Επιστροφή στο Forum : VDSL στην Άνοιξη Αττικής
Core2Extreme
15-10-15, 23:55
Και στο KV 311 εχουν σκαψει δεξια για ηλεκτροδότηση.
Το χαντακι εχει σταματησει εκει που ειναι το φαρμακειο και το pet shop. Τωρα θα φτασει μεχρι τη Λεωφορο Θησεως. Τα μηχανηματα ειναι εκει και μαλλον αυριο θα ξεκινησουν τα εργα και ας λεει η ανακοινωση απο σημερα.
http://s18.postimg.org/3kjn4n63r/20151015_150527.jpg
Και αυτή τη στιγμή που μιλάμε παρκαρισμένα αυτοκίνητα φούλ στην πλευρά της ίνας... αλλάζει ρε ο Έλληνας ?
Και φυσικά η ΔΕΗ δεν πέρασε αναίμακτα την ηλεκτροδότηση στο KV... χτυπήσανε τα ζώα τον πυροσβεστικό κρουνό το πρωί που κάνανε τα έργα, άρχισε να τρέχει νερό... φύγανε... τηλ στον δήμο για να πάει να φτιάξει τον κρουνό που τρέχει νερό δεν πήραν.
Ζώα ε ζώα.
dimitris_13
18-10-15, 17:21
Στη Λεωφορο Σταματας δεν εχουν ξεκινησει τα εργα για το χαντακι, τα αυτοκινητα κλασσικα παρκαρουν. Απο την Λεωφορο Μαραθωνος μεχρι τη Θησεως εκει που ειναι ο Κουρσαρος ξεκιναει χαντακι.
Στη Λεωφορο Σταματας δεν εχουν ξεκινησει τα εργα για το χαντακι, τα αυτοκινητα κλασσικα παρκαρουν. Απο την Λεωφορο Μαραθωνος μεχρι τη Θησεως εκει που ειναι ο Κουρσαρος ξεκιναει χαντακι.
Άσχετο, αλλά έχω την εντύπωση ότι το KV που είναι έξω από τον Κουρσάρο ανήκει στο ΑΚ Εκάλης.
Core2Extreme
19-10-15, 01:06
Άσχετο, αλλά έχω την εντύπωση ότι το KV που είναι έξω από τον Κουρσάρο ανήκει στο ΑΚ Εκάλης.
Κατά 99% έχεις δικιο.
Κατά τα άλλα, έστω και με μια μέρα καθυστέρηση σύμφωνα με πληροφορίες από γνωστό μου στον δήμο, θά κάνουνε αύριο στην λεωφ. σταμάτας σκάψιμο για την ίνα ( αν κάνουν την χάρη οι εταιροδημότες μας να μην παρκαρουν σαν τα ζώα )
dimitris_13
21-10-15, 20:21
Μιας και είσαι όλο αγκαλιές και φιλάκια με τους ΟΤΕτζήδες ( just kidding ), ρίξε μια ερώτηση αν μπορέσεις για την πρόοδο στο Α/Κ Άνοιξης.
Εγω χτες ειδα ενα συνεργειο απενατι απο την καμπινα 102 στην Αγιου Αθανασιου. Επισης ειδα ενα αλλο συνεργειο εκει που ειναι το Buddha's. Υπαρχει μια κολονα της ΔΕΗ και διπλα μια κολονα του ΟΤΕ και εχουν σκαψει εκει μπροστα.
Τα εργα δεν εχουν τελειωσει.
Core2Extreme
22-10-15, 14:06
Προφανώς και δεν έχουν τελειώσει τα έργα.
Κάποια ΚΑΦΑΟΥ είναι μάλλον όμως έτοιμα από θέματα "εργολαβίας".
Το ΚΑΦΑΟΥ π.χ. έξω από το Δημοτικό σχολείο Σταμάτας έχει ηλεκτροδοτηθεί και πλακοστρώθηκε πάλι τελείως το πεζοδρόμειο.
Και στο ΟΠΑΠ έχουνε κάνει το έργο η ΔΕΗ.
Στο πιο πάνω, στην Κολωκοτρώνη δεν έχουνε βάλει το ρεύμα ακόμα, έχουνε ανοιχτή όμως την τρύπα και περίφραξη με τα πορτοκαλί διχτάκια α λα CSI :p
Core2Extreme
26-10-15, 16:06
στην Κολωκοτρώνη στην Σταμάτα, εδώ και 3-4 ώρες η ΔΕΗ είναι στο ΚΑΦΑΟΥ και συνδέει το ρεύμα ( άτομα πάνω στην κολώνα, και στην τρύπα δίπλα στο ΚΑΦΑΟΥ )
Στον οικισμό αγίας Παρασκευής (κάτω από την Μαραθώνος) έχουμε αυτό, εδώ και 2 χρόνια.162678
Η wind που είμαι εγώ λέει ότι έχει διαθεσιμότητα vdsl, το θέμα είναι θα με συνδέσουν σε αυτό που είναι 5 μέτρα από το σπίτι μου, ή δεν μοιράζει τα παιχνίδια του ο οτε;
Γιατί η adsl εδώ πέρα μου θυμίζει τις εποχές του 1mbps, TRAGIC!
Core2Extreme
29-10-15, 13:23
Αυτά νομίζω δουλεύουν καιρό τώρα, προχώρα το.
Σημερινή φωτό τραβηγμένη Λεωφ. Μαραθώνος και Αγίου Αθανασίου δείχνει καρούλια ίνας έτοιμα για πέρασμα.
162830
dimitris_13
02-11-15, 17:05
Στην Λεωφορο Σταματας εχουν ξεκινησει απο το πρωι εργα και τα αυτοκινητα κλασσικα παρκαρουν πανω απο το χαντακι. Στη Λεωφορο Μαραθωνος ειδα 2 συνεργεια σε φρεατια του ΟΤΕ. Το ενα ηταν εκει που ειναι τα Nanou Donuts και το αλλο στο σημειο που δειχνει η φωτογραφια στο ποστ #60.
Στην Λεωφορο Σταματας εχουν ξεκινησει απο το πρωι εργα και τα αυτοκινητα κλασσικα παρκαρουν πανω απο το χαντακι. Στη Λεωφορο Μαραθωνος ειδα 2 συνεργεια σε φρεατια του ΟΤΕ. Το ενα ηταν εκει που ειναι τα Nanou Donuts και το αλλο στο σημειο που δειχνει η φωτογραφια στο ποστ #60.
Πάντως το συνεργείο που έβγαλα φωτό στο post #60 προσπαθούσε να ευθυγραμμιστεί με την Αγίου Αθανασίου και όχι με τη Μαραθώνος.
Core2Extreme
02-11-15, 19:25
Κάποια μέρα θα αρπάξουν κανέναν μαλάκα που παρκάρει εκεί που έχουνε βάλει να μην παρκάρουν λόγω έργων... και θα χαρώ να φάει μερικές κλωτσιές.
Μια ζωή ζώα ρε φούστη μου.
Κάποια μέρα θα αρπάξουν κανέναν μαλάκα που παρκάρει εκεί που έχουνε βάλει να μην παρκάρουν λόγω έργων... και θα χαρώ να φάει μερικές κλωτσιές.
Μια ζωή ζώα ρε φούστη μου.
Άσε γιατί και εγώ χωρίς να το θέλω το έκανα. Πάρκαρα το αμάξι επί της Μαραθώνος και έψαχναν να με βρουν γιατί - ενώ δεν υπήρχε ταμπέλα ότι κάνουν έργα - είχα παρκάρει πάνω από ένα φρεάτιο που ήθελαν να ανοίξουν.
Και προσπαθούσαν να με βρουν να τραβήξω το αμάξι... :rofl:
Άσε γιατί και εγώ χωρίς να το θέλω το έκανα. Πάρκαρα το αμάξι επί της Μαραθώνος και έψαχναν να με βρουν γιατί - ενώ δεν υπήρχε ταμπέλα ότι κάνουν έργα - είχα παρκάρει πάνω από ένα φρεάτιο που ήθελαν να ανοίξουν.
Και προσπαθούσαν να με βρουν να τραβήξω το αμάξι... :rofl:
Ευτυχως παντως που υπαρχουν και αυτοι που σχολιαζουν το παρκαρισμα των αλλων, και φυσικα ποτε τους δεν εχουν μπει αναποδα σε μονοδρομο, δεν εχουν στριψει παραβιαζοντας διπλη διαχωριστικη και γενικως ειναι παραδειγμα για την απολυτη εφαρμογη του Κ.Ο.Κ.
Ευτυχως που υπαρχουν και αυτοι οι Ελληνες.
Έχω πληροφορία, ότι κάποια ΚΑΦΑΟ είναι έτοιμα (έχουν οπτική ίνα, ρεύμα, DSLAMS) και το μόνο που μένει είναι η ενεργοποίηση από το κέντρο. Οπότε είναι θέμα 1-2 βδομάδων η τελική διάθεση.
dimitris_13
25-11-15, 00:13
Εγω βλεπω διαθεσιμοτητα Δεκεμβριο-Ιανουαριο.
Core2Extreme
26-11-15, 00:46
Για Ιανουάριο το κόβω και εγω, ίσως και Φεβρουάριο δυστυχώς.
Στην Σταμάτα τουλάχιστον 2 καμπίνες είναι έτοιμες από άποψη ρεύματος.
Εξοπλισμός μέσα όμως και ίνα δεν έχω δεί.
Παιδιά αν ήταν για Ιανουάριο θα έπρεπε να έβγαζε διαθεσιμότητα και να έλεγε για Ιανουάριο 2016.
Πάρτε τηλέφωνο στον ΟΤΕ. Αν η διαθεσιμότητα είναι για 2-3 μήνες από σήμερα θα την έχουν στο σύστημά τους.
Core2Extreme
26-11-15, 12:43
Στο site λες ?
Αυτό θα το χαρακτήριζα πιο αναξιόπιστο και από τους πολιτικούς μας.
Σε πελάτη μου στην Κηφισιά/Κεφαλάρι έλεγε ότι VDSL γιόκ, ενώ είχε κανονικότατα και έβαλε.
Σε εμένα, αν θυμάσαι, είχα postάρει screenshot τον Απρίλιο από το site του ΟΤΕ που στην διαθεσιμότητα για το τηλ. μου στην Σταμάτα έγραφε "Αύγουστος 2015" στις VDSL30/50...
Στο 13888 λες ?
Είσαι σίγουρος ότι είναι τόσο ενημερωμένοι ώστε να ξέρουνε πότε περίπου θα υπάρχει διαθεσιμότητα ?
Στο 13888 λέω. Αρκεί να πεις ότι είσαι από εναλλακτικό πάροχο και θες να πας ΟΤΕ λόγω VDSL.
Εκεί να δεις εξυπηρέτηση. Αν έχουν ενημέρωση από το σύστημα (που δεν φαίνεται στο site) θα σου πουν.
Core2Extreme
03-12-15, 14:18
Όπως αναμενότανε, στο 13888 δεν ξέρανε τίποτα.
Τις τελευταίες μέρες σαν να χαθήκανε τα έργα στην περιοχή, δεν έχω δεί κανένα συνεργείο πουθενά.
Πατήσανε pause για τις γιορτές από τώρα ? :p
mike κανένα νέο ?
dimitris_13
03-12-15, 16:12
Νομιζω πως τα εργα εχουν σταματησει γιατι τα συνεργεια ειναι στο Περιστερι.
Core2Extreme
03-12-15, 16:44
Μου φαίνεται λίγο κουλό αυτό σαν ιδέα.
Δηλαδή αφήσανε στην μέση τα έργα για να πιάσουνε το Περιστέρι ?
Και μετά ας πούμε θα αφήσουν στην μέση το Περιστέρι για τον Γέρακα ( τυχαία περιοχή ) ?
Δεν έχει λογική.
Όπως δεν έχει λογική ότι στην Άνοιξη έχουνε αφήσει καμπίνες παλιές που δεν έχουν αντικατασταθεί, ενώ σε Σταμάτα-Ροδόπολη-Αγ. Στέφανο αλλάξανε όλες ( εκτός από αυτές στην Μαραθώνος που έχουνε από καιρό τώρα mini-DSLAM εγκατεστημένο, κοντά στο μοναστήρι λέω ).
Επίσης έχω δεί 2 διαφορετικές εταιρίες στα έργα εδώ, άλλη ήταν που έβαζε τις νέες καμπίνες και έσκαβε για την τρύπα για της σωλήνες για την ίνα, και άλλη έπειτα που πέρναγε την ίνα.
dimitris_13
03-12-15, 16:49
Τον Νοεμβριο στη Λεωφορο Θησεως ενας εργατης μου ειπε πως μετα θα πανε στο Περιστερι. Εχω δει και εγω δυο εταιριες.
Core2Extreme
03-12-15, 18:24
Τι "πόστο" είχε αυτός ?
Αν ήταν που σκάβανε το χαντάκι και περνάγανε τις σωλήνες για την ίνα λογικό ( μόνο αυτό κάνουνε αυτοί ).
Αν ήταν συνεργείο που πέρναγε ( εμφυσούσε ) την ίνα τότε περίεργο στην καλύτερη ( δεν νομίζω πως έχουνε περάσει παντού στο ΑΚ Άνοιξης τις ίνες ).
Αρχες 2016 λογικα, στο Περιστερι για 30 καμπινες ηρθαν τις υπολοιπες 250 θα τις αλλαξουν τον Φεβρουαριο.
Core2Extreme
03-12-15, 20:59
Εννοείς για διαθεσιμότητα αρχές του 16 σωστά ? ( ας πούμε Μάρτιο να είμαστε "μέσα" για εμπορική διάθεση )
Εννοείς για διαθεσιμότητα αρχές του 16 σωστά ? ( ας πούμε Μάρτιο να είμαστε "μέσα" για εμπορική διάθεση )
διαθεσιμοτητα και εμπορικη διαθεση ειναι το ιδιο πραγμα, μιλαω για εγκατασταση vdsl καμπινας.
λαθος μπερδευτικα με Πετρουπολη
dimitris_13
03-12-15, 21:58
Αν ήταν συνεργείο που πέρναγε ( εμφυσούσε ) την ίνα τότε περίεργο στην καλύτερη ( δεν νομίζω πως έχουνε περάσει παντού στο ΑΚ Άνοιξης τις ίνες ).
Τετοιο συνεργειο ηταν. Οι σωληνες ηταν περασμενη και ειχαν κλεσει την τρυπα.
Core2Extreme
03-12-15, 22:08
διαθεσιμοτητα και εμπορικη διαθεση ειναι το ιδιο πραγμα, μιλαω για εγκατασταση vdsl καμπινας.
αυτό σαφήνιζα στην παρένθεση, ότι διαθεσιμότητα = εμπορική διάθεση.
Τι εννοείς "εγκατάσταση VDSL καμπίνας" ?
Εγκατάσταση του ενεργού εξοπλισμού στις καμπίνες ? ( τώρα οι περισσότερες εδώ είναι τοποθετημένες δίχως τον ενεργό εξοπλισμό, σε κάποιες έχουν φθάσει οι ίνες, και έχουν ηλεκτροδοτηθεί από ΔΕΗ ).
Ή διαθεσιμότητα ?
Core2Extreme
11-12-15, 13:20
Οι καμπίνες 313 ( φανάρια Σταμάτας - Ροδόπολης στην λεωφ. Σταμάτας ), η 221 ( πρίν την πλατεία Σταμάτας, στο ΠΡΟΠΟ & Choco Cafe ), και η 220 ( Κολοκοτρώνη 1 ) [ δεν κοίταξα την 219 που είναι στο σχολείο ] έχουνε πλέον και τον ενεργό εξοπλισμό, τα ανεμιστήρια φουρφουράνε, ενώ στην 313 εθεάθησαν και τεχνικοί του ΟΤΕ με monitoring tools να παίρνουνε μετρήσεις.
Μαθαίνω ότι κάποιες καμπίνες ήδη ενεργοποιήθηκαν και έχει ξεκινήσει η εμπορική διάθεση, ενώ ο προγραμματισμός λέει ότι 18 Δεκέμβρη θα δοθεί κι άλλο κομμάτι της περιοχής προς χρήση.
164743
Άντε με το καλό!!!
- - - Updated - - -
Πριν από λίγο αναβάθμισα σε 50/5 και περιμένω τον εξοπλισμό την πέμπτη!!!
Core2Extreme
15-12-15, 15:35
Εδώ Σταμάτα @@
Το καλό πράγμα αργεί να γίνει
Core2Extreme
15-12-15, 20:22
Αρκεί να μην πεθάνουμε από γηρατειά πρωτού έρθει...
- - - Updated - - -
Holy smokes!
Διαθέσιμο στην περιοχή σας και μέσω τηλ αριθμού και μέσω οδού στο ote.gr
Say whaaaaaat ?
Ελπίζω να είσαι καλά μετά από αυτή τη συγκίνηση.
Core2Extreme
16-12-15, 12:20
Περιμένω επιβεβαίωση παραγγελίας... ελπίζω να μην έρθει ξενέρα σε φάση "λάθος του συστήματος ήταν" :p
Core2Extreme
19-12-15, 02:34
Είμαι πλέον σε ADSL2+ @ KV mode.
Δευτέρα έρχεται ο ΟΤΕξοπλισμός.
Αναγκαστικά θα μου γυρίσουνε και την τηλεφωνία από PSTN σε VoIP.
Ώρα ανανέωσης στον δικτυακό εξοπλισμό, τώρα πρέπει να βρώ ένα δυνατό wifi 802.11ac access point/router για να καλύψω επαρκώς τον χώρο.
dimangelid
19-12-15, 03:33
Είμαι πλέον σε ADSL2+ @ KV mode.
Δευτέρα έρχεται ο ΟΤΕξοπλισμός.
Αναγκαστικά θα μου γυρίσουνε και την τηλεφωνία από PSTN σε VoIP.
Ώρα ανανέωσης στον δικτυακό εξοπλισμό, τώρα πρέπει να βρώ ένα δυνατό wifi 802.11ac access point/router για να καλύψω επαρκώς τον χώρο.
Αν δεν θέλεις το VoIP να τους πιέσεις να μην στο κάνουν. Και τηλεφωνικά και μέσω της επίσημης σελίδας του ΟΤΕ στο Facebook. Το έχουν πετύχει αρκετοί.
Core2Extreme
21-12-15, 15:35
μπρρρ... το παλιό Speedport 724V Ci φέρανε... στο πρώτο πεντάλεπτο έκανε και το 1ο restart του LOL.
Kootoomootoo
21-12-15, 20:00
μπρρρ... το παλιό Speedport 724V Ci φέρανε... στο πρώτο πεντάλεπτο έκανε και το 1ο restart του LOL.
Καλορίζικο!
Core2Extreme
21-12-15, 21:30
Χαχα, ευχαριστώ φίλε μου!
Άντε τώρα πάλι σε έξοδα μπήκαμε, πάμε για αγορά access point ( το wireless των 724V είναι... απίστευτα τραγικό... τι χάλι είναι αυτό δεν λέγεται! ).
Το καλό είναι πως παρότι το KV μου είναι μακριά σχετικά, και οι 2 γραμμές παίζουνε στα τέρματα ( 49998 / 4996 ).
Είδαμε φώς επιτέλους!
Σήμερα παρέλαβα κι εγώ τον εξοπλισμό και ενεργοποιήθηκε η γραμμή. Συγχρονίζω στα 49998 / 4996!
Ζητησα και εγω σημερα ενημερωση για VDSL καλυψη (στο site μου βγαζει οτι εχω κανονικα).
Μου ειπαν οτι θα με παρουν αυριο για προσφορα επειδη ειμαι υφισταμενος πελατης (forthnet).
Οταν εχω νεα, θα ενημερωσω!
166369
Δυστυχως ασχημα μεχρις στιγμης τα μαντατα..
Μιλησα με τεχνικο, 3 ειναι τα τινα..
1) Να εχω θεμα με την καλωδιωση μεσα στο σπιτι (χλωμο, το εχω φροντισει σχετικα προσφατα)
2) Θεμα στον κατανεμητη (και εσφαλμενα στοιχεια)
3) Ή το πιο πιθανο, να ειμαι οντως μακρια απο την καμπινα.. (16,5db attenuation..)
Έχω ψιλοξενερώσει.. :(
Kootoomootoo
26-01-16, 21:42
Εμένα μου κάνει πιο πολύ εντύπωση πως το upload είναι τέλειο και το download ούτε στα 20 :p
Εμένα μου κάνει πιο πολύ εντύπωση πως το upload είναι τέλειο και το download ούτε στα 20 :p
Την ιδια εντυπωση εκανε σε μενα αλλα και στο παληκαρι που μιλησα μαζι..
Ειδωμεν..!
@ ADSLgr.com All rights reserved.