PDA

Επιστροφή στο Forum : Δεν μπορω να δω περιστασιακα τους εκτυπωτες η τα data σε υπολογιστη που λειτουργει ως server

thodoras25
10-11-11, 17:00
Καλησπέρα σας,

πέρασα μια βόλτα από το γραφείο ενός φίλου και μου ανέφερε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Χρησιμοποιούν ένα υπολογιστή με αρκετά καλά χαρακτηριστικά απ ότι μου πε μιας και είναι πρόσφατα αγορασμένος σαν server. To os του είναι win7 64bit όπως και όλων των υπολογιστών που λειτουργούν και απ οτι μου πε ειναι όλα σπασμένα. Πάνω στον 'server' έχει ο κάθε εργαζόμενος κάποια αρχεία και επίσης βλέπουν μέσω αυτού και τους εκτυπωτές. Ο φίλος μου κάποιες φορές όταν δίνει εντολή για εκτύπωση, η ενέργεια αυτή δεν πραγματοποιείται άμεσα και αργεί ορισμένες φορές και μέρες ολόκληρες για να ολοκληρωθεί. Επίσης, όταν κλικάρει την συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας του που παραπέμπει στα data του στον 'server' υπάρχουν φορές που ανταποκρίνεται άμεσα και ανοίγει το folder αλλά τις περισσότερες φορές δεν του τ ανοίγει καθόλου και του βγάζει το μήνυμα ότι 'υπάρχει πρόβλημα με την συντόμευση, η μονάδα δίσκου ή η σύνδεση δικτύου δεν είναι διαθέσιμη κτλ'. Για να βοηθήσω θα σας αναφέρω ότι το γραφείου του φίλου είναι στον όροφο μεζονέτας και το καλώδιο δικτύου είναι περίπου 10μ αν όχι παραπάνω. Ο υπάλληλος που εργάζεται στον κάτω όροφο έχει και αυτός αντίστοιχα προβλήματα αλλά σε καμία περίπτωση με την ίδια συχνότητα. Άποψη μου είναι ότι το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στο μήκος του καλώδιο ή σε υποτιθέμενη φθορά του. Αν έχετε κάτι άλλο υπόψιν ευχαρίστως να τ ακούσω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν δεν περιγράφω με όσες λεπτομέρειες απαιτούνται το πρόβλημα αλλά δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω περισσότερα.

yiapap
10-11-11, 17:18
Σε καμιά περίπτωση δεν είναι το μήκος του καλωδίου. Το Ethernet παίζει άνετα έως 100m.
Κατά τα άλλα... το νήμα κλειδώνεται αφού δεν υποστηρίζουμε σπασμένο λογισμικό. :lock:

@ ADSLgr.com All rights reserved.