Επιστροφή στο Forum : AMD x86-64 - Εξειδικευμένο thread
http://www.theinquirer.net/?article=24756
"AMD to integrate PCIe onto the chip"Πολύ ενδιαφέρον! Για να δούμε τι θα γίνει... Πάντως αυτό "δικαιολογεί" την απόφαση της AMD να εισάγει νέα sockets (γιατί δε νομίζω ότι η DDR2 είναι ουσιώδης λόγος... αφού ίδιες επιδόσεις με την DDR έχει ακόμα).
Εγώ που ψάχνομαι για Athlon64X2 να δούμε τι θα κάνω (δε νομίζω πάντως να αναβάλλω την αγορά νέου pc για το 2006)! :(
Εγώ που ψάχνομαι για Athlon64X2 να δούμε τι θα κάνω (δε νομίζω πάντως να αναβάλλω την αγορά νέου pc για το 2006)! :(
Μέχρι τα Χριστούγεννα πρέπει να χτυπήσεις.
Μέχρι τα Χριστούγεννα πρέπει να χτυπήσεις.Μπορεί και να χτυπήσω άμεσα (μέσα στο μήνα), στήνοντας ένα αξιοπρεπέστατο σύστημα με διαλεγμένα ένα-ένα τα κομμάτια, με έναν πολύ φτηνό όμως επεξεργαστή (3200+ ή και παρακάτω) και προοπτική αναβάθμισης αμέσως με το που θα πέσει η τιμή του 4400+ σε λογικά επίπεδα... (αυτού με τα 2*1MB L2, γιατί δε μου αρέσουν οι "κουτσουρεμένες" CPU ;) ). Τελικός στόχος μου είναι βέβαια να βρεθώ με ένα pc που θα αντέξει χωρίς αναβάθμιση για πολύ καιρό**. Για να δούμε!
Ερωτησούλα λίγο:offtopic: : Σκέφτομαι 2GB RAM, αλλά το 2*1024 έχει εξωφρενικό κόστος (και latency 3). Η προσέγγιση 4*512 έχει μειoνεκτήματα? Διότι στα ίδια ή λιγότερα λεφτά παίρνεις μνήμες με latency 2. (σημ: Δεν με πολύ-ενδιαφέρει η αναβαθμισιμότητα πέρα από τα 2GB, δε νομίζω να χρειαστώ παραπάνω) Το dual channel λειτουργεί κανονικά με 4*512 στους Athlon64, έτσι δεν είναι?
**Σημείωση: Γι'αυτό θέλω να επενδύσω σε υποδομή = καλό case (όχι όμως φανταχτερό, τι μόδα κι αυτή!), καλό τροφοδοτικό, μικρό ups, raptor ίσως για τα λειτουργικά κ.τ.λ.
Μπορεί και να χτυπήσω άμεσα (μέσα στο μήνα), στήνοντας ένα αξιοπρεπέστατο σύστημα με διαλεγμένα ένα-ένα τα κομμάτια, με έναν πολύ φτηνό όμως επεξεργαστή (3200+ ή και παρακάτω) και προοπτική αναβάθμισης αμέσως με το που θα πέσει η τιμή του 4400+ σε λογικά επίπεδα.
Πολύ σωστή προσέγγιση.
...(αυτού με τα 2*1MB L2, γιατί δε μου αρέσουν οι "κουτσουρεμένες" CPU ;) )...
Σωστά. Διότι με τα 2 cores η ύπαρξη πλήρους L2 cache δείχνει τα δόντια της.
Τελικός στόχος μου είναι βέβαια να βρεθώ με ένα pc που θα αντέξει χωρίς αναβάθμιση για πολύ καιρό**. Για να δούμε!
Και όντως ένα τέτοιο σύστημα θα αντέξει άνετα τουλάχιστο 2 χρόνια.
Ερωτησούλα λίγο:offtopic: : Σκέφτομαι 2GB RAM, αλλά το 2*1024 έχει εξωφρενικό κόστος (και latency 3).
Αν δεν πάρεις value μνήμες 512άρες και πάρεις τις λίγο καλύτερες, τότε το κόστος είναι το ίδιο.
Η προσέγγιση 4*512 έχει μειoνεκτήματα? Διότι στα ίδια ή λιγότερα λεφτά παίρνεις μνήμες με latency 2. (σημ: Δεν με πολύ-ενδιαφέρει η αναβαθμισιμότητα πέρα από τα 2GB, δε νομίζω να χρειαστώ παραπάνω)
Για το latency δεν ξέρω από μνήμες για να το σχολιάσω.
Σίγουρα όμως με 4*512 χάνεις σε επεκτασιμότητα.
Το dual channel λειτουργεί κανονικά με 4*512 στους Athlon64, έτσι δεν είναι?
Ναι. Και ακόμα καλύτερα με Venice ή νεότερα cores.
**Σημείωση: Γι'αυτό θέλω να επενδύσω σε υποδομή = καλό case (όχι όμως φανταχτερό, τι μόδα κι αυτή!), καλό τροφοδοτικό, μικρό ups, raptor ίσως για τα λειτουργικά κ.τ.λ.
Πολύ σωστές σκέψεις.
Κατ'αρχήν ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση...
Και όντως ένα τέτοιο σύστημα θα αντέξει άνετα τουλάχιστο 2 χρόνια.Κι εγώ που σκεφτόμουν 3-4 ! :lol:
(Αυτή τη στιγμή είμαι με Pentium4 2GHz τριετίας και συνομήλικη RAM, 512ΜΒ@266ΜΗz. Το σύστημα αρχίζει όμως να δείχνει την ηλικία του, παρά το ότι η αλλαγή της GeForce2 με ATi 9600XT του έδωσε μια μικρή ανάσα. BTW με βλέπω στο νέο pc με καμιά κάρτα των 50 ευρώ και να παίρνω το playstation 3 μόλις βγει... Δεν πάει άλλο με αυτό το κυνήγι των αναβαθμίσεων!)
Για το latency δεν ξέρω από μνήμες για να το σχολιάσω.Ούτε εγώ ξέρω πολλά δυστυχώς!
Σίγουρα όμως με 4*512 χάνεις σε επεκτασιμότητα.Δεκτή όμως η θυσία αν υπάρχει κέρδος σε επιδόσεις για τα ίδια λεφτά. Γι'αυτό ρώτησα αν το 4*512 έχει μειονεκτήματα. 4GB δε νομίζω να χρειαστώ ποτέ. Ο λόγος που πάω σε 2GB κατευθείαν είναι ότι δε νομίζω να συμφέρει να πάω σε 1GB με προοπτική αναβάθμισης. (Αφού η DDR1 είναι στα τελευταία της μόνο αύξηση τιμής μπορεί να περιμένει κανείς IMO.)
Το dual channel λειτουργεί κανονικά με 4*512 στους Athlon64, έτσι δεν είναι? Ναι. Και ακόμα καλύτερα με Venice ή νεότερα cores.Αυτό είναι που κυρίως ήθελα να ακούσω! :yahoo:
Όχι τίποτα άλλο, αλλά είχα ανησυχήσει μήπως δε γίνεται! Δεν πιστεύω να είναι και θέμα μητρικής, έτσι δεν είναι? (αφού ο controller είναι στη cpu)
n!ckk, για τις μνήμες δες εδώ http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=14421&page=37&pp=15
Την ίδια απορία είχα κι εγώ. Γενικά πάντως χάνεις λίγο σε επιδόσεις με τα 4x512MB αντί για 2x1GB.
Κατ'αρχήν ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση...
Κι εγώ που σκεφτόμουν 3-4 ! :lol:
Εγώ σου λέω άνετα και 3. Αλλά εξαρτάται και από τί κάνεις.
Δεν πάει άλλο με αυτό το κυνήγι των αναβαθμίσεων!
Με έναν dual-core X2 και optimized Linux, ξεχνάς τί θα πει αναβάθμιση για πολύ καιρό. :mrgreen:
Δεκτή όμως η θυσία αν υπάρχει κέρδος σε επιδόσεις για τα ίδια λεφτά.
Δεν νομίζω να είναι πολύ μεγάλη η διαφορά.
4GB δε νομίζω να χρειαστώ ποτέ.
Και τα 640Κ δεν τα χρειαστήκαμε ποτέ. :mrgreen:
Αφού η DDR1 είναι στα τελευταία της μόνο αύξηση τιμής μπορεί να περιμένει κανείς IMO.
Μην υπερβάλλουμε-κινδυνολογούμε. Η DDR-1 έχει τουλάχιστο 1.5-2 πλήρη χρόνια όχι απλά ζωής αλλά κυριαρχίας ακόμα.
Δεν πιστεύω να είναι και θέμα μητρικής, έτσι δεν είναι? (αφού ο controller είναι στη cpu)
Αυτή την ανησυχία την έχουν μόνο οι τεχνολογικά υποδεέστεροι P-4.
Με έναν dual-core X2 και optimized Linux, ξεχνάς τί θα πει αναβάθμιση για πολύ καιρό.:mrgreen:Ασφαλώς ... εδώ με το που έβαλα το Ubuntu ένοιωσα σα να είχα κάνει μικρή αναβάθμιση στο hardware! (Λόγω της καλύτερης διαχείρησης μνήμης προφανώς)
Δεν νομίζω να είναι πολύ μεγάλη η διαφορά.
Όντος τώρα που το ξανακοίταξα δεν είναι (έχω την εντύπωση ότι παλιά ήταν μεγαλύτερη?). Το 2*1024 είναι όμως χαμηλότερων επιδόσεων μνήμη.
Και τα 640Κ δεν τα χρειαστήκαμε ποτέ. :mrgreen:
Εννοούσα ότι δε θα μου χρειαστούν 4GB στη διάρκεια ζωής αυτού του pc, όχι του μεθεπόμενου! :mrgreen: Αλλά πράγματι, ποτέ δεν ξέρεις!
Μην υπερβάλλουμε-κινδυνολογούμε. Η DDR-1 έχει τουλάχιστο 1.5-2 πλήρη χρόνια όχι απλά ζωής αλλά κυριαρχίας ακόμα.
Πού το βασίζεις αυτό? Ζωή έχει αλλά κυριαρχία δεν το νομίζω. Το τέλος της DDR1 ήρθε με την ανακοίνωση από την AMD ότι προχωρά και εκείνη στην DDR2 (έστω κι αν δεν έχει γίνει ακόμα).
Αυτή την ανησυχία την έχουν μόνο οι τεχνολογικά υποδεέστεροι P-4.Μην ανησυχείς, τότε που πήρα τον Pentium 4 ήμουν μικρός και άπειρος! Τώρα πια δεν την ξαναπατάω! :mrgreen: (Όταν εξαφανιστούν οι P4 από το πρόσωπο της Γης ίσως το ξανασκεφτώ!)
P4 prescott.... για τα βαριά τα κρύα, καλοί είναι :mrgreen:
P4 prescott.... για τα βαριά τα κρύα, καλοί είναι :mrgreen:
:lol: :haha
Αυτά είναι....η AMD προκαλεί ανοιχτά την Ιntel σε δημόσια κόντρα! http://www.amd.com/us-en/Corporate/VirtualPressRoom/0,,51_104_543~100656,00.html Αντικείμενο της κόντρας "Dual-Core AMD Opteron™ 800 Series or 200 Series processors and the corresponding Intel x86 server processors that are commercially available in volume. " !!!!!!! Μπορεί να γίνεται (κυρίως) για λόγους marketing αλλά θα πέσει πολύ ξεμπρόστιασμα αν αποδεχθεί την κόντρα η Intel. Προσωπικά θα ήθελα κόντρα σε desktop!
Αυτά είναι....η AMD προκαλεί ανοιχτά την Ιntel σε δημόσια κόντρα! http://www.amd.com/us-en/Corporate/VirtualPressRoom/0,,51_104_543~100656,00.html Αντικείμενο της κόντρας "Dual-Core AMD Opteron™ 800 Series or 200 Series processors and the corresponding Intel x86 server processors that are commercially available in volume. " !!!!!!! Μπορεί να γίνεται (κυρίως) για λόγους marketing αλλά θα πέσει πολύ ξεμπρόστιασμα αν αποδεχθεί την κόντρα η Intel. Προσωπικά θα ήθελα κόντρα σε desktop!
Μωρέ όπου και να γίνει - είτε σε server είτε σε desktop - it will laugh and the multicoloured goat.
Η Intel αποκλείεται να το δεχθεί. Πανικόβλητη θα υποχωρήσει.
και μια πρώτη απάντηση
Paul Otellini, CEO pf Intel turned down the challenge with some disdain
http://www.theinquirer.net/?article=25632
http://www.adslgr.com/news.php?newsid=1420
Όταν με την εμφάνιση των δήθεν "συμβατών" με AMD x86-64, η Intel είχε βγάλει τους ΕΜ64Τ, και φώναζα τότε ότι είναι κακέκτυπα, προχειρότατα στο πόδι αντίγραφα των AMD x86-64, κάποιοι Ιντελιμπάν εδώ μέσα με τραμπαλιζόμενο avatar είχαν πέσει να με φάνε.
Τώρα, βλέπω ότι σαν τον Ρόμπαξ, έφαγαν το καπέλο τους.
τελευταίος driver είναι ο 1.2.2.2?
You will be aCELLminated. Resistance is futile. :mrgreen:
Ρε αδιόρθωτε, και στο ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ θρέντ κάνεις προπαγάνδα;
Θα σε κοπανήσω με την επέκταση Ethernet του PS2 αν το ξανακάνεις..!
Φιλικά (ναι, καλά :mrgreen: )
Παπιάρχων ο τρισμέγιστος: τώρα και σε σκόνη!
Ναι ε; Όταν η σύγκριση γίνεται με intel που είναι του χεριού μας είναι «εξειδικευμένο thread».
Όταν γίνεται με τον cell που ρίχνει τάπες με τους 9 πυρήνες του είναι ανειδίκευτο ε; :haha
Εκεί εκεί στη β' εθνική! :mrgreen:
Κουνιούνται και τα X2 τώρα. Αφού χάνουν clock ticks και δουλεύει το gnome σε gentoo πιο αργά από ότι το gnome στον αρχαίο p3@1000 που έχω! Χθες διαπίστωσα πόσο ΔΕΝ χρειάζομαι αναβάθμιση για desktop εφαρμογές.
Athlon 64X2 5000+ σε socket M2 http://www.vr-zone.com/?i=2755&s=1
Socket M2 Reference Cooler Design http://www.vr-zone.com/?i=2751&s=1
me asks τους ειδικους......
επειδη υπαρχει ενα ζητημα για προγραμματα και drivers
αμα αληθευει οτι οι Α64 δουλευυν 30% λιγοτερο με 32bit windows
τοτε οι Α64 Χ2 ποσο παρακατω θα δουλευουν? (60%)?
και τι λειτουργικο να βαλει κανεις οταν εχει την επυθυμια να παιξει κανα παιχνιδακι......?
vista ισως?
και αν το unreal 2004 ειχε patch για τους Α64
τοτε θα πρεπει καποιος να κοιταει αν εχει κυκλοφορει patch το game που εχει βαλει στο ματι?
το indigo prophecy στο system scanning ειδε ενα σκετο επεξεργαστη στα 2000mhz οταν ο επεξεργαστης ειναι Α64 3200+ σε 32bit παραθυρα (!) να υποθεσω οτι το παιχνιδι δεν αναγνωριζει τα 64bit?
Δείξτε έμπρακτα ότι θέλετε να γίνει το “challenge” εδώ: http://cs.silverpop.com/amd/dualcore/index.html
Σελίδα με τις μέρες που απομένουν: http://www.amd.com/us-en/0,,3715_13368_13369,00.html?redir=CPSW51
me asks τους ειδικους......
επειδη υπαρχει ενα ζητημα για προγραμματα και drivers
αμα αληθευει οτι οι Α64 δουλευυν 30% λιγοτερο με 32bit windows
τοτε οι Α64 Χ2 ποσο παρακατω θα δουλευουν? (60%)?
και τι λειτουργικο να βαλει κανεις οταν εχει την επυθυμια να παιξει κανα παιχνιδακι......?
vista ισως?
και αν το unreal 2004 ειχε patch για τους Α64
τοτε θα πρεπει καποιος να κοιταει αν εχει κυκλοφορει patch το game που εχει βαλει στο ματι?
το indigo prophecy στο system scanning ειδε ενα σκετο επεξεργαστη στα 2000mhz οταν ο επεξεργαστης ειναι Α64 3200+ σε 32bit παραθυρα (!) να υποθεσω οτι το παιχνιδι δεν αναγνωριζει τα 64bit?
Για να δουλέψει στα 64bit θέλεις και 64bit, os/drivers/applications αλλιώς θα δουλέυει σαν 32bit
Η AMD κάνει χρήση του PR (pentium rating) για τους επεξεργαστές τις, σου λέει δηλαδή οτι ο 2000Mhz αποδίδει όσο εναν 3200mhz + p4
Για να δουλέψει στα 64bit θέλεις και 64bit, os/drivers/applications αλλιώς θα δουλέυει σαν 32bit
Η AMD κάνει χρήση του PR (pentium rating) για τους επεξεργαστές τις, σου λέει δηλαδή οτι ο 2000Mhz αποδίδει όσο εναν 3200mhz + p4\
PR σημαίνει pentium rating ή performance rating;;
\
PR σημαίνει pentium rating ή performance rating;;Σημαίνει "Performance Rating"
Από http://en.wikipedia.org/wiki/PR_rating
"The letters PR stood for "Performance Rating",
but many people make the mistake of thinking that it stood for "Pentium Rating",
as the PR rating was often used to measure performance against Intel's Pentium (http://en.wikipedia.org/wiki/Pentium) processor"
Και από AMD: (το ανεφέρει ως Performance-Power Rating, μάλλον αναφέρεται σε άλλους επεξεργαστές!)
http://www.amd.com/us-en/ConnectivitySolutions/ProductInformation/0,,50_2330_9863_10848,00.html
Δλδ (όντας άσχετος απο AMD) o Dual Core X2 δεν αξίζει?
Δλδ (όντας άσχετος απο AMD) o Dual Core X2 δεν αξίζει?
Σαφώς και αξίζει και με το παραπάνω.
Έχει 2πλάσια απόδοση από τον αντίστοιχο single core.
Ειπα και γώ....Τοσο καιρο σχεδιάζω να πάρω εναν...Μην γκρεμιστούν καi τα ονειρά μου..:D
Οντως ειναι φοβερος ο διπυρινος.Περα απο αδυναμιες του λειτουργικου,εχει φανει οτι δεν πας να κανεις οτι θελεις, να το εχεις φορτωσει οσο γουσταρεις (καλα με οριο παντα,δεν εννοω burn-out benchmarks με 2 theads αλλα normal καθημερινη δουλεια) οτιδηποτε και αν πας να ανοιξεις θα ανοιξει στα καπακια σαν να φορτωνεται σε ξεχωριστο επεξαργαστη.Κατι που πανω κατω ισχυει.Αυτο που θελω να πω ειναι οτι δυσκολα θα τον "μπουκωσεις".
Ε όχι ρε, και η AMD σε LGA... http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20051109121151.html
...ήμαρτον...!
Παιδία εγώ τώρα τα χριστούγεννα λέω να περάσω στη πλατφόρμα των 64bit. Αυτή τη στιγμή έχω ενα AthlonXP 2700+ με 1GB RAM και μια Geforce6800LE.
Οι επιλογές που σκεύτομαι είναι 2. Η motherboard με AGP και athlon64 3500+, η motherboard me PCI-e ( θα δώσω τη 6800LE σε φίλο και μάλλον θα πάρω η κάποια της σείρας X800 της ATI η τη 6600GT η οποία ίδιες δυνατότητες με τη 6800LE έχει ) και Athlon64 3200+
Τι απο τα 2 συμφέρει περισσότερο να κάνω; Για τα χρήματα που θα δώσω, θα δώ σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με τις επιδώσεις του athlonXP ?
Σίγουρα PCI-E θα πάς...δεν λέει να πάρεις AGP ποιά...
θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα... PCI-e τώρα πια και αν και προσωπικά έχω ΑΤi η 6600GT είναι η καλύτερη επιλογή για τα λεφτά της
Oι ΑΤΗLON dual core προσφέρουν 2 σημαντικά πράγματα:
1) Eκτέλεση 64bit κώδικα.
Δυστηχώς μέχρι τώρα είναι ακόμα πρακτικώς άχρηστα(αναφέρομαι πάντα σε οικιακή χρήση έτσι?). Ακόμη και με windows 64bit αν ΚΑΙ οι εφαρμογές δεν είναι compiled σε 64bit κώδικα,η διαφορά στη απόδοση με 32bit είναι ανύπαρκτη, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και χειρότερη.
2)dual core
Σίγουρα έχει δυναμική να προσφέρει πολύ μεγάλη αύξηση στην απόδοση των συστημάτων μας σε περιβάλλον multi-tasking. ΑΛΛΑ δυστηχώς οι εφαρμογές που "πονάνε" και που χρειάζονται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μεγάλη ισχύ(όπως π.χ. τα παιχνίδια,divx encoding) είναι ακόμα single tasking.Δηλαδή, ΔΕΝ προκειται να δείτε καμμία διαφορά ανάμεσα σ'έναν ATHLON 64 στα 2Ghz και σ'εναν ATHLON dual core 2Ghz παίζωντας πχ farcry ή doom3.
Βέβαια με τον dual core, ενώ παίζετε,μπορείτε να κάνετε ταυτόχρονα και ένα divx encoding, χωρίς να πέφτει καθόλου η ταχύτητα. Ναι αλλά ποσοι είστε διατεθημένοι να πληρώσετε περί στα 400euro ΜΟΝΟ για τη cpu για να έχετε αυτή τη δυνατότητα? Πρωσωπικά θεωρώ σπατάλη το να ξοδέψω πάνω από 200euro για cpu που προορίζεται για home χρήση.
Για τους παραπάνω λογους, λοιπόν θεωρώ ότι η αγορά ενός dual core τουλάχιστον για την ώρα, είναι μόνο γι'αυτούς που.. τα "έχουν" :smile: .Αλλωστε πολύ σύντομα η Intel θα ρίξει στο παιχνίδι τους καινούριους πυρήνες των 65nm και τότε θα δούμε σε λίγους μήνες μεγάλη πτώση τιμών.Αν δεν καίγεστε για παραπάνω ισχύ καλύτερα να περιμένετε λίγο ακόμα...
Oι ΑΤΗLON dual core προσφέρουν 2 σημαντικά πράγματα:
1) Eκτέλεση 64bit κώδικα.
Δυστηχώς μέχρι τώρα είναι ακόμα πρακτικώς άχρηστα(αναφέρομαι πάντα σε οικιακή χρήση έτσι?). Ακόμη και με windows 64bit αν ΚΑΙ οι εφαρμογές δεν είναι compiled σε 64bit κώδικα,η διαφορά στη απόδοση με 32bit είναι ανύπαρκτη, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και χειρότερη.
Όχι ακριβώς διότι:
1. Οι Athlon-64 έχουν 8 (νομίζω) παραπάνω registers γενικής χρήσης οι οποίοι χρησιμοποιούνται μόνο στο native 64-bit mode τους. Αυτοί και μόνο αυξάνουν την απόδοση περί το 30% κατά τη μετάβαση από 32-bit σε 64-bit κώδικα.
2. Ακόμα και με 32-bit εφαρμογές, όταν τις τρέχετε στα x64 έχετε από κάτω σας kernel & task scheduler των Windows Server 2003, ο οποίος κάνει πολύ καλύτερο multitasking & load balancing από αυτόν των XP.
2)dual core
Σίγουρα έχει δυναμική να προσφέρει πολύ μεγάλη αύξηση στην απόδοση των συστημάτων μας σε περιβάλλον multi-tasking. ΑΛΛΑ δυστηχώς οι εφαρμογές που "πονάνε" και που χρειάζονται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μεγάλη ισχύ(όπως π.χ. τα παιχνίδια,divx encoding) είναι ακόμα single tasking.Δηλαδή, ΔΕΝ προκειται να δείτε καμμία διαφορά ανάμεσα σ'έναν ATHLON 64 στα 2Ghz και σ'εναν ATHLON dual core 2Ghz παίζωντας πχ farcry ή doom3.
Βέβαια με τον dual core, ενώ παίζετε,μπορείτε να κάνετε ταυτόχρονα και ένα divx encoding, χωρίς να πέφτει καθόλου η ταχύτητα. Ναι αλλά ποσοι είστε διατεθημένοι να πληρώσετε περί στα 400euro ΜΟΝΟ για τη cpu για να έχετε αυτή τη δυνατότητα? Πρωσωπικά θεωρώ σπατάλη το να ξοδέψω πάνω από 200euro για cpu που προορίζεται για home χρήση.
Για τους παραπάνω λογους, λοιπόν θεωρώ ότι η αγορά ενός dual core τουλάχιστον για την ώρα, είναι μόνο γι'αυτούς που.. τα "έχουν" :smile: .Αλλωστε πολύ σύντομα η Intel θα ρίξει στο παιχνίδι τους καινούριους πυρήνες των 65nm και τότε θα δούμε σε λίγους μήνες μεγάλη πτώση τιμών.Αν δεν καίγεστε για παραπάνω ισχύ καλύτερα να περιμένετε λίγο ακόμα...
Εδώ θα σου απαντήσω το εξής:
Όλα τα προγράμματα εκμεταλλεύονται SMP. Αρκεί να σου κόβει στοιχειωδώς σαν χρήστης.
Έχουμε ένα πρόγραμμα που δεν υποστηρίζει SMP;
Έχουμε επίσης SMP σύστημα με N CPU cores;
Θαυμάσια.
Ανοίγουμε N instances του προγράμματος και μοιράζουμε τη δουλειά σε Ν ίσα κομμάτια σε κάθε instance. Κάθε instance θα ανατεθεί σε ένα από τα N CPU cores.
Βουαλά -> κανονικότατο και τσακιστερότατο ξεζουμιστικό SMP.
Τέλος για την Intel και τα 65mm, δεν μας απσχολεί τί κάνει τουλάχιστο για ακόμα 1.5 χρόνο, διότι με την Netburst έχει μείνει 2 χρόνια πίσω σε τεχνολογία και απόδοση ανά κύκλο ρολογιού, κατανάλωση κλπ.
Τελικό συμπέρασμα:
Κανένας X2 που θα αγοράσετε τώρα, δεν θα πάει χαμένος.
Όχι ακριβώς διότι:
1. Οι Athlon-64 έχουν 8 (νομίζω) παραπάνω registers γενικής χρήσης οι οποίοι χρησιμοποιούνται μόνο στο native 64-bit mode τους. Αυτοί και μόνο αυξάνουν την απόδοση περί το 30% κατά τη μετάβαση από 32-bit σε 64-bit κώδικα.
2. Ακόμα και με 32-bit εφαρμογές, όταν τις τρέχετε στα x64 έχετε από κάτω σας kernel & task scheduler των Windows Server 2003, ο οποίος κάνει πολύ καλύτερο multitasking & load balancing από αυτόν των XP.
Συμφωνώ επί του τεχνικού θέματος,αλλά δυστηχώς όσες μετρήσεις και τεστ έχω δει δεν "εξαργυρώνουν" αυτή την σχεδιαστική ανωτερότητα σε επιπλέον απόδοση.Τουλάχιστον όχι στα χp που αποτελούν και την συντριπτικη πλειοψηφία των home λειτουργικών. Ισα ίσα, που παρατηρείται το φαινόμενο να έχουμε χειρότερη απόδοση με συνδιασμό windows64 +32bit εφαρμογή απ'οτι windows 32bit. Η αίσθηση που μου δίνεται είναι ότι το software γενικά(λειτουργικά,οδηγοί εφαρμογές) δεν είναι ακόμα έτοιμο ώστε να εκμεταλευθεί πλήρως τα καινούρια "καλούδια" των athlon64X2.
Τέλος για την Intel και τα 65mm, δεν μας απσχολεί τί κάνει τουλάχιστο για ακόμα 1.5 χρόνο, διότι με την Netburst έχει μείνει 2 χρόνια πίσω σε τεχνολογία και απόδοση ανά κύκλο ρολογιού, κατανάλωση κλπ.
Μάλλον ξέχασες ότι αυτά τα λέγαμε πριν λίγο καιρό σε άλλο thread και δίναμε συγχαρητήρια ο ένας στο άλλο! :lol: Οι καινούριοι πυρήνες όμως θα βασίζονται στους mobile pentium που ως γνωστό είναι ουσιαστικά pentium 3 πυρήνες. Θα διαφωνήσω όμως στο ότι δεν μας απασχολέι τι κάνει η Intel.Πολύ απλά διότι όσο παραμένει ΠΟΛΥ πισω σε σχεδίαση και αποδοτικότερους επεξεργαστές από την ΑΜD οι athlon 64X2 ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΗΜΑΤΙΚΑ ΦΤΗΝΟΤΕΡΟΙ.
Κανένας X2 που θα αγοράσετε τώρα, δεν θα πάει χαμένος.
Σαφώς,τίποτα δεν πάει χαμένο, η ενστασή μου είναι στο γιατί να πληρώσω ΣΗΜΕΡΑ 400euro για έναν athlon 64x2 χωρίς να μπορώ να εκμεταλευτώ το μέγιστο της δυναμικής του για τουλάχιστον 6 μήνες ακόμα. Για μένα (και νομίζω και για τους περισσότερους) είναι ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ για μία cpu
Παράθεση: “ Αρχικό μήνυμα απο WAntilles ”
Όλα τα προγράμματα εκμεταλλεύονται SMP. Αρκεί να σου κόβει στοιχειωδώς σαν χρήστης.
Έχουμε ένα πρόγραμμα που δεν υποστηρίζει SMP;
Έχουμε επίσης SMP σύστημα με N CPU cores;
Θαυμάσια.
Ανοίγουμε N instances του προγράμματος και μοιράζουμε τη δουλειά σε Ν ίσα κομμάτια σε κάθε instance. Κάθε instance θα ανατεθεί σε ένα από τα N CPU cores.
Βουαλά -> κανονικότατο και τσακιστερότατο ξεζουμιστικό SMP.
Θα ήθελα λίγο να μου εξηγήσεις λίγο πως θα "κόψεις" N instances και θα μοιράσεις Ν ισα κομματια σε καθε instance, ενός παιχνιδιού ή ενός encoder γιατί δεν μπορώ να το καταλάβω.Aπ'οσο γνωρίζω εφαρμογές σαν τις παραπάνω δεν υποστηρίζουν SMP.
Θα ήθελα λίγο να μου εξηγήσεις λίγο πως θα "κόψεις" N instances και θα μοιράσεις Ν ισα κομματια σε καθε instance, ενός παιχνιδιού ή ενός encoder γιατί δεν μπορώ να το καταλάβω.Aπ'οσο γνωρίζω εφαρμογές σαν τις παραπάνω δεν υποστηρίζουν SMP.
Δεν μίλησα για παιχνίδι.
Αλλά για έναν encoder τί δεν καταλαβαίνεις; Είναι τόσο απλό.
Έχεις π.χ. 4 CPU cores και ας πούμε 32 βιντεάκια να κάνεις XViD;
Πάναπλα:
Ανοίγεις 4 VirtualDub και σε κάθε VirtualDub στην ουρά του (queue) βάζεις 32/4=8 βιντεάκια.
Αυτομάτως έχεις πλήρη αξιοποίηση του συστήματός σου και φυσικά 4 cores -> 4πλάσια ταχύτητα αφού γίνονται encoding 4 βιντεάκια ταυτόχρονα.
Τα 32 βιντεάκια θα τελειώσουν στο 1/4 του χρόνου απ' ό,τι αν είχες μόνο ένα CPU core.
Τί δεν καταλαβαίνεις;
Είναι πολύ απλό.
Αρκεί να σου κόβει στοιχειωδώς.
Σου κόβει στοιχειωδώς;
Καλό αλλά όχι και πολύ πρακτικό και ολίγον χρονοβόρο.
Αυτό που εννοούσα όμως, είναι ότι αυτό που λες ΔΕΝ γινεται όταν έχεις ΕΝΑ μεγάλο... videακι, οπως συμβαίνει στις περισσότερες φορές που χρειάζεται να κάνεις συμπίεση απο DVD .Και δυστηχώς αυτό το κάνω συχνά, και εκεί αισθάνομαι την ανάγκη για πολύ παραπάνω ισχύ cpu,το encoding ENOΣ video που προς το παρών δεν κερδίζει τίποτα απ'το Χ2.Αλλά ακόμα και αν δεχθώ την χρησιμότητα αυτού που λες, τα 400euro δεν σου πέφτουν λιγο βαριά...?
Καλό αλλά όχι και πολύ πρακτικό και ολίγον χρονοβόρο.
Αυτό που εννοούσα όμως, είναι ότι αυτό που λες ΔΕΝ γινεται όταν έχεις ΕΝΑ μεγάλο... videακι, οπως συμβαίνει στις περισσότερες φορές που χρειάζεται να κάνεις συμπίεση απο DVD .Και δυστηχώς αυτό το κάνω συχνά, και εκεί αισθάνομαι την ανάγκη για πολύ παραπάνω ισχύ cpu,το encoding ENOΣ video που προς το παρών δεν κερδίζει τίποτα απ'το Χ2.Αλλά ακόμα και αν δεχθώ την χρησιμότητα αυτού που λες, τα 400euro δεν σου πέφτουν λιγο βαριά...?
Ε μη τα κάνεις ένα-ένα, κάνε τα δύο-δύο.
Τόσο δύσκολο είναι;
Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει.
Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες.
WAntilles,μπορεί να βαριέμαι να "ζυμώσω" οπως λες αλλά βλέπω ότι αποφεύγεις συνέχεια να μου απαντήσεις στο θέμα του κόστους. Η αλήθεια είναι οτι οι Αthlon64Χ2 είναι προς το παρόν Υπερ-Υπερ τιμολογημένοι!Και αυτό είνια μία πραγματικότητα και οχι δικαιολογία!!
WAntilles,μπορεί να βαριέμαι να "ζυμώσω" οπως λες αλλά βλέπω ότι αποφεύγεις συνέχεια να μου απαντήσεις στο θέμα του κόστους. Η αλήθεια είναι οτι οι Αthlon64Χ2 είναι προς το παρόν Υπερ-Υπερ τιμολογημένοι!Και αυτό είνια μία πραγματικότητα και οχι δικαιολογία!!
Έχουν πραγματικά 2πλάσια ισχύ και σου εξήγησα πώς να την αμολήσεις (unleash).
Τώρα για το αν σε συμφέρουν οικονομικά, αυτό δεν μπορώ να σου το απαντήσω εγώ ή κάποιος άλλος. Είναι καθαρά προσωπικό σου κριτήριο.
Κρίνoντας από τους μισθούς και την οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων εν Ελλάδι, 400euro για μία cpu νομίζω ότι είναι πολύ βασικό "προσωπικό" κριτήριο για πάρα πολλούς...
Και εν πάσι περιπτώσει, ακόμα και αν εσύ έχεις την οικονομική άνεση, δεν θεωρείς ότι οι ATHLON64 X2 είναι υπερτιμολογιμένοi?
Windows Media Encoder x64 now available - with VC-1 support!
Comparing 32-bit and 64-bit Versions (http://forum.doom9.org/showthread.php?t=102968)
You can encode audio and video content in Windows Media Video (WMV) format using either the 32-bit version or the 64-bit version of Windows Media Encoder 9 Series. The version you choose will depend on your encoding scenarios.
The new Windows Media Encoder 9 Series x64 Edition contains the same feature set as the widely used 32-bit version of Windows Media Encoder 9 Series as well as the following updates:
* VC-1 video codec. Windows Media Encoder 9 Series x64 Edition includes support for a fully SMPTE-compliant version of the new VC-1 video codec. Windows Media Video 9 Advanced Profile is Microsoft’s implementation of VC-1, which is the proposed SMPTE standard that delivers high-definition quality with highly efficient compression rates. It requires less computational power and can be decoded at full 1080i/p resolution on a typical computer. Windows Media Video 9 Advanced Profile delivers high definition (HD) content at bit rates as low as 6 Mbps to 8 Mbps.
* Windows Media Digital Rights Management (DRM). In contrast to the 32-bit version of Windows Media Encoder 9 Series, the 64-bit version includes a separate DRM Protect Utility that allows you to apply DRM protection to your content files after the encoding process is completed. The DRM Protect Utility uses the information in the DRM profile you select to encrypt your content with a key, and other digital rights management settings that are specific to that DRM profile.
The DRM Protect Utility is available only for the 64-bit version of the encoder and cannot be used with the 32-bit version. Additionally, the DRM encryption functionality in the 32-bit version of the encoder does not work with the 64-bit version.
Encoding Scenarios
Windows Media Encoder 9 Series x64 Edition is designed to introduce you to the x64 support found in Microsoft Windows Vista. Therefore, some encoding scenarios are not yet fully optimized for the 64-bit version of the encoder. You should determine whether to use the 32-bit or 64-bit version depending on your encoding scenario and on your plans to migrate to x64 versions of encoding applications.
Scenarios that are optimized for the 64-bit version include:
* Encoding 720p HD 2-pass PVBR content on quad-processor and dual-processor computers.
* Encoding 720p HD AVI using the new VC-1 codec on quad-processor and dual-processor computers.
Scenarios that are not yet fully optimized for the 64-bit version include:
* Resizing content from AP HD to AP standard definition (SD).
* Encoding high-quality SD content.
http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/9series/encoder/default.aspx
AMD prepares to release quad-core CPUs in 2007
http://arstechnica.com/news.ars/post/20051116-5586.html
Κι ένα review Athlon 64 X2 που τα λέει ΟΛΑ! πχ διαφορά δυναμικότητας amd/intel (ειδικά για τους κκ της intel) http://www.sharkyextreme.com/hardware/cpu/article.php/3261_3565416__11
στους AMD θα τρέχει το MacOS όταν θα γίνει συμβατό με intel?
Αχ πόσο μου αρέσει!!
η "καλή" adm βγάζει νεα socket καθώς και νέες μνήμες http://www.neowin.net/comments.php?id=31583&category=main
τελικά το ίδιο "χάλια" είναι και οι δυο τους!!
Αχ πόσο μου αρέσει!!
η "καλή" adm βγάζει νεα socket καθώς και νέες μνήμες http://www.neowin.net/comments.php?id=31583&category=main
ε καλά τι νόμιζες.... :lol: socket 949 959
και το καλό ξέρεις ποιο είναι ? μην βγάλει κάτι ελαττωματικό...
Σωστό όνομα εταιρίας :thumbsup1
Εγώ ένα ξέρω... η AMD μαμάει!
http://reviews.cnet.com/4520-10442_7-6389077-9.html
Αχ πόσο μου αρέσει!!
... μιλάμε για 2008, και high-end λύσεις που δεν ξέρουμε αν θα είναι χρήσιμες σε εμάς... 8 επεξεργαστες σε ένα σύστημα! ούτε τα vista δεν έχουν τέτοιες απαιτήσεις. θα δείξει
άλλωστε η τεχνολογία των PC ήταν πάντοτε καλπάζουσα... τι να κάνουμε να μείνουμε στα υπάρχοντα? οι απαιτήσεις των εφαρμογών όλο και αυξάνονται (γρηγορότερες μνήμες. σκληροί, επεξεργαστες)
οποιος τολμάει ας γυρίσει στα παλιά να μας πει πόσο ικανοποιημένος είναι...
καταλαβένετε που το πάω.. νομίζω η AMD δεν το κάνει για να μας πείσει να αλλάξουμε pc (αυτό θα την βόλευε ωστόσο) αλλά επείδη κατά κάποιο παράξενο τρόπο η θεωρία του Δαρβίνου περί εξέλιξης εφαρμόζεται και στoυς υπολογιστήρες...
@ ADSLgr.com All rights reserved.