PDA

Επιστροφή στο Forum : Level One Level One WAP-6002 πρόβλημα!



galimana
21-10-11, 13:52
Καλησπέρα σε όλους/όλες!
Έχω πάρει 3 level one 6002 τα οποία θέλω να τα δουλέψω σαν universal repeaters! Εδώ να πω ότι και τα 3 έχουν το τελευταίο firmware και κάνουν τα ίδια που περιγράφω παρακάτω! Το router μου είναι ένα TP-LINK 8920G αλλά έχουν δοκιμαστεί και σε ένα bautec που δίνει το connx!
Λοιπόν ενώ έχουν σεταριστεί σωστά σαν universal repeaters....δηλαδή από lan έχω κανονικά internet, όταν πάω να συνδεθώ ασύρματα δεν μπορώ να πάρω ip με τίποτα! Ενώ προσπαθεί το pc να πάρει ip από ασύρματο, αν εκείνη τη στιγμή συνδέσω το καλώδιο του lan πέρνει ip και το lan και το ασύρματο αλλά ενώ από lan είμαι κανονικά συνδεδεμένος από ασύρματο κάθε 2 λεπτά περίπου αποσυνδέεται και ξανασυνδέεται το pc! Δοκίμασα τα πάντα, άλλαξα κανάλια, άλλα τρόπο λειτουργίας του ασύρματου (B only, G only) δεν γίνεται τίποτα! Επίσης το έβαλα σαν AP και ενώ συνδέομαι κατευθείαν, ανά 2 λεπτά αποσυνδέεται και ξανασυνδέεται! Όλο αυτό γίνεται με 2 διαφορετικά modems-routers και σε διαφορετικές τοποθεσίες! Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει είναι σαν WDS repeater! Το WDS όμως δεν πρέπει να το υποστηρίζει και το router; Και τα 3 μου κάνουν το ίδιο πράγμα! Κάποια λύση; Και με τι κωδικοποιήσεις έχω παίξει και σε κάποια settings το pc μου λέει ότι δεν μπορεί να βρει certificate! Τι άλλο μπορώ να κάνω! Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που δεν έχω κάνει! Γιατί να αποσυνδέεται και αποσυνδέεται κάθε 2 λεπτά περίπου! Στη γειτονιά υπάρχει άλλο ένα ασύρματο δίκτυο αλλά ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα! Συνήθως σετάρω τα 5460/5470 της Airlive χωρίς κανένα πρόβλημα! Τα φώτα σας παρακαλώ! :)

grgz
22-10-11, 18:27
Αν τα έχεις βάλει στο ίδιο ip range με το router, έχεις ρυθμίσει να εκπέμπουν το ίδιο ssid, και έχεις ρυθμίσει και την ασφάλεια, δεν μένει κάτι άλλο.

galimana
23-10-11, 22:53
τα έχω δοκιμάσει και να δίνει ip το router και να ανοιχτό το dhcp. Επίσης και με ίδιο SSID και ασφάλεια με διάφορες κωδικοποιήσεις! Σε κάποιες τα winxp μου λέει ότι δεν μπορεί να βρει certificate. Μα τα έχω κάνει και δουλέυουν σωστά, αλλά ανά 2 λεπτά τρώω disconnect και μετά ξανα connect. Αυτό γίνεται σαν AP. Αλλιώς δεν παίρνω IP (ασύρματα, με LAN δουλεύει) ούτε από router ούτε από το repeater! Παίρνω IP μόνο αν συνδέσω και το LAN (κουφό;), αλλά πάλι ανά 2 λεπτά disconnect-connect και να βγάλω το LAN δεν ξαναπαίρνω IP.

galimana
26-10-11, 11:18
Μάλλον δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα μου έτσι; :)
Σίγουρα κάποιοι σκέφτονται το αυτονόητο! Άλλαξε AP! Συμφωνώ! Μίλησα με το support της Level One και μου λέγανε κάτι κουφά! Εν συντομία τους τα στέλνω να τα δοκιμάσουν! Το γέλιο όμως θα είναι πως εκεί μπορεί να δουλέψουν με κάποιο μηχάνημα δικό τους! Τέλος πάντων θα δούμε! Ευχαριστώ πολύ τον grgz για την απάντηση του! :)

grgz
26-10-11, 18:25
Μάλλον δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα μου έτσι; :)
Σίγουρα κάποιοι σκέφτονται το αυτονόητο! Άλλαξε AP! Συμφωνώ! Μίλησα με το support της Level One και μου λέγανε κάτι κουφά! Εν συντομία τους τα στέλνω να τα δοκιμάσουν! Το γέλιο όμως θα είναι πως εκεί μπορεί να δουλέψουν με κάποιο μηχάνημα δικό τους! Τέλος πάντων θα δούμε! Ευχαριστώ πολύ τον grgz για την απάντηση του! :)

Ξέρεις καμμιά φορά η σιωπή είναι χρυσός...:p

Τι άλλο να σου πω, από καλά ξεμπερδέματα. Από περιέργεια όμως, αν σού βρουν λύση στην αντιπροσωπεία, γράψε την για να δούμε τι έφταιγε.

galimana
28-10-11, 11:35
Ναι καταλαβαίνω! :) Μόλις έχω κάποια απάντηση θα σας ενημερώσω!

mger
09-11-11, 19:01
καλησπερα απο και εμενα , συμφορουμιτη μηπως μπορεις να μου δωσεις τι settings βημα-βημα εχεις κανει εστω και για μεσω lan ? εχω το ιδιο router repeater και καθεται γιατι ποτε δεν μπορεσα να το ρυθμισω ως repeater.

galimana
09-11-11, 20:49
Επειδή τα έχω στείλει και είναι ακόμα στην εταιρεία.....δεν έχω πάρει απάντηση ακόμα δεν μπορώ να σου πω ακριβώς τι, γιατί δεν βλέπω το menu! Για μέσω LAN απλά θα το βάλεις να δουλέψει σαν AP. Κάνε του ένα reset μπες στο μενού, ρύθμισε το σαν access point και είσαι οκ! Δεν θυμάμαι αν θέλει πείραγμα το LAN settings! Σαν default πρέπει να έχει dchp on!

galimana
28-11-11, 12:21
Καλημέρα σας! Σήμερα πήρα πίσω τα AP. Με τον τεχνικό που μίλησα μου είπε ότι και καλά υπάρχουν 2-3 μυστικά! 1ον Το ρούτερ να έχει σταθερό κανάλι! (Το δοκίμασα και με σταθερό και με auto), 2ον αν δεν είναι Ν το router, βάζουμε τα AP σαν Β ή G μόνο (και αυτό το έχω κάνει) και 3ον καλό να βρίσκεται σε κάποια απόσταση από το router το AP (και 5 και 10 μέτρα μακρυά το έχω βάλει).
Δηλαδή όλα τα έχω κάνει αλλά και πάλι τα ίδια! Δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο! Ο τεχνικός μου είπε ότι τα δοκίμασε σε όλα τα modes και δουλέψανε κανονικά ( με ένα level one B adsl modem router που έχουν στο εργαστήριο), κάτι που το περίμενα! Εκτός και αν δεν τα άφησε λίγη ώρα να του παρουσιάσουν τα προβλήματα, αν του παρουσίαζαν! Εγώ ξαναέβαλα το ένα το σέταρα κανονικά και από lan δουλεύει κανονικά αλλά ασύρματα πάλι τα ίδια! Στην αρχή δεν μπορεί να πάρει IP, αλλά αν συνδέσω εκείνη τη στιγμή και το LAN τότε έχω IP και στα 2 (lan και ασύρματα). Αν βγάλω το LAN μετά από λίγο αρχίζουν τα ίδια connect-disconnect κάθε 1-2 λεπτά, ώσπου κάποια στιγμή δεν μπορεί να πάρει IP. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω! Πριν 10 μέρες σέταρα universal repeater τα AP που παίρνω πάντα απροβλημάτιστα!
Καμιά ιδέα;

@ ADSLgr.com All rights reserved.