Επιστροφή στο Forum : AMD x86-64 - Εξειδικευμένο thread
από phenom I 9650 sonic :)
Αν εξαιρέσουμε ότι οι συγκεκριμένοι έχουν εκείνο το κουσούρι (που δεν νομίζω να έπαθε και κανείς τίποτα) δεν πιστεύω ότι αξίζει να πας σε άλλο 4πύρηνο.
Δεν κοιτάς για κανένα SSD καλύτερα; Θα πιάσει τόπο η αναβάθμιση.
DaveMurray
16-09-09, 20:53
όχι, δεν σκέφτομαι για ssd, δεν εμπιστεύομαι ακόμα την "τεχνολογία" τους. Δεν έχουν να μου προσφέρουν τπτ ακόμα, παρά μόνο φόβο μην μου "χαλάσει" η "πέσει" η "απόδοση". Άσε που είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΙ. Defrag δεν γίνεται να κάνεις, πρέπει να κάνεις ένα σωρό ρυθμίσεις σε windows και linux για να τον προσέξεις, πχ όχι prefetch, όχι χρήση virtual machines λόγω αρκετού read/write, και και και.... Όχι αν δεν έχει κάποιες εγγυήσεις η τεχνολογία των SSD, δεν πρόκειται να τους αγγίξω....
----
sonic, οι x50 phenom I, έχουν B3 stepping, άρα απουσία του tlb bug που αναφέρεσαι....
wi fi thief
16-09-09, 20:55
Αν εξαιρέσουμε ότι οι συγκεκριμένοι έχουν εκείνο το κουσούρι (που δεν νομίζω να έπαθε και κανείς τίποτα) δεν πιστεύω ότι αξίζει να πας σε άλλο 4πύρηνο.
κουσουρι (το περιβοητο bug) ειχανε (?) οι Phenom 9x00 και οχι οι 9x50 ;)
συμφωνω παντως οτι δεν υπαρχει λογος να αναβαθμισει ενας μεσος user τον 9650
DaveMurray
16-09-09, 20:56
Wi fi thief, χρειάζομαι μεγάλη "ισχύ" για virtual machines.......
και κάνω τα πάντα γενικώς. δεν είμαι μέσος χρήστης του browsing, και αναπαραγωγής μουσικής - βιντέου μόνο. Κάνω πολυδιάστατα πράγματα, και εργασία σε ένα project..... :)
Μόνο που έχει σαν στόχο το μεγαλύτερο κλόκι ... :p
DaveMurray
16-09-09, 20:59
ε δεν πείραμε και τσάμα την ψύκτρα. Τόσα λεφτά δώσαμε, να το εκμεταλευτούμε καταλήλως, τώρα ειδικά που χειμωνιάζει :p
ε δεν πείραμε και τσάμα την ψύκτρα. Τόσα λεφτά δώσαμε, να το εκμεταλευτούμε καταλήλως, τώρα ειδικά που χειμωνιάζει :p
:p:p:p:p
Πάντως η L3 δεν κάνει κάποια διαφορά.
Αν έχεις τα λεφτά, go for it.
όχι, δεν σκέφτομαι για ssd, δεν εμπιστεύομαι ακόμα την "τεχνολογία" τους. Δεν έχουν να μου προσφέρουν τπτ ακόμα, παρά μόνο φόβο μην μου "χαλάσει" η "πέσει" η "απόδοση". Άσε που είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΙ. Defrag δεν γίνεται να κάνεις, πρέπει να κάνεις ένα σωρό ρυθμίσεις σε windows και linux για να τον προσέξεις, πχ όχι prefetch, όχι χρήση virtual machines λόγω αρκετού read/write, και και και.... Όχι αν δεν έχει κάποιες εγγυήσεις η τεχνολογία των SSD, δεν πρόκειται να τους αγγίξω....
----
sonic, οι x50 phenom I, έχουν B3 stepping, άρα απουσία του tlb bug που αναφέρεσαι....
Έχεις/έχετε δίκιο, δεν είχε το tlb αυτή η σειρά, τότε ακόμα καλύτερα, δεν βρίσκω κανένα πρακτικό λόγο αναβάθμισης! Μόνο για ψυχολογικούς λόγους;)
Σχετικά για τους SSD, δεν το έχεις ψάξει καλά ΙΜΟ, defrag δεν χρειάζονται, καμιά ρύθμιση δεν θέλουν, και γενικά όλο αυτό το νταβαντούρι σχετικά με την αξιοπιστία τους σε βάθος χρόνου είναι FUD.
Μόνο στο κόστος συμφωνώ, αλλά θα είναι η καλύτερη αναβάθμιση που έχεις κάνει ποτέ! Καλύτερη από το να πάρεις ένα 4πύρηνο νέας γενιάς σε αντικατάσταση του παλαιότερου 4πύρηνου.
DaveMurray
16-09-09, 21:04
@κλοκερ
Λοιπόν, για να κάνω "πικάντική" λίγο την συζήτηση
Λες δεν κάνει κάποια διαφορά η L3.....Μαζί σου :)
Μπορείς να μου εξηγήσεις όμως, τελικά ποιος ο λόγος να υπάρχει, αφού δεν έχει "διαφορά";
@sonic
σορρυ ρε συ, αλλά δεν μπορώ να εμπιστευτώ κάτι που μπορεί να μου μείνει στο χέρι.... Απόδειξε μου κάπως ότι όλο αυτό το νταβαντούρι με τους θαυματουργούς "SSD" είναι λάθος, για να ησυχάσω.... Μέχρι τότε, επέτρεψε μου να έχω κάποιο φόβο σχετικά :)
-----
και ένα request να επαναλάβω που είχα κάνει.
Μπορεί κάποιος να μας κάνει μια αναλυσούλα για propus, deneb, regor, για τα watt τους, τι συμφέρει, τι έχει απόδοση, γιατί και πως, (ζουν αναμεσά μας, λιακόπουλος :lol:), τι συμφέρει για αγορά. Για να μην πάω σε intel που δεν θέλω σε καμία περίπτωση, αλλά αναγκάζομαι μιας και φαίνονται "καλύτεροι"....
wi fi thief
16-09-09, 21:08
Wi fi thief, χρειάζομαι μεγάλη "ισχύ" για virtual machines.......
και κάνω τα πάντα γενικώς. δεν είμαι μέσος χρήστης του browsing, και αναπαραγωγής μουσικής - βιντέου μόνο. Κάνω πολυδιάστατα πράγματα, και εργασία σε ένα project..... :)
αν ησουνα, θα σου προτειναμε netbook :p
OK κωστη, αν βλεποντας τα τεστ και τις επιδοσεις διακρινεις διαφορα που να αξιζει το κατοσταρικο, δωστο φιλε και με 'γειες :cool:
(εγω ειμαι καλος σκουλικοτροφος, οχι σαν τον sonic που το εχει στη διαιτα και στην υγιεινη διατροφη...:lol:)
Εγώ το έθρεψα το δικό μου με μια 24" και έναν SSD, τώρα δίαιτα! Αλλά από εμπειρία, δεν αξίζει να αγοράζεις επεξεργαστή κοντινής γενιάς, καλύτερα να πηδάς ένα die shrink.
Από 2πύρηνο 90nm, πήγα σε 4πύρηνο 45nm, αυτό είναι αλλάγη.
wi fi thief
16-09-09, 21:33
σκεφτομουνα κι εγω να παρω monitor (εχω 19αρι LG και ειναι γ@ματο αλλα ηθελα μεγαλυτερο και HD ready) αλλα δεν κρυβεται μεσα στο κουτι ή κατω απ' το γραφειο οποτε θα το παρει χαμπαρι η κυρα και θα εχει παντοφλα και ανελεητη κρεββατομουρμουρα :oops:
tip προς ελευθερους (πολιορκημενους): παιδια φτιαξτε πρωτα το pc τουμπανο με ο,τι καλυτερο κυκλοφορει και μετα παντρευτειτε :sorry:
:p:lol:
Εγώ το έθρεψα το δικό μου με μια 24" και έναν SSD, τώρα δίαιτα! Αλλά από εμπειρία, δεν αξίζει να αγοράζεις επεξεργαστή κοντινής γενιάς, καλύτερα να πηδάς ένα die shrink.
Από 2πύρηνο 90nm, πήγα σε 4πύρηνο 45nm, αυτό είναι αλλάγη.
οχι δα...αναβαθμιση ειναι απο pentium 3 σε δυπηρυνο athlon x2 4200+:p
τωρα θελω ssd αλλα πολυ ακριβοι ακομα:cry:
Καλά εσύ το παρά έκανες!!!
ναι αλλα γλυτωσα την παντοφλα
DaveMurray
16-09-09, 22:56
καλή είναι και η παντόφλα, αν έχει και τα "καλά επακόλουθα" μετά :rofl: :p
μετά την κόλαση, ο παράδεισος :p
Άτιμες γυναίκες! Σε καταλαβαίνω....
καλή είναι και η παντόφλα, αν έχει και τα "καλά επακόλουθα" μετά :rofl: :p
τιποτα δεν εχει,μονο γκρινια
εχω ενα πιστωτικο που δεν το ξερει που φτανει για τον καινουριο amd+ζευγαρι μνημες...νομιζω δηλ. οτι φτανει:hmm:και κατι ψιλα για mobo που θα μπαλωσω,αλλα πρεπει να βρω ευκαιρια να το κανω...ξερετε οι παντρεμενοι τι εννοω:p.
ενα link για σετακι σε κατι οικονομικο?
DaveMurray
16-09-09, 23:14
cpu+μνήμες μόνο; η ολοκληρωμένο χωρίς οθόνη;
οοps μήπως για σετακι μνημών λες; Στον κόσμο μου εγώ
cpu+μνήμες μόνο; η ολοκληρωμένο χωρίς οθόνη;
εχω οθονη 20" με s-ips panel,εαν παρω μεγαλυτερη σε H-ips panel θα πεσει τσοκαρο ξυλινο,για tn...δεν συζητω.
αρα εχουμε cpu+2gb ram+mobo(αυτα κρυβονται στο κουτι ;):lol:)
αυτα τα τρια μαζι με την gts250 που ερχεται αυριο σε windows xp.
DaveMurray
16-09-09, 23:34
χμ χμ χμ τι λες;
cpu ειπαμε θα ειναι ο καινουριος X4 620,αλλα τιποτα δεν ειναι σιγουρο.
συμφωνα με τα review φαινεται πολυ καλος και θα ηθελα μια mobo και μνημες που να μπορουν να το ανεβασουν.
δεν ξερω εαν αυτες που προτεινεις ειναι για αυτο τον σκοπο.
DaveMurray
16-09-09, 23:59
ε πέστο.....
δεν το πιασα εξ αρχής.... ε τα υπόλοιπα, πιστεύω να κάνουν....
........Auto merged post: DaveMurray πρόσθεσε 7 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα αργότερα ........
http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=920797&category=69977727&MEMORY_SPEED=1066+MHz&MEMORY_SIZE=2+GB&catalog=20
αυτές καλύτερα, γιατί αυτοί στο πλαίσιο είναι γκαγκά, λέγανε την μητρική am3, αλλά δεν παίζει DDR3....
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Support/CPU_Support_Model.aspx?detailid=873&MenuID=69&LanID=0
υποστηρίζεται και ο επεξεργαστής κανονικά :)
αρα εχουμε 85(?)+55+37=177€...δεν ειναι και ασχημα
DaveMurray
17-09-09, 00:12
όχι 37, 39 καλύτερα, λόγω 2.10v στις μνήμες, έναντι του 2.30v που πόσταρα :lol: :p
άρα 179 :p
85 ευρώ καλέ κάνει ο 620; 95 τον είδα κάπου
δεν ξερω,υποθετω...γιατι ηρθε?
DaveMurray
17-09-09, 00:21
ναι, τουλάχιστον στο eshop, τον έχει
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559574
----------------
Οι 4 πυρήνες που διαθέτει σας παρέχουν την απαραίτητη επεξεργαστική ισχύ τόσο σε εφαρμογές γραφείου όσο και σε παιχνίδια, καθιστώντας το μια πολύ καλή λύση για όσους ψάχνουν την απόδοση μέσα από την ποιότητα που μπορούν να προσφέρουν η νέας γενιάς Dual - core της AMD.
απο εγκυρότητα πάντως σκίζει το eshop (και το plaisio)
χαχααχχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Καιρός δεν είναι να προσέχουν περισσότερο τι γράφουν οι τυπάδες; Μας έχουν φλομώσει στα λάθη..... Καιρός να σταματήσει αυτό το ανελέητο copy/paste....
αστα να πανε ειναι
================================================
αμα τον φερουν και αλλοι ισως πεσει λιγο αλλα ειναι οκ ετσι και αλλοιως.
αμα δεν με στεναχωρουσε η AMD με τις hd5850/70:p
AMD Athlon II X4 620: Quad Core For The Masses At $100
http://www.tomshardware.com/reviews/athlon-ii-propus,2414-11.html
εαν ειμαστε και τυχεροι
http://www.neoseeker.com/news/11626-some-athlon-ii-x4-620-630-cpus-can-be-unlocked-into-phenom-ii-x4s/
DaveMurray
17-09-09, 00:45
και εγώ αυτόν σκέφτομαι να πάρω τελικά, αλλά δεν έχω ACC η NVCC enabled μητρική..... Δλδ, πρέπει να πάρω.... και μητρική.... omg :(
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528475
αυτη κανει πιστευω αλλα βγαινει παραπανω
edit:ακυρον,εχει καρτα γραφικων και δεν την θελω
DaveMurray
17-09-09, 01:00
άντε να βρώ τόσα λεφτά :p :p :p
βασικά, αν πάρεις αυτή την μητρική, που λέγαμε πιο πάνω, ξέχνα το unlock της L3.....
Εχω και εγώ παρόμοια (asus με geforce 8200) και δεν παίζει NVCC.... :)
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528475
αυτη κανει πιστευω αλλα βγαινει παραπανω
Πληρώνεις το SLi. Δες αυτήν http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528495
πρεπει να εχει το AMD SB750 η δεν παιζει ρολο?
=============================
επισης να μην εχει καρτα γραφικων επανω
DaveMurray
17-09-09, 01:08
πρέπει να βρείς μητρική συμβατή με acc και nvcc, δλδ sb750, sb710, και κάποιες με nvidia chipset....
χμ...θελει ψαξιμο η δουλεια και εαν ξεκλειδωσει
οκ,thanks
πρεπει να εχει το AMD SB750 η δεν παιζει ρολο?
=============================
επισης να μην εχει καρτα γραφικων επανω
Καλά για το ξεκλείδωμα της L3 -> κράτα μικρό καλάθι :P
Γιατί να μην έχει κάρτα γραφικών; Αν είναι φτηνή τι σε νοιάζει! Κι αυτή που έβαλες εσύ είχε ε :P
DaveMurray
17-09-09, 01:22
Από όσα μέχρι στιγμής λένε, όμως, με όσα έχουμε διαβάσει, και δει σε διάφορα sites, παίζει..... Τώρα μόνο μια νεκροψία θα το δείξει αν όντως αληθεύει.... Δεν το βλέπω καθόλου απίθανο πάντως....
Από όσα μέχρι στιγμής λένε, όμως, με όσα έχουμε διαβάσει, και δει σε διάφορα sites, παίζει..... Τώρα μόνο μια νεκροψία θα το δείξει αν όντως αληθεύει.... Δεν το βλέπω καθόλου απίθανο πάντως....
Ότι υπάρχει η πιθανότητα για ξεκλείδωμα, υπάρχει. Αλλά για να πραγματοποιηθεί πρέπει να είναι deneb ουσιαστικά το τσιπάκι (κι όχι propus που δεν έχουν καν L3 στο die), τα οποία deneb πάνε και για x2 και για x3, που να πρωτοφτάσουν...κοινώς θα πρέπει να είσαι πολύ τυχερός για να σου κάτσει τέτοιο.
Καλά για το ξεκλείδωμα της L3 -> κράτα μικρό καλάθι :P
Γιατί να μην έχει κάρτα γραφικών; Αν είναι φτηνή τι σε νοιάζει! Κι αυτή που έβαλες εσύ είχε ε :P
εκανα edit:p
=============
εαν ειμαστε τυχεροι φυσικα
DaveMurray
17-09-09, 01:31
http://img269.imageshack.us/img269/1205/cinebenchl3.jpg
http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6268&Itemid=35
http://www.fudzilla.com/content/view/15514/1/
http://www.lostcircuits.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=2621&start=0
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=3998027
http://w8d8.com/preview/cpus/amd-next-generation-cpus-shanghai-deneb-propus-regor
http://www.neoseeker.com/news/7754-45nm-0mb-l3-cache-quad-core-deneb-from-amd-propus-/
http://vr-zone.com/articles/athlon-ii-cpus-coming-soon--including-x4-propus-/7484.html?doc=7484
οι propus διαβάζω, είναι deneb "based" :whistle:
Στο 3ο λινκ είναι η αλήθεια:
"AMD has confirmed that it used Deneb cores for some of its Athlon II processors. This comes as no surprise, as many tweakers around the interweb managed to unlock the disabled L3 cache.
However, some companies have already started using this fact in their marketing, citing that their motherboards can be used to access the inactive L3. This might be true of Deneb-based parts, but you will probably no longer be able to buy them after stock runs out."
Ότι έκανε και με τους Phenom X2/X3 δηλαδή. Όταν η ζήτηση ήταν μεγάλη πουλούσε απολύτως λειτουργικά X4 τσιπάκια σαν Χ2/Χ3 γι' αυτό οι χρήστες τα ξεκλείδωναν χωρίς πρόβλημα.
H L3 δεν θα κάνει ουσιαστική διαφορά σε σχέση με τον 8400 που έχει ένα σκασμό L2 (4MB πόσα έχει δε θυμάμαι).
Ο 8400 έχει 32kb l1 cache κ 6mb l2 cache, ενώ ο Phenom™ II X3 705e έχει 128kb l1 cache, 512kb l2 cache, αλλά 6mb l3 cache. Αυτό τι μας λέει, γιατί δεν έχω ιδέα. Είναι σ' αυτή τη περίπτωση καλύτερος ο 705e ή όχι? :hmm:
Όπου μετράνε τα ρολόγια ο 8400 θα είναι ταχύτερος, όπου μετράνε οι πυρήνες, ο 705e.
Στη πράξη σαν χρήστης windows που το απαιτητικότερο που κάνω είναι να τρέχω κ κάποια vms με vmware, θα μου φανεί καλύτερος ή χειρότερος ο Phenom™ II X3 705e από τον e8400?
Στη θέση σου θα έπαιρνα κάποιον Athlon 2, είτε x3 είτε x4 (η σειρά "e" των οποίων έχει 45W TDP και δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις κάτι που να καίει λιγότερο από αυτό). Δεν έχουν έρθει ακόμα Ελλάδα αλλά θα έρθουν σύντομα. Αυτοί θα τον πατάνε τον 8400 και θα είναι φθηνότεροι.
Δεν μπορώ να περιμένω πάνω από μια βδομάδα με 10 μέρες. Το θέμα επείγει κάπως.
Ο 8400 έχει 6mb l2 cache, ενώ ο Phenom™ II X3 705e έχει μόνο 512kb l2 cache, αλλά 6mb l3 cache. Αυτό τι μας λέει, γιατί δεν έχω ιδέα. Είναι σ' αυτή τη περίπτωση καλύτερος ο 705e ή όχι? :hmm:
Στη πράξη σαν χρήστης windows που το απαιτητικότερο που κάνω είναι να τρέχω κ κάποια vms με vmware, θα μου φανεί καλύτερος ή χειρότερος ο Phenom™ II X3 705e από τον e8400?
Δεν μπορώ να περιμένω πάνω από μια βδομάδα με 10 μέρες. Το θέμα επείγει κάπως.
Δεν μπορείς να απομονώσεις τις caches για να κάνεις σύγκριση, αλλά έτσι γενικά στο θέμα cache ο 8400 είναι ο καλύτερος κι αυτό γιατί πολύ απλά η L2 είναι κατά πολύ γρηγορότερη από την L3 και με τα 6mb ο 8400 σίγουρα δεν χρειάζεται L3.
Για vmware καλύτερη δουλειά θα κάνει ο 705 λόγω του έξτρα πυρήνα.
τιποτα δεν εχει,μονο γκρινια
εχω ενα πιστωτικο που δεν το ξερει που φτανει για τον καινουριο amd+ζευγαρι μνημες...νομιζω δηλ. οτι φτανει:hmm:και κατι ψιλα για mobo που θα μπαλωσω,αλλα πρεπει να βρω ευκαιρια να το κανω...ξερετε οι παντρεμενοι τι εννοω:p.
ενα link για σετακι σε κατι οικονομικο?
Όσο για εμάς που δεν ξέρουμε.... (http://www.youtube.com/watch?v=JkDV88Fr1W8):p
χμ χμ χμ τι λες;
DDR3 μνήμες για DDR2 μητρική?:hmm:
ναι, τουλάχιστον στο eshop, τον έχει
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559574
Ωωω καλή φάση...!:oneup:
===============================
Μάγκες εμένα μου έχει κάτσει μία μητρική για AM2 plus. Η Gigabyte MA-770-UD3P (http://www.skroutz.gr/products/show/3501250)!
Ο λόγος? Επειδή με την απλή UD3 πήγα τον AMD 245 της κοπελιάς μου 3,7Ghz, ενώ είχα δει στο XS ένα τύπο που τον είχε πάει 4,2Ghz! Υποπτεύομαι οτι τα εύσημα πρέπει να αποδωθούν στο διπλάσιο εύρους cpu vrm!
Το ονειροπόλο μου μυαλό σκέφτεται πως με 72+95=167 ευρώ, μπορώ να έχω το 90%+ της gaming απόδοσης που έχει και ο Q9550@4.0Ghz, φτάνει ο συνδυασμός UD3P+AMD 620 να μπορεί να δώσει 4,0Ghz, πράγμα που μπορεί να είναι δύσκολο, γιατί μπορεί να μιλάμε για 10Phase VRM, αλλά μιλάμε και για Quad Core πλέον και όχι dual core.
Με ανησυχεί επίσης *πολύ* η αναφορά στο review του Anand, ώπου με 10phase 790FX, δεν μπόρεσαν να τον πάνε πάνω απο 3,4Ghz!:hmm:
================================
Το AMD 770+SB 710 μου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Δούλεψαν όλα όπως έπρεπε να δουλέψουν. Να φανταστείτε δεν έκανα καν εγκατάσταση λειτουργικού! Έκανα ένα Acronis True Image απο το Win7X64 που χρησιμοποιώ, με Q9550+P45+GTX 260, το πέταξα σε έναν άδειο δίσκο και όπως ήταν ο δίσκος, τον έβαλα στον AMD 245+770+GTX 260, έκανε boot μια χαρά (ενώ είχα πάει 2 μετρά μακρυά για να αποφύγω την έκρηξη η οποία δεν ήρθε ποτέ), έκανε κατι χραπ χρουπ εκει πέρα, έβαλε drivers κλπ, ανασκουμπώθηκε, μετά του πέταξα και τους AMD drivers και όλα κομπλέ. Πήταγε το μηχανάκι!
================================
Με ανησυχεί επίσης *πολύ* η αναφορά στο review του Anand, ώπου με 10phase 790FX, δεν μπόρεσαν να τον πάνε πάνω απο 3,4Ghz!:hmm:
Κι εμένα αλλά μην ξεχνάμε ότι συνήθως ο anand είναι κάπως μετριοπαθής στο overclocking, σχεδόν πάντα βγάζει μικρότερα νούμερα από άλλους reviewers.
Επίσης μπορεί να παίζει ρόλο το ότι κάποια dies ήταν deneb (που ξέρουμε ότι πάει στα 4ghz). Και μην τρελαθούμε και τα 3.4 είναι καλά για 100 ευρώ ε!
midnightsun
17-09-09, 12:31
Κι εμένα αλλά μην ξεχνάμε ότι συνήθως ο anand είναι κάπως μετριοπαθής στο overclocking, σχεδόν πάντα βγάζει μικρότερα νούμερα από άλλους reviewers.
Το θέμα είναι να δουλέυει και το σύστημα και όχι να κρεμά μόλις του βάλεις κάποια δουλειά.
Δεν μπορείς να απομονώσεις τις caches για να κάνεις σύγκριση, αλλά έτσι γενικά στο θέμα cache ο 8400 είναι ο καλύτερος κι αυτό γιατί πολύ απλά η L2 είναι κατά πολύ γρηγορότερη από την L3 και με τα 6mb ο 8400 σίγουρα δεν χρειάζεται L3.
Για vmware καλύτερη δουλειά θα κάνει ο 705 λόγω του έξτρα πυρήνα.
thx, τελικά είναι κ ο AMD Phenom™ II X4 905e που αρχίζει από 150€, ο 705e αρχίζει από 105€ κ ο e8400 κ αυτός 150€. Θα κάνω καλά τελικά να δώσω 45€ λιγότερα? Επίσης δεν κοιτάω cpu με μεγαλύτερο tdp από 65w. H διαφορά του 705e με τον 905e αξίζει στη περίπτωση μου? Κ οι 705e κ 905e παίζουν σωστά ή έχουν κανένα πρόβλημα, γιατί κάτι σα να διάβασα για κάποιο bug κάπου παραπάνω, αλλά νομίζω ότι μάλλον αναφέρεται στους 700e κ 900e.
Το θέμα είναι να δουλέυει και το σύστημα και όχι να κρεμά μόλις του βάλεις κάποια δουλειά.
Φυσικά δεν λέω το αντίθετο. Μόνο που όλοι οι reviewers λένε για stable clocks, το αν τους πιστεύουμε είναι δικό μας θέμα. Εμένα τα 4ghz παραπάνω μου φάνηκαν υπερβολικά.
Αλλά σίγουρα, σε όσες περιπτώσεις το έχω ψάξει λίγο παραπάνω δηλαδή, μπορείς να έχεις stable σύστημα σε καλύτερα ρολόγια από αυτά που παρουσιάζει ο anand. Πιστεύω ότι απλά το παίζει 100% safe.
........Auto merged post: anodizer πρόσθεσε 3 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα αργότερα ........
thx, τελικά είναι κ ο AMD Phenom™ II X4 905e που αρχίζει από 150€, ο 705e αρχίζει από 105€ κ ο e8400 κ αυτός 150€. Θα κάνω καλά τελικά να δώσω 45€ λιγότερα? Επίσης δεν κοιτάω cpu με μεγαλύτερο tdp από 65w. H διαφορά του 705e με τον 905e αξίζει στη περίπτωση μου? Κ οι 705e κ 905e παίζουν σωστά ή έχουν κανένα πρόβλημα, γιατί κάτι σα να διάβασα για κάποιο bug κάπου παραπάνω, αλλά νομίζω ότι μάλλον αναφέρεται στους 700e κ 900e.
Για bug σε Phenom 2 δεν έχω ακούσει ποτέ. Από αυτούς που λες η καλύτερη αγορά είναι ο Χ4 φυσικά, αν μπορείς να διαθέσεις τα παραπάνω χρήματα. Δες το πρακτικά αν θες να τρέχεις 2 ή περισσότερα vms κοιτάσ τον Χ4, αν θες να τρέχεις 1 μια χαρά είναι και ο Χ3.
midnightsun
17-09-09, 12:44
Μετά συχγωρήσεως αλλά έαν δεν έχεις αυτοπεποίθηση να διαλέξεις μόνος σου επεξεργαστή μην δώσεις πάνω από 100 ευρώ, τα λεφτά που θα γλυτώσεις κράτα τα γιατί μέχρι και ο υπολογιστής μπορεί να έχει κάποιο κόστος συντήρησης π.χ. να σου κάει δίσκος, μακρυά από εμάς. :p
........Auto merged post: midnightsun πρόσθεσε 3 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Φυσικά δεν λέω το αντίθετο. Μόνο που όλοι οι reviewers λένε για stable clocks, το αν τους πιστεύουμε είναι δικό μας θέμα. Εμένα τα 4ghz παραπάνω μου φάνηκαν υπερβολικά.
Αλλά σίγουρα, σε όσες περιπτώσεις το έχω ψάξει λίγο παραπάνω δηλαδή, μπορείς να έχεις stable σύστημα σε καλύτερα ρολόγια από αυτά που παρουσιάζει ο anand. Πιστεύω ότι απλά το παίζει 100% safe.
Δικιο έχεις αλλά αμφιβάλω πολύ αν οι περισσότεροι reviewers ασχολούνται με το overclocked σύστημα πάνω από μια εβδόμαδα, όχι ότι ο anand ή οι συνεργάτες του θα έχουν διαφορά στο αυτό το θέμα.
DaveMurray
17-09-09, 15:29
DDR3 μνήμες για DDR2 μητρική?:hmm:
το λάθος διορθώθηκε αμέσως, αν κοιτάξεις καλύτερα στην προηγούμενη σελίδα και όλα τα post. Το λάθος/παρανόηση έγινε, λόγω ότι το plaisio (όπως και το eshop) πολλές φορές, από το copy/paste που κάνει στις περιγραφές των προιόντων, αποκαλούσε την μητρική AM3, άρα και DDR3, ενώ στην πραγματικότητα η μητρική ήταν am2+ άρα DDR2...
Έχει διορθωθεί πάντος το λάθος.....
Και όπως έγραφα και στην προηγούμενη σελίδα.....
αυτό που κάνει το πλαίσιο, το eshop και κάποια άλλα, είναι απαράδεκτο και εξοργιστικό..... Δίνει παραπλανητικές πληροφορίες, με αποτέλεσμα, ένας απλός χρήστης να την πατήσει με την "περιγραφή" του "προιοντος"..... Θα έπρεπε να υπάρχουν κυρώσεις από τον "νόμο"......
@ ADSLgr.com All rights reserved.