PDA

Επιστροφή στο Forum : Η BitTorrent υπογράφει συμφωνία για ενσωμάτωση λογισμικού της σε προϊόντα



Reef
23-10-06, 17:29
H BitTorrent έφτασε σε συμφωνία με πολλές εταιρείες για την ενσωμάτωση του file-sharing λογισμικού της στις δικτυακές συσκευές τους, επεκτείνοντας την δυνατότητα της να φτάσει στον χρήστη.

Μερικοί από τους πρώτους κατασκευαστές hardware κατά παραγγελιά που θα αρχίσουν να ενσωματώνουν λογισμικό της BitTorrent στις συσκευές τους είναι η Asustek Computer, Planex Communication και QNAP Systems. Oι τρεις εταιρείες θα βάλουν τον download manager BitTorrent στις ψηφιακές οικιακές συσκευές τους, δίνοντας στον χρήστη άμεση πρόσβαση σε γρήγορα download με τη χρήση του BitTorrent, κατά κύριο λόγο σε download που απευθύνονται στην ψυχαγωγία όπως ταινίες και τραγούδια.

Για τον χρήστη το όφελος θα είναι η δυνατότητα να συνδεθούν στο διαδίκτυο και κατεβάσουν αρχεία χωρίς PC. Μερικά από τα προϊόντα στα οποία θα ενσωματωθεί λογισμικό BitTorrent θα είναι ασύρματα router, media server και Netwrok Atached Storage (NAS) συσκευές.


πηγή: infoworld (http://www.infoworld.com/article/06/10/23/HNbittorrentbrief_1.html?source=rss&url=http://www.infoworld.com/article/06/10/23/HNbittorrentbrief_1.html)

Stardusted
23-10-06, 18:21
Απλα πανεξυπνη ενεργεια. :oneup:

harris
23-10-06, 18:34
κατά κύριο λόγο σε download που απευθύνονται στην ψυχαγωγία όπως ταινίες και τραγούδια.

Και πως θα ξεπεράσει το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων?!:hmm:

Reef
23-10-06, 18:36
μα εννοειται οτι θα προοριζεται "για χρηση με ταινιες και τραγουδια που διατιθωνται ελευθερα ή για τα οποια εχουν ληξει τα πνευματικα δικαιωματα" :rofl:

lariser
23-10-06, 18:39
Πραγματικά έχω την απορία πόσο σημαντική μπορεί να είναι μια τέτοια συμφωνία τη στιγμή που ο οποιοσδήποτε μπορεί να βρει εύκολα και να κατεβάσει ένα torrent client και να κατεβάσει τραγούδια και ταινίες. Ή μήπως θα έχουν κανένα μηχανισμό που θα κατεβάζει τα updates στα firmware συσκευών μέσω torrent;

harris
23-10-06, 18:43
Πραγματικά έχω την απορία πόσο σημαντική μπορεί να είναι μια τέτοια συμφωνία τη στιγμή που ο οποιοσδήποτε μπορεί να βρει εύκολα και να κατεβάσει ένα torrent client και να κατεβάσει τραγούδια και ταινίες.

Όταν το πρόγραμμα περιλαμβάνεται σε νομιμότατες και πιστοποιημένες συσκευές επισήμως, τότε αποκτά και νόμιμη υπόσταση και η αμφισβήτησή του γίνεται ΠΑΡΑ πολύ δύσκολη ;)

mevan
23-10-06, 19:40
Ωραίο φαίνεται. Μόνο που δεν είν' αυτά για μας, εμείς ξέρουμε το internet καλύτερα...

lariser
23-10-06, 20:09
Το διάβασα το άρθρο στο Engadget και αντιλήφθηκα ότι η ΜΑΓΚΙΑ στην όλη συμφωνία είναι ότι πλέον οι κατασκευαστές θα προσφέρουν συσκευές που θα επιτρέπουν το κατέβασμα μέσω torrent, χωρίς την ανάγκη υπολογιστή. Ο client θα είναι ενσωματωμένος στη συσκευή. Μιλάμε πλέον για μια consumer πραγματικότητα.

Reef
23-10-06, 20:10
Ωραίο φαίνεται. Μόνο που δεν είν' αυτά για μας, εμείς ξέρουμε το internet καλύτερα...

δεν νομιζω πως υπαρχει καποιος τροπος να κατεβασεις κατι σε ενα NAS μεσω bittorrent χωρις τη χρηση PC αν δεν εχει ενσωματωσει ο κατασκευαστης σχετικο λογισμικο ακομα και να ξερεις το internet καλυτερα

bill2003
23-10-06, 20:37
H BitTorrent

Ποια είναι αυτή ρε παιδιά? Υπάρχει εταιρία πίσω από το πρωτόκολλο? Εγώ είχα μείνει σε αυτή τη σελίδα που ένας 40αρης τυπάκος έλεγε (έχει αλλάξει λίγο από ότι βλέπω η σελίδα) ότι έχω φτιάξει αυτό, είχε και έναν αρχικό client, οδηγίες για νέους client και ότι όποιος θέλει ρίχνει και ένα donate....

http://www.bittorrent.org/

edit: Καλά είμαι πίσω.... Από wikipedia:
BitTorrent, Inc., headquartered in San Francisco, California, is a corporation that develops Internet content distribution technology based on the BitTorrent protocol. The company was founded on September 22nd, 2004 by Bram Cohen, and Ashwin Navin, BitTorrent's CEO and President respectively.The company has announced plans to release a web-based store to sell movies and TV shows from its website. BitTorrent Inc. also maintains the BitTorrent protocol.

babality
24-10-06, 10:48
H BitTorrent ανακοίνωσε την έναρξη σειράς στρατηγικών συμμαχιών με σκοπό να ενσωματώσει το software της στην Consumer Electronics. Οι Asus, Planex και Qnap είναι μέσα στις πρώτες εταιρείες που θα παράγουν συσκευές όπως wireless routers, media servers και δικτυακές αποθηκευτικές συσκευές με αυτήν την τεχνολογία.
Η εταιρεία θέλει να προσφέρει μια εναλλακτική λύση για τη μεταφορά, αποθήκευση και αναπαραγωγή αρχείων χωρίς PC.

"Eίμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε νέες CE συσκευές αναβαθμισμένες με την τεχνολογία μας, επιτρέποντας έτσι στον καταναλωτή να απολαύσει ένα κόσμο ψηφιακού περιεχομένου, ακόμα και όταν είναι μακριά από τον υπολογιστή του, " είπε ο Ashwin Navin, πρόεδρος και συνιδρυτής της BitTorrent.
"H ΒitTorrent ενώ είναι ήδη γνωστή για την αποδοτική μεταφορά αρχείων, επεκτείνεται τώρα και πέρα απο τα PC με μια σειρά από προιόντα και υπηρεσίες για να ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο την γέφυρα ανάμεσα σε περιεχόμενο και συσκευές"

Πηγή: http://www.techspot.com/news/23292-BitTorrent-now-in-consumer-electronics.html

aesir
24-10-06, 23:53
Τρεις κατασκευαστές συσκευών δικτύων έχουν αναγγείλλει τα σχέδια (http://www.bittorrent.com/2006-10-23-Global-CE.html) τους για να ενσωματώσουν την εγγενή λειτουργία BitTorrent στους routers, σε NAS (network attached storage), και σε media servers. Η κίνηση αυτή πηγάζει από την από κοινού προσπάθεια μεταξύ των BitTorrent και Asus, Planex και QNAP, που θα έχει ως αποτέλεσμα οι ακόλουθες συσκευές να κερδίσουν την εγγενή υποστήριξη για το πρωτόκολλο διανομής αρχείων BitTorrent:


ASUS WL-700gE Wireless Storage Router
ASUS WL-500gP Router
ASUS WL-500gW Router
Planex BRC-W14VG-BT Router
Planex BRC-14VG-BT Router
Planex BRC-W14V-BT Router
Planex BLW-HPMM-U Router
Planex BLW-HPMM-G Router
QNAP TS101 NAS Server
QNAP TS-201 NAS ServerΟι συσκευές θα έχουν ενσωματωμένο BitTorrent client & διαχειριστή downloads, επιτρέποντας στους χρήστες να προγραμματίζουν και να "κατεβάζουν" αρχεία χωρίς να χρειάζεται η χρήση PC. Όπως επισημαίνει έκθεση του Yahoo (http://news.yahoo.com/s/nf/20061023/bs_nf/47242;_ylt=Au7Q50Wu6926TljhvgnjwtkjtBAF;_ylu=X3oDMTA0cDJlYmhvBHNlYwM-), η ενσωμάτωση BitTorrent σε έναν storage ή media server με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο θα επιστρέψει στους χρήστες να"κατεβάζουν" τα μεγάλα αρχεία κατά την διάρκεια της νύκτας, χωρίς να χρειάζεται να αφήνουν ανοκτό το PC τους. H BitTorrent βλέπει επίσης την πρωτοβουλία αυτή και ως μέσον να ωθηθεί το πρωτόκολλό αυτό στον επιχειρησιακό τομέα, όπου θεωρεί ότι το BitTorrent είναι ένας αποδοτικός και ασφαλής τρόπος να διανεμηθεί νόμιμο περιεχόμενο μεταξύ των χρηστων.

TechReport (http://www.techreport.com/onearticle.x/11084)

@ ADSLgr.com All rights reserved.