Επιστροφή στο Forum : AMD x86-64 - Εξειδικευμένο thread
Ντεν εχεις να του προτεινεις αλλη μητρικη με DDR3?
Ακομα με την οπισθεν θα πηγαινετε εσεις οι AMDακηδες?:yawn:
Συμβατοτητα θελησε να μαθει, οχι προταση αγορας :rolleyes:
ευχαριστω φιλαρακι...τζαμπα χαρηκα γμτ χαχαχ
Συμβατοτητα θελησε να μαθει, οχι προταση αγορας :rolleyes:
Αρα ,στο χερι σου ειναι να τον περασεις στον 25ο αιωνα και στους κινητηρες δινης....:p
Αρα ,στο χερι σου ειναι να τον περασεις στον 25ο αιωνα και στους κινητηρες δινης....:p
Αν συμφωνει και ο ιδιος, του εχω ετοιμη προταση... διαστημοπλοιο :lol:
Τα νέα διαστημόπλοια είναι μοντέλο 905e.
Εγώ θεωρώ εξαιρετική την τιμή τους.
Μιλάμε για τον quad-core επεξεργαστή με το καλύτερο performance/W παγκοσμίως.
Εγώ θεωρώ εξαιρετική την τιμή τους.
"Συνολακι" θα φτιαξεις?
O quad-core επεξεργαστης με το καλύτερο performance/W παγκοσμίως ειναι ο Intel® Core™2 Quad Processor Q9550S (http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLGAE) και κυκλοφορει ηδη εδω και 6 μηνες...
Μα η Intel, δεν έχει βγάλει μόνο έναν.
Έχει βγάλει για (σχεδόν) όλα τα Q σειράς μοντέλα της ένα S edition.
Και έχω να πώ πως αυτή τη φορά ο Patentman έχει εν μέρει δίκιο.
Γιατί οι Intel s775, ούτε IMC έχουν, ούτε αναβαθμισιμότητα έχουν.
Και αυτό που με χαλάει, κυρίως, είναι τα 2 μόνο steps που έχουν οι Intel (min, max multiplier).
Εδώ η AMD έχει τον άσσο στο μανίκι της καθώς έχει 4 steps, και συνεπώς μεγαλύτερο efficiency.
O quad-core επεξεργαστης με το καλύτερο performance/W παγκοσμίως ειναι ο Intel® Core™2 Quad Processor Q9550S (http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLGAE) και κυκλοφορει ηδη εδω και 6 μηνες...
Μαλλον θα ηθελε να γραψει με το καλλιτερο Performance*Αποκρισιμοτητα/Watt*Τιμη...:p
Μα η Intel, δεν έχει βγάλει μόνο έναν.
Έχει βγάλει για (σχεδόν) όλα τα Q σειράς μοντέλα της ένα S edition.
Και έχω να πώ πως αυτή τη φορά ο Patentman έχει εν μέρει δίκιο.
Γιατί οι Intel s775, ούτε IMC έχουν, ούτε αναβαθμισιμότητα έχουν.
Και αυτό που με χαλάει, κυρίως, είναι τα 2 μόνο steps που έχουν οι Intel (min, max multiplier).
Εδώ η AMD έχει τον άσσο στο μανίκι της καθώς έχει 4 steps, και συνεπώς μεγαλύτερο efficiency.
Ναι μεν, αλλά... εγώ έχω ένα 910, και πίστεψε με πιο πολύ ώρα παίζει στα 799 και full παρά στα ενδιάμεσα. Στο κάτω κάτω καλύτερα είναι, πάει πιο γρήγορα τελειώνει η δουλειά πιο γρήγορα, πέφτει η συχνότητα πιο γρήγορα.
Αρκεί οι πυρήνες να είναι ανεξάρτητοι και να μην αλλάζει η συχνότητα σε όλους μαζί.
Δε νομίζω sonic.
Το C&Q είναι πολύ σωστά δομημένο.
Καταλαβαίνει τα πάντα και αυξομειώνει.
Δεν υπάρχει διαφορά. :)
Δεν στα λέει καλά η αριθμητική σου.
Συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια.
Βάλε μέσα και το northbridge σου και τότε έλα να συγκρίνεις πάλι.
και η ΑΜΔ πλατφορμα εχει ΝΒ πλεον γουαν , και ειδικα τα τσιπακια που εχεις στη μητρικη ειναι αστα να πανε
και η ΑΜΔ πλατφορμα εχει ΝΒ πλεον γουαν , και ειδικα τα τσιπακια που εχεις στη μητρικη ειναι αστα να πανε
Από τον K8 και μετά, ουδέποτε είχε.
σσ: Ως northbridge ανέκαθεν αναφερόντουσαν όλοι στον memory controller.
ναι μονο που δεν ειναι ετσι ακριβως , το ΝΒ δεν ειναι ο ελεγκτης μνημης μονο ειναι και πολλα αλλα μαζι. Στην αρχη το εξαφανισαν τελειως το ΝΒ ομως τωρα οπως βλεπεις ειναι σε ολες τις μητρικες. Και το 780 που εχεις δυστηχως καιει τα κερατα του
ναι μονο που δεν ειναι ετσι ακριβως , το ΝΒ δεν ειναι ο ελεγκτης μνημης μονο ειναι και πολλα αλλα μαζι. Στην αρχη το εξαφανισαν τελειως το ΝΒ ομως τωρα οπως βλεπεις ειναι σε ολες τις μητρικες. Και το 780 που εχεις δυστηχως καιει τα κερατα του
Καμμία σχέση.
Σου εξήγησα τί είναι και τί θεωρείται παραδοσιακά το northbridge.
Από εκεί και πέρα, το άν ένα IMC chipset θα υλοποιηθεί με 1 ή 2 chip, είναι καθαρά θέμα του πώς βολεύει την εταιρία από άποψη σχεδίσης των motheboard, modularity για entry-level / mainstream / enthusiast αγορά κλπ..
Δεν έχει να κάνει με το αν υπάρχει northbridge ή όχι.
Σε όσους επεξεργαστές έχουν IMC δεν υπάρχει northbridge.
εχει να κανει με τη συνολικη καταναλωση του συστηματος ομως , αλλωστε ξερω πολυ καλα τι σημαινε παλαιοτερα το ΝΒ
The point is moot....ο ένας έχει 180€ και ο άλλος κοντά μια 300αρου . Ο δεύτερος έχει και νεκρό socket. Οπότε θα πρέπει imo (αντικειμενικά, no fanboyism here) να είναι σαλεμένος λίγο κάποιος για να πάει σε νέο 775 build με αυτόν αντί για νέο DDR3-AM3 (ή να περιμένει τους lynnfield). Για drop in λύση, το συζητάγαμε, αλλά τότε η σύγκριση είναι άκυρη έτσι και αλλιώς, μιας και επεξεργαστές δεν είναι interchangeable ...:hmm:
Δεν στα λέει καλά η αριθμητική σου.
Συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια.
Βάλε μέσα και το northbridge σου και τότε έλα να συγκρίνεις πάλι.
Υπαρχει καταλληλο νημα στο οποιο με αποδειξεις φαινεται πως μονο τα Intel συστηματα καταναλωνουν λιγο.
Πόσο "πράσινο" είναι το PC σας? (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=217016)
Οχι μονο στα διαφορα review & test sites αλλά και εδω.
ΥΓ. Μονο ενα chipset για επεξεργαστες AMD ειχε χαμηλη καταναλωση.
Μονο το 690G.
Αλλά οπως ξερεις δεν ηταν καλο και φυσικα δεν ειναι και προσφατο.
Όλα τα boards έχουν northbridge εκτός από όσα φέρουν p55 chipset.
Bέβαια η μόνη του λειτουργία σε amd και x58 πλατφόρμα είναι η επικοινωνία με τα lanes του pci-express, αντίθετα με τα παραδοσιακά northbridges και έβλεπαν και τη μνήμη.
αυτος που εψαχνε ο WAntilles:
AMD PHENOM II X4 905 3.0GHZ QUAD-CORE BOX (http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%C5%D0%C5%CE%C5%D1%C3%C1%D3%D4%C7%D3+-+CPU&category2=SOCKET%20AM3)
180 ευρα
2.5GHz όμως, έχουν κάνει λάθος στον τίτλο του προϊόντος...
Τί γίνεται τελικά ρε παιδιά; Όταν έκανε το παραπάνω post ο wi fi thief και από κάτω απάντησα, το link οδηγούσε σε σελίδα χωρίς περιγραφή του προϊόντος (σύνηθες φαινόμενο όταν πρωτοπροσθέτουν ένα νέο προϊόν). Τώρα βλέπω κανονικά και περιγραφή, αλλά:
1. Δεν έχουν διορθώσει τη συχνότητα, εξακολουθούν να αναφέρουν 3.0GHz
2. Δεν υπάρχει το χαρακτηριστικό e κολλητά στο 905
3. Συγκρίνοντας με τον 905e που έχει ο «ανταγωνιστής» (http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1298720&page=5&category=69977713&catalog=20&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BEBB301866FDE0DF0273B564958F3F7ABC7DC1AD9A7784A2523FA3E80F728B16D88FA67E01DD12AF3B6EB7D1AEC2F6 FDA7049CA9802EF7A7CDEF9D646B0E92640AD16AB861C108164B5B68505C3BD90C38613D685D9708102C379F5A5CD445FC78B278731C4B4318A9134C CB4CC7E61699D9FE57D1CD85927E) τους, βλέπουμε μία σημαντική απόκλιση τιμής (που δεν τη συνηθίζουν αυτοί οι δύο μεταξύ τους, για ίδια προϊόντα :p)
Μήπως τελικά δεν είναι energy efficient κομμάτι; Από λίγο που έψαξα στο διαδίκτυο, δε βρήκα αναφορά σε σκέτο 905 (χωρίς το trailing e) ΑΜ3 CPU. Όχι τίποτ' αλλο, αλλά σε τέτοια τιμή και με τέτοιον χρονισμό, ψήνομαι να παραγγείλω... :hmm:
Μήπως αυτός στο eshop είναι ο 905e και έχουν κάνει λάθος και έχουν βάλει τα χαρακτηριστικά του 945 ,τα κάνουν κάτι τέτοια τραγικά
Πάντως copy-paste από τη σελίδα του 945 (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559963) δεν έχει γίνει.
O 905e είναι δεν τίθεται θέμα ,απλά έχουν κάνει λάθος στα χαρακτηριστικά ,δεν είναι και η πρώτη φορά :p
Λογικά η τιμή είναι σωστή
Λες, ε; Έστειλα και ένα e-mail για σίγουρα, να δούμε τί θα απαντήσουν και αν θα το αλλάξουν ...
Στο eshop τον έχουν κατόπιν παραγγελίας για αυτό μάλλον το πλαίσιο τον έχει τέτοια τιμή, επειδή είναι "παράδοση σε 24ώρες".
:)
Υπαρχει καταλληλο νημα στο οποιο με αποδειξεις φαινεται πως μονο τα Intel συστηματα καταναλωνουν λιγο.
Πόσο "πράσινο" είναι το PC σας? (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=217016)
Οχι μονο στα διαφορα review & test sites αλλά και εδω.
ΥΓ. Μονο ενα chipset για επεξεργαστες AMD ειχε χαμηλη καταναλωση.
Μονο το 690G.
Αλλά οπως ξερεις δεν ηταν καλο και φυσικα δεν ειναι και προσφατο.
Ναι, και αν καιει λιγο παραπανω θα διογκωθει το φαινομενο του θερμοκηπιου.
Συγχαρητηρια, εχεις πιο πρασινο επεξεργαστη :rofl::rofl:
:rofl::rofl:
Όλα τα boards έχουν northbridge...
Ό,τι πεις εσύ που τα ξέρεις όλα.
http://lh5.ggpht.com/carlos57775/SCobc6EL_hI/AAAAAAAABys/RG0y66Z3ZDY/s288/Don%27t%20feed%20the%20troll.jpg
Ό,τι πεις εσύ που τα ξέρεις όλα.
Εγώ θεωρώ northbridge το ολοκληρωμένο που φαίνεται πάνω στη μητρική (ένα τσιπάκι το οποίο καταναλώνει ενέργεια και κάνει κάποιες εργασίες σχετικές με τη λειτουργία του υπολογιστή). Κοιτάζοντας μητρικές με διάφορα sockets, βλέπω ότι έχουν northbridge.
Προφανώς εσύ αντιλαμβάνεσαι το northbridge ως memory controller και μόνο, κάτι που είναι δικιά σου αποκλειστική παγκόσμια πρωτοτυπία :rolleyes:
konstandinos
20-06-09, 15:15
Καλησπερα,θαθελα να ρωτησω αν βεβαια ξερετε, η AMD θα κυκλοφορισει καινουργιο Chipset ? καπου ειχα διαβασει για το 890FX κατα τον Οκτωβριο , γνωριζετε κατι ?
Καλησπερα,θαθελα να ρωτησω αν βεβαια ξερετε, η AMD θα κυκλοφορισει καινουργιο Chipset ? καπου ειχα διαβασει για το 890FX κατα τον Οκτωβριο , γνωριζετε κατι ?
Λογικα Σεπτεμβριο θα παρουσιαστει το RD890 με SB800
konstandinos
20-06-09, 15:35
Λογικα Σεπτεμβριο θα παρουσιαστει το RD890 με SB800
σ'ευχαριστω
Q4 λένε οι τελευταίες πληροφορίες, άρα καλό Δεκέμβριο (*) ... και στην Ελλάδα από 2010
http://www.fudzilla.com/content/view/14385/1/
(*) αν και τελευταία η AMD έχει ένα σερί με κυκλοφορία προϊόντων πριν από τις αναμενόμενες ημερομηνίες.
Λες και θα αλλάξει κάτι με τα ATi chipsets.
Μία από τα ίδια χάλια.
Αν δεν φτιάξουν τους disk controllers τους, και αν δεν βάλουν δικό τους gigabit ethernet, δεν μπορούν να λογίζονται σοβαρά.
midnightsun
25-06-09, 14:43
Λες και θα αλλάξει κάτι με τα ATi chipsets.
AMD είναι τώρα WAntilles :whistle:
Ακριβώς. Και γι'αυτό τα πράγματα σε ότι αφορά τα chipsets έχουν μείνει πίσω σε αντίθεση με τις κάρτες γραφικών που το κουμάντο μένει εξ'ολοκλήρου στον Καναδά.
Προσωπικά (δεν ξέρω για τους άλλους) "AMD Radeon" θα αρχίσω να τις λέω αφ'ότου ολοκληρώσουν το Fusion project. Έως τότε ATi.
Τουλάχιστον για το hardware (σσ: Εννοώ μονο τις κάρτες γραφικών, ούτε καν τα chipsets) μπορεί να την εμπιστευτεί κανείς την ΑΤι. Για το software, ποτέ.
Καλά, δεν είναι όλα μία X1950 ... :rolleyes:
Γιατί υπάρχει μια αρνητική διάθεση με τα ΑΤΙ chipset/software?
Έχοντας διάφορα συστήματα και Intel και AMD, δεν έχω καταλάβει σημαντικές διαφορές. Ίσως βέβαια κάνω απλά πράγματα. Πάντως με τους οδηγούς για κάρτες γραφικών/chipset της ΑΤΙ δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Ούτε με το υλικό (εκτός από τις κάρτες γραφικών της που χτυπάνε 80άρια για πλάκα). Μπορεί κάποιος να γίνει πιο συγκεκριμένος στο που υστερούν οι οδηγοί και το υλικό των chipset;
wi fi thief
27-06-09, 15:15
Έχοντας διάφορα συστήματα και Intel και AMD, δεν έχω καταλάβει σημαντικές διαφορές. Ίσως βέβαια κάνω απλά πράγματα. Πάντως με τους οδηγούς για κάρτες γραφικών/chipset της ΑΤΙ δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Ούτε με το υλικό (εκτός από τις κάρτες γραφικών της που χτυπάνε 80άρια για πλάκα). Μπορεί κάποιος να γίνει πιο συγκεκριμένος στο που υστερούν οι οδηγοί και το υλικό των chipset;
ελα ντε...?
ουτε εγω ειχα ποτε προβλημα με την ATi
δεν εχω δοκιμασει παλαιοτερα προιοντα της αλλα με τη σειρα RD 7xx + SBxxx (ειχα RD 770 + SB600 και τωρα εχω RD790GX + SB750) ειμαι ικανοποιημενος (ακομα και σε linux οπου φοβομουνα οτι θα εχω προβληματα, δεν ειχα ομως ποτε στο sabayon κανενα)
καρτα γραφικων αγορασα με ενα κατοσταρικο μια HD4850 (με dual slot cooler) και παει σφαιρα :respekt::worthy: χωρις να ανεβασει ποτε πανω απο 70 βαθμους full load (μια GeForce 7900GS που ειχα και μαλιστα με zalman vf900 cooler ητανε πιο ζεστη)
υπηρξα θερμος υποστηρικτης (και χρονια καλος πελατης) της nvidia (και συνεχιζω να εχω αριστη αποψη) αλλα δεν εχω ουτε ενα κακο λογο να σας πω για τα ATi μου :cool:
Εξηγώ αμέσως:
Πάντως με τους οδηγούς για κάρτες γραφικών/chipset της ΑΤΙ δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
καρτα γραφικων αγορασα με ενα κατοσταρικο μια HD4850 (με dual slot cooler) και παει σφαιρα :respekt::worthy:
Για τους ATi VGA drivers μάλλον θα αστειεύεστε αμφότεροι.
Για πηγαίνετε κατά Linux μεριά, όπου εδώ και χρόνια, είναι ο περίγελως.
Μπορεί κάποιος να γίνει πιο συγκεκριμένος στο που υστερούν οι οδηγοί και το υλικό των chipset;
...αλλα με τη σειρα RD 7xx + SBxxx (ειχα RD 770 + SB600 και τωρα εχω RD790GX + SB750) ειμαι ικανοποιημενος (ακομα και σε linux οπου φοβομουνα οτι θα εχω προβληματα, δεν ειχα ομως ποτε στο sabayon κανενα)
Αμέσως:
- Μέχρι πριν το SB750 χρειαζόντουσαν εξωτερικό clock generator
- Δεν έχουν ενσωματωμένο ενσύρματο gigabit ethernet controller
- Δεν έχουν δοκιμαστεί οι disk controllers τους, με ποιοτικούς SSD -> που είναι το ultimate test για έναν disk controller
Να συνεχίσω;
Μαύρο χάλι είναι η ATi. Όχι οι κάρτες της επαναλαμβάνω (βγάζει πολύ καλές κάρτες, πραγματικά), το software της ειδικά είναι για τα κλάμματα.
ελα ντε...?
ουτε εγω ειχα ποτε προβλημα με την ATi
δεν εχω δοκιμασει παλαιοτερα προιοντα της αλλα με τη σειρα RD 7xx + SBxxx (ειχα RD 770 + SB600 και τωρα εχω RD790GX + SB750) ειμαι ικανοποιημενος (ακομα και σε linux οπου φοβομουνα οτι θα εχω προβληματα, δεν ειχα ομως ποτε στο sabayon κανενα)
καρτα γραφικων αγορασα με ενα κατοσταρικο μια HD4850 (με dual slot cooler) και παει σφαιρα :respekt::worthy: χωρις να ανεβασει ποτε πανω απο 70 βαθμους full load (μια GeForce 7900GS που ειχα και μαλιστα με zalman vf900 cooler ητανε πιο ζεστη)
υπηρξα θερμος υποστηρικτης (και χρονια καλος πελατης) της nvidia (και συνεχιζω να εχω αριστη αποψη) αλλα δεν εχω ουτε ενα κακο λογο να σας πω για τα ATi μου :cool:
μιλάνε για τους linux drivers;)
Eγώ μιλάω και για τους Windows drivers. Δεν είναι τόσο χάλια όσο αυτοί που βγάζει για το Linux βέβαια.
wi fi thief
27-06-09, 15:32
Για τους ATi VGA drivers μάλλον θα αστειεύεστε αμφότεροι.
γιατι να αστειευομαι?
ati vga drivers εχει το pc που σου γραφω τωρα και δεν εχει το παραμικρο προβλημα σε οσα παιχνιδια (και ο,τι αλλο) εχω δοκιμασει
- Μέχρι πριν το SB750 χρειαζόντουσαν εξωτερικό clock generator
- Δεν έχουν ενσωματωμένο ενσύρματο gigabit ethernet controller
- Δεν έχουν δοκιμαστεί οι disk controllers τους, με ποιοτικούς SSD -> που είναι το ultimate test για έναν disk controller
ολα αυτα δεν μου δημιουργησαν το παραμικρο προβλημα στον υπολογιστη μου εδω και ενα-εναμισι χρονο που χρησιμοποιω SB600 - SB750
εχουνε προβλημα με δισκους SSD?
αυτο δεν το ηξερα, ευτυχως που προς το παρον δεν σκεφτομαι να βαλω ssd :cool:
τι προβλημα ακριβως υπαρχει με τους SSD? :hmm:
Eγώ μιλάω και για τους Windows drivers. Δεν είναι τόσο χάλια όσο αυτοί που βγάζει για το Linux βέβαια.
εντάξει flame...εδώ έχετε ένα άδικο
Οι nvidia drivers για windows βγάζουν περισσότερα προβλήματα σε σύγκριση με τους αντίστοιχους ati;)
@ ADSLgr.com All rights reserved.