PDA

Επιστροφή στο Forum : Χαμηλό upload μετά από προβλήματα συγχρονισμού

opimis
14-10-11, 22:11
Θα προσπαθήσω να είμαι όσο γίνεται περιληπτικός, γιατί η ιστορία είναι μεγάλη.

Ξαφνικα καποια μερα, το ρουτερ (linksys wag160n / isdn) δεν συγχρονιζοταν, το εκλεισα για μερικα λεπτα και επανηρθε κανονικα η συνδεση. Μετα από μερικες μερες ξανα το ιδιο, αλλα δεν συγχρονιζοταν με τιποτα. Υπεθεσε ότι τα ‘φτυσε το ρουτερ και αγορασα καινουργιο (airties 204v2 / isdn-pstn), αλλα και παλι τιποτα. Τηλεφωνησα στο τεχνικο τμημα και την ωρα που εκαναν εκαναν reset στην γραμμη μου, εχασα επαφη και από το τηλεφωνο κι ετσι δεν ειχα ουτε ιντερνετ ουτε τηλεφωνο.
Τηλεφωνω ξανα στην τεχνικη καλυψη (από δευτερο νουμερο που εχω στο σπιτι) τους εξηγω τι εγινε κι απλα δηλωσαμε βλαβη.

Την επομενη μερα ερχεται ο τεχνικος, ο οποιος πηρε το νετμοντ από το γραφειο μου και το εβαλε διπλα στην κεντρικη γραμμη, συνδεσε το ακουστικο του και εδειχνε ότι εχει σημα τηλεφωνου, μου λεει ότι δεν εχει βλαβη κι ότι προφανως έφταιγε η εγκατασταση των καλωδιων και εφυγε. Ετσι λοιπον συνδεσα άλλο καλωδιο από τον κεντρικη παροχη μεχρι το νετμοντ στο γραφειο, τακτοποιησα την συνδεσμολογια και παλι δεν ειχα ιντερνετ και τηλεφωνο ταυτοχρονα. Αν όμως, συνέδεα το ρουτερ κατευθειαν στην κεντρικη παροχη, ειχα ιντερνετ η αν συνεδεα την κεντρικη γραμμη στο νετμοντ κι ένα τηλεφωνο, ειχα σημα… μαζι ταυτοχρονα δεν δουλευανε. Ξανα δηλωσα βλαβη, οπου ο ιδιος τεχνικος που ειχε ερθει στο σπιτι, παρα λιγο να με βρισει κιολας! Δεν προλαβα καν να του εξηγησω, ότι παρεκαμψα την παλια εγκατασταση που ειχα με καινουργια καλωδια (προχειρα τοποθετημενα, μεχρι να βεβαιωθω ότι λυθηκε το προβλημα). Μου ξανα επανελαβε ότι αφου εχω τηλεφωνο, η δουλεια του τελειωσε και δεν τον ενδιαφερει περα από την κεντρικη παροχη οποιοδηποτε προβλημα υπαρχει. Όταν καταφερα, να του πω ότι παρεκαψα την παλια εγκατασταση, ειπε ξερα παρε το 1242.

Από εκει λοιπον μου λενε ότι αφου συνεοντας ξεχωριστα τηλεφωνο και ρουτερ δουλευουν, τοτε μαλλον είναι προβλημα του διαχωριστη, παρολο που ηταν καινουργιο από την αγορα του ρουτερ. Αγοραζω λοιπον ένα διαχωριστη, αλλα το προβλημα παρεμενε το ιδιο. Ξανα τηλεφωνω, οπου μου λενε ότι η γραμμη μου είναι στα ορια κι ότι προσθετω επι πλεον, την ριχνει(?)… ρωταω επομενος, αν τελικα είναι δικο μου το προβλημα η από τον οτε και μου ειπε ότι θα το κοιταξουν αυτοι από εκει και θα με ειδοποιησουν.
Τις επομενες δυο μερες ημουν συνδεμενος στο ιντερνετ, χωρις να εχω τηλεφωνο, περιμενοντας να με ειδοποιησουν. Την τριτη μερα ξανα τηλεφωνω και μου λενε ότι με βλεπουν συγχρονισμενο!!! Τους εξηγω ξανα όλα από την αρχη και το αποτελεσμα ηταν να μου προτεινουν να δηλωσω βλαβη! Δεν το δεχτηκα, γιατι τα νευρα μου δεν ηταν πολύ καλα για να ξανα αντιμετωπισω τον περιεργο τεχνικο. Τοτε μου προτεινε να τηλεφωνησω στην τεχνικη υποστιριξη isdn. Ξανα ολη η ιστορια από την αρχη, ξανα φταει προφανως ο διαχωριστης, το ρουτερ κι όλα αυτά επειδη δεν είναι αγορασμενα από τον οτε!!! Παραυτα, μου ότι θα ελεγξει την γραμμη μου και θα με ειδοποιησει. Αυτή τη φορα όμως, εκανα την συνδεσμολογια όπως θα επρεπε να είναι, για να μην βλεπει εκει ότι ειμαι συνδεμενος στο ιντερνετ και νομιζει ότι διορθωθηκε το προβλημα.

Την επομενη μερα και χωρις να ειδοποιήσει, ηρθε στο σπιτι, για να ελεγξει το καφαο της οικοδομης και την γραμμη από το σπιτι. Εγω ελειπα, ειδοποιηθηκα και επεστρεψα αμεσως, αλλα δεν ξερω τι εκανε μεχρι να ερθω, ουτε στο σπιτι, ουτε στο καφαο κατω και το λεω αυτό, γιατι μου ειπε ότι δεν εκανε τιποτα απολυτως, αλλα δια μαγειας ειχα τηλεφωνο και ιντερνετ μαζι και μαλιστα με την παλια εγκατασταση των καλωδιων!!! Από εκει και περα, ειχε ένα χαρτι μαζι με τις μετρησεις που ειχε κανει, κι εδειχνε χαμηλο το upload κλειδωνε δηλαδη στα 348 Kb/s αντι στα 800 (1000 είναι κανονικα, αλλα μου ειπε ότι στα 800 λιγο πανω λιγο κατω είναι καλα). Εγω οντως εβλεπα, πριν από το προβλημα το upload να κλειδωνει γυρω από τα 800 Kb/s. Μου εδειξε, βαζοντας μια συσκευη στην κεντρικη παροχη του τοιχου, ότι το upload κλειδωνει στα 800 περιπου Kb/s κι ότι προφανως υπαρχει απωλεια στα καλωδια, μου ειπε ότι αν τα αλλαξω, το θεμα με το upload θα διορθωθει. Η αληθεια είναι ότι σε μερικα σημεια ειχα μουφες για προεκταση του καλωδιων. Πηγα σημερα και αγορασα καλωδια μονοκοματα, από την κεντρικη παροχη του οτε στο διαχωριστη και από τον διαχωριστη στο ρουτερ, αλλα και παλι το upload είναι κλειδωμενο στα 348 Kb/s…
Να πω ότι πριν από το αρχικο προβλημα, δεν ειχα θεμα με το upload. Δεδομενου ότι ο τεχνικος, μετροντας με την συσκευη που ειχε ότι εχω upload γυρω στα 800 Kb/s στην κεντρικη παροχη οτε του σπιτιου, αλλαξα τα καλωδια όπως μου προτεινε κι αν δεχτω ότι δεν είναι προβλημα από το κεντρο του οτε, σε τι άλλο μπορει να οφειλεται το μειωμενο στο μισο upload;

Θυμηθηκα κατι!!! Μεταξυ αλλων μου ειχαν πει, ότι στο προφιλ μου, ειχαν κατεβασει την ταχυτητα από 24 Mbps σε 12 Mbps και σκεφτομαι, μηπως και το upload μειωθηκε στα μισα; Ασχετα αν ο τεχνικος μετρουσε στην κεντρικη παροχη οτε περιπου 800 Kb/s; κι αν μειωθηκε, πως στον τεχνικο εδειχνε 800 αντι 348 Kb/s;;;

Σορι παιδια, προσπαθησα να ειμαι οσο πιο συντομος γινεται, αλλα δεν τα καταφερα!

ZhenXlogic
15-10-11, 14:23
Ο τεχνικώς με το Analyzer μέτρησε στο BOX η στην κεντρική πρίζα και βρήκε 800kbps στο upload?

@ ADSLgr.com All rights reserved.