United States made a little while ago with how to refer to Macedonia is a decision that is reflective of U.S. policy. As we've always said, we look to the discussions at the UN between Macedonia and Greece to ultimately work out an agreement between them on the naming issue. That continues to be our policy.

QUESTION: That means also that you recognize also the existence of Macedonia language and ethnicity?

MR. CASEY: Mr. Lambros, it means we recognize Macedonia, the country, by its constitutional name. The United States Government does not recognize languages or other sort of sub-national groups like that as far as I know.
http://www.state.gov/r/pa/prs/dpb/2006/74784.htm

Εύχομαι αυτή τη φορά οι Έλληνες της Αμερικής να μην πιαστούν κορόιδα όπως την προηγούμενη και να περάσουν το μήνυμα τους! ;)

mikri_loulou
23-10-06, 15:27
Εγώ προτιμώ να βλέπω τον ευαγγελάτο με τα 3d σχέδια να περνάνε γύρω του και εκείνος ακάθεκτος να τα εξηγεί κάνοντας σε να νιώθεις το hitech του πράγματος.

KLG
23-10-06, 16:10
Εμένα απο την είδηση πιο πολύ με εντυπωσίασε αυτό πάντως:

"Tο εγχείρημα αυτό είναι σύλληψη δύο μελών της ομάδας του Google Earth που το έφεραν σε πέρας χρησιμοποιώντας το είκοσι τοις εκατό του χρόνου που δίνεται κάθε εβδομάδα στους software engineers για να δουλεύουν πάνω σε δικές τους ιδέες."

Reef
23-10-06, 16:20
μα για αυτο το google ειναι πρωτοπορος της καινοτομιας

aiolos.01
24-10-06, 02:07
Ωραίο ακούγεται, αλλά εμένα οτιδήποτε έχει να κάνει με πολιτική και εκλογές μου μυρίζει πολιτικά παιχνίδια απο πίσω.
Όπως κάθε τηλεοπτικός σταθμός έχει τα συμφέροντα του, έτσι έχει και το google.

@ ADSLgr.com All rights reserved.