Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με κάρτα δικτύου ethernet
Καλησπέρα.Έχω το εξής πρόβλημα με την κάρτα δικτύου ethernet η οποία ειναι
Realtek Semiconductor RTL8169/8110 Gigabit Ethernet Adapter(Onboard).
Eχω σύνδεση CONN-X 24αρα, το router κλειδώνει στα 22500kbps,όταν έχω το καλώδιο στο pc η ταχύτητα download δεν ανεβαίνει πάνω από 1,2mb/sec.Έβαλα ασύρματη κάρτα και η ταχύτητα μου είναι στα 2.4mb/sec.Αυτά στο σταθερό pc.Στο laptop που το δοκίμασα είναι κανονικά είτε καλώδιο είτε ασύρματο η ταχύτητα είναι στα 2.4mb/sec και μιλάω πάντα για το ίδιο αρχείο και από την ίδια εταίρια 'οταν κάνω download.
Έχει κάποιο πρόβλημα η κάρτα ή αυτά είναι τα όρια της;
H μητρηκή μου είναι MSI 945PL Neo-F.
Έκδοση BIOS American Megatrends Inc.
Λειτουργικό Windows 7 Ultimate Professional Media Center 6.01.7601 Servise Pack 1 (64bit)
Ξαναπέρνα τους drivers της κάρτας δικτύου απο το cd της μητρικής, ή βρές νεότερους απο το site της Realtek.
Καί, :welcome:
Μήπως το link μεταξύ nic - router είναι στα 10mbps ? Οι ρυθμίσεις της κάρτας είναι για full autonegotiation ?
Οι drivers είναι ενημερωμένοι,πρέπει να είναι έκδοση 2 Νοεμβρίου 2011.
Το link το ανέβασα στα 100mbps γιατι ήταν στο 10 αλλά τιποτα.
Για το full autonegotiation δεν ξέρω τι είναι αυτό
Είσαι σίγουρος ότι έχει linkάρει όντως στα 100 ? Μπορείς να το δεις από τη μεριά του router ? Full autonegotiation λογικά είναι η τελευταία επιλογή στο μενού που επιλέγεις speed/duplex. Στο ίδιο tab, δες αν υπάρχει επιλογή για green lan ή τίποτα παρόμοιο και απενεργοποίησέ το.
Οι drivers είναι ενημερωμένοι,πρέπει να είναι έκδοση 2 Νοεμβρίου 2011.
Το link το ανέβασα στα 100mbps γιατι ήταν στο 10 αλλά τιποτα.
Για το full autonegotiation δεν ξέρω τι είναι αυτόΒάλε το Link στο Auto όπως και το Duplex.
Αν με αυτόματες ρυθμίσεις (αυτό εννοεί ο SomeonefromHell) κατεβάζει την ταχύτητα στα 10 τότε κάτι δεν πάει καλά.
ΆΛλαξε πρώτα το καλώδιο δικτύου, μετά δοκίμασε να συνδέσεις το PC σου με άλλο PC/laptop ή σε κάποιο άλλο switch/router και τέλος δοκίμασε να συνδέσεις το άλλο pc/laptop με το ίδιο καλώδιο στο ροθτεράκι για να βρεις ποιό από τα τρία (NIC PC, καλώδιο, NIC router) είναι υπεύθυνο.
Ωχ αρχίσαν τα κινέζικα.Δεν ξέρω και τόσο καλά από pc.Εγώ είδα ότι το router είναι οκ αφού μου δίνει 2.4mb/sec στο laptop με καλώδιο και μετα μπήκα στις ρυθμίσεις της κάρτας ethernet μήπως είναι κάμια ρύθμιση από εκεί και ανέβασα κάπου πυ λέει για ταχύτητα από 10kbps στα 100kbps
........Auto merged post: wizzzart πρόσθεσε 72 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Ok τα βρήκα, το link και το duplex τα εβαλα στο auto και δεν αλλάζει τίποτα, έβαλα το link στα 100kbps ...νιεντε το έβαλα στο 1gbps πάλι τίποτα.
Οκ, αφού το βάλεις σε 100 , στο status της κάρτας ( control panel->network and sharing center->change adapter settings->doubleclick στο Local Area Connection ) τι σου λέει στο Speed ?
Επίσης όταν αναφέρεσαι στην "ταχύτητα Download" καλό είναι να πεις και με τι πρόγραμμα/πρωτόκολλο κατεβάζεις.
Στο PC σου πήγαινε στο http://ftp.ntua.gr/pub/ περιηγήσου λίγο στους φακέλους και διάλεξε να κατεβάσεις κάτι μεγάλο. Με τι ταχύτητα το κατεβάζει (εννοείται ότι δεν θα τρέχει ΤΙΠΟΤΕ άλλο τύπου torrent εκείνη την ώρα).
Οκ, αφού το βάλεις σε 100 , στο status της κάρτας ( control panel->network and sharing center->change adapter settings->doubleclick στο Local Area Connection ) τι σου λέει στο Speed ?
10Mbit λέει στην ταχύτητα.
........Auto merged post: wizzzart πρόσθεσε 5 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Επίσης όταν αναφέρεσαι στην "ταχύτητα Download" καλό είναι να πεις και με τι πρόγραμμα/πρωτόκολλο κατεβάζεις.
Στο PC σου πήγαινε στο http://ftp.ntua.gr/pub/ περιηγήσου λίγο στους φακέλους και διάλεξε να κατεβάσεις κάτι μεγάλο. Με τι ταχύτητα το κατεβάζει (εννοείται ότι δεν θα τρέχει ΤΙΠΟΤΕ άλλο τύπου torrent εκείνη την ώρα).
Κατευάζω με internet download manager ένα αρχείο 1gb απο rapidshare ή άλλο file host δεν παίζει ρόλο.Το ίδιο αρχείο ασύρματα η ταχύτητα download είναι 2.4mb/sec με καλώδιο είναι 1.2mb/sec
10Mbit λέει στην ταχύτητα.
........Auto merged post: wizzzart πρόσθεσε 5 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Κατευάζω με internet download manager ένα αρχείο 1gb απο rapidshare ή άλλο file host δεν παίζει ρόλο.Το ίδιο αρχείο ασύρματα η ταχύτητα download είναι 2.4mb/sec με καλώδιο είναι 1.2mb/secΟΚ. Συνδεσε το laptop ενσύρματα με το ίδιο καλώδιο και πες μας τι κάνει.
Παιδιά ευχαριστώ που ασχοληθήκατε με το θέμα αλλα πήγα στο Πλαίσιο πήρα μία κάρτα ethernet pci με 8 ευρώ και έγινε η δουλειά μου.Tώρα το download είναι 2.4mb/sec είτε καλώδιο είτε ασύρματα.
Και πάλι ευχαριστώ, ας κλείσει το θέμα.
@ ADSLgr.com All rights reserved.